2016-09-23 1553 浏览
之前来过一次,食物质素也不至於太差,甚至记得这里的炸鸡很不错,於是再次光顾。很喜欢这里的气氛,暗暗的灯光,宽阔的卡座,让客人坐得舒适。坐下来後,二话不说点了我最爱吃的炸鸡,然後点了两个石锅饭。炸鸡味道不错,跟上次吃的一样,蛋白混入沙律酱,炸鸡蘸上烧汁,甜甜的很滋味。可是,份量比之前少了大半,这一点要改良一下,只有4-5口便吃完,价格有点不值。另外两个石锅饭:蕃茄石锅饭和泡菜海鲜石锅饭都不太理想。饭湿,没有石锅饭焦燶乾脆的效果。蕃茄饭加上芝士和薄荷酱,本来芝士味配搭不错,但薄荷酱确实令人摸不着头脑,味道完全不配,而且整个饭很咸,吃了三分一便放弃了,有点失望。泡菜海鲜石锅饭味道普通,算得上可以接受。由於辣酱另上,可自由调配味道,不会过咸或过辣。可是,整个饭一样不够乾身,吃下去,口感大大被扣分。
2016-09-22 1022 浏览
这里的炸鸡很不错,已是第二次来吃。这里座位多,每次来都不用等位。卡座设计舒适,让客人不想离开。炸鸡是这里的主打小吃,即炸,热辣辣。蛋白酱配上烧汁,旁边的沙律更可蘸上烧汁吃,很不错呢﹗可是份量少,只有4-件,一人份量都嫌少呢﹗另外叫了两个石锅饭,分别是蕃茄芝士石锅饭和泡菜海鲜石锅饭。跟小食相比,饭一点都不好吃。蕃茄芝士饭卖相吸引,但味道古怪。芝士上绿色的是薄荷酱,就是一般吃羊架会用的酱。薄荷酱跟蕃茄配在一起,味道不夹,而且过咸,後悔点了这个。泡菜海鲜石锅饭味道一般,海鲜不太新鲜,泡菜份量少。总结两个石锅饭都湿淋淋,下次不会再点,还是多叫小吃吧。

2016-09-20 810 浏览
同朋友行街,突然落大雨,见呢间唔驶等位,又想食日本野,结果入左去。因为九点,唔想食太多,叫左一个刺身,同一个锅。三文鱼腩刺身,五块薄既细细片,一拎出黎已经觉得昂然,排到咁既样,同埋好腥薄薄五块个锅牛肉好鞋总结唔会再食。

因为九点,唔想食太多,叫左一个刺身,同一个锅。

薄薄五块
个锅牛肉好鞋

总结唔会再食。

2016-08-16 960 浏览
今日和友人去笑笑吃$220一位的放题,眼见琼华楼上楼下超多人,笑笑却非常人少,心中暗喜,原来却是错误的开始。我们点了三文鱼刺身,带子刺身,甜虾,三文鱼腩刺身,豆腐海藻沙律等等。朋友说带子不新鲜,我也十分认同,谁知三文鱼刺身更甚,完全是变味。但最恐怖的是甜虾,简直是想硬吞也不行,是臭的!! 好了避开刺身吃沙律吧,谁知豆腐是酸的!!! 真的够了,不知道再有那一碟是有问题的,那个虾的臭在口腔久久不散。已给他们火速收起有问题食物找来店员说菜色有问题,想他们停止上菜,只想立即走人,他们立即收起有问题的东西。过一会店长她说放题的单不能void, 重覆几次说如果不想付钱只能报警,又说跟日本老板沟通过也不行; 又或是我们点回放题价钱内的食物,即是总数$440一定要付。我完全觉得是「㩒住嚟抢」,非常黑店!!! 最後我们觉得报警会处理好久,所以点了应该不足三百元的东西吃一下就算了。以後以後都不会再来笑笑了!!!再点了一些安全和应该不会臭的食物

