2010-08-25 93 浏览
好耐好耐之前都去過一次印象唔錯 所以上到去都以為無咩事(原本唔知去Station 3的)但係相隔左咁耐唔知係咪轉左老闆我地一共十個人叫左個Party Set 每人$120我只可以講完全唔值我睇返下面個D食評D野食無轉過食物質數可以話係普普通通 是是但但最特別真係個任飲特飲 有荔枝, 青芒, 菠蘿, 柑桔, 提子難飲 唔知係咪我口味要求高定係成本問題 (果味糖漿+水)我寧願係任飲既係水 或者每人限定1杯其他野飲服務方面 佢人手真係唔係好夠 全場爆晒好似得3個員工 真係忙到甩碌唔知係咪咁個姐姐真係由我地入場黑面黑到走人另外佢個溫馨提示 同我地講夠鐘 唔係既話就要加錢加時唔係話佢唔岩無道理 不過上得cafe最Buy既係咩?人情味lor 又唔係有客等緊入座 真係夠鐘就叫你走唉...$120加一服務費 值唔值呀...下次有人話再黎 我第一個反對
好耐好耐之前都去過一次
但係相隔左咁耐唔知係咪轉左老闆
我地一共十個人叫左個Party Set 每人$120
我只可以講完全唔值
我睇返下面個D食評D野食無轉過
食物質數可以話係普普通通 是是但但
難飲 唔知係咪我口味要求高定係成本問題 (果味糖漿+水)
我寧願係任飲既係水 或者每人限定1杯其他野飲

服務方面 佢人手真係唔係好夠 全場爆晒
好似得3個員工 真係忙到甩碌
唔知係咪咁個姐姐真係由我地入場黑面黑到走人
另外佢個溫馨提示 同我地講夠鐘 唔係既話就要加錢加時
唔係話佢唔岩無道理 不過上得cafe最Buy既係咩?
人情味lor 又唔係有客等緊入座 真係夠鐘就叫你走
唉...
$120加一服務費 值唔值呀...
下次有人話再黎 我第一個反對
2010-08-24
$132 (其他)
庆祝纪念
生日
2010-07-10 58 浏览
不過不失...pri school gathering.3x人, 包左佢個vip room, e+ 好少有cafe有咁大地方比我地咁玩. 有野食, 仲可以sing k,, (althou 我地冇人唱)食物.. ok喇, 唔係話好好味. 可能好多個都8年冇見, 一路talk talk talk...不過佢一夠中就叫我地leave,,, 好次唔係太好. 又冇人book wor之後...如果佢比多d 時間會好好多
不過不失...

pri school gathering.
如果佢比多d 時間會好好多
2010-06-19
2010-06-15 25 浏览
今次我地一行18~20人上去依間CAFE GATHERING,,之前都去過兩次,,但係少人D,,都覺得冇咩問題,,食物方面..我覺得CAFE黎講算中等..但有幾個朋友個飯等到我地食晒都仲未黎..但朋友前幾日BOOK位..問都係話最底消費係每人一杯野,,仲問左幾次CONFIRM,,但上到去..就話最底係每人一個SET..咁多人叫完野食..就開始玩嫁啦,,玩左冇幾耐..老闆娘同我地講叫我地細聲D..話我地影響到其他人,,但我地自己已經成日叫住其他朋友唔好咁嘈,,但一大班人..去CAFE就係想玩啫,,如果唔係我地就去自修室GATHERING啦!之前兩次去D音樂都唔大聲,,但今次玩耐左..佢地開到D音樂越黎越大聲,,分明就係想COVER我地D聲,,但你越大聲COVER我地..咪搞到我地講野越大聲,,大家根本都聽唔到大家講緊咩!D WAITER又黑口黑面..成日睥我地..又望下我地又講下野咁,,明眼人都知話緊我地,,,我地自問成程都不停叫大家細聲D,,但玩集體遊戲開心起上黎都避免唔到,,唔玩集體遊戲既話我地就唔駛上CAFE啦..最後埋單..有兩位朋友就負責計每人比幾多錢,,佢地計既時候已經加埋一
之前都去過兩次,,但係少人D,,都覺得冇咩問題,,

食物方面..我覺得CAFE黎講算中等..
但有幾個朋友個飯等到我地食晒都仲未黎..

但朋友前幾日BOOK位..問都係話最底消費係每人一杯野,,
仲問左幾次CONFIRM,,
但上到去..就話最底係每人一個SET..

