2022-11-19 43 浏览
屋企人好鍾意食印度薄餅,所以上網搵到呢間米芝蓮印度餐廳同家人去試試佢😋餐廳侍應好friendly,成日撩我哋傾偈,我點餐嘅時候都嘗試用印度拼音點菜,佢聽得明無笑我😂📐咖喱角 $48味道正常好食,唔係好辣,配上兩種醬汁,一隻甜甜地,一隻少少辣,綠色嗰隻懷疑係薄荷醬,覺得好襯咖喱角👍🏻🍘印度脆波波Pani Poori $78唔記得咗中文名係咩,不過成日睇介紹都好多人嗌,應該都係必食特色小食。可以倒醬汁入去,甜甜地,後勁有辣,爽😂🐑鐵板羊肉串 $140香港人的expectation應該會覺得係一舊舊羊肉串埋一齊,結果係一條條羊肉腸仔咁😆如果有下次,可能我會直接嗌羊架?🍆烤茄瓜 $90我以為係串燒嘅烤茄子,但原來係咖喱format的茄瓜,食落幾甜,配薄餅食唔錯。🐥牛油雞 $104肉量唔算多,人哋話招牌所以嗌左,味道唔錯,如果份量多啲會開心啲!🐠椰漿咖喱金䱽魚 $188魚肉好滑,第一次成條魚煮咖喱咁樣食,幾特別,不過唔鍾意倫骨嘅朋友可以唔洗嗌,嗌番魚塊會開心啲🤣🫓蒜蓉、黑松露、芝士薄餅 $32因為好鍾意食Naan,所以嗌多啲唔同味道一齊share。印度薄餅不嬲冇得輸,人手開始搓,由零焗出嚟實好食

📐咖喱角 $48

🍘印度脆波波Pani Poori $78

🐑鐵板羊肉串 $140

🍆烤茄瓜 $90

🐥牛油雞 $104

🐠椰漿咖喱金䱽魚 $188

🫓蒜蓉、黑松露、芝士薄餅 $32
因為好鍾意食Naan,所以嗌多啲唔同味道一齊share。印度薄餅不嬲冇得輸,人手開始搓,由零焗出嚟實好食,想外賣多幾塊番屋企添,不過食到最尾先記得,怕製作時間耐,所以放棄咗🤣

🥤芒果奶昔、青檸梳打 $40
芒果奶昔超奶,芒果味都濃。Order青檸梳打原意係唔想飲甜,但果然係印度嘢,佢都加左糖水。所以最後都係飲佢枱面支$10水

4人食咗$917,咖喱份量唔算多,但係有得試晒唔同嘅咖哩,好似curry tasting咁😂其實仲有4人餐嗌,$628加一only,會比較經濟實惠👍🏻
2022-11-17
Conveniently located just a few minutes away from the mtr station, we tried this restaurant that was Michelin guide recommended. For mains we shared a garlic naan which is my personal favourite and I tried kashmiri naan for the first time! This naan is a stuffed with coconut, nuts and mixed fruits giving an overall sweet tone. I quite liked it that I’d even think it’s a dessert on its own! 😋 for the curries we had the classic butter chicken which I was pleasantly surprised by how the chicken was

For mains we shared a garlic naan which is my personal favourite and I tried kashmiri naan for the first time! This naan is a stuffed with coconut, nuts and mixed fruits giving an overall sweet tone. I quite liked it that I’d even think it’s a dessert on its own! 😋 for the curries we had the classic butter chicken which I was pleasantly surprised by how the chicken was piping hot, making it even more delicious than usual 🤤

We also tried prawn korma which is a cream based sauce with nuts and paalak paneer. Out of the 3 I liked prawn korma the most as although it had the mildest taste in comparison to the other 2, I liked the gentle sweet flavours and smoother texture of the sauce.