已给他们火速收起有问题食物

再点了一些安全和应该不会臭的食物
2016-08-16
2016-08-16 646 浏览
随便试下就出事,第一次落单就流单,当时全店只得三分一客,之後坐满仲慢,连叫疍糕或雪糕都要等十几分钟,真系以为唔洗比钱咁,服务员又鬼成咁讲原则,系都要写人数,两个人叫一杯嘢都话写返人数,唉…真系鬼节撞鬼店.
2016-08-10 512 浏览
同朋友满心欢喜地去食放题,送餐时间合时,但食物质素一般,服务不达标,平日日子,客人稀疏,放题得两小时,要求坐多一会,换来服务员的强烈拒绝!真系期望愈高,失望愈大!应该唔会再去
应该唔会再去

2016-08-10
2016-07-04 763 浏览
星期一夜晚黎食,店员话有放题,但因为唔系太肚饿就冇要放题,决定散嗌。可能因为咁黎嘅野都系hea嘅放题质素。嗌咗个炸鸡软骨,成阵麦乐鸡味又唔脆又唔热,畀个menu 呃晒串烧拼盘,虽然系热嘅,但大部分嘅都系烧焦,咁就八十三蚊。炒面奄列好啲,唔出错,味道。特制日式饺子都系热嘅,不过不失啦。天妇罗真系喊出黎,虾系冇出事,但系青椒就系第一次食到咁⋯⋯大大旧青椒,入面出晒水。员工服务参差,有啲好有礼貌会埋黎主动serve,有啲就串串贡,我问下我张单系咪齐,佢话你唔记得我都帮你唔到。 散嗌人均一百六到,放题就一人240。无论系想剩系食少少日本料理定放题食到尽,呢个价钱绝对有更好选择。唔会再黎食。
又唔脆又唔热,畀个menu 呃晒
串烧拼盘
蛋包炒面
天妇罗拼盘
2016-07-04
2016-05-08 1771 浏览
星期五的晚上, 约左朋友食饭, 点知行完花墟, 已经7点几, 急步行去约定餐厅, 点知去到琼华楼下见到条人龙, 心谂: 死火, 咁多人, 上到去咪有排等。。。 已经开始同友人倾转地点, 但星期五既旺角, 好食既都应该爆满, 唯有照排, 上去睇睇咩情况啦~ 原本谂住起码排20分钟, 点知唔使15分钟就上到去, 仲要唔使等位! Yeah! So lucky😁我地2个女仔一袋二袋 (买左劲多花) , 个侍应好贴心咁安排左个单边窗口位俾我地。。。sooo happy 我地有足够位置好好安放d花😝我地一行3人叫左。。。令人失望既鸡软骨(因为d 盐洒得唔好, 有d 劲咸)沙律ok枝豆麻麻糖心蛋一般多春鱼ok牛舌几香口Pizza劲好味,可惜个边烤浓左其中一个朋友叫左啤酒,我同另一个就叫左烧酒。图左系桃味 (但饮落都系冇乜味),图右系梅味 (好好饮)饮饱食醉,我先留意到呢到既装饰好可爱如果黎到旺角唔知食乜好,又或者想同友人谈天说地,呢到都系唔错既选择
仲要唔使等位! Yeah! So lucky😁

我地有足够位置好好安放d花😝

我地一行3人叫左。。。

令人失望既鸡软骨(因为d 盐洒得唔好, 有d 劲咸)
沙律ok
枝豆麻麻
糖心蛋一般
多春鱼ok
牛舌几香口
Pizza劲好味
,可惜个边烤浓左
),图右系梅味 (好好饮
饮饱食醉,我先留意到呢到既装饰好可爱
2016-05-06
  • Pizza
2016-01-03 1665 浏览
圣诞假期周围都甘多人,21/12以为早放工可以唔使等。点知原来全世界都甘早放😩又系要等,去到琼华谂住是但拣一间食店,去到笑笑,见里面环境好适合聚会倾计,暗暗地,就拣呢间啦。见有个圣诞menu,就应下节,叫左个雪人忌廉饭,圣诞鹿大阪烧。食物好快上枱。份量都唔细雪人忌廉饭个汁唔系普通白汁,比一般creamy,个汁好够浓味,应该落左cream。岩哂送饭!大阪烧有好多椰菜系入面,另外仲有其他蔬菜,感觉好健康,加埋烧汁个惹味!而且连铁板上,好够热!个人推荐大阪烧。 最後店员仲送左postcard俾我地Tim!

