紅磡冰室

紅磡冰室 (已結業)

HungHom Cafe
紅磡冰室 (已結業)
fullmoon128
唔ok囉⋯
fullmoon128
2019-10-21
关注
放假起身最鍾意去茶餐廳嘆番個靚早餐,難得入到大埔仲有早餐食,非常肚餓嘅我即刻衝入去咁佢夠叫個早餐B!細個去茶餐廳食早餐,媽咪成日想我哋食清啲好少比我叫沙嗲牛肉麵,大個自己話而家去親都必叫!火腿炒蛋加烘多士呢個組合應該冇得輸,但可惜呢度嘅蛋炒到上嚟有啲水汪汪,食落口感有啲怪怪地。另外沙嗲牛肉麵個沙嗲醬唔夠惹味,實在有啲失望:(。而我最着重最着重嘅熱奶茶,味道偏淡,奶同茶嘅比例唔啱我口味,雖然一個餐只係30幾蚊,但確係有啲不值⋯查看更多
susannawhs
經典茶餐
susannawhs
2019-10-10
关注
位於大埔的紅磡冰室分店,環境十分寬敞舒適~ 有卡位有圓檯任君選擇~ lunchtime黎食打工仔三五成群,點了B餐瑞士雞翼,公仔麵轉了通粉,還有嫩滑炒蛋和牛油多士,送熱飲~ $50抵食👍🏻 若飲品想轉招牌紅豆冰亦只需加$5🤫瑞士雞翼三隻實在不夠喉~ 一啖雞翼一啖通粉滋味十足!而滑蛋亦炒得恰到好處,夾係多士入面食味道一流~ 🤤經典無得輸的常餐但要注意常餐只由上午11:30供應至下午6:00喔!想食的朋友就要把握這段時間了😋查看更多
天天食好野
乜都唔好食,唯獨茶餐叫好D
2019-10-07
关注
紅磡冰室,開左好一段日子,食過唔少次,但係呢度真係只有茶餐叫做食得下午餐好多時都好難食,絕不建議食快餐以外既選擇試過叫A無A,叫B無B,乜都無準備好就開鋪今次朋友黎食早餐一人份早牛角包炒蛋加火腿通粉簡單早餐 牛脆唔酥,但味道夠牛油味香,炒蛋太水,但夠滑通常太軟,雞湯略為太濃咸味,火腿絲太幼,最好成片上仲好凍飲無咩特別,咖啡都算好飲大埔安慈路1號海寶花園地下查看更多
168gram
幾好味 瑞士雞翼撈丁
168gram
2019-10-06
关注
📍瑞士雞翼撈公仔麵一開頭見到雞翼個色水已經流曬口水🤤,一啖咬落去,果然不出所料,雞翼好入味,甜甜的瑞士汁在口腔中游走,而且雞肉處理得幾好,沒有絲毫血絲在骨與肉之間👍🏻。另外,本身公仔麵已經撈左小小瑞士汁,所以每啖都甜甜地,幾正。..📍炒蛋蛋炒得幾滑,但就無大快活早餐個種炒蛋咁水旺旺,相反佢炒到軟綿綿,而且幾重蛋味,唔錯。..📍 香烤蒜蓉包包面烘得好軟熟,而且均勻地查滿曬蒜蓉醬,第一啖食落去仲係熱熱地,正。..🥡$50蚊常餐係大埔黎講,其實算係偏貴,因為D茶記都係$3x-$40左右,但紅磡個蒜蓉包同瑞士雞翼係幾特別,而且坐得比茶記舒服同夠冷氣,所以有機會都會再去。查看更多
瑞士雞翼撈公仔麵 配 炒蛋香烤蒜蓉包
Happy Mickey
好味茶記
Happy Mickey
2019-09-18
关注
近期至愛嘅茶記,早午晚餐都試過,真心好食,水準平均,沙嗲牛正 👍🏻👍🏻👍🏻 有機會嚟試下丫 😊大埔好食嘅茶記唔多,呢間真係 good,連我奄尖聲悶嘅家人都讚,仲會再番嚟食就知 🤣🤣🤣查看更多
沙嗲牛肉麵
samuelx102097
呀叔都頂唔順,好難食
samuelx102097
2019-07-02
关注
牛肉生,又大舊難食,肥糕又多咖哩酸嘅,魚唔熱,得咖哩熱啫啫雞煲已叫侍應重新做,太生有血老實講覺得同喂狗差不多不過最好食係啲菠蘿😂開始有啲肚痛作為大埔人只可以講不可一不可再,做人做狗自己揀查看更多
cyruscar