For drinks we had mango lassi and masala tea, its masala tea really packs a punch and so recommend for those who really likes the spiced teas 😆
2022-11-13 28 浏览
香滑串燒雞 $128五大塊雞腿肉 加咗印度香料去燒 我點呢款係唔辣嘅 另外配咗兩款醬汁 一款係燒烤醬味 一款係有少少薄荷香 兩款醬出奇地夾🥰好有印度風味腰果醬咖喱蝦 $113第一次聽腰果醬咖喱!入口超驚艷😍帶有腰果香嘅咖喱🤩仲有腰果粒 配蝦都好夾 有5隻蝦 口感爽脆😚點烤餅 或者撈飯都超正😝清光光😋椰奶咖喱魚塊 $113呢款椰奶味都幾香🤓唔會辣!不過我唔太鍾意魚柳太淋嘅口感 感覺配肉類或者蝦會更好食😜印度芝士烤餅 $32以為呢款係拉絲芝士 原來印度芝士同我哋食開嘅芝士唔同!有少少似加咗香蔥嘅芝士醬 味道唔會好重 仲可以食到烤餅原味😙下次試吓叫下面嘅芝士烤餅😝應該就係我哋嘅拉絲芝士🤩青豆炒飯 $56加入左印度香料嘅炒飯 印度米長長的非常特別 仲有唔少青豆😆就咁食都唔錯💕不過撈埋咖喱輕鬆解決❤️

香滑串燒雞 $128

腰果醬咖喱蝦 $113

椰奶咖喱魚塊 $113

印度芝士烤餅 $32
以為呢款係拉絲芝士 原來印度芝士同我哋食開嘅芝士唔同!

青豆炒飯 $56
耐唔耐就想食一次好西,帶比自己多啲唔同新意,所以就去左北角一嚐獲得多次米芝蓮嘅羅勒印度餐廳。時間尚早,岩岩入座時,餐廳尚未開燈,以為餐廳未開門,而店內環境頗有民族特色。餐牌早英對照,印度咖哩同naan係印度菜必嗌menu,選擇咁多都有啲難決擇。咖哩角 Samosa,外層乾脆,切開時需要一啲力道,沾上薄荷醬能提昇咖哩角風味,餡料豐富,再加上香濃嘅咖哩調味,食起上嚟特別開胃,岩晒用嚟做前菜。印度芝士烤餅 Paneer Naan,裡面帶有咸咸香香嘅芝士餡料,芝士未不算濃郁但勝在夠香口,烤餅鬆化帶口感,配上印度咖哩食簡直一流!如標題所見,印度菜好唔好食好睇間餐廳嘅咖哩好唔好食,曾經食過一啲印度餐廳將咖哩煮得太辣又或者太水,只能說未夠水準。而羅勒印度餐廳嘅咖哩可以話食過咁多間裡面,最為驚艷!牛油雞 Butter Chicken,色澤均勻鮮明,因為咖哩當中混合左蕃茄,所以咖哩會呈現橙紅色,與辣無關。帶有濃濃咖哩香,會令人不得不注視佢,每啖都非常香濃,同時帶有淡淡茄香,入味得嚟又唔會覺得膩,雞肉份量足夠,配上naan一啖一啖真係會食唔停口!芒果奶昔 Mango Lassi,味道酸酸甜甜,口感濃稠,但
牛油雞 Butter Chicken
而羅勒印度餐廳嘅咖哩可以話食過咁多間裡面,最為驚艷!
牛油雞 Butter Chicken
雞肉份量足夠,配上naan一啖一啖真係會食唔停口!
芒果奶昔 Mango Lassi
芒果奶昔 Mango Lassi,味道酸酸甜甜,口感濃稠,但容易飽膩。充滿印度特色嘅奶昔,每次去印度餐廳都想嗌番杯。
芒果奶昔 Mango Lassi
2022-11-11 26 浏览
今日想食特別菜色,近近地去左北角一間米芝蓮推介的羅勒印度餐廳,入到餐廳,裝修都充滿印度風情,店員係印度人,令人置身於外國般,先叫了咖喱角沙律$𝟳𝟬 ,過往食親印度菜必叫咖喱角,第一次見可成為沙律一部分,‍材料有青瓜、生洋蔥、鷹嘴豆、蕃茄,當然唔少得咖喱角散件,咖哩角餡用了素菜及豆類制食,外皮依然脆口。小食叫了串燒羊肉串 $𝟭𝟰𝟬 ,以鐵板上,有4條,好像羊香腸一樣,比較濃味,可以沾上薄荷醬料及甜醬。即時要叫杯青檸梳打,有青檸及檸檬,清一清味蕾,另一杯試下正宗印度拉茶,充滿香草味的奶茶,主菜叫了牛油雞 $𝟭𝟬𝟰 ,一個唔辣的醬,雞肉唔太乾,用黑松露烤餅$32沾上醬汁依 ,黑松露烤餅好香,好開胃。