。食物好快上枱。份量都唔细

最後店员仲送左postcard俾我地Tim!
2015-12-21
我在琼华楼下见到姐姐派传单,我和友人又不知食d咩,又见同白木屋同公司谂住差极有限就试试,一上到去,个waitress(长发扎起马尾,中年)一见到张传单就大叫,你哋有传单食满200有八折,非常悔气,话仲话限时2hrs, 其实间舖好吉冇乜人,更坚持大呼用卷要夹起让每个人都见到,一尴尬非常,但卷後写左只要埋单时付就得。之後order了鱼生饭,质素好一般大份量实在少得不合理,只有一个好薄layer 鱼生,根本唔够但d饭……另外蕃茄饭只像捞汁蕃茄饭,个鸡肉串烧更是难食冇味又乾,猜不到白木屋集团有一间咁差既餐厅😟
中年)一见到张传单就大叫,你哋
有传单食满200有八折,非常悔气,
话仲话限时2hrs, 其实间舖好吉冇乜人
,更坚持大呼用卷要夹起让每个人都见到,
一尴尬非常,但卷後写左只要埋单时付就得。
根本唔够但d饭……另外蕃茄饭只像

2015-10-20
2015-09-17 1478 浏览
黎过呢度食晏1,2次, 其实次次待遇都唔好,但今次真系唔讲唔得,买左COUPON念住晏昼用, 黎到食左个炒饭(咁个炒饭除左太乾同太硬, 咸左少少同份量太过少之外都冇乜值得弹既)之後,就埋单啦, 点知佢话我唔可以用COUPON, 因为同抬果个同事都冇买到,有冇搞错? 而家你冇指明过话唔可以用喎, 叫你帮下手分单又唔得, 你用COUPON系咁嫁啦, 睇清楚D啦下次!我顶! 你张野上面冇写唔可以2个人黎罗, 你间野咁既服务, 唔使旨意我再黎!
黎过呢度食晏1,2次, 其实次次待遇都唔好,

但今次真系唔讲唔得,

买左COUPON念住晏昼用,

你用COUPON系咁嫁啦, 睇清楚D啦下次!

用餐优惠
团购
2015-08-07 1847 浏览
第一碟菜超咸不能入口,第二碟石锅饭冇乜料冇味道但豉油超咸加左更差,第三碟煎饺子唔知里面系乜唔似猪肉唔似菜,第四碟冷面免强可入口😡。每次有客人入来职员很大声叫"ya 丫沙啦易啦加拉妈些",完全唔知自己讲乜,好墀利👍
2015-08-07
一行五位呀太又去鸠呜食饭, 准备下年度的新学期.在没有订位之下, 七点的旺角, 笑笑居乐屋竟然还有位置容纳我们.在但求有位坐之下, 就入来了.我们被带到 ta ta mi 位置 ..... 显然没见到那唯一的小孩 . 要脱鞋还好, 但位置真窄. 貌似4人台的居然还要塞6 个人 . 肯好有4位都是窈窕太, 1位小孩正好 + 1 位不太窈窕...的刚好坐得下 ...鸠呜完, 战利品通通要放在走道 ... 幸好, 又一个幸好, 我们坐是尽头的位置 , 走道 除了我们就没人经过.环境除了挤, 还有黑.. 黑到照片都不晓得拍到甚麽...这是土左豆腐 $36.. 还不错啤酒是$42 一支, 杯还是冰好的给我们... 贴心儿童餐很美 , 但布甸仔难吃 ($68)鸡软骨$38 - 我个人觉得不满意啦. 一粒粒太细. 之前吃过的大一点比较知自己吃了甚麽. 但配啤酒还是一流.日式饺子$36 - 不过不失日式薄饼玉子酱汁 $68 - 好像大板烧美人豆腐窝 $188  骨胶源 (店员说, 着我们水滚下下)原成图~~甜品一定要有啦 !!芭啡杯 $48, 粟米片虽脆, 但占的比例太多. 雪糕只有一小球, 多一球会
一行五位呀太又去鸠呜食饭, 准备下年度的新学期.
在但求有位坐之下, 就入来了.
环境除了挤, 还有黑.. 黑到照片都不晓得拍到甚麽...
这是土左豆腐 $36.. 还不错
啤酒是$42 一支, 杯还是冰好的给我们... 贴心
儿童餐很美 , 但布甸仔难吃 ($68)
日式饺子$36 - 不过不失
日式薄饼玉子酱汁 $68 - 好像大板烧
美人豆腐窝 $188
骨胶源 (店员说, 着我们水滚下下)
原成图~~
甜品一定要有啦 !!

