2023-02-01 317 浏览
係新年既蛋糕佢叫金玉滿堂芒果蛋糕外表都好符合新年而食落有驚喜呀芒果好甜 唔係浸糖水嗰種甜而入面蛋糕本體正常水準唔太乾 但有冇話好軟熟入面仲有啲芒果啫喱添增加啲咬口口感!而成個蛋糕最意外既係啲麻糬無expect 咁夾呀唔太厚唔太薄煙煙韌韌,十分之好食連埋芒果 恰到好處而啲忌廉都好smooth 通常呢啲有造型嘅蛋糕唔多好食呢個真係跌眼鏡 😆😆一大班人share 食 係唔錯既佢好似仲有個白色version 不過就係有椰子 有機會 試埋先

係新年既蛋糕
佢叫金玉滿堂芒果蛋糕
外表都好符合新年

而食落有驚喜呀
芒果好甜 唔係浸糖水嗰種甜
而入面蛋糕本體正常水準
唔太乾 但有冇話好軟熟

入面仲有啲芒果啫喱添
增加啲咬口口感!

而成個蛋糕最意外既係啲麻糬
無expect 咁夾呀
唔太厚唔太薄
煙煙韌韌,十分之好食
連埋芒果 恰到好處

佢好似仲有個白色version
不過就係有椰子
有機會 試埋先
2022-03-30 330 浏览
美心嘅肉鬆包其實唔差裏面有.煙煙銀銀.嘅糯米糍正確名稱唔係糯米糍但係類似口感通常買包加$5-$7可以配支飲品或者咖啡朝早多人買包自然排隊要耐啲今次因為有人買得多排隊排得耐咗可能香港人都係生活喺急速節奏下所以有位先生比較燥底店員都有禮貌有耐性快手做嘢
美心嘅肉鬆包其實唔差
可能香港人都係生活喺急速節奏下
所以有位先生比較燥底
店員都有禮貌有耐性快手做嘢

2022-01-13 249 浏览
今日放學經過美心見到新出嘅mon糍撻,做緊特價59蚊三件,於是買咗返屋企試下,估唔到真係超好食,同貴價甜品舖嗰啲有得比。佢嘅橫切面超靚,有兩粒大大糯米糍,仲有芒果肉,下面嗰層係鬆軟嘅蛋糕,最低嘅撻皮係好脆嘅,而最上面嗰層就有啲似mousse,真係超級好食嘅有層次,佢榮升我最愛嘅美心甜品,沒有之一。
2021-08-23 177 浏览
好耐好耐之前,試過喺美心食朱古力撻,佢上面全部都係朱古力🍫 今次食佢整體都進步咗🤣 其實美心呢排啲嘢都真係進步咗,獨立包裝嘅丹麥條,同埋牛角包🥐都幾好食!仲有蝴蝶酥!
外卖自取
《🥭🇹🇭Take a Thai Break美心芒果糯米飯蛋糕🍰🇹🇭》美心芒果糯米飯蛋糕 (價值HK$248)🇹🇭Take a Thai Break‼️🤩成日經過見到呢個蛋糕都以為好伏,原來係超好食😋!超越晒一般芒果糯米飯!🌈蛋糕以泰國芒果糯米飯為主軸🥭,外表好似椰汁西米糕咁🥥,使用菲律賓芒果,果肉鮮甜多汁,皮色金黃❤️,頂層係椰子糯米布丁🍮,仲另附一支椰奶,可隨個人喜好添加❤️‼️🌈底層有薄薄一層糯米飯作餅底,增添煙韌軟糯的口感,泰式風味十足🇹🇭🌈內層流心芒果醬🥭,新鮮芒果肉和海綿蛋糕,感覺相當清新😋蛋糕相當有驚喜,層次變化豐富,泰式風味十足,好似去咗泰國下午茶咁🇹🇭😆👍🏻👍🏻

美心芒果糯米飯蛋糕 (價值HK$248)