即時要叫杯青檸梳打,有青檸及檸檬,清一清味蕾,

另一杯試下正宗印度拉茶,充滿香草味的奶茶,

2022-11-05
用餐时段
下午茶
2022-11-08 20 浏览
位於北角七姊妹道的一間印度餐廳,平時lunch都會經過,但就無試過!今日就同同事們來試試異國風情的味道🙂餐廳內佈置簡潔得來又充滿印度風情,價錢又好親民喔,值得一試👍🏻我地order左幾樣野小食咖哩角 配 薄荷醬 及 甜酸醬$48 3件都漲卜卜大大舊,入面是薯仔🥔及好多香料 配搭甜酸醬岩晒👍🏻👍🏻牛油咖喱雞 $70 lunch set 加Garlic Naan $14 好抵食, 蒜蓉烤餅好香,烤餅好大塊,咖哩雞好香牛油味,雞又唔鞋身,味道是甜甜地配 Garlic Naan 好夾🤤另外再加多一份Black Truffle Naan $32,黑松露烤餅一上枱滿滿黑松露香味, 口感煙韌,熱辣辣,配咖哩真係一流印色香料燒魚$142 鐵板上熱辣辣,好重香料味既燒魚 口感滑捋捋配d洋蔥🧅碎及椰菜絲,好正我最愛係呢個北印度香料蝦 $117 味道甜甜辣辣,入面仲有青椒紅椒洋蔥嘅配搭, 蝦大大隻 好惹味🤤🤤整體服務、食物水準 、食物價錢都好合理,值得一試👍🏻👍🏻

我地order左幾樣野
小食咖哩角 配 薄荷醬 及 甜酸醬$48

整體服務、食物水準 、食物價錢都好合理,值得一試👍🏻👍🏻
2022-11-08 17 浏览
有個朋友好鍾意食印度餐見到網上成日推薦呢一間今次再同佢一齊試吓午餐有好多選擇仲可以加錢有小食或者拉茶我哋叫咗牛油咖喱雞 $70 加Garlic Naan $14一人份量午餐剛剛好D雞無骨仲好滑呢款咖喱椰汁味唔會太重,甜甜地啱晒我口味食咖喱一定要配Naan咖喱角 $48好大隻啊,炸得好香脆印色香料燒魚$142鐵板燒魚,就算冇任何醬汁都好夠味醃好咗嘅魚塊,味道剛剛好香料味唔會太搶仲啖啖肉北印度香料蝦 $117呢個咖喱辣少少,好惹味D蝦都好彈牙我更喜歡呢個咖喱嘅味道Black Truffle Naan $32 鍾意松露嘅一定要點超級重料,好香松露配Naan原來係咁夾Masala Tea $20 有陣獨特香料味好特別
有個朋友好鍾意食印度餐

我哋叫咗牛油咖喱雞 $70

加Garlic Naan $14
一人份量午餐剛剛好
D雞無骨仲好滑
呢款咖喱椰汁味唔會太重,甜甜地
啱晒我口味
食咖喱一定要配Naan

咖喱角 $48
好大隻啊,炸得好香脆

印色香料燒魚$142

鐵板燒魚,就算冇任何醬汁都好夠味
醃好咗嘅魚塊,味道剛剛好
香料味唔會太搶
仲啖啖肉

北印度香料蝦 $117

呢個咖喱辣少少,好惹味
D蝦都好彈牙

• 咖哩角
  • 黑松露烤餅
  • 咖哩雞
2022-11-07 34 浏览
公司安排自己往北角上course, 靠著地膽同事帶路,去到了《羅勒印度餐廳》這間得獲米芝蓮推薦的印度菜館享用午膳。自己也學過整幾道印度菜,知道咖哩的世界其實極為巨大。有最常見的Chicken Masala, 有以羊膝作主角的Rogan Josh, 也有用大量腰果製作之Korma。不同地區,各有風味。是日午餐選擇了Chicken Tikka, 簡易說明之便是用印度香料做的燒雞,配以印度的烤餅Naan。至於同事則選擇了Lamb Kabab,即串燒羊肉。唯意想不到的是其形狀竟然是香腸狀,我也戲稱女同事是在食印度洋腸🤣。見其面露尷尬,也著實一樂。食物質素好,上菜的速度亦快。當中本人的燒雞,其香無比,配以香脆酥軟的印度烤餅著實天衣無縫。以八十大洋的價錢來說可算是十分合理。本人誠意推薦。

