2019-02-28 890 浏览
不得不評論下了,之前都經常食稻香的,以前不鬧去淘大果間食火鍋放題,今次咁岩行緊MegaBox的宜家,行到好肚餓之餘就唸住呢到都有間稻香就準備黎食啦,以往都食開的,念住都係一樣啦,點只去到,我地都係食火鍋放題,叫左十樣送,上得兩碟送,蝦靜係上得一碟,以往食開我地都係叫兩碟的,同埋叫左好多送都無黎,問侍應啦,距就答話無嗮,真係一肚氣,我地隔離台仲慘,叫左半個鐘都無野上,人地都係鬧鬧霸霸咁,本身我地都係好孬,但係見到人地仲慘過我地果時就覺得好好笑,總結,以後不會再黎呢間,服務又 差,
不得不評論下了,
總結,以後不會再黎呢間,服務又 差,
2019-02-15 583 浏览
今日返公司開完會,落去Mega box 食Lunch 想飲茶,見個個人上到13樓都入曬去御苑皇宴,我地因為要等位就去左對面嘅稻香酒樓,入到去見到大把位,我地個個都好肚餓就坐低左,但點知原來中左伏,我地13:06入單,等左半個中一樣野都未到,後面果枱遲過我地都食緊,搵左個阿姐追單,態度勁差,話"坐陣啦,唔坐就走啦"😡😡,未見過甘差嘅樓面😡😡😡😡,最後係等左40分鐘先有野食。建議大家真係唔好來呢間,費事食到一肚氣
2019-01-22 581 浏览
星期日中午同屋企人飲茶,屋企人話唔使等位就入咗去,見到咁少人嘅?都驚有伏。點左叉燒酥丶燒鵝飯丶蔥花金網卷等點心,全部都唔熱既😆燒鵝飯啲飯竟然係凍嘅,燒鵝又乾,應該係放咗好耐。其實好唔好食已經係其次,凍嘅食物真係唔合格囉。問個侍應蔥花金網卷係咪即係炸両?個侍應話類似囉,但嚟度就根本係另一樣野。當日雖然係午市,但冇乜客人,我哋叫侍應落單佢哋見到仍然扮見唔到,然後行開。咁嘅服務同食物質素,呢間一定冇下次。

2019-01-20
午餐
2019-01-10 501 浏览
剛剛打電話預約食火鍋放題,接電話個亞姐勁串,唔接受預約兼唔想做生意咁,問佢walk in要等幾耐,好似趕客咁答唔到我,串串哄,一間有名的酒家應該要捉呢啲員工再training,什麼叫Customer mind service
2019-01-05 429 浏览
Sometimes this Chinese dim sum restaurant had new dim sum style. Today was a cute bun. It was with nuts, lucky the nuts not too hard. The bun was in brown colour, taste a bit sweet.  Dumpling a little bit dry. Chicken feet were juicy. A bit spicy but I loved a lot.

Dumpling a little bit dry.

2018-12-13 642 浏览
本身夜咗收工,特登揸車去megabox食下宵夜火鍋放題。8點40分去到門口個呀姐勁串咁話,我地好多野冇曬喎。咁我就叫佢舉例有咩冇啦,佢話牛啦蝦啦咩都冇。我唔知呀姐係嫌我夜想趕客定係點,有乜可能放題時間開始咗十分鐘就話乜都冇。一間咁大既餐廳居然可以未到9點已經乜都冇得食,不如你直頭9點好閂舖啦。奉勸各位如果想食宵夜放題你千祈唔好黎呢間分店,你只能失望而回。
本身夜咗收工,特登揸車去megabox食下宵夜火鍋放題
8點40分去到門口個呀姐勁串咁話,我地好多野冇曬喎。
咁我就叫佢舉例有咩冇啦,佢話牛啦蝦啦咩都冇。

TEA
2018-12-13 392 浏览
今日去食TEA叫左蔥花金網腸,螺片肉丸粥,馬拉盞肉絲炒河蔥花金網腸-都算滑既而入面料就唔太夠了螺片肉丸粥-肉丸就唔算多不過粥底都唔錯馬拉盞肉絲炒河--都唔算好油,都OK既
今日去食TEA
叫左蔥花金網腸,螺片肉丸粥,馬拉盞肉絲炒河
蔥花金網腸
蔥花金網腸-都算滑既而入面料就唔太夠了

螺片肉丸粥
螺片肉丸粥-肉丸就唔算多不過粥底都唔錯
馬拉盞肉絲炒河
馬拉盞肉絲炒河--都唔算好油,都OK既
2018-12-09
2018-12-12 295 浏览
由19:35等到20:20先有嘢食到,同個侍應講,又係個句黎緊喇,明明無咩人,點解可以慢到咁?隔離檯遲我地半個鐘到,咩都黎曬,打邊爐D料咁難執?搵經理又話無經理,咁想點,仲限時2個半鐘要走,等都等左1個鐘,又要等嘢熟,咁算點?
2018-12-12
2018-12-07 438 浏览
入到黎坐低,侍應其實都好恩勤問我地飲咩茶嘅但無奈食物質素和速度。。。。真的要給一個劣評首先,點心紙如下。。。暫停供應、暫停供應、暫停供應其實我都不過是1點鐘去飲個茶姐,咁多野賣清?!其次,我足足等左20mins先有野食。。。請原諒我也不好意思叫朋友讓手機先吃第三,食物仲要係唔熱架!個蠔仔泡飯又勁腥(隻蠔大隻有鬼用!)埋單$386, 價錢其實都算實惠,侍應服務態度也很好,有求必應。但真係出菜太慢又唔熱喇
入到黎坐低,侍應其實都好恩勤問我地飲咩茶嘅
但無奈食物質素和速度。。。。真的要給一個劣評

首先,點心紙如下。。。

暫停供應、暫停供應、暫停供應
其實我都不過是1點鐘去飲個茶姐,咁多野賣清?!

