2020-05-19 31 浏览
今次系第二次嚟买章鱼烧,呢间章鱼烧小店好似本来系虹桥果边嘅,之後就搬左嚟呢个旧式商场嘅一楼,呢层好似特登翻新做新式嘅 food court 区,有D似西九龙中心顶楼果个咁,仲改咗个名做gogo mall 点解咁唔就脚都特登嚟食佢嘅章鱼烧呢,因为真系好大粒同埋好多馅料,上次拣咗飞鱼子,佢会系入盒之後上边淋满哂起码两大匙嘅飞鱼子,冻冰冰脆卜卜嘅飞鱼子再配埋新鲜热辣整好嘅章鱼烧,入边个皮仲系有少少流质唔系乾哂嘅,系幸福嘅感觉~~今次就拣咗wasabi 味,上边有应该系佢地自己磨嘅山葵,第一次一口食哂真系好攻鼻好刺激XDXD 唔受得嘅最好就分开几啖慢慢食喇haha 不过中间嘅章鱼大细同整体都冇退步,希望佢可以keep 住啦~30蚊6粒就唔算特别平,不过呢个质素系值得嘅!

30蚊6粒就唔算特别平,不过呢个质素系值得嘅!
15 分钟 (外卖自取)
2020-05-17 28 浏览
出色小丸子!🐙每次见住佢地系咁整,无停手,真心觉得良心小店唔易做!🥺每次去到即叫即整,睇住佢足料大章鱼,大大羹虾子,大大夹木鱼,成个盒都系料,送到你手仲热辣辣出哂烟,真系好正!😍😍😍虽然每次都等好耐,地点仲要有少少山旮旯,但我都会继续支持佢地帮衬佢地,因为真系好抵食又好食又高质。皮脆同薄,有少少烟韧,大大粒!佢有时仲要有限定味道,上次食左明太子味,仲有蜜糖芥末味,真系好特别好好食!但唔系成日有限定味😌真系睇你好唔好彩!呢间小丸子真系好出色,每次都好满足!重点一啲都唔贵!🥳
出色小丸子!🐙
每次见住佢地系咁整,无停手,真心觉得良心小店唔易做!🥺
但唔系成日有限定味😌真系睇你好唔好彩!
呢间小丸子真系好出色,每次都好满足!重点一啲都唔贵!🥳

外卖自取
2020-04-22 97 浏览
飞鱼籽三郎 $38 6粒超级抵食,即制的章鱼小丸子,章鱼大大粒,酱汁同配料一啲都唔孤寒!!超级爆多飞鱼籽!!食完好想再食!!!佢口感比较淋身,咬落去爆浆,要小心烫口,调味都唔错!只系等得比较耐,佢话五至十分钟,但其实十五分钟都未有😂😂😂但好食抵食有时间咪等下罗!

飞鱼籽三郎 $38 6粒

佢口感比较淋身,咬落去爆浆,要小心烫口,调味都唔错!

飞鱼籽三郎
飞鱼籽三郎
2020-04-20 77 浏览
美食广场有好多小食店选择,可以舒舒服服扫街,坐低慢慢食,灯光明亮,环境舒适。飞鱼子三郎(四粒) $30外脆内软,每粒章鱼烧里面有两小粒章鱼,上面铺满超多飞鱼子,粒粒微脆,入口澎湃,旁边铺左许多木鱼丝,配上蛋黄酱,味道丰富,未食过咁足料,性价比高,不能错过。紫薯栗子饼 $10好少炸薯饼是紫薯同栗子的配搭,立即要叫一个试下先,即叫即炸热辣辣,紫薯蓉微甜,口感幼滑又软绵,里面夹杂着粒粒栗子,可惜的是没有栗子味。