2022-11-04
可能帶住太高expectation 去~我又唔覺得超級好食喎🤷🏻‍♀️<<Naan>>($26)唔熱嘅…<<Garlic Naan>>($32)係熱辣辣嘅!!!溫度好緊要🤟🏻可惜蒜味唔夠濃郁!<<蘑菇咖喱雞>>($106)好細碗~蘑菇就唔太食到喇~而且咖喱味偏酸! 我麻麻哋🙅🏻‍♀️<<印式香料燒魚>>($142)用鐵板上~ 香氣撲鼻!!唔好影咁耐相呀⚠️好快痴底🫣魚塊好滑,不過味道方面就冇話驚為天人!
可能帶住太高expectation 去~
我又唔覺得超級好食喎🤷🏻‍♀️
Garlic Naan

<<Naan>>($26)唔熱嘅…
<<Garlic Naan>>($32)係熱辣辣嘅!!!
溫度好緊要🤟🏻可惜蒜味唔夠濃郁!
蘑菇咖喱雞

<<蘑菇咖喱雞>>($106)好細碗~
蘑菇就唔太食到喇~
而且咖喱味偏酸! 我麻麻哋🙅🏻‍♀️
印式香料燒魚

<<印式香料燒魚>>($142)用鐵板上~ 香氣撲鼻!!
唔好影咁耐相呀⚠️好快痴底🫣
魚塊好滑,不過味道方面就冇話驚為天人!
2022-10-21
印式香料燒魚
2022-10-22 63 浏览
印度餐廳主要都集中係尖沙咀,尤其係重慶大廈。不過對我呢個東區之友嚟講太遠,我自己幾鐘意北角既羅勒印度餐廳,除左近地鐵站之外,佢仲要係米芝蓮推介!餐廳裝潢簡潔明亮,充滿濃厚印度風情。食物選擇好多,價錢都幾親民。- Chicken Tikka Masala Masala入面加入好多香料,味道層次豐富,而且辣度唔算好勁,雞肉大件非常惹味。- Rogan Josh羊肉煮得好軟稔,咖哩顏色比起chicken tikka masala更加紅,味道亦更加香辣。- Black Truffle Naan Naan既面頭加左好多黑松露醬😋,口感煙韌不過唔脆。- Gralic Naan 每片Naan既Size比black truffle naan大一倍,蒜蓉味唔會話太強烈,口感超香脆但同時保持一定既嚼勁,我認為係我係香港食過既Naan No.1🤩印度菜嚟講,羅勒印度餐廳係我不二之選,性價比高,地理位置又方便😎

- Chicken Tikka Masala
Chicken  Tikka  Masala

- Rogan Josh
Rogan  Josh

- Black Truffle Naan
Naan既面頭加左好多黑松露醬😋,口感煙韌不過唔脆。
Black  Truffle  Naan

Rogan  Josh
Black  Truffle  Naan
Gralic  Naan
2022-10-18 45 浏览
要搵間好食、唔貴又正宗印度餐廳,真係唔易。最近去左間係北角七姊妹道呢間餐廳,就滿足哂呢三個要求餐廳裝修好有印度特色,乾淨衛生,餐廳多選擇,可散叫或套餐我地叫左一個2人餐同一個1人餐,四個人都好夠食印度必食烤雞雞肉唔乾身,而且唔會太鹹,食到陣陣既香料,正咖喱角咖啡角食落口唔會好油,個酥皮好香,好處理得好好,三款咖喱(羊、雜菜同芝士)三款都各有特色,唔會得啲汁,裏面既材料多,我地都一致覺得芝士呢款最好食。配埋nann一齊食,無得輸!nann 可選原味/蒜味,我地兩款都試左,兩款都好正,餐牌仲有好多其他口味既nann,下次有機會黎再試埋印度飯個飯都好值得試,口感有啲似米粉,好有質感,而且有好多香料,即使無其他食材,但都好好食,就咁食個白飯都好正滿足的一餐

餐廳裝修好有印度特色,乾淨衛生,餐廳多選擇,可散叫或套餐

我地叫左一個2人餐同一個1人餐,四個人都好夠食

印度必食烤雞
雞肉唔乾身,而且唔會太鹹,食到陣陣既香料,正

咖喱角
咖啡角食落口唔會好油,個酥皮好香,好處理得好好,

三款咖喱(羊、雜菜同芝士)

