位於尖沙咀天文台圍嘅秋田鐵板燒刺身專門店,一直都網紅熱店,深受foodie吃貨們喜愛😌 絕對係我心目中嘅TEPPANYAKI 首選!! 為慶祝我哋仲生存緊喺湊女hell,一定要食餐好慰勞吓自己😭今次食咗二人前套餐 (每位$888)季節沙律 配以特製酸酸甜甜嘅醬汁,口感清爽可口,十分開胃魚籽鵝肝蒸蛋 結合咗魚籽和鵝肝蒸製而成,蒸蛋嘅質感柔滑,口感滑嫩。魚籽帶來鹹香同鵝肝豐富口感相得益彰,係一道非常奢華嘅前菜鮮活時令龍蝦 新鮮仲識郁嘅龍蝦席前燒熟,保留咗龍蝦嘅鮮味🦞 龍蝦肉質鮮甜又彈牙,搭配簡單調味,完全可感受到龍蝦嘅原汁原味,海鮮愛好者一定不能錯過!! 原隻鮮活南非鮑魚只有新鮮嘅鮑魚先有依種爽口滑嫩嘅口感,仲超級鮮甜👍 簡單嘅烹調方法令鮑魚本身嘅鮮味得以發揮,配上忌廉海苔汁,回味無窮。季節時令海鮮除咗龍蝦同鮑魚,仲有我最期待嘅帆立貝!! 加入牛油煎到剛剛好熟,厚切包裹紫菜食,每一啖都係享受😻香煎頂級鵝肝 (Seared Goose Livers)頂級鵝肝經過精心煎製,外脆內嫩。鵝肝嘅味道非常豐富,搭配無花果醬汁提升咗整體風味,口感十分細膩鹿兒島霜降和牛薄燒卷、厚燒來自鹿兒島嘅和牛,肉質極

今次食咗二人前套餐 (每位$888)

季節沙律
配以特製酸酸甜甜嘅醬汁,口感清爽可口,十分開胃

魚籽鵝肝蒸蛋

鮮活時令龍蝦

原隻鮮活南非鮑魚

季節時令海鮮

香煎頂級鵝肝 (Seared Goose Livers)

