2020-01-19 0 浏览
带妹猪去Yoho见下闺蜜,行下街街由於两个都系妈妈级,带住BB,所以都系要搵啲地方阔啲既餐厅。纯寿司,都真系好大,放得落BB车之余,张餐枱仲大,可以放晒妹猪啲用品,都唔会阻住食饭。————我叫左个午餐~海鲜丼沙律:几新鲜,有鸡蛋,唔似平时既沙律得菜渍物:只系青瓜、白萝卜,无乜特别————面豉汤:好大碗哦!味道又唔错喎,唔会太咸,要一赞,昆布又够多。————海鲜丼:三文鱼、吞拿鱼、油甘鱼、墨鱼、海鳗、带子、鲷鱼、海虾、三文鱼子、海胆好款式既刺身呀,仲要有海胆呀!所有刺身都好新鲜,只系点少少豉油同芥末,就可以了,仲要有鱼油感。海胆系鲜味,唔系腥味哦!系用新泻米,粒粒分明,有饭味~值得一试再试~
带妹猪去Yoho见下闺蜜,行下街街
我叫左个午餐~海鲜丼
沙律:几新鲜,有鸡蛋,唔似平时既沙律得菜
渍物:只系青瓜、白萝卜,无乜特别
————
好款式既刺身呀,仲要有海胆呀!
值得一试再试~
2020-01-05 137 浏览
之前已经同朋友食过一次,要等一个钟头以上,今次经过见到没有人排队,於是再帮衬,佢啲寿司饭是一粒粒米,鱼生很新鲜,今次想推介嘅是蒜香草煮蚬,豆腐沙律,手羽先及蒸蛋!蒜香草煮蚬 : 适合喜欢牛油味道嘅人士,食入口不但有牛油味道,还有黑椒味道,两者混合起来简直是绝配😋。豆腐沙律 : 豆腐有豆的味道,还有清甜的味道👍🏻,令人感觉很清新手羽先 : 即是无骨鸡翼,新鲜炸起,热辣辣,咬入口有肉汁渗出嚟👍🏻,不过我觉得味道较浓蒸蛋 : 要等25分钟,滑滑嘅蒸蛋入面的馅料,除咗鱼蛋,虾,带子外,还有鳗鱼皮(第一次见)😂!
2020-01-03 116 浏览
元旦日黎YOHO纯寿司食饭真系会排到七彩,好彩有download定个app一早拎好飞,预岩时间落黎等叫号,轻轻松松就入到座了。二人前盛盒$178每款寿司两件,鱼生都比在餐目上单叫的寿司大件,鱼生厚切啖啖肉而且非常新鲜。当日最令我满意就系烧鳗鱼,外皮烧得好脆,食落香口带火灸的独特烧烤味,鳗鱼肉亦不会太松散,一大片鳗鱼放入口,好似食紧鳗鱼饭咁。而赤虾、赤身吞拿鱼同油金鱼都非常对板,食落好新鲜。不过墨鱼略为太大旧,比较难咬开,小D牙力都搞唔掂。软壳蟹龙之卷 $78呢个卷又系我地每次黎必叫,烧得香喷喷既鳗鱼包着饭和炸软壳蟹,超级好味。南蛮烤鸡 $58一碟有5件大大件的炸鸡,但我略厌外皮太硬,不太合我口味。贝类三吃 $34带子,赤贝和象拔旁都好食,可以一试。埋单3百几蚊食到呢个质素,我谂真系可以撤底到元气day goodbye!

二人前盛盒$178

软壳蟹龙之卷 $78

南蛮烤鸡 $58
一碟有5件大大件的炸鸡,但我略厌外皮太硬,不太合我口味。

贝类三吃 $34
带子,赤贝和象拔旁都好食,可以一试。

2019-12-30 71 浏览
约好左牧羊队长食生日饭咁人家生日就就人地就入去元朗啦谂唔到有乜好食,系open rice search 一下见到一间食日本野几好就约左队长餐厅等然後yoho mall个间隔太奇怪所以就改左呢间纯寿司午餐有四款我叫左个中价海鲜饭刺身新鲜款类都多仲有包埋沙律前菜汤我觉得都不错👍🏻然後呢度环景都非常不错环境清幽地方宽阔又唔赶你走,我同队长都分享近况坐左差不多两个锺👍🏻👍🏻👍🏻待应服务都很好👍🏻
约好左牧羊队长食生日饭
咁人家生日就就人地就入去元朗啦
谂唔到有乜好食,系open rice search 一下
见到一间食日本野几好
仲有包埋沙律前菜汤
我觉得都不错👍🏻
然後呢度环景都非常不错
环境清幽地方宽阔
又唔赶你走,我同队长都分享近况
坐左差不多两个锺👍🏻👍🏻👍🏻
待应服务都很好👍🏻

