稻香.茶居 (荷李活商業中心)

稻香.茶居 (荷李活商業中心) (已結業)

Tao Heung Tea House (Hollywood Plaza)
稻香.茶居 (荷李活商業中心) (已結業)
2K
gilhim
唔會再幫襯
gilhim
2023-04-22
关注
唔得喎,香港真係好冇人咩,個阿姐講野我聽唔明喎,我唔係返左深圳嘛,無拉拉喺頭邊申個頭出嚟講野講到嗌出嚟咁,想點,又係咁sell野,想點。。未食完已經頭痛!!衛生就..同好多酒樓一樣啲碗有上一手嘅[遺物]咁囉…查看更多
ChingU
很有七八年代的喝早茶地方
ChingU
2023-02-26
关注
地方舒適,光線充足,環境像以前的茶樓。我們選了鮮蝦腸粉,芥菜,鴨血牛肚,碗仔翅。在茶樓中一般很少街邊小吃碗仔翅,所以叫來試試,味道不錯,比街邊的更鮮甜,再加上醋一起吃,很是美味。另外,鴨血牛肚也是我喜歡吃的,配上了麻辣汁,很惹味。查看更多
+ 1
xango
Hardsell
xango
2023-02-25
关注
前兩日和朋友11人食飯,個d staff 係甘sell 我地食餐, 一個來完又一個,係咁疲勞轟炸 ,感覺佢哋好似有回傭收咁, 最後我哋畀佢哋遊說到食餐, 跟住又話加560蚊upgrade隻蟹, 諗住大家開心出嚟食飯食好點,便加咗。點知隻蟹嚟到啲腳全部都係炸咗先上,即唔新鮮? 個蟹殼完全係冇蟹膏同蟹肉,唔知去曬邊, 感覺完全畀人呃咗,其他食物質素係ok的,除咗隻蟹。其他稻香冇咁嘅情況𣎴會𣎴停sell.我唔知呢間稻香出咗咩問題.查看更多
YuenYingWong0825
味道👏飽肚的午宴
YuenYingWong0825
2023-02-14
关注
好多款菜式:)幾好嘅味道還可以的:)位置方便,環境裝修,一班朋友聚會不錯一台好多人坐到旺角大街商場樓上就到,就腳上:)人人岩好份量,有些擺盤不錯:)中西合璧小食薄餅有創意:)但味道普通的查看更多
+ 8
Mr.CCH
勁麻麻的點心
Mr.CCH
2022-12-21
关注
今日到稻香茶居下午茶,入到去D伙記態度勁麻麻,唔理喇飲茶啫,個自動煲水機無水又冇人理,掃QR CODE落單,叫咗蝦餃皇,燒賣皇,韮黃蝦腸粉,D點心真係麻麻,同D乜記外賣點心店嘅點心差唔多,又出錯點心比我,又要再等,最惨係唔好食。查看更多
jeffreyng28
與老友飯聚
jeffreyng28
2022-11-17
关注
老友回來香港,太耐冇見,一於找間坐得舒適酒樓聚一聚,這間有火鍋或小菜選擇,今次我們選擇小菜沙薑穗香雞(半隻)雞肉肥美,味道一般,但性價比還是不錯象拔蚌咁多個菜中最貴一個,這個象拔蚌幾爽口,加埋雲耳和荷蘭豆,幾好味,不過油太多蟹肉扒豆苗清淡,份量又夠多,唔錯飄香糯米飯糯米飯有花生,臘肉,樣子簡單,但勝在夠熱,好味查看更多
飄香糯米飯
maychan1960
飲茶
maychan1960
2022-11-13
关注
放假和朋友去旺角行街,行到累了.想搵間酒樓飲茶,就見到有間稻香.茶居。我們點了(1)豉汁蒸鳳爪:味道一般酒樓水準。(2)至尊三星燒賣:有鮑魚,有帶子,一至五特價,都好抵食,味道都唔錯。(3)兔仔蓮蓉包:樣子好看,又得意.鬆軟又好食,蓮蓉又不超甜👍。(4)XO醬蘿蔔糕:蘿蔔糕凍的,超級鹹,不好食👎。(5)胡椒枝竹豬肚:有芹菜,有枝竹,有豬肚.有白果又有鹹酸菜,冇乜胡椒味,麻麻地,下次不會再叫。(6)鹹水角拼鯪魚球:鬆脆好食。總結:自助用QR code落單方便,不經人手煲水,座位寬躺。查看更多
+ 2
Mewmewong
水滾出茶味
Mewmewong
2022-10-26
关注
沖茶最重要係水夠熱才能沖出茶味,來到稻香茶居喜見每枱都有獨立自動加水及煲水機,確保水夠熱。星期一至五11:00前的點心都是6折,我們3人叫了6個點心:蠔皇鮑魚燒賣、濃湯菜用雲吞、黃金菜肉飽、功夫小籠包、農家肉餅飯及醬皇蒸鴛鴦掌。點心賣相精美而且味道不錯,特別喜歡醬皇蒸鴛鴦掌,非常野味。最後埋單連茶錢加一都只係$146,每人$50都吾使,認真抵食。查看更多
Phoebefafa
新式自助沖茶🫖☕️
Phoebefafa
2022-08-26
关注
真係大鄉里出城 原來稻香變咗係自助式沖茶🫖茶几仲要係自動出水😂😂真係好好玩亦都減少左姐姐嘅工作量👍🏻佢個蝦餃同埋燒賣真係值得推介 點心嚟到全部都係熱辣辣 絕對唔係放咗喺度好耐嗰種 係新鮮蒸出嚟 啲蝦都非常之爽口 麻香肥牛紅薯粉🌶🍜香而不辣 愈食而個粉係我中意十分淋 十分推介查看更多
星默挑食日記
松葉蟹~ 正!抵!
