2025-06-24
呢間格調滿分嘅中菜館,一入門就被溫暖嘅燈光同埋高雅嘅裝潢深深吸引住!餐廳設計充滿美感,營造出溫馨嘅用餐氛圍,每張白色餐桌都整齊有序地排列,俾人一種舒適優雅嘅感覺。今次試咗佢哋嘅「一九三三歲月情懷套餐」,每位$428(兩位起)蜜汁叉燒 皇牌蜜汁叉燒以柔嫩的肉質與輕微焦香的外層著稱,甜而不膩的蜜汁調味與肥瘦均衡的切配相輔相成,展現經典風味令人回味。煎大蝦碌煎大蝦搭配酸甜的茄汁醬汁提味,醬汁與蝦肉的完美交融帶來豐富口感。上湯魚肚 魚肚以軟滑入味的質感呈現,上湯以高湯為基,加入豬肉的濃郁滋味與冬菇的鮮香提味,溫暖滋潤並帶有天然鹹香,飲用時更顯滋補養生之效雙鳳朝陽巧妙融合雞肉與鴿肉,鮮嫩入味的肉質展現精心燉煮的工藝,健康養生的特色令人耳目一新。蟹扒菜苗 鮮甜蟹肉份量非常充足, 與菠菜形成絕妙搭配,簡約烹調手法保留食材原味,口感與風味相得益彰。羅漢齋麵 羅漢齋麵以爽脆麵條為基,佐以濃郁芡汁及多樣新鮮蔬菜與菇類,健康與美味兼備。每道菜都係用心製作,食材新鮮,擺盤精美餐廳服務員都專業有禮,為整個用餐體驗加分不少。
蜜汁叉燒
煎大蝦碌
上湯魚肚
雙鳳朝陽
蟹扒菜苗
羅漢齋麵
每道菜都係用心製作,食材新鮮,擺盤精美
餐廳服務員都專業有禮,為整個用餐體驗加分不少。