大埔早餐冰室之選
cyruscar
2019-06-29
关注
大埔紅磡冰室每個星期六日 早上9點後通常都要排隊 今朝8點半去到 時間就最好喇 唔洗等位 又唔洗食得好趕 慢慢嘆同另一半點左2個E餐 分別係雞排同魚柳 份量都足料 魚柳更厲害(有2塊架好歡欣)辣肉腸薄左少少但助在夠辣味(外貌似火腿片)配多厚厚既蒜蓉包 (蒜蓉同牛油塗滿包面 好香 )同樣 天氣熱辣辣要配上一杯凍奶茶就爽曬啦美中不足係呢個餐唔可以加錢配多個通粉/公仔麵 如果呢位可以彈性大d 就更加好喇(呢個係男士心聲) 對於女士份量都夠架喇查看更多
Kkc018
瑞士撈麵有驚喜
Kkc018
2019-06-16
关注
常餐特餐係我至愛,依到既瑞士汁雞翼撈公仔麵配埋炒蛋蒜蓉包先係50蚊,一定要試下。撈麵十分之有光澤,就算放耐左都一啲都唔乾身,雞翼亦醃得好入味好軟,味道鹹鹹甜甜啱啱好蒜蓉包中規中矩,但炒蛋好出色十分之滑!會再反黎幫襯查看更多
Foodie Baby
突圍而出蒜蓉包
Foodie Baby
2019-05-19
关注
約咗去朋友屋企麻雀大戰,大戰前夕梗係醫肚先。落車見到對面有茶記又有冰室,就求其行咗入去其中一間。咩都未食第一餐就梗係食返有營養嘅炒蛋啦,見到特餐有三款,有蒜蓉包喎未食過梗係望吓隔離枱啦,嘩蒜蓉包個樣好唔錯,於是兩個餐都揀晒蒜蓉包。我個番茄薯仔牛肉通粉,蕃茄味好香濃,味道唔會太鹹哈哈!我都未食過一餐嘅通粉啲餸係多到咁蒜蓉包好香蒜蓉味,麵包又香又軟,好新鮮。咖啡都ok既,不過就唔夠熱同太多奶。凍奶茶少冰,份量即時少左雞翼撈公仔麵,唔太鹹,有三隻雞翼公仔麵又唔會太淋,算中上。唔知點解啲侍應成日會將啲出餐係d客個頭旁邊不斷樣黎樣去,又係咁問有冇叫呢樣有冇叫個樣,我一邊食,一邊要係咁答佢哋係或者唔係。奇怪嘅係遞錯我面前嘅嘢又唔係我隔離枱,而係有時係對面枱,又有時係過幾張嘅枱整體食物都幾好既,但服務方面真係有待改進啦⋯⋯因為一路食一路把口都不停係咁答野好忙查看更多
蕃茄鮮牛肉通心粉
蒜蓉多士
瑞士雞翼撈公仔麵
CHOCKYFUNG
同區同類型算中上
CHOCKYFUNG
2019-04-28
关注
每朝早少不免食個靚早餐先再進行一整日的活動,今日嘅選擇食個靚早餐的地方是「紅磡冰室」。《早餐B-$35》例牌茶餐廳必定有的選擇,質素中中等等、不過不失,不過滑蛋炒得出色,真的很滑而且有蛋香。《早餐E-$38》自選魚柳,好食唔腥又熱辣辣,加埋個沙律醬有少少香草味,畫龍點睛。蒜香多士幾重蒜頭香味,不過略嫌食落冇咩味道。同區黎講有早餐食的地邊真係有很多選擇,不過這間茶餐廳質素不錯,加上坐得舒服、職員態度又好,相信會再來。查看更多
早餐E
早餐E吉列魚柳
ttsz23
沒什麼特別
ttsz23
2019-04-23
关注
放假訓到晏一晏,又唔願煮唯有到附近食個下午茶醫肚😆見到紅磡冰室門外餐牌個瑞士汁撈公仔麵幾吸引就決定食呢間,都廢事行咁遠😅2點半時間人流唔多,坐得舒服,空間夠闊不過冷氣就稍嫌凍,坐左5分鐘就開始有鼻水,如果要黎食,就要帶多件外套😉等左唔夠5分鐘就上菜,極快手上到枱,陣陣香甜味,但雞翼睇落就有d過左火,麵質有d硬,汁就不過不失,食落似買枝現成瑞士汁撈出黎咁,雞翼有3隻,入面都嫩肉,表面醃得夠味,內裡我覺得差少少,可能我個人偏重口味😂😂沙嗲牛公仔麵反而幾好,首先佢沙嗲醬係夠多,啖啖公仔麵都食到咸香,肉質就嫩,麵底口感適中👍🏻另外兩份多士都唔錯,麵包烤得鬆軟可口,牛油調味岩岩好又不會過多,有時過多反而會令到包太淋失去口感🤤 蒜味又唔會太多,搶味過頭反而杯檸檬茶麻麻,好甜,飲唔到茶味,唔似茶記沖出黎既口味😑整體一般,價錢同茶記差不多,以大埔咁多食店而言,50$幾可以有好多選擇🤔查看更多