印度飯

滿足的一餐
2022-10-16 39 浏览
香港地食印度野真係唔多,今日去咗北角食正宗印度菜。餐廳衛生指數滿分!無論餐具定坐位,所有地方都好乾淨!令你好放心食佢啲食物!我地點左套餐,二人餐$318,食過滿足!前菜有叻喱角,係我食過最好食嘅印度咖喱角!個皮整得好脆,裡面啲涵好香香料,大大件!主菜有兩個喱咖菜!有瑪沙拉羊及什菜咖喱。兩種咖喱各自有獨突嘅香味!配上Nan 都好好味!Nan有幾個不同口味選擇,我哋試過原味同蒜味!口感非常好,軟棉得嚟有咬口,原味好香麥味,蒜味好香!食唔停口!印度茶陣味好特別,一飲以為自己去左印度,值得一試!另外mango lassi 超濃的芒果乳酪!好香滑!推介!想食正宗印度菜的朋友可以黎一試!
香港地食印度野真係唔多,今日去咗北角食正宗印度菜。

我地點左套餐,二人餐$318,食過滿足!
主菜有兩個喱咖菜!有瑪沙拉羊及什菜咖喱。
印度茶陣味好特別,一飲以為自己去左印度,值得一試!
另外mango lassi 超濃的芒果乳酪!好香滑!推介!
想食正宗印度菜的朋友可以黎一試!
2022-10-16
2022-10-16 36 浏览
💕羅勒印度餐廳北角嘅老牌印度餐廳,地鐵站一出行幾步就到,非常方便🥰餐廳裝修充滿印度風,華麗之餘亦坐得舒適🔸瑪沙拉羊肉 Lamb MasalaMasala 以不同香料炒香而成,食落頗有層次感🥘一開始唔太辣,但會覺得越食越辣,羊肉煮得軟腍,而且幾入味,點烤餅或者撈飯都好正🔸天多羅燒雞 Chicken Tikka印度名菜之一,用鐵板上非常隆重,香味濃郁味道調得啱啱好,朋友話呢道菜令佢搵返旅行嘅回憶添🛤🔸芝士烤餅 Cheese Naan(上圖左)上枱時熱辣辣,口感煙韌,有淡淡芝士香,配咖喱好適合 蒜蓉烤餅 Garlic Nann (上圖右)店員推介,蒜香味烤餅質感較酥香,口感薄脆,係另一種風味🔸香炸洋蔥絲 Onion Bhaji洋蔥絲裹上脆漿,炸得香口,點少少印度菜常見嘅薄荷醬,香口惹味🔸炸菠菜薯蓉 Hara Bhara Kebab特色小食,外皮脆口,內裡係厚實嘅菠菜薯蓉
💕羅勒印度餐廳

🔸瑪沙拉羊肉 Lamb Masala

🔸天多羅燒雞 Chicken Tikka

🔸芝士烤餅 Cheese Naan(上圖左)
上枱時熱辣辣,口感煙韌,有淡淡芝士香,配咖喱好適合
蒜蓉烤餅 Garlic Nann (上圖右)
店員推介,蒜香味烤餅質感較酥香,口感薄脆,係另一種風味

🔸香炸洋蔥絲 Onion Bhaji

🔸炸菠菜薯蓉 Hara Bhara Kebab
特色小食,外皮脆口,內裡係厚實嘅菠菜薯蓉
📍#羅勒印度餐廳 (七姊妹道) (北角)北角七姊妹道7號昌輝閣地舖♡推薦程度: 🌕🌕🌕🌕🌑♡人均消費: $545 @3🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺位於北角港鐵站附近嘅羅勒印度餐廳原來一直都好出名,個人不嬲都好少食印度菜😆 朋友推薦下 終於試到。原來仲係米芝蓮推介印度餐廳~ 令我對佢期望即刻加倍😗 個人覺得餐廳環境都幾乾淨幾舒服😝 對於初嘗印度菜嘅朋友來講,整體嘅體驗都不錯。❣️#香炸洋蔥絲💰$48炸洋蔥絲口感夠香脆 加埋印度菜signature嘅薄荷醬 味道不錯~❣#炸菠菜薯蓉💰 $57炸菠菜薯蓉非常厚實 炸皮唔算好厚,外皮香脆,但內裡美中不足係略嫌有少少乾 ~❣#天多羅燒雞💰 $128香料味唔會太重,而且燒雞係用咗鐵板上枱 保持到燒雞嘅溫度 ,記得一定一定要趁熱食,放耐左就無左鐵板嘅風味❣#瑪沙拉羊肉💰$130 🎉今日嘅重點菜式! 個咖喱超好食😋 帶有少許香辣嘅味道 好刺激到食慾❤️‍🔥 點烤餅一流😝 而且個羊肉煮得好夠冧👍🏻 全枱都大讚~ 必點菜式之一✌🏻❣#蒜蓉烤餅💰$32 蒜蓉烤餅都算幾大塊,而且食到淡淡的蒜蓉香味~ 唔會太乾唔會太韌 剛剛好💗❣️#芝士烤餅💰$32點咖喱之前,都可

