2020-08-15 323 浏览
今日係我嘅生日🎉我嘅朋友就買咗一件我最鍾意嘅藍莓焗芝士切餅同我慶祝🤗🔺藍莓焗芝士切餅🍰佢個牛油餅底較薄,但我係鍾意食厚牛油餅底嘅蛋糕所以略嫌有點失望,但佢價錢較便宜屬性價比高👍🏻佢嘅芝士味都算香濃,夾埋藍莓醬一齊食,藍莓醬嘅酸酸甜甜中和左芝士蛋糕嘅膩,所以食晒成件都唔會好膩仲想食多件添!件蛋糕只係$22但都有兩三粒藍莓,而且藍莓味道都正常唔會有唔新鮮嘅感覺👍🏻

🔺藍莓焗芝士切餅🍰

2019-12-12
2020-07-04 56 浏览
早前 喺美心網上買咗兩隻嘉興粽, 6月17日在此餅店攞粽, 回家 幾日後 先食一隻, 入面冇乜餡料淨係得 一舊腩肉, 當時我覺得美心好搵笨, 幾十蚊一隻粽同街邊貨 一樣, 但冇諗住有問題! 直至7月1日食埋 淨低嗰隻, 點知入面 有曬鹹蛋黃冬菇和腩肉, 糯米顏色多 較之前 係淺啡色, 當時恍然大悟, 即刻喺網上 搵美心嘉興粽相關圖片, 原來第一隻粽可能係偽冒( 因為糯米 很深啡色), 或者係違反商品說明條例, 可惜當時我冇影低相, 所以大家記住食佢哋啲嘢一定要影相, 如果唔係冇得追究!
2020-05-12 39 浏览
特價麵包,餅乾今期門口當眼位放置了多款酥餅,曲奇,有黑糖味,香橙味曲奇, 25蚊2包,芝士甜心酥,即係蝴蝶酥一包八件,由於係機製既關係,花紋都完全一致,油感輕,偏硬身,唔夠鬆化黑糖味與橙味偏假,味道不突出
特價麵包,餅乾
黑糖味與橙味偏假,味道不突出
等候时间
1 分钟 (外卖自取)
2019-10-24 51 浏览
今天早上見到有買二送一優惠,左揀右揀之後就買左三個牛角飽,自己食一個,其餘兩個就打算請同事食,回到公司,撕開包裝袋,一咬落去牛角包個皮好脆,好有牛油味,其他同事都異口同聲話好新鮮好好食
2019-09-12 41 浏览
一年一度中秋節,各餅店除了傳統月餅外,也會推出冰皮月餅,美心冰皮月餅口碑雖然不及傳統月餅,但品質也不錯,今年剛好有朋友送咗一盒美心的七星伴月月餅给我,月餅有七種不同口味的小冰皮月餅伴着一個楊枝甘露大冰皮月餅,共八款口味,饀料主要用綠豆蓉和白豆蓉製成,做冰皮嘅糯米皮唔太厚,不黏口,楊枝甘露月餅還有粒粒嘅柚子肉,月餅略嫌甜咗少少,天氣熱,吃個冰皮降下温,唔錯🤭
  • 冰皮七星伴月
2019-08-15 20 浏览
因為家姐就黎生日~家姐最鍾意就係鴨~唐老鴨所以決定買個鴨鴨蛋糕比佢慶祝生日去到美心見佢有呢款鴨鴨蛋糕訂~見佢外型又咁得意~就即刻訂左lu~正日拎蛋糕個陣真係有驚喜!個外型真人好靚!好得意!見到都唔捨得食~不過最後都食晒xd佢食落唔甜~易入口~唔多cream~好好食
因為家姐就黎生日~家姐最鍾意就係鴨~唐老鴨
所以決定買個鴨鴨蛋糕比佢慶祝生日
2019-07-04 5 浏览
陪老婆度過左第6個生日🎂,老婆話我唔識得俾驚喜,所以都特登趁佢街既時候去樓下美心鋪買左個生日蛋糕等佢返黎😁,結果又真係俾到驚喜佢,而且佢都好鍾意個蛋糕,桑子味既蛋糕,外表完全無Cream 所以一啲都唔肥膩,好啱女士
這個系列有三款口味的喔~~另外一款比較特別的是香蕉!不過我家基本上不太喜歡吃香蕉口味,所以完全可以不用考慮。最後選了士多啤梨口味的,因為這顏色實在太吸引了!看尺寸,比起平時吃開的卷蛋~這看來短身了一點,但圈圈好像大一點?!!?3.9軟心卷士多啤梨味 ($78) 粉紅色再加上白波點~這個卷是選用了澳洲3.9牛奶並配合士多啤梨製作而成的海綿蛋糕,雖然軟綿的程度一般,但奶香倒是滿滿的喲。相對來說,內層夾著的士多啤梨忌廉倒是幼滑得多~可惜士多啤梨味還是不夠濃要說到最濃味的大概就是當中以士多啤梨果蓉製作而屴的啫喱~~酸酸甜甜的充滿果香!!!整體來說還好吧~但如果再選的話,或者選擇牛奶口味的應該會好一點!
這個系列有三款口味的喔~~另外一款比較特別的是香蕉!

