餐厅: 美心皇宮 (屯門大會堂)
资讯:

餐厅: 美心皇宮 (屯門大會堂)
资讯:

2023-07-26 1367 浏览
叫左個晚市二人餐,近600蚊,俾左我三個青菜,白菜,菜心,同埋芥菜⋯肉就得個芒果蝦,同埋幾塊叉燒,兩個鵝掌,兩個鮑魚仔。最後上左個咖啡糕,似係超市買果隻⋯真心唔值,態度又一般,上菜唔算快,稻香好好多(除左環境無美心咁好
2023-07-25
2023-04-12 1547 浏览
通常一家人諗唔到去邊到食晚飯,就會去美心酒樓,今日有意外收穫,下次又多一個餸可以叫啦!🥢魚香茄子煲熱辣辣,又夠獲氣,惹味送飯之選!🥢蝦籽琵琶豆腐第一次食呢個餸,竟然有意外驚喜! 個琵琶豆腐炸得好好食, 配埋蝦籽味道一流,比起平時食既普通琵琶豆腐更香,唯一缺點就係個餸只有微暖,如果熱食就好啦!🥢鮮檸煎軟雞炸雞好脆,雞皮又香,但係就唔夠酸,唔夠檸檬味!🥢蒜蓉炒芥蘭呢個炒菜好伏,下次真係唔好叫炒菜,寧願叫雜菜煲好過啦~

🥢魚香茄子煲

熱辣辣,又夠獲氣,惹味送飯之選!

🥢蝦籽琵琶豆腐

🥢鮮檸煎軟雞

炸雞好脆,雞皮又香,但係就唔夠酸,唔夠檸檬味!

🥢蒜蓉炒芥蘭

呢個炒菜好伏,下次真係唔好叫炒菜,寧願叫雜菜煲好過啦~
2023-04-06
2023-03-26 973 浏览
拎左網上輪候票後 這間酒樓經常性5分鐘內叫20至30個,令客人需要重新再排過,這門口員工服務態度極差,建議酒樓換門口員工,及重新檢討叫票機制及速度 。 食物還可以吧。

食物還可以吧。
2023-01-29 1267 浏览
依家美心就有細食到大,睇住佢越嚟越差。管理極之有問題。先講入座,永遠都係熟客仔入先。咁撳飛嚟做咩?估唔到連連鎖大集團都做啲咁屋村模式嘅管理。唔係熟客仔,永遠都係坐廁所位,門口位。跟住隔離啲空枱就留返比之後熟客仔嚟。大家都俾一樣茶錢 ,點解會有咁嘅差別待遇?再講嘢食。今日星期六去食等咗半個鐘先有一個灌湯餃上台。另外三個點未到。個六十蚊嘅灌湯餃,隻餃子細到不得了。入邊又冇料。個湯得幾條蟲草花。另外個百花蝦。三粒大小都唔同。收人四十幾。冇下次。byebye!
依家美心就有細食到大,睇住佢越嚟越差。管理極之有問題。

另外個百花蝦。三粒大小都唔同。收人四十幾。

冇下次。byebye!
2023-01-28
等候时间
45 分钟 (堂食)
第一次食美心皇宮,唔使等位,不過都正常位置覺得唔錯,幾乾淨企理光猛,整體環境中上食物方面覺得中等,叫咗腸粉燒賣之類嘅點心,呢啲都唔錯,燒賣比較肥膩,中間有啲肥肉,不過都可以,腸粉都可以,唔算好多餡料,不過都有少少帶子,還可以。最令我震驚係明蝦角,嗰隻蝦國本身冇乜問題,裏面都有好多蝦,都算爽口,但係最恐怖嘅事出現啦,成隻蝦覺係冰凍到爆炸,好似食緊隔夜餸咁,真係唔知點講好,叫佢換過,估計都冇乜幫助,所以我冇叫佢換。最怕佢拎啲舊嘢去返炸,唔想食到生癌,所以我冇叫佢換,呢樣嘢本身就唔應該上枱。其他嘢都中等啦,不過算啦,估計都唔會再去
第一次食美心皇宮,唔使等位,不過都正常

位置覺得唔錯,幾乾淨企理光猛,整體環境中上

其他嘢都中等啦,不過算啦,估計都唔會再去
今晚同屋企人食飯,選咗578蚊嘅四人餐,其他唔講,單一個片鴨肉(好肥架)再加埋一個蔥薑爆鴨件,應該係片咗肉之後啲鴨骨再炒⋯真係為湊數,如果加一個湯再加一百蚊⋯加埋服務費茶位費三個人八百幾蚊⋯⋯真係好多謝美心啊,越嚟越差,唔想再幫襯
2022-08-15
等候时间
15 分钟 (堂食)
2022-07-10 1183 浏览
美心酒樓比以前少左人等位,星期日都唔算好多人~鮮蝦粉果近排先有,味道幾好,蝦都爽,如果個皮可以薄啲就更好~咖喱魚蛋魷魚最好食既竟然係紅蘿蔔,個汁有啲杰,但尚算ok~炸蝦角不過不失,脆得嚟有啲硬~煎腸粉煎得好好,夠香又唔硬叉燒酥豬油味太重,我就唔鐘意啦!
美心酒樓比以前少左人等位,星期日都唔算好多人~