2019-11-27
庆祝纪念
2019-12-17 128 浏览
食到一肚火第一篇食评,忍唔住下载apps黎写食评。- 芥辣八爪鱼落单起一分钟就上枱 (一早整定左?)- 纯玉子寿司之前食过两次,玉子有暖 有热,但今次系冻既。玉子仲要夹唔住饭粒,一夹寿司,饭就跌晒落碟。- 软殻蟹手卷 炸既食物又硬又冻,反而只碟系热既(可能用高温洗碗机啦)- 手羽鸡翼起初望到男友食紧既鸡翼热到出烟想滩凉一阵(大约三分钟)到我食啦,哇 鸡翼冻既?就算热既食物滩凉起码系暖。点解可以一只冻 一只热到出烟?对比咁大?其他寿司 还好啦 以後Blacklist。$300几蚊既价钱,质素太低。比起以前差左好多。
食到一肚火
第一篇食评,忍唔住下载apps黎写食评。

- 芥辣八爪鱼
落单起一分钟就上枱 (一早整定左?)

- 纯玉子寿司

- 软殻蟹手卷
炸既食物又硬又冻,反而只碟系热既(可能用高温洗碗机啦)

- 手羽鸡翼
起初望到男友食紧既鸡翼热到出烟
想滩凉一阵(大约三分钟)
到我食啦,哇 鸡翼冻既?就算热既食物滩凉起码系暖。
点解可以一只冻 一只热到出烟?
对比咁大?

其他寿司
还好啦

以後Blacklist。
$300几蚊既价钱,质素太低。比起以前差左好多。

2019-10-27 490 浏览
其实价钱同板长差吾多 我觉得系好食过板长啦 因为佢啲寿司更加鲜甜啦而且系好好食 同埋佢地既厚切三文鱼真的不得了 正到想食多几嚿 咁同埋入到去环境都吾错 坐位算够多既我地就坐大枱7个人左右够位既 咁同埋如果有BB 会比你一套BB餐具 另外 炸物同刺身都好正 火炙既寿司做得非常好 吾会话过火左 刚刚好 同埋个鸡翼都好正 只不过系有啲热气 不过食得日本野都吾怕啦 上菜既速度都好快 吾会过左劲耐先上一次 系陆续都一直上紧既 服务态度都好好啦 叫员工影相都好乐意
  • 厚切三文鱼
2019-10-08 464 浏览
食过几次穴寿司黎试下呢间,点知完全系垃圾。坐低见到点菜pad 已经觉得好似板长,结果食物仲差过元气。全部野冇味刺身仲好唔新鲜。呢个价位完全系抢。真系激到我即刻整个account 黎写review。Yoho Mall 竟然比呢间野进驻。如果仲想食到一肚气欢迎去食!
2019-09-30 407 浏览
呢排成日都想食鱼生,search 过後发现元朗yoho 呢间"纯寿司" 好似风评不错,於是就决心试试佢既午市套餐我拣左"刺身定食" ($148)并request 佢将白饭转寿司饭。个set 度d 刺身都算种类多(有九款刺身,包括三文鱼,带子,甜虾,油甘鱼,吞拿鱼,三文鱼子等等)同埋新鲜。不过我略嫌set 中既三文鱼唔够肥美,要三文鱼腩先到我心目中既质素。定食有埋沙律,面豉汤,茶碗蒸...所以食完都好满足。下次有机会试埋夜晚先

2019-09-23 381 浏览
今晚个人比较懒,见之前换的Yoho Mall餐饮券换咗仲未用,加上好想食刺身和寿司,就决定试吓未去过的纯寿司😝😝 今次点咗4款食物,连埋加一$168,虽然唔系平,但质素好过元气🤣不过操心大意的我冇留意呢度跟元气一样系要自己斟茶 迷你炸虾饭($42)呢个食落真系好食,炸虾唔会炸到硬,饭系暖上,系细碗咗d,小朋友食应该刚好而又吸引😍😍吞拿鱼寿司($38)食落感觉有轻微醒味,但本身味道都系唔够突出,不过已经好过元气寿司~~~油甘鱼刺身($45)个人觉得厚薄适中,但本身的味道唔够突出,反而一田买果d刺身仲食到油甘鱼味~~~葱粒吞拿鱼腩手卷($28)食落感觉好好,但唔知点解呢间店的鱼类本身的鱼鲜味唔突出,点酱油食都不错😅😅整体感觉真系好过元气和板长,但唔知点解觉得唔及上次在旺角食放题的油甘鱼刺身咁好食,都算可以回头吃的地方😂😂
今晚个人比较懒,见之前换的Yoho Mall餐饮券换咗仲未用,加上好想食刺身寿司,就决定试吓未去过的纯寿司😝😝