🌈內層流心芒果醬🥭,新鮮芒果肉和海綿蛋糕,感覺相當清新😋

2020-06-03 510 浏览
生日梗係要食蛋糕㗎啦,買蛋糕通常梗係睇吓啲蛋糕店最近有啲咩新攪作。就係咁比我遇到佢,一個白色嘅波咁。以外貌來講其實佢唔係咁吸引我買,不過見店員好落力咁sell,就試一試佢。外貌的確一般,但係個餡料係好足。Mochi軟綿綿都有咬口,但係冇咩味。芒果有啲甜有啲勁酸,睇吓你好唔好彩。蛋糕中間有一層淋治治既mochi,無味既,個形態就好似啲鼻涕咁,其實都幾核突。除咗依樣野之外,蛋糕中間仲有一層層嘅芒果布甸,芒果肉,芒果蛋糕🍰,可能因為要再加工嘅原因,呢幾層嘅味道都可以接受。當然最後仲有佢白色嘅外殼,當然最後仲有佢白色嘅外,依樣我覺得係最好食嘅,白色嘅cream唔太甜,食完一啖會想食多啖。

外貌的確一般,但係個餡料係好足。
Mochi軟綿綿都有咬口,但係冇咩味。芒果有啲甜有啲勁酸
。當然最後仲有佢白色嘅外殼,當然最後仲有佢白色嘅外

2020-01-12 321 浏览
Today I used my coupon for getting cakes Also. They have promotion recently. No matter you buy everything can add additional hkd$12 to buy one (hkd$20) below the cakeIt was so nice for the price tho Because their fruits cakes are delicious and amazing!

2019-12-24 175 浏览
今天約了一班美女朋友們提前慶祝聖誕,在平安夜這天,我們相約去野餐。我就到了附近的美心西餅,買了一個一磅裝的聖誕蛋糕,給大家一個驚喜!!先論其賣相,這個聖誕蛋糕超級可愛,賣相一定滿分,別具聖誕意義,姐妹們都忙著拍照打卡,嘻嘻!!味道來說,它的味道非常之好味,甜度也很適中,內裡是香軟的海棉蛋糕、香甜鮮芒與香滑的忌廉呢!我用美心app向店員展示discount code 還有85折,才$200元,所以真的很抵吃呢!

先論其賣相,這個聖誕蛋糕超級可愛

2019-09-23 304 浏览
好啦又係時候要揀有啲咩蛋糕可以食就嚟到我公司附近嘅美心西餅又出咗好多新嘅款唔同嘅款當然梗係會買一啲會俾同事試吓開着左右米奇老鼠係你之外仲有芒果脆脆天使蛋糕彩虹蛋糕雜果蛋糕黑森林蛋糕但係我最後都係買咗蛋糕杯因為食完可以留為紀念
2019-09-20 173 浏览
每年中秋都必定會吃月餅,而其中最受太太歡迎的肯定是美心月餅今年選購了兩款月餅卷,美心雙黃白蓮蓉及美心流心奶黃月餅到拿月餅當天,始發現流心奶黃月餅卷竟過期了一天原來過期日比普通月餅早一周卷背還寫著逾期作廢於是急忙到店了解,幸好店員真的很幫忙,最終幫我兌換了,感激美心雙黃白蓮蓉真的是每年必食,有焗得剛好的外皮,包著滿滿的白蓮蓉,配上2顆咸蛋,簡直是絕配而美心流心奶黃是去年的搶手貨,同樣有出色的外皮及奶黃,配上半熟流心的蛋黃,美味極了
每年中秋都必定會吃月餅,而其中最受太太歡迎的肯定是美心月餅

今年選購了兩款月餅卷,美心雙黃白蓮蓉及美心流心奶黃月餅

到拿月餅當天,始發現流心奶黃月餅卷竟過期了一天
原來過期日比普通月餅早一周
卷背還寫著逾期作廢

於是急忙到店了解,幸好店員真的很幫忙,最終幫我兌換了,感激

2019-09-13
$250 (其他)
2019-07-31 217 浏览
八號風球,提早下班。前幾日AlipayHK送咗🈵️20送10美心餅券,確定去試下。買咗拿破崙,奶黃波蘿包,同栗子包。冇冧到出品咁好😋。其實唔係話好特別,不過係對比東海堂同山崎來講,不過不失。東海堂個拿破崙好膩又唔夠味;山崎個菠蘿包唔夠味。價錢方面唔貴,而且好多折頭。迫不及待吃咗個菠蘿包,冇令我失望。從鹹奶黃中居然吃出啲肉鬆味。幾特別栗子包不過不失,餡料係正常噶栗子蓉而且量足。拿破崙啲cream夠味,中間係軟麵包,出面係酥皮,而且唔怕淋。層次好豐富,下次會再吃。

