2020-08-14 449 浏览
又係早餐食麵包嘅時間,左揀右揀俾我見到依個芝士包,一條條嘅芝士係個包面焗咗咁嘅樣,賣相外型唔係咁靚仔😂,但係喺個包中間見到好似勁餡,所以就買來試吓😀。咬落口好鬆軟,超香濃既芝士味,加上少少煙肉嘅鹹味,鹹香味十足,真係唔錯,如果做下午茶嘅話就一流👍🏻

2020-07-09 152 浏览
近期美心好多新搞作,有好多新口味嘅蛋糕,今日買左黑糖珍珠奶茶蛋糕用奶茶製造奶蓋,加埋黑糖寒天QQ 波做珍珠,蛋糕係earl grey 味食嘅時候將奶蓋同寒天QQ波到埋一齊食,正到爆,好耐未食過美心咁有質素嘅蛋糕!不妨一試

2019-12-22 417 浏览
美心迪士尼之Anna、 Elsa朱古力系列買咗佢返屋企😝😘😋🤨原本只係打算入去買面包,比錢既時候見到兩盒公仔咁得意😎係咩嚟呢?美心迪士尼之Anna、 Elsa朱古力系列買咗佢返屋企😝😘😋🤨原來係聖誕Anna Elsa朱古力🍫系列好可愛的兩個朱古力🍫公仔頭仲要買任何嘢減20蚊換購,原本128,而家108😝😝😝😝😝😝愛吃朱古力🍫的我又見到個公仔甘得意,所以又帶咗佢返屋企啦😉😉芝士糙米包——-軟熟又好味,糙米健康😊合桃有機穀面包———合桃補腦,又是健康之選原本買面包🥯的我變了買咗聖誕🎄🍫Anna Elsa系列❤️當然又是好味道的🍫😋😋😋
美心迪士尼之Anna、 Elsa朱古力系列
買咗佢返屋企😝😘😋🤨

原本只係打算入去買面包,比錢既時候見到兩盒公仔咁得意😎
係咩嚟呢?
美心迪士尼之Anna、 Elsa朱古力系列
買咗佢返屋企😝😘😋🤨
原來係聖誕Anna Elsa朱古力🍫系列
好可愛的兩個朱古力🍫公仔頭

芝士糙米包——-軟熟又好味,糙米健康😊

合桃有機穀面包———合桃補腦,又是健康之選
原本買面包🥯的我變了買咗聖誕🎄🍫Anna Elsa系列❤️

當然又是好味道的🍫😋😋😋
2019-12-13 145 浏览
每次朝早經過呢美心西餅,都一定強迫症好想買杯奶茶!!!相信所有奶茶控都會想飲杯有質素又大杯嘅奶茶!單買$15,買其他野就可以加$11買到。所以我買左個香蕉蛋糕$8,男友就話:係假香蕉嘅味道,加左香蕉精🤭⋯⋯其實杯奶茶先係重點啦!所以推介大家🤣👍🏾
2019-09-02 292 浏览
番工成日經過都會係到買早餐食,覺得腸仔包同三文治係最好食既,三文治$14 個,有蕃茄蛋同芝士火腿,2條味有齊,芝士火腿個邊仲狹有好爽口既青瓜同蕃茄。三文治都雪得幾夠凍,麵包都好軟身。
三文治都雪得幾夠凍,麵包都好軟身。
夏日熱辣辣 美心西餅最近就有夏日限定既 #夏日彩虹熱帶水果系列 ♥️.☀️新登場既芒果熱情果慕絲蛋糕蛋糕頂有多種夏日水果,果味清香甘甜入面係芒果熱情果薄荷茶流心 食落涼浸浸 好消暑🏖*用美心西餅App購買芒果熱情果慕絲蛋糕可享85折.☀️而荔枝玫瑰彩虹蛋糕 頂頂就有荔枝製成既寒天 夾層就有士多啤梨荔枝玫瑰果醬 層次多 口感豐富Pink Pink嘅彩虹忌廉蛋糕 外型吸引啱晒打卡*用美心西餅App購買荔枝彩虹蛋糕可享95折
☀️新登場既芒果熱情果慕絲蛋糕
蛋糕頂有多種夏日水果,果味清香甘甜
入面係芒果熱情果薄荷茶流心 食落涼浸浸 好消暑🏖
*用美心西餅App購買芒果熱情果慕絲蛋糕可享85折

☀️而荔枝玫瑰彩虹蛋糕

Pink Pink嘅彩虹忌廉蛋糕 外型吸引啱晒打卡
*用美心西餅App購買荔枝彩虹蛋糕可享95折
今日父親節所以直接喺美心嗰度揀咗個蛋糕送俾阿爸做禮物雖然今年616嘅日子比較特別但係都唔可以忘記咗爸爸做完嘢即刻夜晚慶祝父親節我哋就揀咗個大富翁蛋糕其實佢係一個水果蛋糕黎嘅設計都比較特別係正方形上面鋪滿左士多啤梨芒果蜜桃等等最特別嘅係下便嗰塊紙板係大富翁嗰塊紙板嚟㗎食完蛋糕仲可以同爸爸拎個版嚟玩大富翁添。呢個水果蛋糕味道都唔錯唔會太甜最怕好甜嘅蛋糕價錢來講我記得唔使$200如果係會員嘅話好似先$175咋價錢都算幾抵如果1+5口都夠食
今日父親節所以直接喺美心嗰度揀咗個蛋糕送俾阿爸做禮物

