2018-10-22 330 浏览
转咗嚟北角返工之後,带饭多咗,搵食少咗🤣,难得星期五,同几个同事系公司附近食咗呢间newyork diner~~lunch set around $80-$100 偶尔食贵少少都无所谓啦🤭.#海蚬配辣肉肠忌廉牛油汁意粉$73 跟餐汤:#甘笋汤 & 餐饮(有Honry lemonade !)首先辣肉肠系碎粒上同啲意粉炒埋一齐都好惊喜,食意粉嘅同时仲可以食到辣肉肠,味道唔会太咸,带带牛油香味,海蚬都大粒肥美,overall 好满意!
#海蚬配辣肉肠忌廉牛油汁意粉

• 冻蜂蜜柠檬水
  • 海蚬配辣肉肠忌廉牛油汁意粉
2018-10-07 357 浏览
本来系想叫Pizza外卖不过入到餐厅见到呢个餐,店员又好热烈咁样介绍呢个抵食餐牌,所以就决定堂食!DIY Combo 自由选 $228+10%,有2小食+2主菜+2杯餐饮,十分抵食嘅二人晚餐,最後觉得份量多嘢食到其实两个人一个餐都够🤣小食叫咗一份薯条同一个杂菜汤,薯条都几好味,汤有劲多蔬菜🍕辣肉肠Pizza足料热辣辣,大大块有成10寸大,仲铺满洋葱青椒红椒等材料,但个人觉得Pepperoni Pizza应该系简而精,放太多材料只会令原本嘅味道变质。比较港式Pizza Feel🍚拿破仑海鲜烩意大利饭,蕃茄汁香浓但饭就偏硬,最後食唔晒带咗返屋企,第日再煮下佢反而更入味更软熟有时唔想煮饭简简单单食一个饭,都系一个不错嘅选择!

小食叫咗一份薯条同一个杂菜汤,薯条都几好味,汤有劲多蔬菜

有时唔想煮饭简简单单食一个饭,都系一个不错嘅选择!
在北角,鰂鱼涌上班的人如果一到午餐时间就会相当头痛,因为到处人头涌涌,比较好吃和出名的餐厅一定大排长龙,等位都等到傻。因为同事和小弟食farewell 饭的关系,当日有成十三,十四人一齐出去食饭更加头痛,幸好有同事建议不如到这家空间较大的餐厅New York diner, 才可以在这繁忙的午餐是段容纳我们14人!劲👍其实这家餐厅的格局是比较西式餐厅和酒吧类型,从名字new York diner 就知比较合适晚餐慢慢叹,晚上在这里锯扒饮酒气氛应该相当不错👍 但在中午正常只有1小时的午餐时间,来这里吃午餐的话未免就有点赶了,并非快靓正之选。我们差不多点了全部menu的午餐一同分享,烟鸭胸忌廉汁意大利饭($88),美国牛肉汉堡($88),海鲜配鲜蕃茄茸扁意粉($93),香辣肉肠薄饼($103)和龙虾扁意粉($98)等,整体卖相算精致,味道都正常。其中最推介系新西兰肉眼牛扒($108), 七成熟肉质软林得来有咬口,切开中间粉红有肉汁,而且牛味甚浓,配上即炸薯条,正吖喂!😋不过块扒唔算厚,系好味不过我食完不饱😂但lunch 可以咁悠闲锯件靓扒真的不错。👍😋虽然这𥚃环境几好,但是如果lunch t

虽然这𥚃环境几好,但是如果lunch time 来食
有点赶,上菜也不算快,午餐加一後大概都要过百元一份,有点小贵,因份量也不算大,所以我们吃完也不算很饱,尤其是男生,如果晚上过来这里食环境食气氛,也是一个不错的选择!👍