鹿兒島霜降和牛薄燒卷、厚燒
來自鹿兒島嘅和牛,肉質極為細膩,厚切後煎製,保留咗鮮甜肉汁。和牛肉質柔軟,油花分布均勻,煎得恰到好處,入口即化

秋田炒飯,炒野菜
炒飯嘅米粒分明,嚼勁十足,搭配嘅配料增添了多層次嘅口感。新鮮時蔬伴炒飯一齊食,口感清脆,實在令人回味無窮

龍蝦清湯
師傅將較早前燒熟嘅龍蝦頭加蝦膏熬製成濃湯,湯底濃郁,味道鮮美,香氣撲鼻。龍蝦嘅鮮味充分釋放,讓人感受到海洋嘅風味。

精選甜品
師傅席前新鮮製作嘅銅鑼燒,盡顯功架,中間係滿滿嘅紅豆餡,口感和味道令人驚喜,配上抹茶/紅豆雪糕,完美地為依頓大餐畫上圓滿的句號。

整體而言,秋田鐵板燒刺身專門店的菜品唔止新鮮美味,師傅仲展現出精緻嘅料理技術,令人留下深刻印象。誠意推介俾大家💪
2024-09-08
等候时间
5 分钟 (堂食)
小妹其實幫襯咗「秋田鐵板燒」好多年,相信秋田至少都屹立咗有10年,老字號仍企隠尖沙咀心藏地帶,就知有功架啦!今次再次到訪,平日晚上都幾乎滿座!餐廳有兩層, 都是充滿日系嘅佈置;我哋今次呢枱有四位客人,師傅可以完全照顧到我哋。食鐵板燒坐吧枱位可以睇住大廚即席表演烹調,又可以輕鬆傾吓偈慢慢用餐,的確係我最鍾意嘅享受🥰𓏸𑁍𓏸𓈒𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓏸𓈒𑁍ᵂᴴᴬᵀ ᵂᴱ ᴼᴿᴰᴱᴿᴱᴰ秋田鐵板燒二人前套餐Akita $888/位我哋點咗最超值嘅二人套餐,已經有齊最新鮮龍蝦、鮑魚、鵝肝、仲有和牛🫣 仲有超級新鮮,嘅食材,上枱時仲郁緊㗎😋𓐎季節沙律𓐎魚籽鵝肝蒸蛋蒸蛋綿滑細膩,配上魚子鵝肝醬入口味道香濃,增加層次感。𓐎鮮活時令龍蝦大廚會先加上火酒即席火焰龍蝦🤩嘩🤩龍蝦肉質結實,而又鮮嫩;而龍蝦頭還會保留,稍後用作烹調湯頭。𓐎 原隻鮮活南非鮑魚 活生生大大隻嘅鮮南非鮑魚,入口頗有嚼勁又鮮甜,配上忌廉海苔汁,好好味啊☺️𓐎 季節時令海鮮時令海鮮當然唔少得帆立貝啦,特意加入牛油一齊煮,帶有淡淡嘅海洋風味。𓐎香煎頂級鵝肝鵝肝外脆內軟,細緻綿密,入口即溶化,配上多士可以減去不少油膩感。𓐎鹿兒島霜降和牛薄燒卷日本霜降和

𓏸𑁍𓏸𓈒𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓂃𓏸𓈒𑁍

ᵂᴴᴬᵀ ᵂᴱ ᴼᴿᴰᴱᴿᴱᴰ
秋田鐵板燒二人前套餐Akita $888/位
𓐎季節沙律

𓐎魚籽鵝肝蒸蛋
蒸蛋綿滑細膩,配上魚子鵝肝醬入口味道香濃,增加層次感。

𓐎鮮活時令龍蝦
大廚會先加上火酒即席火焰龍蝦🤩嘩🤩

𓐎 原隻鮮活南非鮑魚

𓐎 季節時令海鮮

𓐎香煎頂級鵝肝

𓐎鹿兒島霜降和牛薄燒卷
日本霜降和牛真係永無失望啊!大廚會將和牛分開一半,有一邊係加入咗大量蔥和蒜,好香口㗎😋

𓐎秋田炒飯
炒得粒粒分明,而且鑊氣十足,最鍾意食炒飯☺

𓐎龍蝦清湯
用剛才嘅龍蝦頭烹製而成嘅龍蝦清湯

𓐎炒野菜
𓐎精選甜品
甜品有大廚即製烘暖熱嘅紅豆銅鑼燒,仲有綠茶味和曲奇味雪糕。

整體用餐感覺良好,而且仍然保持到食物質素同水準,職員態度有非常之熱情,周圍仲見到好多食客都慶祝生日,好熱鬧呀,下次再book 定位先♥️
今日同朋友一齊去秋田食浜燒🔥 傾足一晚開心😆😆超新鮮嘅鮑魚🦪帆立貝同北奇貝🤩小樽漁港2人餐 $1088🔸餐前小食3點開胃水雲海草,彈牙磯粒貝,配搭准山、黃蘿蔔同木魚蒜頭🦪岩手縣氣仙町生蠔嘩🤩🤩 超大隻超鮮甜啊😍😍入口creamy好清爽好幸福啊🥰🍣刺身5點:中拖羅、深海池魚、油甘魚腩、三文魚、火炙伊佐木,每款都厚身魚脂甘香😌當中鐘意油甘魚腩🤤🔥浜燒🔥 店員即場燒啊🤩將新鮮放喺爐上面即燒!🔸南非鮑魚 超新鮮仲郁嘅鮑魚,燒完之後勁香噴噴,超級彈牙!🔸北海道帆立貝 吸哂啲醬汁味,鮮甜又香😆🔸北寄貝 好爽口嘅北寄貝🤩🦀人氣蟹味噌甲羅燒餡料有蟹肉絲、蟹籽、蟹膏、日本蔥,撈混配烤脆多士一齊食!🍚成田蒲燒鰻魚丼大大條厚身鰻魚,鰻魚醬滲落啲飯度,呢個配搭可以當一餐啊🤣🍜鮮蟹肉明太子蛋黃醬冷烏冬呢款較清新、烏冬掛哂汁彈牙!🍮抹茶奶凍十勝紅豆抹茶味濃郁滑溜嘅奶凍,食完呢個好滿足啊!