價錢方面唔貴,而且好多折頭。

奶黃波蘿包

栗子包不過不失,餡料係正常噶栗子蓉而且量足。

2019-07-31
庆祝纪念
纪念日
用餐优惠
優惠券
奶黃波蘿包
  • 拿破崙
2019-06-23 159 浏览
訂左個藍莓脆脆慶祝父親節。又幾好食wor, 本身諗住都係普通鮮果蛋糕,以為普普通通。點知朱古力味好香濃,cream 又好厚身,可以淡淡cream好滿足,最出色係個餅底,真係好crunchy 好趣!同埋d生果一d都唔酸!好味!
之前行過美心已經好想試試呢個新蛋糕-金桂茉莉花茶雲朵蛋糕因為好特別啦用earl grey 以外既茶黎做蛋糕,係連鎖蛋糕舖黎講係比較少有既售價$158 其實就唔平既,因為佢size 比較細,但係試一次啦蛋糕上面有好多啫喱,同埋有d 靚靚既金桂花。不過金桂花我認為係裝飾用多過食用。至於個d 啫喱就有桂茉莉花茶寒天、番石榴果蓉啫喱同埋荔枝果蓉啫喱,呢d 上面既粒粒絕對好食過入面d 海綿蛋糕可惜呢d 粒粒唔係主角啦,我覺得美心應該獨立推出呢d 一杯杯既啫喱好似東海堂咁切開個蛋糕望下先入面既layer 就好簡單,只係原味忌廉同埋金桂茉莉花茶蛋糕原味忌廉就一定好食啦!至於金桂茉莉花茶蛋糕其實唔係好食得出係茉莉花茶味,但都食到茶味蛋糕鬆軟,當然要多謝外面既忌廉保下濕啦總括而言呢個蛋糕食一次係可以既,至於encore 我都recommend,因為市面上呢類型既蛋糕唔多食得多朱古力同埋鮮果蛋糕都可以試下呢款蛋糕解下悶
之前行過美心已經好想試試呢個新蛋糕-金桂茉莉花茶雲朵蛋糕

切開個蛋糕望下先

蛋糕鬆軟,當然要多謝外面既忌廉保下濕啦

食得多朱古力同埋鮮果蛋糕都可以試下呢款蛋糕解下悶
2018-12-11
$158 (宵夜)
2018-09-15 239 浏览
今年美心流心奶黃月餅開賣嘅時候,好多人搶同埋排隊。點知最後係一般嘅吉之島、一田都買到,所以根本就唔值炒到咁貴。阿妹買咗一盒返嚟,我即刻食咗一個。食之前焗左大約8分鐘,切開嘅時候流心流左出嚟。至於味道方面,其實奶黃都香味濃郁,而且幼滑。以$242來講係合格,不過絕對唔值得排隊買或者炒賣。

2018-07-15 388 浏览
喺好耐好耐以前,有客人嚟我屋企帶來一打美心西餅,嗰陣時已經好興奮,好開心。但係隨着市面越來越多蛋糕店,各式各樣精美嘅西餅,就連散水餅已經有好多唔同嘅選擇,除咗送西餅,有人會送現金卷、送茶包、送朱古力等等。而家來講,美心西餅除咗係價錢同分店位置上面取勝之外,基本上已經冇乜嘢競爭力。今次有人送咗兩盒西餅俾我,美心西餅嘅款式由細到大真係冇乜變化,所以一打開個陣其實係諗緊咁多點食得晒呢。比較會食既係朱古力味,不過咁多款入面全部都好甜就真嘅,不過朱古力係稍微好食少少嘅西餅,在此希望可以美心西餅可以作出一啲改革,西餅都可以製作得稍為精美,同埋令人有食慾一啲。