2022-05-23
呢間舖前前身係恒香,我之前都有寫過佢哋嘅食評(非常差,人手嚴重不足)。 最近留意到佢哋好似轉咗兩次手。結果,呢日又喺諗唔到食乜嘢嘅情況下,上咗去飲茶。 我哋呢啲窮人,第一時間梗係睇吓有咩優惠點心٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و,眼見佢個蝦餃$9.8三隻,而且個牛肉球都係$9.8 (不過因為假期嘅關係,兩樣都要加多$3)。 除此之外,我哋呢啲大食積,兩個點心點夠啊?嗌多咗一個鮮蝦腐皮卷,小籠包,同埋一個點心拼盤。 問佢個點心拼盤有啲乜,個侍應竟然同我哋講話好睇過師傅點執😅佢都唔清楚喎。咁得意?我哋咪試吓囉╭(╯3╰)╮其實啲嘢都幾好,有燒賣,有粉果,up to standard。不過最衰嘅係個拼盤裏面竟然有兩個甜點(馬拉糕同埋薑汁糕),好少會咁囉,而另外嗰舊白色嘅其實係一舊冇皮嘅饅頭,裏面冇餡㗎。 之後佢個蝦餃同鮮蝦腐皮卷都好喜出望外,蝦餃好大隻、腐皮卷即炸熱辣辣。不過最令人驚喜嘅,其實就係嗰個牛肉球。 牛肉球食得出佢裏面只係撈咗好少肥豬肉,所以你會食得出隻牛肉球好結實!而家好少酒樓會做到咁重牛肉嘅比例。 佢個小籠包細細隻都OK,普普通通唔好要求咁高。 呢間嘢嘅價錢抵之餘質素都睇得出有用心,所以我
佢個小籠包細細隻都OK,普普通通唔好要求咁高。
呢間嘢嘅價錢抵之餘質素都睇得出有用心,所以我覺得可以再encore。
盛謂$124。