今日同朋友一齊去秋田食浜燒🔥
傾足一晚開心😆😆
超新鮮嘅鮑魚🦪帆立貝同北奇貝🤩
小樽漁港2人餐 $1088

🔸餐前小食3點
開胃水雲海草,彈牙磯粒貝,配搭准山、黃蘿蔔同木魚蒜頭

🦪岩手縣氣仙町生蠔
嘩🤩🤩 超大隻超鮮甜啊😍😍入口creamy好清爽好幸福啊🥰

🍣刺身5點:

🔥浜燒🔥 店員即場燒啊🤩將新鮮放喺爐上面即燒!

🔸南非鮑魚 超新鮮仲郁嘅鮑魚,燒完之後勁香噴噴,超級彈牙!

🔸北海道帆立貝 吸哂啲醬汁味,鮮甜又香😆

🔸北寄貝 好爽口嘅北寄貝🤩

🦀人氣蟹味噌甲羅燒
餡料有蟹肉絲、蟹籽、蟹膏、日本蔥,撈混配烤脆多士一齊食!

🍚成田蒲燒鰻魚丼
大大條厚身鰻魚,鰻魚醬滲落啲飯度,呢個配搭可以當一餐啊🤣
🍜鮮蟹肉明太子蛋黃醬冷烏冬
呢款較清新、烏冬掛哂汁彈牙!

🍮抹茶奶凍十勝紅豆
抹茶味濃郁滑溜嘅奶凍,食完呢個好滿足啊!
2024-04-23 140 浏览
之前來過感覺不錯,再約朋友來晚飯。餐廳設施有點歲月痕跡,但用心打理,有種輝煌的懷舊情懷。喜歡這裡環境安靜,座位寬敞,侍應都很專業有禮,可以很輕鬆地聊天,舒服。這次選了札幌漁港二人前套餐,食材豐富,$988兩位不算貴。水雲海藻、慢煮鵝肝、青檸啫喱:這幾道酸酸甜甜的凍食前菜很開胃。兵庫縣生蠔: 日式吃法加點醬油、辣蘿蔔,點綴了蠔的鮮美和滑嫩。鮑魚:以牛油、海鹽、柚子胡椒爐端燒,鮮甜多汁。元貝:配上清酒、 海苔、牛油,延續鮮甜。北寄貝:連肉汁飲,滿足生燒藍鯨吞拿魚下顎:下顎肉不多,但非常嫩滑,而且燒得十分香脆,很有特色!蟹味噌甲羅燒:蟹膏味濃郁,配香脆米通,衝擊味覺。火炙三色迷你海鮮丼:刺身油脂豐富,肉質滑溜,配蔥花平衡油膩感。蟹肉明太子蛋黃醬冷烏冬:味道較淡,讓味蕾稍作休息。杏仁奶凍(師傅還製作了綠茶奶凍讓我們試食!):滑嘟嘟又冰涼的奶凍散發著淡淡的杏仁或綠茶香,溫柔地結束這頓豐富的晚餐。期待下次再來😋。