芭啡杯 $48, 粟米片虽脆, 但占的比例太多. 雪糕只有一小球, 多一球会更好
2015-06-30
2015-06-23 1836 浏览
在旺角 shopping 完就去了笑笑居乐屋食晚饭虽然是周末,但都不须等位,即时可以入座安排的位子也舒服宽敞舒适点了杯 巨峰乳酸梳打 HK$32前菜点了大人气的 日本芥辣鱆鱼 HK$32新鲜弹牙的小鱆鱼粒加埋刺激的芥辣味,絶对是醒胃的前菜鱿鱼一夜干 HK$48鱿鱼也是我家的至爱食物,鱿鱼一夜干即是烧鱿鱼,不会烧得太乾,肉质软嫩有咬口炸虾天妇罗 HK$76外层的炸浆不会太厚,又不油腻,点了酱汁仍然酥脆主食点了一份 牛肉锅 HK$168 +HK$30 跟两只日本鸡蛋及白饭 / 拉面 / 乌冬牛肉锅好丰富 ... 上枱时 D 汤被牛肉和杂菜遮着,煮下煮下就有很多汤食少少菜後,就放埋乌冬和鸡蛋落去煮,乌冬吸收了汤汁的精华好好味呢两只小魔怪最近爱上了鳗鱼,本来想点鳗鱼寿司,又怪不够饱就点了份 蟹肉鳗鱼炒饭 HK$76上面有好多蟹肉碎,炒饭炒得香又 不会太乾,里面还有不少鳗鱼粒有两只小魔怪系度 ... 最後当然要食埋甜品,就点了 鹿儿岛里名物 ~ 黄熊刨冰 HK$68原来黄熊刨冰是芒果味的刨冰 ... 除了颜色是黄澄澄之外,造形不太似 "熊" 呢好大份的芒果刨冰,里面有雪到冰的芒果粒,上面还有一球
在旺角 shopping 完

就去了笑笑居乐屋食晚饭
虽然是周末,但都不须等位,即时可以入座

安排的位子也舒服宽敞舒适
点了杯 巨峰乳酸梳打 HK$32
前菜点了大人气的 日本芥辣鱆鱼 HK$32

新鲜弹牙的小鱆鱼粒加埋刺激的芥辣味,絶对是醒胃的前菜
鱿鱼一夜干 HK$48

炸虾天妇罗 HK$76

外层的炸浆不会太厚,又不油腻,点了酱汁仍然酥脆
牛肉锅好丰富 ...
上枱时 D 汤被牛肉和杂菜遮着,煮下煮下就有很多汤

两只小魔怪最近爱上了鳗鱼,本来想点鳗鱼寿司,又怪不够饱

就点了份 蟹肉鳗鱼炒饭 HK$76

好大份的芒果刨冰,里面有雪到冰的芒果粒,上面还有一球云呢嗱雪糕

好彩只点了一份,四人一起分食 ... 否则真是清不掉呢
** 以上分享是以我的喜好、口味和情况作出分享,合用 / 一试与否请自行决定

2015-04-25
2015-05-29 1677 浏览
无左买一送一饮品丶寿司并盘, 唯有叫牛肉火锅,比以前个 size 大好多,依然好好食。牛肉约五成熟就加生蛋,避免蛋汁过分吸收豉油,导致太咸,同时令牛肉与蛋+汤底完美结合,正呀~ 但可惜,依然系果个老毛病,就系食到尾会太咸, 由於呢个系估计到既结果, 今次配左个冻嘅荞麦面,中和番牛肉锅嘅咸。另外叫左个露笋丶螺头炒杂菜, 味道一般+太多洋葱, 洋葱虽然炒得好淋,好好味, 但配菜多过主菜实在奇怪,最古怪系佢竟然放沙律酱, 沙律酱配炒菜真系第一次食, 当然我系唔会点个酱!!