咁多人叫完野食..就開始玩嫁啦,,
玩左冇幾耐..老闆娘同我地講叫我地細聲D..
話我地影響到其他人,,
但我地自己已經成日叫住其他朋友唔好咁嘈,,
但一大班人..去CAFE就係想玩啫,,
如果唔係我地就去自修室GATHERING啦!

之前兩次去D音樂都唔大聲,,
但今次玩耐左..佢地開到D音樂越黎越大聲,,
分明就係想COVER我地D聲,,
但你越大聲COVER我地..咪搞到我地講野越大聲,,
大家根本都聽唔到大家講緊咩!

D WAITER又黑口黑面..成日睥我地..

又望下我地又講下野咁,,
明眼人都知話緊我地,,,
我地自問成程都不停叫大家細聲D,,
但玩集體遊戲開心起上黎都避免唔到,,
唔玩集體遊戲既話我地就唔駛上CAFE啦..

最後埋單..有兩位朋友就負責計每人比幾多錢,,
佢地計既時候已經加埋一..仲要四捨五入..每人計多少少,,
但最後每人比晒錢都仲係爭70蚊,,
咁正常如果跟MENU叫野食..
每人叫左幾多錢..加埋TOTAL就應該埋嫁啦!
我地唔明點解會貴左,,
最後每人都夾返齊錢..當算數,,

下次都唔會再去依間野,,
服務態度勁差,,
本身都冇咩野..少人既話,,但如果多人你唔LIKE既話..
就唔好接我地單生意啦,,
BOOK O個陣都講明係有咁多人,,
2010-06-14 19 浏览
同"一肚火"既食評一樣, 中咗招 !!! 我地0908mama club攪gathering, 約88人, 嘩~~~~~ 大家估下佢俾咩我地食? 我以為自己去咗難民營, 拎住隻碟出親去想拎野食, 好多時都空手而回, 因為佢果幾盤野, 根本就無可能夠食。我地book 1pm, 夠膽死2pm至開始有野食。講下d野食, 又一個嘩~~~~ 無肉咁滯:小食: 咖喱角, 薯條, 餃子, 薯蓉主菜: 肉醬意粉, 白汁長通粉 (無咩肉), 一pat紅色又好濕既飯 (唔知點解, 肉醬意粉同個飯都係辣既, 明知我地有好多小朋友, 佢可以有兩個主菜係辣既!! d小朋友都唔食得, 得白汁長通粉食得)甜品: 有少少朱古力醬既多士而我, 就只食咗:一隻餃子一啖薯蓉一少碟(手掌咁大度)既肉醬意粉一pat飯, 可能有3 tablespoons一塊3cm x 3cm x 5cm 咁大既多士, 又薄, 仲有幾滴朱古力醬o係上面其他, 食唔到, 唔夠分!!有d人, 仲食得少過我!!!收咗我地每人$88, 最少都好似茶餐廳有4-5個餐揀下吖, 佢果d主菜, 肉都唔多塊, 係汁撈粉!!!我地都未食飽, 佢就出黎收碟, 我問
同"一肚火"既食評一樣, 中咗招 !!!

講下d野食, 又一個嘩~~~~ 無肉咁滯:
小食: 咖喱角, 薯條, 餃子, 薯蓉
甜品: 有少少朱古力醬既多士

而我, 就只食咗:
一隻餃子
一啖薯蓉
一少碟(手掌咁大度)既肉醬意粉
一pat飯, 可能有3 tablespoons

其他, 食唔到, 唔夠分!!

有d人, 仲食得少過我!!!

我地都未食飽, 佢就出黎收碟, 我問個waiter, 佢話係呀, 無野食喇。咁同個女人講, complain唔夠食, 佢夠膽死惡人先告狀, 話係我地唔同佢講, 佢以為我地夠食, 又話我地食剩野= 夠食喎, sorry, 我真係見唔到有幾多人食剩, 我人生第一次食 "lunch buffet" 見到d盤無晒野食咋。有一碟食唔晒既肉醬意粉, 相信係太辣, 有d人食唔到 !!!

佢話唔夠咪再整law.....(態度當然係......) 點知係一盤一盤咁整出黎 !! 我地80+人, 好似餓鬼咁, 佢一出就要撲過去拎!!!