這次選了札幌漁港二人前套餐,食材豐富,$988兩位不算貴。

鮑魚:以牛油、海鹽、柚子胡椒爐端燒,鮮甜多汁。

元貝:配上清酒、 海苔、牛油,延續鮮甜。

北寄貝:連肉汁飲,滿足

蟹味噌甲羅燒:蟹膏味濃郁,配香脆米通,衝擊味覺。

蟹肉明太子蛋黃醬冷烏冬:味道較淡,讓味蕾稍作休息。

期待下次再來😋。
2024-04-06 126 浏览
平時去尖沙咀食飯主要去幾個大商場,這次去了諾士佛台那邊吃日本菜。這一棟樓3層都是秋田系的,我們選的是二樓的秋田刺身日本料理。 餐廳環境典雅舒適,服務周到,上菜時店員會詳細介紹,用餐體驗蠻不錯的。我們點的2人套餐是札幌漁港套餐(988元),分量剛好。 季節沙律****餐前小食*****3點浜燒料理 *****生燒藍鰭吞拿魚下顎*****人氣蟹味噌甲羅燒*****火炙香蔥三色迷你海鮮丼****杏仁和綠茶奶凍*****季節沙律:典型日式前菜,清爽開胃。 3點浜燒料理:有鮑魚、凡立貝、寄貝和生蠔。南非鮑魚,用柚子胡椒烹調,味道特別,口感十足。 帆立貝,用sake、 海苔、牛油烹調,鮮甜。 北寄貝,可以連汁喝。 兵庫縣生蠔,鮮甜,陣陣海水味。 生燒藍鰭吞拿魚下顎:吞拿魚肉鮮嫩,下顎炸得脆脆,值得推薦。 人氣蟹味噌甲羅燒:甲羅燒蟹味濃郁,順口溜滑,好吃。 火炙香蔥三色迷你海鮮丼:三種魚燒得鮮嫩香口,再吃點飯,吃得飽飽的。 杏仁奶凍,綠茶奶凍:最後甜品,兩個奶凍都非常順滑,粘粘的,甜度剛好。店員推薦綠茶是廚師新創的,我們給100分。

季節沙律****
餐前小食*****
3點浜燒料理 *****
生燒藍鰭吞拿魚下顎*****
人氣蟹味噌甲羅燒*****
火炙香蔥三色迷你海鮮丼****
杏仁和綠茶奶凍*****

季節沙律:
典型日式前菜,清爽開胃。

3點浜燒料理:
有鮑魚、凡立貝、寄貝和生蠔。

南非鮑魚,用柚子胡椒烹調,味道特別,口感十足。

帆立貝,用sake、 海苔、牛油烹調,鮮甜。

北寄貝,可以連汁喝。

兵庫縣生蠔,鮮甜,陣陣海水味。

生燒藍鰭吞拿魚下顎:
吞拿魚肉鮮嫩,下顎炸得脆脆,值得推薦。

人氣蟹味噌甲羅燒:
甲羅燒蟹味濃郁,順口溜滑,好吃。

火炙香蔥三色迷你海鮮丼:
三種魚燒得鮮嫩香口,再吃點飯,吃得飽飽的。

杏仁奶凍,綠茶奶凍:

2024-03-19
用餐时段
成日都喺Social Media見到有人post呢間餐廳嘅相,因為呢度好適合慶祝生日,好多朋友都鍾意黎呢度食飯影相,今次朋友生日終於有機會嚟試啦。呢度嘅厚燒牛肉非常高質,佢嘅牛肉牛味好夠,而且燒嘅時間啱啱好。一開始師傅會俾咗新鮮嘅食材我哋睇先,嗰陣已經見到食材好高質啦,估唔到承諾仲更加有驚喜。呢個龍蝦又係一個打卡位,師傅會提醒你準備點火,大家都準備好相機去影低點貨嗰一刻,真係又壯觀又靚呀。而且佢嘅龍蝦食落都好新鮮,唔單止拎嚟打卡,食落都好好食㗎。而我就最鍾意呢個龍蝦湯,因為佢係用燒香咗嘅蝦頭嚟煮,飲落非常香口,而且仲有少少龍蝦肉,感覺完全冇味精,非常清甜。呢度最特別嘅就係,最後廚師會用飯同埋蔥同埋其他食材去砌你鍾意嘅公仔出嚟。真係好適合生日比驚喜朋友啊,而且廚師畫嘅畫功好靚,好多唔同嘅卡通人物佢都識得砌嫁。呢間餐廳又好食,環境又得意,而且佢嘅位置都好闊落,啱晒大班朋友嚟慶祝或者gathering。