📍#羅勒印度餐廳 (七姊妹道) (北角)
北角七姊妹道7號昌輝閣地舖

❣#天多羅燒雞💰 $128

❣#瑪沙拉羊肉💰$130 🎉

❣#蒜蓉烤餅💰$32

❣️#芝士烤餅💰$32
點咖喱之前,都可以輕輕咬一口烤餅試下😋 帶有淡淡既芝士香,上枱時都好熱,口感不錯。

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺
話說平時食正宗印度菜🇮🇳就只有喺家姐仔同學屋企,閨密都好想試下,所以今日就嚟到6次米芝蓮推介由印度人主理嘅「羅勒印度餐廳」!價錢非常親民,店員好主動介紹點樣配搭嚟食❤️即刻介紹下食咗𝗱咩黑松露烤餅𝗵𝗸𝗱$𝟯𝟮牛油雞 𝗵𝗸𝗱$𝟭𝟬𝟰串燒羊肉串 𝗵𝗸𝗱$𝟭𝟰𝟬咖喱角沙律系 𝗵𝗸𝗱$𝟳𝟬𝗠𝗮𝗻𝗴𝗼 𝗟𝗮𝘀𝘀𝗶 𝗵𝗸𝗱$𝟰𝟬𝗠𝗮𝘀𝘀𝗮𝗹𝗮 𝘁𝗲𝗮 𝗵𝗸𝗱$𝟮𝟬黑松露𝗥𝗼𝘁𝗶超級重手黑松露✌🏽就咁都覺得好味😋或者配搭牛油雞,少少辣辣地又系另一種風味! 牛油雞雞肉嫰夠牛油香🧈羊肉串整成羊肉卷咁樣長,少少甜甜地,配薄荷醬料「絕」啊😱解到油膩感同埋好𝗳𝗿𝗲𝘀𝗵!閨密同Vienn就最中意系咖喱角沙律👯‍♀️ 有咖喱角、鷹嘴豆、洋蔥🧅青瓜🥒蕃茄🍅最正系薄荷醬 +𝘀𝗽𝗜𝗰𝘆 𝗱𝗿𝗲𝘀𝘀𝗶𝗻𝗴 𝘁𝘆𝗽𝗶𝗰𝗮𝗹𝗹𝘆 𝗜𝗻𝗱𝗶𝗮𝗻 𝗰𝘂𝗶𝘀𝗶𝗻𝗲 ✨芒果𝗹𝗮𝘀𝘀𝗶 口感好滑,加埋乳酪一齊飲,酸酸甜甜,好醒胃!印度拉茶即系好似香港既奶茶,少少辣+咸咸地,好啱初初想試印度菜🇮🇳既朋友仔!𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 嚟講人均$𝟭𝟲𝘅就食到咁正宗既印度菜,值得推介❤️ 仲系超夠香料炮製😍(但怕重香料,食完個口濃味就𝘁𝗵𝗶𝗻𝗸 𝘁𝗵𝗶𝗻𝗸

咖喱角沙律系 𝗵𝗸𝗱$𝟳𝟬
𝗠𝗮𝗻𝗴𝗼 𝗟𝗮𝘀𝘀𝗶 𝗵𝗸𝗱$𝟰𝟬
𝗠𝗮𝘀𝘀𝗮𝗹𝗮 𝘁𝗲𝗮 𝗵𝗸𝗱$𝟮𝟬

牛油雞雞肉嫰夠牛油香🧈
咖喱角沙律𝗵𝗸𝗱$𝟳𝟬

𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 嚟講人均$𝟭𝟲𝘅就食到咁正宗既印度菜,值得推介❤️ 仲系超夠香料炮製😍(但怕重香料,食完個口濃味就𝘁𝗵𝗶𝗻𝗸 𝘁𝗵𝗶𝗻𝗸)而家仲開咗第三間分店喺筲箕灣,更加方便食燒賣嗰陣時食埋🥳

如果大家中意俾個like支持下🤟🏽 𝗖𝗶𝗮𝗼~

🇮🇳羅勒印度餐廳 (七姐妹道) (北角)
🇮🇳北角七姐妹道7號昌輝閣地鋪
2022-10-09