佢d態度就唔再講啦, 之前既食評無講錯佢。

一共收咗我地>$7,500, 食d咁既小食充當lunch buffet~~~~

佢地方唔夠大就唔好收咁多客, 廚房唔夠大 (每次出一盤食物, 做多幾盤要遲一個鐘至開始buffet), 就唔該叫到會, 現在完全貨不對版。"buffet"更稱不上。
2010-06-13
2010-06-11 18 浏览
一行四人上左去食dinner, 見到佢d set dinner最平都要差唔多70元一客 (最貴要成$85) 只得一個主菜同一杯$30以下的飲品, 如果要頭盤 (沙律) 同 芝士cake, 就要再加$25, 好似好貴, 就改左叫佢嗰d party set, $120元一個人 (另加10%) 有一碟雜果沙律, 3個主菜 (2 意粉 1飯), 一盤小食 (有薯角, 雞翼, 餃子) 另加指定飲品任飲, 咁我地就叫左呢個set,芝士長通粉 - ok, 但我地講明唔要洋蔥, 但都係好多 ...肉醬意粉 - 好咸 ... 咸到入唔到口唔知咩飯 - 冇食到, 比唔到意見小食 - 薯角 - 唔好味 ... 雞翼 - 冇味的 ... 餃子 - 好油, 油到入口已經想嘔返出嚟 ...甜品 - 朱古力多士 - 好一般, 唔知點解佢可以話係人氣食品 ...飲品 - 荔枝特飲 同 芒果特飲 - 好一般, 同街邊10蚊一杯嗰d冇分別其實d嘢食都算ok, 但服務真係差到嘔, 入到去個個waiter都黑口黑面的$132食d咁"好"的食物及服務, 請我都唔會再去囉 ...

肉醬意粉 - 好咸 ... 咸到入唔到口
唔知咩飯 - 冇食到, 比唔到意見

2010-06-04
2010-05-04 22 浏览
睇左openrice咁耐都好少想過要留言!!但今次真係忍唔住喇!5月1日同埋一班0909mama有聚會,揀左station 3做聚腳點啦!之前都幫襯過一次,我地係book場,所以一定要食buffet,上次已經唔多夠野食,諗住今次會好d掛,一行42個大人+2x個bb嘩嘩嘩~~~~首先佢俾左細場我地迫到連行都行唔到!果位小姐又黑口黑面!入到去就即刻叫我地要收車!!小姐你唔講我都要收啦,你果度我收左車都差d行唔到呀!!!d冷氣又唔夠!!陰公我bb已經穿短袖t恤都出哂汗,發脾氣!佢話廚房煮緊野所以熱d,跟本就係人太多!!!!到野食,d味道ok的,但份量就勁囉~大家估下有幾多~~~42個大人得1盤肉醬意,1盤白汁長通粉+1盤燴飯+1盤薯角+1盤薯泥+1盤餃子+1盤朱古力多士 (1盤即是幾多呢~~~哈哈~~就係大家睇有d食評出現裝意粉果隻白色碟兩碟喇!)當book場的媽媽問仲有冇野食,佢話會refill,係呀refill左1碟肉醬意同1盤餃子囉(仲等左成個鐘先出黎)~野飲話任飲架!refill左兩次咁大把!!佢唔係平架!!都收每大人$95錢我唔介意俾,但你都要有野俾人食嘛!有好幾位mama直頭無得

睇左openrice咁耐都好少想過要留言!!
但今次真係忍唔住喇!

嘩嘩嘩~~~~首先佢俾左細場我地迫到連行都行唔到!

到野食,d味道ok的,但份量就勁囉~大家估下有幾多~~~

佢唔係平架!!都收每大人$95
錢我唔介意俾,但你都要有野俾人食嘛!有好幾位mama直頭無得食!!!

大場俾人book左唔夠位亦要出聲啦!夾硬做生意!真係一定一定無下次!!!大家book場攪聚會要小心呢間野喇!
2010-05-01
2010-01-30 14 浏览
呢日幾個朋友黎呢度食飯,因為呢間實在唔錯架。服務算幾好,又多野玩,真係幾好架。呢晚係閒日,所以人唔算太多。沙律其實係好耐好耐之前整定,不過味道又唔太差。水果都算幾新鮮既。芝士海鮮長通粉長通粉整到好彈牙,海鮮料算幾足。而個芝士汁好濃,食過真係好回味架。芝士煙肉薯條又係一樣好好食既,薯條新鮮炸既。芝士汁比長通粉既更濃,所以係好惹味架。呢個而經令我唔叫小食拼盤架啦,因為我覺得呢個抵食。杏仁奶昔好重杏仁味,奶味又幾夠。杯野真係好正架,有料到。芝士蛋糕芝士味幾重,個蛋糕既質感都唔錯既,好好味。實有下次既,野食真係唔錯。又多野玩,係一個傾計同玩既好地方。
真係幾好架。
呢晚係閒日,所以人唔算太多。