+ 3
Chaklee
勁大份特級三文治
Chaklee
2019-04-07
关注
食過港島區幾間的紅磡冰室,今次大埔又巧遇它。雖然同是紅磡冰室,但是大埔這間店感覺好不一樣,裝潢比較自然風,空間感非常充足,又有自然光,有一種文青的風格。店員非常友善,巧遇下午茶時間,決定叫一份特級三文治,心中預料和一般茶餐廳的公司三文治差不多,但食物一到,嚇了一驚!這份特級三文治竟然和我的手差不多大,會不會太誇張呀?味道很好,吃得我津津有味!查看更多
+ 4
天天食好野
價錢略貴,部份菜式唔錯
2019-04-06
关注
海寶花寶近一年開左好多餐廳!最人氣最多人食就係呢間紅磡冰室一站式提供早餐,常餐特餐,下午茶,晚餐精選,午餐仲有宵夜餐 小菜都有幾十款,份量唔多,但係部份菜式係做得幾好既小菜都分豬肉,牛肉,雞,海鮮類各一版純蔬菜類也有,算係幾照顧到食客需要常餐B 瑞士雞翼撈公仔麵,配炒滑蛋,牛油西多士 凍飲加3略貴,但食落都收貨,唔錯既常餐B $50 柚子雞翼拚辣薯角XO醬炒豬頸肉公仔麵下午餐價錢大約40上下先講炒公仔麵配料有洋蔥,蔥,炒得算幾乾爽,XO醬帶微辣,食落唔錯,係油膩左少少啦雞翼拚薯角即點即炸,等15分鐘,炸得脆香,炸透連骨都想食埋唔錯!最有驚喜係瑞士雞翼撈公仔麵浸到雞翼入曬味,好香甜,勁濃味,撈埋公仔麵食一流個多士竟然抹上好多牛油同香蒜再焗,超級香口,勁爆蒜香,忍唔住食曬全份!炒滑蛋,份蛋就炒得幾滑既凍奶茶同檸茶就一般貨色,唔夠茶味,好淡查看更多
+ 3
lws002
失望
lws002
2019-03-18
关注
食物質素非一般的.......差!第一次來到這裏,發現裝修和環境都很不錯!在這兒和老婆一人吃了一個早餐;炸魚柳的表面雖然脆但是很腥,蒜蓉包濕濕地不脆,奶茶也不香濃!太太叫了一個牛肉麵,牛肉很硬,不好吃!炒蛋則尚可!服務方面,職員的態度很冷漠!不很友善!環境方面尚算乾淨!坐位方面,坐得也尚算舒服!總之,這是一間不會再來的幫襯茶餐廳!有時候,玩特色不如玩質素! 做飲食業,食物的質素才是最重要!空有外表又如何!查看更多
VictorWong3284
Things just getting worse
VictorWong3284
2019-03-01
关注
I have always been a big fan of this restaurant but the food recently i got was just beyond disappointment...Its not simply underperform but you can taste how badly their chef attitude is. Their daily menu used to be my favorate and I always recommend my friend to try this. But now it become so bad that i wonder if their food quality looks like "first time made" 查看更多