不过操心大意的我冇留意呢度跟元气一样系要自己斟茶

2019-09-23
用餐优惠
现金券
2019-08-29 502 浏览
元朗yohomall纯寿司每逢饭市一定人头涌涌,质素自开业以来都无变过,一样甘好食火炙三点盛$45⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀由鳗鱼、三文鱼、带子组成,扫上微甜既酱油火炙後,鱼油鲜甜味更上一层楼~⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀火炙三文鱼$18⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀除反9蚊一件,仲平过元气😆配上柠檬🍋同海盐,另一番清新滋味⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀北海三点盛$58⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀由海胆、三文鱼子、京葱吞拿鱼腩蓉组成既军舰寿司,食材新鲜,最钟意系海胆寿司有青瓜片,食落更添一份清爽口感⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

火炙三点盛$45⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

火炙三文鱼$18⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

北海三点盛$58⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
2019-08-29 276 浏览
这家餐厅一连三百六十五天,一到晚饭时间就会有很多人在等位子。所以我一直也很想去嚐一下,直到有家人生日,家人便提议我们一起去嚐一下!因为知道平常会有很多人等位,所以我们提前了两天订位子一坐下之後看到餐牌,发现价格其实只是较元气贵了一点点而已,所以大家就准备大点特点!三文鱼很新鲜,但是没有冰放在下面,所以一放久了,就不好吃了,这个是可以改善的地方寿司整体上也很新鲜和份量很足*明太子甜虾,很浓的明太子味,很值得推荐!蟹柳很大又很鲜甜,这个必点!厚切三文鱼,真的很厚这家的特别之处是三文鱼上有炸蒜在上面,所以吃下去会有一点炸蒜味,很特别又好吃带子也不错,因为没有雪味,又可以吃到带子的鲜甜味熟食很多也在水准之上炸纹甲墨鱼不错,但我觉得鸡翼最出色火候刚刚好,煎得皮脆肉嫩,然後一咬下去又有鸡汁流出来这个味道有点酱油味,然後带点甜甜的味道,不错!总结来说,我们一行8人吃到饱一饱,每人也只需两百不到,而且食材新鲜和味道又不错,这家很值得推荐!

因为知道平常会有很多人等位,所以我们提前了两天订位子

寿司整体上也很新鲜和份量很足
*明太子甜虾,很浓的明太子味,很值得推荐!
蟹柳很大又很鲜甜,这个必点!
厚切三文鱼,真的很厚
带子也不错,因为没有雪味,又可以吃到带子的鲜甜味
熟食很多也在水准之上
炸纹甲墨鱼不错,但我觉得鸡翼最出色
火候刚刚好,煎得皮脆肉嫩,然後一咬下去又有鸡汁流出来
这个味道有点酱油味,然後带点甜甜的味道,不错!

2019-08-23
2019-08-25 312 浏览
今个星期天,我同我屋企人去了饭堂食饭,位於元朗Yoho mall的纯寿司。这个饭堂常常都要大排长龙,大家可以下次先到元朗yoho mall apps先作登记,因为通常在食饭时间,轮候时间都非常的长,大概需要一个小时。如果你是从九龙前往元朗,那就必须要再出发是用手机Apps先登记了。寿司一般来说质素都可以的,在於平民寿司店来说,其实也是高水平的了。寿司和刺身都好新鲜,寿司的饭和鱼都会紧紧在一起的,不会松在於平民寿司店来说,其实也是高水平的了。寿司和刺身都新鲜,寿司的饭和鱼都会紧紧在一起的,不会松晒散。总括而言,作为饭堂性价比当然要十分高,这正是大排长龙的原因了。
寿司一般来说质素都可以的,在於平民寿司店来说,其实也是高水平的了。寿司刺身都好新鲜,寿司的饭和鱼都会紧紧在一起的,不会松在於平民寿司店来说,其实也是高水平的了。寿司刺身都新鲜,寿司的饭和鱼都会紧紧在一起的,不会松晒散。
2019-08-03
2019-08-16 292 浏览
喺YOHO MALL搵日本嘢食,发现呢间纯寿司,虽然价钱有少少贵,但坐得舒服,好啱亲子一家去食。有儿童餐(唔记得影相)有几件寿司,炸物、布甸,仲有个小玩具,佢哋食得好开心。寿司质素好好,想食完再追食。迷理牛乌冬好滑,汤底正,肉好多,但略嫌牛肉硬同无乜味!
2019-08-11 240 浏览
必需给以下几道给个意见:1. 火炙鳕鱼腩寿司: 除了颇酸的酱汁味外, 只剩一点鳕鱼应有的油香2. 软壳蟹加州卷: 3件里有2件非常咸3. 各款寿司醋饭松散, 口感过软, 醋不足
必需给以下几道给个意见:

2. 软壳蟹加州卷: 3件里有2件非常咸

3. 各款寿司醋饭松散, 口感过软, 醋不足
2019-08-05 314 浏览
呢间又系成日大排长龙既餐厅,平日有机会黎到,就等人少少试下佢既午餐啦。午餐套餐选择唔算多,都系4/5款。今次试左海鲜丼。黎到卖相就唔错喇,而鱼生都好新鲜,用埋日本珍珠米👍🏻👍🏻沙律🥗新鲜,酱汁酸酸甜甜好开胃。

海鲜丼

海鲜丼