沙律
其實係好耐好耐之前整定,不過味道又唔太差。水果都算幾新
鮮既。

芝士海鮮長通粉
長通粉整到好彈牙,海鮮料算幾足。而個芝士
汁好濃,食過真係好回味架。

芝士煙肉薯條
又係一樣好好食既,薯條新鮮炸既。芝士汁比長通粉
呢個抵食。

杏仁奶昔
好重杏仁味,奶味又幾夠。杯野真係好正架,有料到。

芝士蛋糕
芝士味幾重,個蛋糕既質感都唔錯既,好好味。

2010-01-26
2010-01-09 8 浏览
唉. 真係好不爽開頭見佢幾大諗住ok. 入到去d waiter 就開始黑面 (未order野食)其中1個fd吾食meat的 叫佢只係上一碟意粉(加白汁) 佢個樣就好吾鐘意甘係cafe 就1定會玩架啦. 玩就一定有聲架啦 成日行埋黎話我地好嘈 cover 到佢d music 同disturb 到其他客人 (你估你呢度係圖書館咩..吾出得聲)之後冇啦啦行埋黎又話坐左3個鐘,又要另外order 野飲(扮明就想趕客啦..) 最後我地就埋單走左 $1 tips 都冇比!如係我係你睇完就一定吾好光顧呢間cafe! 大把cafe 啦~
唉. 真係好不爽

2010-01-08
2009-12-31 5 浏览
       昨晚一行13人到這間Cafe慶祝生日,起初對這間Cafe的印象也不太好,因為openrice的朋友說她們的服務態度不但奇差,還有所有game都因為棋子不齊存而不能玩(eg :大富翁沒有地契,啤牌不齊....),但友人已落了$500訂金,所以最终都去了...當晚我們7:00左右到達,坐了一會便到櫃中拿Game玩,一如網友所料,真是沒有一款game能夠玩的,我們好經辛苦才從3副啤牌中集合夠數不久食物已到,但老實說一點也不特別,很多Cafe也有如始水準.... ,邊吃邊說笑已10:30了,突然侍應走來跟我們說由於臨近節日,故10:30必須離開,但他們在我們訂位時跟本沒有說明,所以我們便與他們理論,但他們態度越來越差,將責任推到我們身上,又說訂位時已跟我們說了..爭拗了一段時間後我們便走了,因為實在憤怒了為了做更多生意,而得失客人,實在不智!!一定不會再去,亦建議想開開心心去玩的朋友不要去,因為只會換來不快

為了做更多生意,而得失客人,實在不智!!

2009-12-30
2009-12-22 10 浏览
約了好朋友來STATION 3吃午餐。這是好朋友的精心推介,而我則是第一次光顧。我們點了兩個午餐一起分享:白汁長通粉和芝士焗意粉還點了雜果沙律和紐約芝士餅。雜果沙律的沙律醬似乎太多,吃羆有點膩。兩個主菜好很好吃,特別喜歡長通粉的白汁,很好吃!飯後甜品的芝士餅也不錯,芝士味夠濃。我倆都加了錢要特飲:柑桔檸檬和朱古力曲奇沙冰。柑桔檸檬酸酸甜甜的,正合我心意,很不錯!朋友的朱古力曲奇沙冰,蠻多份量的忌廉,賣相吸引,但略嫌不夠朱古力,不夠濃郁。這裡的環境不錯,很舒適,適合和三五知己一起飲野傾偈。有機會會再來。

我們點了兩個午餐一起分享:白汁長通粉和芝士焗意粉

還點了雜果沙律和紐約芝士餅。

雜果沙律的沙律醬似乎太多,吃羆有點膩。

兩個主菜好很好吃,特別喜歡長通粉的白汁,很好吃!

飯後甜品的芝士餅也不錯,芝士味夠濃。

我倆都加了錢要特飲:柑桔檸檬和朱古力曲奇沙冰。

柑桔檸檬酸酸甜甜的,正合我心意,很不錯!