—————————————

2018-07-04
新西兰肉眼牛扒
香辣肉肠薄饼
2018-05-05 1577 浏览
本来用另一个app 订位(50% off),去到发现下午茶餐仲抵食。 要系附近搵间又平又坐得舒服既西餐厅真系唔容易,以茶记既价钱,享受高级餐厅既服务。叫左个beef submarine, 牛肉岩岩好,不太熟不太生,口感几好,肉汁都多。另外叫左个烟三文鱼沙律, 同预期一样,正常无乜特别。最後,老板介绍左星期六日既二人晚餐(原价$468),话会减一百蚊再送coupon。 感觉好抵食,好多选择,决定下次黎试下个晚餐。

另外叫左个烟三文鱼沙律, 同预期一样,正常无乜特别。

烟三文鱼凯撒沙律
烟三文鱼凯撒沙律
2018-04-16 1322 浏览
今日系北角食个同事生日饭先原本都唔系谂住食呢间但由於另一间book唔到位 所以黎咗呢间唔驶等就入得 冇乜客入到去环境都几舒适几宽敞嘅餐牌上价钱唔算平呀真系唔知系咪咁所以客量唔多正当我地分刀叉嘅时候发现咁欂啲刀同叉都冇洗乾净罗好影响观感所以我冇用呢套刀叉嘅先黎个汤稀稀地咁我都已经唔记得系咩汤啦只记得冇乜味 几稀下咁芒果海鲜香草扁意粉呢碟意粉价钱都算几贵但味道唔算好好味汁比较多 芒果同意粉好似唔多夹咁份量都唔算多但质素唔差只系百几蚊食呢个意粉就唔太抵配料算多 几多虾下一杯好奇怪好难饮嘅餐饮唔知点形容 小小药水味咁酸酸地咁好怪但最重点都系餐具太污糟百几蚊个午餐 但餐具洗唔乾净就拎出黎都几失望下
今日系北角食个同事生日饭先

都几失望下
2018-03-26
庆祝纪念
2018-03-31 1177 浏览
行经北角,找一间环境舒适的餐厅享用午膳,便选了这间。这家环境非常舒适,播着音乐,气氛相当轻松。而且装潢漂亮,令人相当放松。 Lunch Set的价钱约$80-$100,要收加一。我们一行三人各点了不同的食物。Lunch Set还会附送餐汤及饮品。餐汤为南瓜汤,味道很淡,及太稀,欠缺南瓜味。美国牛肉汉堡($88)评分:7/10摆盘吸引,中间的牛肉部份挺大,薯条香脆,不错。蒜片虾扁意粉($78)评分:6/10味道很一般,蒜味重,虾无鲜味,份量少。红菜头汁意大利饭配大烤菇及薯蓉($95)评分:6/10卖相有心思及特别,但味道一般。
而且装潢漂亮,令人相当放松。
 Lunch Set的价钱约$80-$100,要收加一。

餐汤为南瓜汤,味道很淡,及太稀,欠缺南瓜味。
美国牛肉汉堡($88)
评分:7/10
摆盘吸引,中间的牛肉部份挺大,薯条香脆,不错。

蒜片虾扁意粉($78)
评分:6/10
味道很一般,蒜味重,虾无鲜味,份量少。
红菜头汁意大利饭配大烤菇及薯蓉($95)
评分:6/10
卖相有心思及特别,但味道一般。
2018-02-06
2018-03-26 937 浏览
偶然去北角做野,行经渣华道见到间美国餐New York Diner,星期日都做紧35%off ,即刻决定试一试!2点钟,餐厅唔算多人,环境好大坐位又阔令人好放松普普通通既南瓜浓汤Jumbo fish burger配墨西卡脆片感觉上脆片同茄汁唔多夹鱼柳好厚好juicy香煎法国鹅肝焦糖苹果配安格斯牛肉汉堡 配薯条问侍应有无得拣几成熟,告知会整到5成熟,但食落唔似5成熟,似乎系7成最後点左珍宝鸡翼(6只),有几种口味选择,我地拣左honey lemon 味道唔差,外皮脆,而且肉嫩多汁