鮮蝦粉果
近排先有,味道幾好,蝦都爽,如果個皮可以薄啲就更好~

咖喱魚蛋魷魚
最好食既竟然係紅蘿蔔,個汁有啲杰,但尚算ok~

炸蝦角
不過不失,脆得嚟有啲硬~

煎腸粉
煎得好好,夠香又唔硬

叉燒酥
豬油味太重,我就唔鐘意啦!

2022-07-10
早餐
2022-04-13 1026 浏览
星期六有節目,去嘆茶🫖一盅兩件 😀很久沒來 美心皇宮酒樓 ,拎個籌,等候需時坐下來,冷氣凍呀!坐位旁邊設置了自動煲水,點心紙 選擇多龍蝦湯鮮竹卷 黃牙白吸收了濃郁汁😋三條鮮竹卷香煎蝦米腸煎得香,剛剛好蝦米粒、蔥、灑上芝麻,點麻醬、甜醬、豉油柱侯醬炆牛雜肚、膀、肺、、腸略為肥😄似乎失水準,未夠腍,蘿蔔好味素菜包蔬菜🥬 健康美食😊炸物:咸水角、芋角、鮮蝦腐皮卷非常一般啦,有啲油膩 😂食飽啦,下次再嚟, bye

星期六有節目,去嘆茶🫖一盅兩件 😀
很久沒來 美心皇宮酒樓 ,拎個籌,等候需時
坐下來,冷氣凍呀!
坐位旁邊設置了自動煲水,點心紙 選擇多

龍蝦湯鮮竹卷
黃牙白吸收了濃郁汁😋
三條鮮竹卷

香煎蝦米腸
煎得香,剛剛好
蝦米粒、蔥、灑上芝麻,
點麻醬、甜醬、豉油

柱侯醬炆牛雜
肚、膀、肺、、腸略為肥😄
似乎失水準,未夠腍,
蘿蔔好味

素菜包
蔬菜🥬 健康美食😊

炸物:咸水角、芋角、鮮蝦腐皮卷
非常一般啦,有啲油膩 😂

食飽啦,下次再嚟, bye

2022-04-09
等候时间
35 分钟 (堂食)
早餐
2021-10-28 1416 浏览
屋企人生日,家中長輩都係比較鍾意食中菜所以都係搵返一間坐得比較舒服同埋味道唔差嘅酒樓!而且屋企人都提議去食呢一間因為佢哋覺得都幾好食所以最終都係揀咗依一間!🙌🏻見到佢有一個限時優惠片皮鴨套餐,見到都幾抵食所以就試吓!個片皮鴨都唔差嘅,估唔到都幾足料,我哋四個人食份量啱啱好!👍🍤🍙🍚另外啲餸菜都大大碟,個套餐有肉有菜所以都幾啱大家口味!個套餐仲要有埋湯個湯個味道不過不失!不過對於一間大酒樓黎講,有咁多嘢加埋一先五百幾蚊,都還可以接受🙊
屋企人生日,家中長輩都係比較鍾意食中菜
所以都係搵返一間坐得比較舒服同埋味道唔差嘅酒樓
而且屋企人都提議去食呢一間
因為佢哋覺得都幾好食所以最終都係揀咗依一間!🙌🏻
見到佢有一個限時優惠片皮鴨套餐,見到都幾抵食所以就試吓!
另外啲餸菜都大大碟,
個套餐有肉有菜所以都幾啱大家口味!
個套餐仲要有埋湯個湯個味道不過不失!

昨日(星期五)2:30 入座,坐成個鐘,一架車仔點心都冇郁過,幾個阿姐趕住收工。點心紙冇蒸點,得煎炸廚點,坐多一陣3:15 有個職員逐台埋單收錢,頂你個肺,入坐果陣又唔講幾點last order!入座後d 點心車郁都唔郁,想點。仲好意思問d 野齊哂未,點心紙落咗4 款,嚟得3 款,埋單果陣自動cut埋冇出現過既點心,通知聲都冇,算咩意思?諗都冇諗過送餐嚟比你囉!垃圾!做唔到點心車,連點心紙都做唔好,半桶水。樓面同推車仔阿姐成日出入廚房、望手錶等收工,眼尾連蒸籠都冇望過。收工唔係問題,你早響啦!我入嚟蝕埋茶錢、食得果兩件蘿蔔糕連加一,最差係你比咗個極差既體驗我(食客),口碑呢d 野邊救得返架?屯門人見住美心皇宮久唔久就圍板裝修,真係唔明粉飾咗門面,連食具都保唔住衛生!茶杯上有粒好似米既漬痴係杯內,用手指大力刮先得!唔好問我點解冇叫姐姐推過隻新杯比我,成個場都冇姐姐,點叫呀?真心一肚氣!