3.9軟心卷士多啤梨味
3.9軟心卷士多啤梨味 ($78) 粉紅色再加上白波點~

2017-03-30
2016-10-19 138 浏览
今年爸爸的生日蛋糕也是在美心買的喔~而且使用了網上訂購的服務,可以指定拿取的美心餅店和時間。上年的是芒果,今年訂的是配合秋季的栗子!!鮮磨純栗千層脆脆 ($208) - 有原粒糖漬栗子,在這上面還有金箔的喔!說是千層脆脆,當然有很多層的吧!! 最底層的是朱古力蛋糕和杏仁朱古力脆脆。比起全是蛋糕底,這種有脆脆的~口感比較豐富!中層和面層的部份有栗子慕絲、原味忌廉、栗子蓉,其中還有栗子粒的喔!慕絲的質感細滑,整體加起來有著濃郁的栗子香。而且這蛋糕使用的是山東板栗,味道更為清甜。不過吃一小件就好,吃得多的話還是覺得會有點太甜 Orz
今年爸爸的生日蛋糕也是在美心買的喔~

而且使用了網上訂購的服務,可以指定拿取的美心餅店和時間。

上年的是芒果,今年訂的是配合秋季的栗子!!

鮮磨純栗千層脆脆

比起全是蛋糕底,這種有脆脆的~口感比較豐富!

不過吃一小件就好,吃得多的話還是覺得會有點太甜 Orz
题外话/补充资料: 使用恆生銀行Enjoy信用卡付款有85折優惠。
2016-10-13
$176.8
用餐优惠
信用卡優惠
2015-10-27 114 浏览
今天是爸爸的生日,媽媽買了蛋糕回家呢 是芒果脆脆 ($188) 蛋糕面用芒果砌成了花的形狀呢!每片芒果也很厚嘛!不過芒果有點酸 >_< 中層的是芒果夾心~這層的芒果也是有點酸。不過配上下層的朱古力脆米就剛剛好,因為這層是比較甜的呢。蛋糕也算鬆軟
今天是爸爸的生日,媽媽買了蛋糕回家呢

芒果脆脆 ($188)
蛋糕面用芒果砌成了花的形狀呢!每片芒果也很厚嘛!
不過芒果有點酸 >_<
芒果脆脆
中層的是芒果夾心~這層的芒果也是有點酸。
不過配上下層的朱古力脆米就剛剛好,因為這層是比較甜的呢。
蛋糕也算鬆軟
2015-10-13
芒果脆脆
2015-04-08 871 浏览
一連五天的復活節假日著實令上班一族興奮萬萬分…好些同事朋友早就計劃好帶同小朋友們出國遊玩…小妹雖沒安排外遊…但早已計劃好假期節目。這天由港島最西端跑到最東邊的盡頭,就是為了探望舊同事剛出生不久的小兒子。拜訪前途經美心,原是想買個復活節限定的小蛋糕當作茶點的,但被這造型仿效乳牛的【3.9澳洲牛奶卷】吸引著,店員推介說這是最受歡迎的,變心下買了這個可愛乳牛造型的蛋卷當作探訪的茶點手信。用上了一張餅卡後,需再補加$28元,$68的優惠價錢只限於現金推廣價,如以餅卡換購,須以原價$78購買。【3.9澳洲牛奶卷】表面有著乳牛的獨特黑白圖紋,賣相萌爆可愛,黑色部分是竹炭黑朱古力蛋糕,白色部份則是蛋白蛋糕,內裡包著的則是3.9牛奶製成的奶凍和忌廉 。3.9牛奶,是指牛奶的含脂量,數字愈高代表乳脂比例愈高,入口愈是香濃。3.9%,即是說,其奶味比以奶味香濃見稱的3.6牛奶還要郁香。入口先是鬆軟的蛋白蛋糕,然後是綿滑的忌廉夾著爽彈實在的奶凍,奶香輕柔綿滑,含有3.9%奶脂真的特別香濃軟滑,沒半點的重膩感,只是略嫌竹炭黑朱古力蛋糕的份量有點少。整體來說,萌爆的卷蛋外型可愛,味道亦不錯,大家吃著聊著各自的近

3.9澳洲牛奶卷

整體來說,萌爆的卷蛋外型可愛,味道亦不錯,大家吃著聊著各自的近况,又渡過了一個愉快的下午。

2015-04-04
3.9澳洲牛奶卷