飞鱼子三郎(四粒) $30

紫薯栗子饼 $10
2020-03-31 89 浏览
章鱼烧大师喺屯门其实好出名!佢原本系井财街商场!但系近排整间店都搬咗去Gogo mall,每次去购店嘅时候都要排晒队!!!佢仲有好多口味!试过原味,明太子!要讲一讲!明太子章鱼烧非常出色!从此之後就冇食过原味啦因为真系好好食!
2020-02-25 171 浏览
看电影前先吃少许东西戏院附近有一个商场叫GoGoMall,电梯一上整层是美食广场,有数十间餐厅令我花多眼乱😳由於我不是很肚饿,最後选了平时要排半小时队的(章鱼烧大师)〰️疫情关系顾客也变少了,只需等不够十分钟就可用餐了👍🏻🍴食物🍴乌冬+4粒原味章鱼烧$38(送饮品):先喝一啖乌冬汤,味道较淡,乌冬也不算滑很普通不过主角章鱼烧好好味,外皮不会淋而且有少少脆不错!章鱼也很大颗,温度是热辣辣的,整体不错👍🏻🔹环境🔹开放式好处可以看到烹调的整过过程,眼见衞生,而且主要外卖为主。🔸服务🔸不知是否人不多,店员服务也特别好🤣(5❤️为满)食物:❤️❤️❤️❤️服务:❤️❤️❤️❤️环境:❤️❤️❤️
看电影前先吃少许东西
🍴食物🍴
乌冬+4粒原味章鱼烧$38(送饮品):先喝一啖乌冬汤,味道较淡,乌冬也不算滑很普通[吐舌]不过主角章鱼烧好好味,外皮不会淋而且有少少脆不错!章鱼也很大颗,温度是热辣辣的,整体不错👍🏻
🔹环境🔹
🔸服务🔸
不知是否人不多,店员服务也特别好🤣
(5❤️为满)
食物:❤️❤️❤️❤️
服务:❤️❤️❤️❤️
环境:❤️❤️❤️
2019-10-08 255 浏览
屯门难得有专卖章鱼烧的小食店,特意去买一份试一试。章鱼烧口感较软,但章鱼料够大,最少够塞牙缝,咬落有料。本来有大葱口味想试但每日限售几份,所以没尝到有点可惜。一份6粒叫价$38,以小食而言(不当正餐分量计)个人觉得味道和分量,值得这个价钱。有机会再试其他口味!
屯门难得有专卖章鱼烧的小食店,特意去买一份试一试。
有机会再试其他口味!
2019-08-28
2019-09-30 169 浏览
难得到访屯门,跟随有位为食的小朋友四围觅食,结果想食个间章鱼小丸子已结业了,於是觅到Go Go mall,发现了章鱼烧大师就决定一试。叫了一盒6粒的飞鱼子章鱼烧,等待了10分钟左右就有得食啦。飞鱼子量超多,老板一点都不吝啬啊~ 把一大撮飞鱼子往口里塞好正!且飞鱼子是甜甜的。到章鱼丸子了,一盒6粒的小丸子粒粒都有点体型,浆跟馅比例算恰当,不会是整粒都是丸子浆。虽一是章鱼小丸子不够热,吃时只是偏暖...若果可以是热腾腾地呈上相信会更好食。

2019-09-25 155 浏览
Lunch唔系话好肚饿,谂住食个章鱼烧!过下口瘾就够😆之前呢间喺虹桥嗰边都有试过,嗰阵仲要排队买!而家搬咗嚟新墟呢边方便好多👍🏻6粒大大粒好饱满👍🏻话就话系小食,不过其实食完都好饱😂今次叫嘅系原味🤤分量十足💕
Lunch唔系话好肚饿,谂住食个章鱼烧!过下口瘾就够😆
6粒大大粒好饱满👍🏻
话就话系小食,不过其实食完都好饱😂
今次叫嘅系原味🤤分量十足💕
2019-09-24 166 浏览
屯门雅都商场新开咗food court 一段时间,有次经过咁啱饿饿哋,走上去行下,决定食呢个章鱼烧大师,午餐都几抵食,唔洗$60,有乌冬、章鱼烧同炸蚝再加汽水👏当然对净乌冬就唔会有期望啦,但系难得乌冬都唔系cheap乌冬(你懂的😏)炸蚝系即叫即炸,脆口,呢个价钱真系好抵食👍小丸子无咩特别,可能货过屯门虹桥好出名个个,所以对呢个章鱼丸有一定期望... 所以有少少失望,但呢个价钱,确实交足功课👍加油小店❤️