呢個水果蛋糕味道都唔錯唔會太甜最怕好甜嘅蛋糕

2019-06-12 125 浏览
作為一位健身教練, 都需要補充糖分架。平時都會食下cake, 平貴都會食, 今日行過美心見到有隻生面口cake, 有唔同既水果味主打用黎做派對甜品, 五顏六色又幾夏日感覺幾開心既~22蚊又口淡淡就買個黎食下。主要有3層, 分別係啫哩, mousse同海綿蛋糕, mousse絕對唔係幼滑, 但勝在味道唔錯喎, 佢本身個口感同味道配搭得幾好, 一定要3層夾埋一齊食先好食, 一層一層食係好無聊無層次既味道~22蚊我覺得食得過, 定位都做得唔錯呀佢既賣相同價錢確係適合用黎做party cake, 可以一試架
作為一位健身教練, 都需要補充糖分架。

22蚊又口淡淡就買個黎食下。

2019-06-09 108 浏览
細個個陣,媽咪會睇住大食妹的飲食,樣樣食物都要以健康為主,所以大食妹細個多數都系屋企食飯,妹少可有機會出街食或者買到甜品食有時大食媽大人有大量會去美心執打西餅俾屋企班化骨龍食,細個個陣食幾蚊一個撻已經開心到不得了今日大食妹行過美心見到細個最鐘意食的美心西餅,忍唔住買個黎回味下<朱古力杏仁撻$9>本身諗住買大食妹細個最鐘諗食的朱古力撻,點知見到隔離有個新款撻-朱古力杏仁撻咁梗係試吓新野啦朱古力味有啲淡,都係普通朱古力撻好食啲,撻皮都算鬆化ge,起碼有牛油香都係覺得細個食嘅好食啲

<朱古力杏仁撻$9>
咁梗係試吓新野啦

都係覺得細個食嘅好食啲

2019-05-29 67 浏览
The mango cake has a lot of mango and it's not too sweet. Not too creamy too but I like the angel cake more compared to the mango and strawberry cake. Great for a tea time snack or giving out to colleagues because they are all individual piece. I want to try thr chestnut cake next time.
外卖自取
朋友介紹美心出左個小飛象甜品杯好可愛,所以今日去探朋友個bb就買黎送比佢,經過香港站,站裡面有間美心,就係個到買啦。小飛象香滑牛奶布甸杯$39,食落原來發現都好深,布甸好多好抵食,布甸質感算滑,不過硬左少少,無入口即熔果種creamy,可能始終唔喺奶凍,無得比較奶味相對唔算好重,唔知點解食到有少少咖啡味,哈哈,味道不過不失吧!整體呢個甜品味道無乜特別,都只係買賣相吧!布甸個兜可以拆出黎清洗,第時留番俾小朋友裝野食應該好開心!✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨如果大家喜愛我寫既食評📝,麻煩幫幫手比個愛的鼓勵❤️,我會寫更多豐富既食評比大家!🤤✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
2019-03-11 106 浏览
今日,同事30歲生日,我哋約咗同事慶祝,我負責去買蛋糕,經過美心西餅店,見到呢個粉紅色蘋果蛋糕,覺得整得好靚,同外觀粉紅色好吸引,雖然呢個蛋糕應該係情人節岀嘅款,但我相信女同事會很喜歡,於是就買咗去同同事慶祝生日。整體來講,蛋糕相對地比較甜,有啲溜。蛋糕買$158 ,份量比較少,不過我哋五個女孩子食,都足夠。蛋糕入面有海綿蛋糕、啫喱等等,口感都唔錯。店員嘅服務都相當唔錯,將蛋糕包好,亦都有提供生日牌同蠟燭。10分滿分我會比7.5分
外卖送餐
庆祝纪念
生日
2019-01-22 109 浏览
為慶祝同事生日,我們在美心訂了一個金芒傾心蛋糕。蛋糕的外層是芒果口味的啫喱,內層是由芒果慕絲、海綿蛋糕和忌廉組合,一層一層交疊而成。蛋糕中心放滿了芒果粒,和蛋糕吃起來口感豐富,非常美味!

2018-12-04
2018-12-26 96 浏览
昨天是聖誕節正日,買了一個聖誕蛋糕去參加朋友的party,每個人見到這個蛋糕的造型都開心雀躍,相機食先,真是覺得沒有買錯,所以同大家分享一下😁聖誕雪人紫薯雲呢拿慕絲蛋糕,原價258蚊,但在美心餅店現場download美心apps,即減40元,實際是218元。蛋糕約1.7磅,材料有面的芝士忌廉,紫薯蓉,雲呢拿慕絲,芒果啫喱,心是海綿蛋糕 其實本人對紫薯的香味是情有獨鍾的,所以東海堂的紫薯麵包也常有幫襯,十分喜歡,食落的紫薯應該是日本紫薯,整個蛋糕的味道配合得十分清新,不是太甜,good👍

聖誕雪人紫薯雲呢拿慕絲蛋糕

2018-12-25
$218 (其他)
聖誕雪人紫薯雲呢拿慕絲蛋糕
2018-09-18 152 浏览
美心既流心奶皇月餅真係好邪惡🤩🤩而家人人都愛吃奶皇月餅,炒風甚強~~ 好彩屋企有兩盒~~月餅包裝精美,一盒8個~~~每一個都精緻可愛,一人吃一個都不過份~~冇拎去叮/焗番熱,係室溫之下微微一切,入面既奶皇餡就已經急不及待要流出黎😗❤️❤️奶皇餡雖甜,但不失香濃既咸蛋味✨✨....................而$200多元黎講,性價比很高,對比那些的大品牌,我覺得美心已經好好食了。。~~~~❤️❤️
美心既流心奶皇月餅真係好邪惡🤩🤩
而家人人都愛吃奶皇月餅,炒風甚強~~ 好彩屋企有兩盒~~

月餅包裝精美,一盒8個~~~

每一個都精緻可愛,一人吃一個都不過份~~