• 吸物
2024-08-18 41 浏览
今天同太太慶祝生日食日本🇯🇵浜燒大熱天時我叫咗杯啤酒,爽呀。😇😇沙律菜,前菜好開胃。刺身 :大件,每件都新鮮,款式全部係我鍾意嘅,滿意。南非鲍鱼 :真係要講吓呢隻鮑魚,好新鮮,燒佢嘅時候都郁得好厲害,啲肉好煙靭甜脆。👏🏻👏🏻👏🏻帆立貝 :清甜爽口,加上牛油味道極佳。北寄貝 :爽脆,調味唔錯。燒生蠔🦪:真係好大隻,也夠新鮮。原來即燒的蠔味道濃郁,軟滑。😍😍蟹味噌甲羅燒:甲羅燒滿滿的,最要讚是兩塊蒜蓉麵包好脆,搭配吃冇得輸。👍🏻👍🏻鰻魚丼:鰻魚香口夠魚味,份量剛好。老婆食得滿意,開心而我覺得好似平過之前,重點係真心好味!
今天同太太慶祝生日食日本🇯🇵浜燒
大熱天時我叫咗杯啤酒,爽呀。😇😇
沙律菜,前菜好開胃。

刺身 :大件,每件都新鮮,款式全部係我鍾意嘅,滿意。

帆立貝 :清甜爽口,加上牛油味道極佳。

北寄貝 :爽脆,調味唔錯。

鰻魚丼:鰻魚香口夠魚味,份量剛好。

老婆食得滿意,開心而我覺得好似平過之前,重點係真心好味!
  • 燒蠔
  • 燒鮑魚
  • 燒北寄貝
位於尖沙咀嘅秋田刺身日本料理🎌之前食過一次都覺得好正,前排同朋友再嚟食😛餐廳主打擺盤精美、高質嘅壽司同刺身🍣裝潢以金色、黑色作主調,華麗而不失時尚感😎係約會、慶祝紀念日嘅好選擇😍今次我試咗佢嘅札幌漁港二人前套餐🥢套餐有小食、沙律、和風燒物料理、甲羅燒、浜燒料理、食事同甜品😍勁豐盛😚餐前小食有水雲海草、蟹膏豆腐、漬物淮山漬、醃黃蘿蔔、木魚蒜頭🧄味道濃烈,鹹鹹酸酸夠開胃,加上季節沙律🥗清新之餘放滿咗胡麻醬,勁juicy💦澳洲頂級牛胸肋骨肉自選和風燒物料理我哋揀咗澳洲頂級牛胸肋骨肉🐮牛肉口感嫩滑,油香味極濃,鮮嫩多汁💦另外會跟埋辣椒絲、日本芥末、蒜片、青檸,比大家加埋同牛一齊食😛人氣蟹味噌甲羅燒甲羅燒上面有蟹肉、蟹籽、蔥花,滿滿蟹味🦀蟹膏味道濃甜,跟埋脆多士,將蟹膏放上一齊食更滋味😋日本生蠔刺身用上岩手縣米崎蠔🦪蠔身肥美大大隻,肉質鮮味😛淡淡海水味🌊亦可以變成燒日本生蠔🦪一樣鮮甜回甘😋三點浜燒分別有鮮活南非鮑魚、北海道帆立貝、函館北寄貝😍海水嘅鹹鮮同燒烤嘅香氣混雜埋一齊,鮮甜無比😚三款都口感彈牙,師傅仲會加入不同調味料,令到鮮味更突出🤩火炙香蔥三色迷你海鮮丼其中一款食事揀咗海鮮丼🍚有三款炙燒
位於尖沙咀嘅秋田刺身日本料理🎌之前食過一次都覺得好正,前排同朋友再嚟食😛餐廳主打擺盤精美、高質嘅壽司刺身🍣裝潢以金色、黑色作主調,華麗而不失時尚感😎係約會、慶祝紀念日嘅好選擇😍今次我試咗佢嘅札幌漁港二人前套餐🥢套餐有小食、沙律、和風燒物料理、甲羅燒、浜燒料理、食事同甜品😍勁豐盛😚