這裡的環境不錯,很舒適,適合和三五知己一起飲野傾偈。

有機會會再來。
2009-12-05
庆祝纪念
生日
2009-10-21 1 浏览
我牛日既前一日,有個同學話請我食飯。咁俾我話事既,二話不說又去番呢間。我地都覺得呢間位置好正,交通方便,野食又好食。咁就繼續食佢啦,呢晚都算幾多人,有小小嘈。鮮果沙律好新鮮,感覺上係即叫即切。味道唔錯架。卡邦拿煙肉長通粉想轉意粉架,不過要加五蚊就唔轉啦。明明上個月都唔使加錢,唔通成本上漲得好緊要。個芝士味唔算太濃,但都唔錯既。小食拼盤之前都食過,所以唔影相啦。其實同之前都差唔多啦,整得好好睇。雖然小食係好普通,但整得好有心機。芝士薯條我以為好細盤,點知份量唔細架。薯條新鮮炸,好惹味。芝士汁算好濃,好正。芝士蛋糕都係咁美味,芝士味好濃。個餅整得好鬆軟,好正。朱古力奶昔好濃朱古力味,又有奶味。實有下次既,樓上cafe佢算幾好食。只不過禮拜五嘈左小小,平日去會好。
啦,呢晚都算幾多人,有小小嘈。

鮮果沙律
好新鮮,感覺上係即叫即切。味道唔錯架。
卡邦拿煙肉長通粉
想轉意粉架,不過要加五蚊就唔轉啦。明明
錯既。
小食拼盤
之前都食過,所以唔影相啦。其實同之前都差唔多啦,整
得好好睇。雖然小食係好普通,但整得好有心機。

芝士薯條
我以為好細盤,點知份量唔細架。薯條新鮮炸,好惹
味。芝士汁算好濃,好正。
芝士蛋糕
都係咁美味,芝士味好濃。個餅整得好鬆軟,好正。

朱古力奶昔
好濃朱古力味,又有奶味。

好。
卡邦拿通粉
2009-10-16
卡邦拿通粉
2009-09-14 8 浏览
只係上個禮拜既事,我又再黎呢間野。呢日係星期四,所以人唔算多。今次坐既位可以望到旺角既街景,而環境都唔錯既。真係坐得好舒服,呢度傾計真係幾好。我地叫左兩個餐,再加個小食同甜品。鮮果沙律係好新鮮既,睇得出係即叫即切既。好多生果同有椰果個沙律到。真係好新鮮同鮮甜。忌廉汁肉丸意粉個忌廉汁算幾濃既,意粉算幾爽口彈牙。而肉丸唔算太韌,好有肉味。不過應該係豬肉丸啦。菠菜汁煙肉意粉呢個就大路,不過味道都唔錯。個汁都幾重忌廉味,幾好食既。小食拼盤好多野食,所有食物都係新鮮炸。芝士蛋糕芝士味好濃,檸檬味又有小小。而個蛋糕整得幾實,好有口感。個藍莓芝士蛋糕都唔錯,好重藍莓味。oreo奶昔呢個好正又好飲,好重曲奇味,但又唔太甜。奶味又幾夠,真係幾好飲。除左呢間,仲有其他選擇,不過我都會去呢間。因為呢間服務好好,野食又好食,真係好正。
呢度傾計真係幾好。
我地叫左兩個餐,再加個小食同甜品

鮮果沙律
係好新鮮既,睇得出係即叫即切既。好多生果同有椰
果個沙律到。真係好新鮮同鮮甜。

忌廉汁肉丸意粉
個忌廉汁算幾濃既,意粉算幾爽口彈牙。
而肉丸唔算太韌,好有肉味。不過應該係豬肉丸啦。

菠菜汁煙肉意粉
呢個就大路,不過味道都唔錯。個汁都幾重
忌廉味,幾好食既。
小食拼盤
好多野食,所有食物都係新鮮炸。
芝士蛋糕
芝士味好濃,檸檬味又有小小。而個蛋糕整得幾實,
好有口感。
個藍莓芝士蛋糕都唔錯,好重藍莓味。
oreo奶昔
呢個好正又好飲,好重曲奇味,但又唔太甜。奶味
又幾夠,真係幾好飲。