炸蚝系即叫即炸,脆口,呢个价钱真系好抵食👍

• 吉列炸蚝
2019-08-17 121 浏览
呢度既小丸子非常足料👍🏼今次叫左个杂锦小丸子有12粒😋原味,明太子,Wasabi同埋蟹子❗️个人觉得Wasabi最出色👍🏼佢个味唔会太攻鼻加埋沙律酱好正😋明太子同蟹子个份量都几多❗️值得一试
2019-07-20
2019-07-21 133 浏览
原来,以前红桥的章鱼烧大师在新开的GoGo Mall也找到!想起章鱼烧就不禁食指大动。见到有个试四种口味,$68的选择,不用想,即叫。好似挑战十八件鸡块有四种酱一样,十二粒章鱼烧有四种味道,有原味,明太子味,蟹子味和wasabi味。而且可见店主一点也不吝啬酱料,好好味!个人取向的第一位是wasabi味,好惹味,配章鱼烧出奇地夹! 第二位是蟹子味,好多,真系好多,可以捞其味食,好满足。第三位是明太子味,本以为明太子会是我的最爱,但是竟然不够味,不够咸,有点失望。最後是原味,可以食惯,没有新意。但其实要赞个章鱼烧本身,粉浆不厚,好轻食,但章鱼无偷工减料,正!

第二位是蟹子味,好多,真系好多,可以捞其味食,好满足。

2019-07-11 159 浏览
画图一事,终於完结,今天中午可以好好GoGo Mall觅食一番,其中一站是在屯门有名的章鱼烧大师。章鱼烧大师由红桥搬到GoGo Mall,方便很多,从前去红桥感觉有些遥远。搬到GoGo Mall後章鱼烧大烧亦有新气象,从前只专卖章鱼烧,现在新增各类小食,炸虾,炸蚝,汤乌冬,温泉玉子及多款薯饼,挺吸引的。不过我要留肚子吃吃的店,所以只吃六粒明太子四郎。章鱼烧即时制作,故一拿上手时新鲜热辣。圆滚滚的章鱼烧撒上橘红的明太子,份外诱人。明太子四郎味带咸鲜,外脆内绵密,八爪鱼足足占章鱼烧三份之一,吃完大满足。

2019-07-08 132 浏览
每次泥雅都商场都系食萨利亚或者谭仔😂依家终於多咗好多选择啦!GOGO Mall 大约有20间扫街小食店,部份店舖外有座位,咁章鱼烧大王就冇既,不过就可以喺出边望住师傅整👍😻章鱼烧即叫即整,师傅都密密做!等左10分钟可能人都比较多,蟹子集中晒系左边同柴鱼片系哂角位,唔紧要!最紧要章鱼烧好味!口感我都几惊喜,外酥内软,淋满各式各样的酱汁,我好唔锺意个d成粒小丸子全部都系菜!呢间你见住佢整系真系每一粒都有一粒几有份量嘅章鱼🐙😻

章鱼烧即叫即整,师傅都密密做!等左10分钟

2019-07-07 92 浏览
🔻章鱼烧大师屯门雅都商场装修成GoGoMall🌱入面好似Food Court咁有好多小店为食嘅小编试食左几间 等我慢慢出post介绍😆.章鱼烧新鲜制作 仲有好多口味😀😀有明太子、Wasabi、大葱、蟹籽,今次拣左大葱🤓.等左10分钟左右终於买到🙆🏻‍♀️一打开个盒 就会见到有海量大葱舖系面😯翻开仲见到好多木鱼丝👍🏻酱汁依旧有沙律酱同烧汁 配埋大葱好夹😋食落好清新 无咁滞🌱另外章鱼大大粒 只是个人喜欢再脆身D嘅章鱼烧😌
🔻章鱼烧大师
屯门雅都商场装修成GoGoMall🌱
入面好似Food Court咁有好多小店
为食嘅小编试食左几间 等我慢慢出post介绍😆
章鱼烧新鲜制作 仲有好多口味😀😀
有明太子、Wasabi、大葱、蟹籽,今次拣左大葱🤓
等左10分钟左右终於买到🙆🏻‍♀️
一打开个盒 就会见到有海量大葱舖系面😯