真心一肚氣!
2021-09-24
  • 消失的點心車
2021-07-25 1069 浏览
好可惜已經冇孖寶,而所謂嘅早茶優惠其實都唔係好抵,廿蚊起嘅點心只有一兩款,其他平均都要幾十蚊,好彩我哋當早午餐咁食,人均百幾蚊先唔覺肉痛。而味道方面,我覺得名點屋較好,而且起碼人哋真係熱辣辣!我覺得推點心車所帶來嘅不便比好處更多,推車仔阿姐淨係行大路,有乜食客都唔知就飄走,成餐得個蒸飯係熱嘅

2021-07-01 944 浏览
今日七月一日放假,同老公去左屯門大會堂美心皇宮食晚餐,每人叫左一個燕窩花膠餐,價格$228一位未計加一,點知原來啲嘢全部係預先整定,連個雞蓉燴燕窩湯匙都係微溫,蝦球算可以接受,花膠解凍不足係腥嘅,仲要煮唔透,入邊嗰浸好似豬耳咁中間係白色,口感硬既,鮑汁煮到一嚿嚿!切雞油雞雙併,油鷄肉係霉既,上湯豆苗同杏仁茶都係微溫嘅!其實冇心就無謂做!大家樂嘅二人外賣餐一百蚊有找啲食物係即叫即整,同樓面職員講都唔睬我,有排都唔會再幫襯,冇服務,食物quality 差

2021-06-06 1074 浏览
嗰日我家姐話想飲茶,仲要食推車仔嗰隻,其實都冇乜幾間 🤷🏻‍♀️ 嗰日七點半開門,我哋七點二十分到,已經有好多人排隊,好自律,我心諗:「唔係啩,唔係冇得飲啩」。 好彩七點半開門,我哋仲有枱٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 佢哋環境不嬲好靚,好舒服。啲碗碗碟碟都好精緻,唔係普通茶樓啲cheap嘢。 我哋叫咗蝦腸,啲蝦夠鮮味,腸粉做得好滑。 黑椒炆鴨掌,炆得好淋,兼且好入味。 粉果啲餡好新鮮,不過不失。 不過等咗好耐先至有炸物車出現,我梗係叫咗我最鍾意食嘅芋角啦。不過有啲失望,可能佢哋放咗架車喺度冇人理(人手好似有啲短缺),芋角有啲凍咗。埋單$177,唔算貴,可以接受。

好彩七點半開門,我哋仲有枱٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و

我哋叫咗蝦腸,啲蝦夠鮮味,腸粉做得好滑。

黑椒炆鴨掌,炆得好淋,兼且好入味。

粉果啲餡好新鮮,不過不失。

埋單$177,唔算貴,可以接受。
外卖送餐
2021-05-23 824 浏览
叫咗澳洲龍蝦2隻,其他菜都食哂,問侍應,佢話漏單,依家賣哂。明明她再三問點整,一句sorry冇。漏單的什菜煲要等40分鐘才有。蒸荷葉飯談不上暖,像冷盤煎羊扒涷的只有老火湯是熱的正價的價錢,稻香的水準。我在茶餐廳叫的餸起碼是熱的。中伏

蒸荷葉飯談不上暖,像冷盤
煎羊扒涷的

只有老火湯是熱的

正價的價錢,稻香的水準。我在茶餐廳叫的餸起碼是熱的。

中伏
2021-03-19 1086 浏览
唔知係疫情下少咗飲茶,定係佢不嬲都係咁,有推車點心,不過我都係點優惠孖寶最實際。一飯一點心5x蚊起,都夠飽,至於抵唔抵食就見仁見智。鳳爪排骨飯:凡係蒸飯,個底都必定會有層油,因為醃肉加油係中式做法,呢個當然唔例外,所以我食蒸飯從來都唔會攪鬆個底d飯嚟食,不過比稻香嘅蒸飯好好多,層油半厘米左右,都唔會太嘥。魚仔豬肉蒸飯:魚仔香,不過d肉片食落似豬頸肉,但應該係豬扒切片?食唔出係咩部位,不過油膩感少過排骨飯。柚皮鳳爪:柚皮有3件,微苦,有d乾水,可能浸透得唔夠。雞腳同出面茶樓食嘅差唔多。錦鹵雲吞:呢個真係好耐冇食,雖然炸得夠脆,但仲好多油係雲吞上面,過吓口癮算。

一飯一點心5x蚊起,都夠飽,至於抵唔抵食就見仁見智。