星默挑食日記
2022-07-07
关注
#星星之食評🦀 🦀 🦀去稻香食松葉蟹!好中意食海鮮嘅我~ 見到大隻嘅蟹都想試下!今次係下午去試嘅~ 138/斤嘅松葉蟹大概$288 一隻~ 食落蟹肉鮮甜,我都冇咩點醋!因為我唔想浪費咗蟹肉嘅鮮味!同埋佢都有蟹膏,蟹膏唔係大閘蟹咁滿哂嘅,蟹膏質地唔硬、係軟身嘅~ 好味~因為隻蟹都有返咁上下大~ 每下食都係啖啖肉嘅~食得好爽快~ 食下食下就食完一隻~ 我認為一個或兩個人食完一隻剛剛好! 🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀🦀 查看更多
近窗卡位好舒服
2022-01-01
关注
位於旺角中心區的稻香茶居 有專用電梯直達 店內面積很大 最愛是靠窗的卡座 可以邊吃邊看彌敦道的街景 車來人往 十分熱閙稻香今期的特價菜是晚上08.30後的1元花膠鷄 我是在晚飯時段吃的 所以收原價168 內有一隻鷄 花膠比想像中厚 和少許紅棗 湯很濃 足夠4人吃另再點了西洋菜鯪魚球豆腐煲 魚肉新鮮 西洋菜嫩叉燒用小火爐送上 做型ok 但肉質和味道都一般 其實不點這菜也足夠 只是我想試 吃了兩口後 大半碟要打包呢我覺得集團內 這店的出品和環境相比下是較好的 查看更多
+ 7
相关食记
30日内同一位会员在同一间餐厅提交的食记
晚市8.30後的1元花膠鷄
2021-12-26
关注
位於旺角中心區的稻香茶居 有專用電梯直達 店內面積很大 最愛是靠窗的卡座 可以邊吃邊看彌敦道的街景 車來人往 十分熱閙稻香今期的特價菜是晚上08.30後的1元花膠鷄 我是在晚飯時段吃的 所以收原價168 內有一隻鷄 花膠比想像中厚 和少許紅棗 湯很濃 足夠4人吃2個人另再點了西洋菜鯪魚球豆腐煲 魚肉新鮮 西洋菜嫩叉燒用小火爐送上 做型ok 但肉質和味道都一般 其實不點這菜也足夠 只是我想試 吃了兩口後 大半碟要打包呢我覺得稻香集團內 這店的出品和環境相比下是較好的 查看更多
+ 7
相关食记
30日内同一位会员在同一间餐厅提交的食记
barbaours
抵食半價宵夜火鍋
barbaours
2021-12-18
关注
上次試完一蚊羊腩煲宵夜火鍋,今次轉左做一蚊鮮人蔘金湯花膠雞煲,但本人對人蔘湯底味道一般所以今次試下叫原味濃湯花膠雞鍋,叫原價火鍋湯底,除左有火鍋配料半價優惠,而且仲可以免費無限暢飲指定酒水情侶二人一鍋定三五知己開心暢飲都真係非常超值食物方面:原味濃湯花膠雞鍋 : 花膠濃湯份量十足,膠質勁重勁 Creamy ,再加上半隻滑雞,慢慢享用花膠濃湯之後先再打邊爐,非常養生椒鹽墨魚花 : 外皮用椒鹽炸得香脆,墨魚花爽滑彈牙,就算無半價優惠都必點之選鮑魚汽鍋湯 : 有原隻鮑魚、瘦肉、雞腳、日月魚一起煲,味道清甜,生津養生美國安格斯牛肉 : 安格斯牛肉質素不錯,輕輕一刷,嫩滑有肉味本地滑牛肉 : 滑牛肉新鮮美味,份量多羊肉片 : 羊肉片大大塊,無臊味,味道不錯蝦丸貢丸雙拼 : 蝦丸彈牙、貢丸有肉味,仲有其他丸類可作雙拼選擇蛋餃魚皮餃 : 魚皮餃口感煙韌,蛋餃有蛋香味肉餡多汁桂花蚌 : 桂花蚌新鮮,爽口彈牙,非常美味黑松露和牛腸 : 餡料除左用和牛製成,仲有黑松露及爆漿芝士,記得要小心享用 Ours Tips : 八點鐘就會派籌,記住要再早多15分鐘去排隊拎籌啦查看更多
+ 6
和平使者
午市扺食
和平使者
2021-10-18
关注
全部點心以小點收費,超抵食。 今日我們六個人食 午餐,可以打電話訂枱,仲俾個房我地坐添。 蝦餃燒賣大大粒, 腸粉又滑, 鮮蝦腐皮卷 ,瑤柱蛋白炒飯 ,雖然油比較多, 但炒出來都超好味, 超好食👍查看更多
检举
蝦餃, 燒賣, 蝦腸
swanyy
自助沖茶,不需服務
swanyy
2021-10-14
关注
荷里活店差差差,自助沖水機,用蒸餾水的,沒有食水沖茶的感受,完全不用服務客人。食物:生煎包凍冰冰,牛肉石禁硬,油条真係食緊油,鯪魚球粉多過魚肉。價錢還很貴,杯碗滿油,枱面還有小強自由出入呢!怕怕😱查看更多
死黃屍又屈藍店
2022-09-05