2点钟,餐厅唔算多人,环境好大坐位又阔令人好放松

普普通通既南瓜浓汤

Jumbo fish burger配墨西卡脆片
感觉上脆片同茄汁唔多夹
鱼柳好厚好juicy

Jumbo  Fish  burger

香煎法国鹅肝焦糖苹果配安格斯牛肉汉堡 配薯条
Beef  burger

味道唔差,外皮脆,而且肉嫩多汁
Honey  lemon  wings

Jumbo  Fish  burger
Honey  lemon  wings
2018-03-06 656 浏览
🍻前几天,去了北角的纽约客New York Diner跟朋友聚一聚,大家喝喝啤酒,聊聊天,过了愉快的晚上。-🍗美国部队鸡翼挑战赛 (9只纽约鸡翼/9只水牛城鸡翼) 出乎意料,鸡翼超级大只,懒咪喜欢水牛城鸡翼,辣辣的很惹味,配上啤酒吃真的是人生一大乐事啊!-🍔华盛顿特厚鱼柳汉堡(配墨西哥片)同样地汉堡包也很足料,十分巨型,鱼柳炸得很脆,不油腻,但酱汁略嫌不够多,吃着吃着有点乾。-🍖🍟美式酱烧猪肋骨(配薯条)中规中矩,腌得颇入味,但如果肉质肥美一点会更佳。
🍗美国部队鸡翼挑战赛 (9只纽约鸡翼/9只水牛城鸡翼)
🍔华盛顿特厚鱼柳汉堡(配墨西哥片)
🍖🍟美式酱烧猪肋骨(配薯条)
中规中矩,腌得颇入味,但如果肉质肥美一点会更佳。
2018-02-17 484 浏览
啤酒烤鸡🍺🐔食落少少啤酒味 就连平时唔饮酒既我都接受到🙈鸡皮香脆 唔会有油腻感😋伴菜有烧茄子🍆翠玉瓜🥒粗薯条🍟一班朋友share食好有气氛另外食左猪手/Pizza🍕/鸡翼/黑松露薯条👍🏻全部都几好味
啤酒烤鸡🍺🐔

北角尼间好大既酒吧西式餐厅🍴地方够大够舒适途经过来吃午餐🥣点左2款set lunch美国牛肉汉堡 $83薯条够脆够长但主菜汉堡样子不行之外连味道都不行太乾肉汁又没有芝士都无溶完全无水准Set餐包茶或咖啡但另外点其他饮品就要加钱配,原先问店长牛奶咖啡系咪会有拉花 点知最後系无牛奶咖啡☕️普通无特别另外点左个红葱头大蘑菇薯蓉意大利饭($80~90)满心期待点知落空 饭又硬又无汁卖相又求其价钱午餐来讲又贵食过最难食既意大利饭原本有餐汤都吾知见隔离桌有先知道无俾到汤我地感觉服务态度也一般整体来说不会再来吃了
北角尼间好大既酒吧西式餐厅🍴地方够大够舒适途经过来吃午餐🥣

点左2款set lunch

美国牛肉汉堡 $83
美国牛肉汉堡配薯条

薯条够脆够长

但主菜汉堡样子不行之外连味道都不行太乾肉汁又没有芝士都无溶
完全无水准
牛奶咖啡☕️普通无特别

另外点左个红葱头大蘑菇薯蓉意大利饭($80~90)
满心期待点知落空 饭又硬又无汁卖相又求其价钱午餐来讲又贵
食过最难食既意大利饭

原本有餐汤都吾知见隔离桌有先知道无俾到汤我地
感觉服务态度也一般

整体来说不会再来吃了
红葱头大蘑菇薯蓉意大利饭

2017-11-05 727 浏览
听讲北角有一间美式餐厅,所以我同朋友都过咗去时谂住一齐庆祝生日,好都发现个装修都几靓好有美国嘅感觉。之後我哋叫咗个啤酒鸡,不过当呃like就好啦,只鸡超咸又乾完全冇啤酒味, 跟餐嗰个汤完全系味精。黑松露烩饭,竟然没有黑松露味,而且饭好硬。我哋叫咗两支手工啤酒,但好苦。本身谂住带蛋糕过去庆祝但系佢哋竟然话收$100,但系OpenRice明明写明十蚊一位,去到竟然开狮子口咁我哋唯有喺嗰度叫个芝士蛋糕当庆祝,点知芝士蛋糕没有芝士未,蛋糕偏硬完全唔掂!