野食又好食,真係好正。

忌廉肉丸意粉
2009-09-10
忌廉肉丸意粉
芝士蛋糕
上兩個weeks第一次來,本來睇到個環境幾好~~~又有K唱,因為個場有兩邊,我o地想搞個FAREWELL PARTY所以問佢28人包場(有K唱o個邊)幾錢,佢話$120/人,如果係咁,包場都唔算貴,之後過幾日就BOOK o左搞Farewell party啦~~~(到o個陣都以為好OK架)點知尋日一心上到去以為可以順利FAREWELL啦~~佢安排O左我o地o係個Open area坐,而唔係BOOK有K唱o個邊!!!How come???我o地o個日問到明係有K唱o個邊丫麻,成個場明明係得o個邊有K唱!!!咁又點會係得D大sofa,public area o個邊呢~???接待我o地既後生仔態度好差,又話o個日唔係佢接order,又一味話我o地搞錯!!!之後個老細行出o黎o黎諗住拆件事,又話叫我o地拎張deposit單出來睇!!!哼~~~end up佢就o係度屈我o地問唔清楚,御膊,又係唔認錯,crazy~~~咩服務態度呀???我o地deposit交足,佢就少少野都做唔到,我o地追究起上o黎佢點都有錯啦~~~明明就係自己同D員工有無o係BOOK場SYSTEM方面溝通清楚啦!!!咁樣點做生意呀
上兩個weeks第一次來,本來睇到個環境幾好~~~

點知尋日一心上到去以為可以順利FAREWELL啦~~
咁又點會係得D大sofa,public area o個邊呢~???接待我o地既後生仔態度好差,又話o個日唔係佢接order,又一味話我o地搞錯!!!之後個老細行出o黎o黎諗住拆件事,又話叫我o地拎張deposit單出來睇!!!哼~~~end up佢就o係度屈我o地問唔清楚,御膊,又係唔認錯,crazy~~~咩服務態度呀???我o地deposit交足,佢就少少野都做唔到,我o地追究起上o黎佢點都有錯啦~~~明明就係自己同D員工有無o係BOOK場SYSTEM方面溝通清楚啦!!!咁樣點做生意呀!?!
end up我o地同佢講要追究,佢先死死地氣refer我o地去佢o地既分店,o係潮流特區對面既恆隆大廈2樓POM II Cafe!!!不過o個度都唔係好service ga啦!!!o個晚埋單$140/人,我o地enjoy既只係自己為朋友farewell而營造既氣氛,完全同呢間cafe無任何關係!!!
我睇完樓下既comment之後,深深相信呢間野為o左一晚可以做多D生意,所以就出埋呢D陰招!!!所以我覺得有必要同Openrice所有用戶講,去呢間cafe消費,真係要小心D!!!
我唔係完全偏激地踩呢間cafe,只不過我真係ensure我o地作為客人自己無搞錯order,所以我o地先據理力爭!!!錯既真係佢o地!!!所以結論係,有錢,有時間,patpat痕都唔會再去貼錢買難受!!!
2009-08-19
(非会员)
我前幾日同幾個朋友黎依間野,,諗住好耐冇見,,搵個地方,多野玩,食物ok 的 cafe係佢個網度睇,d 食物唔錯..講到自己間 cafe 有幾多野玩 上到去,,因為重早,唔算多人我地點完食物...就一邊玩,一邊等我地唔知平時 d 食物係唔係好耐先黎因為佢開鋪一個鐘多少少食物黎遲少少都可以體諒 佢話佢有好多 broadgame..但樣樣 game 的資源都唔齊玩棋就少緊幾隻....都算了!! 玩 d要用電的,佢話冇電.....感係唔係要我地自己落去買電先???服務態度極差!!! 咩都唔比人玩~只可以玩 boardgames!!!食物方面!! 食物唔知算唔算好遲先黎??但食物的 "色香味" 都只算一般食物剛來到,,不是熱的,是微暖的食物份量可以!!但味道一般*那兒的飲料更不用再說~ 飲料是很特別,但味道有點點怪....而且有一些飲品的泡沫佔了整杯飲品的1/2實在有點離譜!!!!所以,,,就算我下次有機會都唔會再黎!!!一 d 都唔好玩!!! 唔係..係冇野玩!!
我前幾日同幾個朋友黎依間野,,
諗住好耐冇見,,
搵個地方,多野玩,食物ok 的 cafe
係佢個網度睇,d 食物唔錯..
講到自己間 cafe 有幾多野玩

上到去,,
因為重早,唔算多人
我地點完食物...
就一邊玩,一邊等
我地唔知平時 d 食物係唔係好耐先黎
因為佢開鋪一個鐘多少少
食物黎遲少少都可以體諒

佢話佢有好多 broadgame..
但樣樣 game 的資源都唔齊
玩棋就少緊幾隻....
都算了!!