2018-11-28 658 浏览
天口涼就更加有心情打邊爐,早前黎mega box 食開野經過呢間稻香有火煱放題,食過之後發現性價比高,唔駛等好耐之餘,宵夜時段又再平少少,所以同老公想打中式邊爐就諗起呢度喇😋宵夜放題火煱由8點半開始,星期五六日價錢係$148,會比星期一至四貴$10。黎過幾次8點半就有得入,唔駛等👍🏻呢期promotion 仲做緊每五送一,計人數再送靚牛一碟,我地兩個人就送一碟😋普通叫到o既牛都唔錯嫁,唔會多肥膏到唔想放入口。其實仲有好多日式邊爐放題選擇,但呢d酒樓式邊爐可以揀o既食物就同日式果邊有分別,中式酒樓你可以揀炸魚皮啊,魚皮餃,山根啊,響玲啊,出前一丁啊等⋯⋯日式邊爐就無呢d ,各有選擇。豆漿、汽水、雀巢雪糕雪條都有,而比較特別係呢度仲有兩款糖水,兩款都好香好濃,絕對無因為係放題而比出面食到的差呢😋👍🏻

普通叫到o既牛都唔錯嫁,唔會多肥膏到唔想放入口。

2018-11-25 396 浏览
雖然係放題任食火鍋,但我哋只係可以任剔食物,佢哋唔會一照單出足夠食物俾你;我哋只係接收到第一輪剔選的小量食物,廚房無嘅不會向你交代;之後再加單咩,唔會再睬你囉,只係間中出一碟敷衍你一下。其間有超過半小時要關火,因為他們亦不會為你加水,一定會煲乾。呢個場亦不是任飲,他們不會添加雪櫃內的飲料,櫃内只淨大量啤酒。樓面伙記個個黑面,你追單就鬧你自己寫錯,轉頭又會攞一兩碟問係咪你呢枱㗎?!不知所謂!下次想食平價放題火鍋,一定去番旺角,呢度太伏!
2018-11-24
2018-11-12 551 浏览
相信大家都知道(稻香)打邊爐係十分抵食,每間分店午市到晚市,甚至到下午茶都好多人,特別而家進入秋冬的時候,分分鐘要排成個鐘頭先有位,我哋今日諗住不食火鍋,改食中式小菜,点知到都係咁一樣多人,都係要等好内時間,原來食個飯要用咁多時間去等位,冇辦法啦因他的價錢都合理,餸菜都可以,9点後仲有特價潻,就是這樣我哋食完餐飯都己經11点了,好彩明天不用返工,都冇所謂啦!座位比較迫而且都好嘈,除咗平我再諗唔到用乜嘢理由來這裡食飯。拼盤好多樣,都好好味,而且價錢又抵食。

拼盤好多樣,都好好味,而且價錢又抵食。
2018-11-11 437 浏览
平日夜晚打邊爐係任飲任食,食物種類好多選擇,肥牛,白鱔,鯇魚片,午餐肉,鮮蝦,青口, 響鈴,炸魚皮……菜類都有好多款, 唐生菜,油麥菜,白菜仔,蕃茄,南瓜片,冬瓜片……價錢算平,值得一試
  • 蜂巢豆腐
2018-08-27 1153 浏览
CP值爆燈嘅稻香火鍋放題($138)👀👀八點半後入座就可以用呢個價錢食足兩個半鐘😛今次揀咗椰子滑雞鍋做湯底,雖然雞唔滑但湯底都幾香幾夠味。·食物選擇都幾多,基本肥牛、黑毛豬、雞肉,丸類、菜類等等都好齊,不過上菜速度奇慢😷每次order起碼等半個鐘先到,見到隔離檯坐咗好耐都無嘢食忍唔住同職員嘈😂。·除咗火鍋之外,仲有雀巢雪糕、芝麻糊同杏仁糊係任攞嘅。呢個價錢嚟講,撇除上菜速度慢以外都沒什麼好挑剔了🤓!
CP值爆燈嘅稻香火鍋放題($138)👀👀
2018-08-26
2018-07-03 1021 浏览
解釋,因為早茶係有特價嘅關係,所以所有食物食唔晒都唔可以攞走,但你可以唔食埋單走人,keep住浪費食物就冇問題嘅……我真係從來未試過一間咁大酒樓係唔可以將食淨食物拎走 ,而且我唔係食緊任食或限時嘅情況下,每個員工仲要好似有一張唔願服務客人嘅咀臉,仲講話咁大集團,錯晒😡