2017-10-09 567 浏览
New York Diner All day breakfast评价:好一般的all day breakfast...黑色嗰块系竹炭面包:普通一块包,唔系特别美味。鸡扒:几好几滑!有少少汁,好味!肠:唔系白色嗰条几辣下😖 要留意下~炒蛋:麻麻地。。冇特别香同滑烟肉:煎到少少脆口,唔错。薯角:薯皮有少少脆,不过俾鸡扒既汁整淋左d..以$10x 既质素黎讲 争少少 有很多很多进步空间後记:下午时间坐近窗口位 太阳晒入黎晒到好热

评价:好一般的all day breakfast...
黑色嗰块系竹炭面包:普通一块包,唔系特别美味。
鸡扒:几好几滑!有少少汁,好味!
肠:唔系白色嗰条几辣下😖 要留意下~
炒蛋:麻麻地。。冇特别香同滑
烟肉:煎到少少脆口,唔错。
薯角:薯皮有少少脆,不过俾鸡扒既汁整淋左d..
以$10x 既质素黎讲 争少少 有很多很多进步空间

後记:下午时间坐近窗口位 太阳晒入黎晒到好热
2017-01-26
2017-07-28 441 浏览
I really enjoyed my double cheeseburger, it was well seasoned and was well cooked. The calamari we ordered was ok but quite expensive for what you get. My partner's seafood risotto was nicely seasoned but it tasted like it was more of a seafood rice dish with tomato sauce rather than a true risotto. I would go back again for the burger but I'm not sure if the rest is worth the price. On the plus side the beer was reasonably priced.
  • Double  cheeseburger
2017-07-08 406 浏览
北角系平时系晚上接女友收工先来,今日同同事系呢头开会,所以问左女友食晏有乜介绍,女友介绍左呢间,所以就同同事一行八人来,由於时间仲早,唔洗等位就入得。呢到环境好宽敞舒适,有落地玻璃,装饰布置好有心机!角落位有高身枱凳迎合不同客人的喜好。自己选择左set lunch 个 B.LT. Burger Set 配Potato Chips. ($83+10%)先来一个南瓜餐汤,味道清甜,好味。终於等到burger来到,由於是即整,所以都等左d时间。汉堡牛肉很大块而且厚身,亦有肉味,煎得又香又保留到肉汁,整体这个Burger好好味。跟餐薯条也炸得很好脆,水准之上。唯独冻奶茶不太好,太多奶,没有什麽茶味。整体而言,是不错的美国汉堡lunch set。同事们都叫左不同既set, 听说佢地都觉得不错。$90个set lunch 有呢个水准都不错,下次会同女友来食晚餐。

先来一个南瓜餐汤,味道清甜,好味。

唯独冻奶茶不太好,太多奶,没有什麽茶味。

美国牛肉汉堡set  lunch
2017-07-03
美国牛肉汉堡set  lunch
2017-04-18 499 浏览
我系第一次写食评因为真系难食到令到我想比意见本身谂住去一间环境好少少嘅餐厅食生日午餐点知又难食又中伏 价钱与食物质素不成正比1.煎银鳕鱼Lunch 3块煎鱼冻哂又乾又韧最後食晒啲配菜 鱼肉食唔落2.黑松露薯条超级Hea之选谂住都会有个黑松露酱点下点知好小嘅黑松露粉起面头之前麦当劳个shake shake black truffle 薯条仲好食Shelter @cwb 价钱一样 好食好多。有诚意好多3.美国辣肉肠pizza好似系街边面包舖买嘅Pizza完全晒quota之选自己看图吧

我系第一次写食评

2.黑松露薯条
超级Hea之选
谂住都会有个黑松露酱点下
点知好小嘅黑松露粉起面头
Shelter @cwb 价钱一样 好食好多。有诚意好多

3.美国辣肉肠pizza
好似系街边面包舖买嘅Pizza