玩 d要用電的,
佢話冇電.....感係唔係要我地自己落去買電先???
服務態度極差!!!

咩都唔比人玩~
只可以玩 boardgames!!!

食物方面!!

食物唔知算唔算好遲先黎??
但食物的 "色香味" 都只算一般
食物剛來到,,不是熱的,是微暖的
食物份量可以!!
但味道一般*
那兒的飲料更不用再說~

飲料是很特別,但味道有點點怪....
而且有一些飲品的泡沫佔了整杯飲品的1/2
實在有點離譜!!!!

所以,,,就算我下次有機會都唔會再黎!!!
一 d 都唔好玩!!! 唔係..係冇野玩!!
2009-07-22 38 浏览
上星期同班fd gathering, 間野令我覺得好差..間野自己包晒全層, 有2個單位一邊俾人包左唱karaoke, 一邊就俾4堆人book左 (都百幾人)問題同樓下一模一樣!!!1. 坐位問題 - 逼到死間野又唔算大, 但連埋我地(唔計karaoke班人), 俾4堆人搞gathering坐左百幾人!!!我地10幾人, 個area都唔知有無80呎大家膊掂膊, 腳掂腳咁坐, 行都行唔到, 坐入面d fd想去toilet都要成排人起身 !!!搞到無晒mood~~2. 野食問題 - 成日叫人轉party餐, $120一個人, set dinner d飲品又收錢收得陰濕得10盒野左右, 3個主菜, 好似有1頭盤, 甜品唔記得la野可以任飲, 但係最cheap 嗰d 柑桔xx, xx綠茶叫set dinner好過啦60幾-80幾蚊set dinner 包一杯30蚊以下geh野飲但睇晒成個餐牌, 得荔枝, lemon 綠茶係30..一大堆36,38, 43蚊焗住你加錢要d有特色d geh drink..3. 時間問題 - d野食等勁耐!!!唔知我地嗰日多人定平時都係咁後補d set din 等左
上星期同班fd gathering, 間野令我覺得好差..
間野自己包晒全層, 有2個單位
問題同樓下一模一樣!!!
1. 坐位問題 - 逼到死
坐左百幾人!!!
我地10幾人, 個area都唔知有無80呎
搞到無晒mood~~
野可以任飲, 但係最cheap 嗰d 柑桔xx, xx綠茶
叫set dinner好過啦
60幾-80幾蚊
set dinner 包一杯30蚊以下geh野飲
但睇晒成個餐牌, 得荔枝, lemon 綠茶係30..
一大堆36,38, 43蚊
焗住你加錢要d有特色d geh drink..
3. 時間問題 - d野食等勁耐!!!
唔知我地嗰日多人定平時都係咁
後補d set din 等左差唔多一粒鐘先黎!!!!
肚餓都變唔肚餓啦!!!
4. 設施問題 - 俾錢包場咪有karaoke 嗰d玩下囉
都明白一分錢一分貨ga la
不過佢唔好喺d website寫到d facilities 人人有份誤導人囉~~
都見到佢有projector geh...用唔用就唔知喇..
講完衰野講下d好野
1. 食物方面
d set din 都好大碟~~ 幾好味
如果d 味可以濃d 就更加好!!
另外個芝士薯條就超正!!! 好濃cream cheese 味!!!
食唔停口!!
2. 飲品方面
我自己杯野就好杰...可能我揀錯左
但飲左其中幾個fd d 野飲都好好味!!!
3. 服務方面
老闆娘都算係好nice, 有晒笑容
成日叫佢埋黎都無話黑晒面, 嫌我地煩
d 員工都好helpful!!!
4. 環境方面
其實環境真係一流!!!
大大套sofa~~ 好舒服!!
可惜俾太多人book 場, 搞到人人都逼!!!!

唔好著眼要一晚賺好多錢
反而令d客覺得舒服, 返黎再幫襯仲好
如果要搞大型gathering, 一定唔會再揀呢間..
平時一兩個fd 食下野 都ok geh!!