2018-06-29
青衣城雖然近近地,但平時好少黎,實在係大部分餐廳都麻麻地又唔平. 今次其實係為左Zara Bershka big sales 而黎. 放工後約埋同事近近地係呢間商場內茶餐廳補充完體力再出發裝修走懷舊路線,都幾有特色menu 選擇好多,價錢唔算貴,而且免加一事先做左功課,呢度磚頭焗飯好大份,夠2-3人用所以order 左個飯同一d 小食share芝味牛肉蔥油餅卷$48個樣幾頹但睇人評價ok 所以試下. 中間有d cheese,不過蔥油餅唔脆,口感不太討好. 全晚最ok 抵食就係呢個磚頭焗軟殼蟹咖喱飯$95,另外仲有碗咖喱另上. 軟殼蟹炸粉厚左d,但都算脆口. 咖喱味道亦對辦,中間係白飯底. 相對白飯個人同fd 都覺得個包更好食,外層微脆,連住既白包香軟,點上咖哩還不錯. 而且份量真係好多,其實單叫呢個飯2人share都夠食order 飯可以以$28 換購特飲. 試左黑牛,其實係可樂加choc 雪糕. 味道同想像中差不多,同野食都夾既. 只係雪糕中間有點冰美綠牛奶包$36 就真係hea 左d. 個包就咁切完查醬,其實如果稍微烘一烘脆都會好食好多overall 食物算係不過不失,最大賣點係
放工後約埋同事近近地係呢間商場內茶餐廳補充完體力再出發
裝修走懷舊路線,都幾有特色
menu 選擇好多,價錢唔算貴,而且免加一
事先做左功課,呢度磚頭焗飯好大份,夠2-3人用
所以order 左個飯同一d 小食share
芝味牛肉蔥油餅卷$48
overall 食物算係不過不失,最大賣點係青衣城黎講都算平,免加一而且上菜超快. 呢頭無咩選擇,如果再約fd 黎青衣城可能都會再黎