澳洲頂級牛胸肋骨肉

人氣蟹味噌甲羅燒

日本生蠔刺身

三點浜燒

火炙香蔥三色迷你海鮮丼
其中一款食事揀咗海鮮丼🍚有三款炙燒過嘅刺身🔥非常肥美🤤

鮮蟹肉明太子蛋黃醬冷烏冬
另一款食事揀咗冷烏冬,鮮甜蟹肉加上鹹香明太子,味道豐富😛烏冬彈牙,每一條都沾滿蛋黃醬🥚

最後甜品係咖啡味雪糕🍨同埋抹茶奶凍🍵奶凍上面有大大粒紅豆🫘夠晒大滿足🥳

2024-08-15 37 浏览
朋友同我慶祝食生日飯~今次揀咗我最鍾意食嘅鐵板燒!二人套餐性價比非常之高~ 一開始有季節沙律,跟住見到師傅就用緊鐵板做魚籽鵝肝蒸蛋~茶碗蒸~ 蒸蛋同埋鵝肝混埋一齊真係好好食!跟住師傅就將將要煮俾我哋食嘅材料全部放晒喺一個木盤上~ 見到鮮活時令龍蝦同埋原隻鮮活南非鮑魚都係郁吓郁吓~ 非常之新鮮!煎龍蝦嘅時候仲有一幕係師傅表演系列~ 靚靚嘅火勢強大感喺空氣之中呈現!龍蝦非常之美味,又新鮮爽口彈牙龍蝦頭仲會煮成湯!南非九孔鮑魚都非常之好味!就係新鮮彈牙又可口!配埋忌廉海帶汁真係非常之好食!今日既季節時令海鮮係帶子~ 新鮮又滑嘅帶子真係非常之好食!仲有我最鍾意食嘅香煎頂級鵝肝!鵝肝嘅份量真係非常之充足,超級大件去埋多士一齊食香口又好食!食完都唔會有油膩嘅感覺!超級鍾意食牛嘅我真係好鍾意鹿兒島霜降和牛薄燒卷~ 燒卷中混合蔥同埋蒜片~ 香口又好食!秋田炒飯一粒一粒咁好非常之分明同蛋混合埋一齊~鑊氣充足,令到個炒飯非常之好食!炒野菜用香香嘅牛油一齊炒非常之好食!龍蝦頭煮成既龍蝦清湯非常之美味好飲!清甜龍蝦湯~ 精選甜品係超級可愛嘅豆沙包同埋自選雪糕我揀咗芝麻味~ 另外生日仲會送埋個美味嘅芝士蛋糕!生

龍蝦非常之美味,又新鮮爽口彈牙龍蝦頭仲會煮成湯!

今日既季節時令海鮮係帶子~ 新鮮又滑嘅帶子真係非常之好食!

生日會有驚喜,就係可以落去一樓有鐵板麵粉寫成嘅字同畫成嘅公仔可以影相打卡
成個打卡嘅範圍都非常之有生日氣氛!有生日快樂嘅帽同飾品可以佩戴~
餐廳仲會送兩張即影即有相比我地~ 呢個生日真係非常之開心!除咗仲未食之外,仲有生日打卡驚喜❤️

🙈呢間聽聞已久節日慶祝之選主打日本傳統的鐵板燒,即叫即製的鐵板燒,客人來到,可以盡情品嘗「兩燒」美食🏯店內配上別緻的燈籠、竹簾和懷舊裝潢,煮食時加入烈火表演☺️🙆🏻♂⠀M͓̽y͓̽ ⭕r͓̽d͓̽e͓̽r͓̽ ⠀🙆🏻⠀⠀⠀⠀↓⠀⠀⠀⠀秋田二人前套餐 - 💰888/位 加一🔶季節沙律 🔶魚籽鵝肝蒸蛋 🥚看似普通的茶碗蒸加入珍貴的鵝肝同魚子醬點綴,層次提升了👍🏻令饕餮大餐打響頭砲😋🔶鮮活時令龍蝦🦞澳洲活龍蝦非常新鮮,上菜仲係生猛活躍,盛合擺盤精美🙂烹調時又有烈焰表演,為食客帶來豐富層次的視覺體驗🥢🔶原隻鮮活南非鮑魚 鮑魚份量很多,頗有嚼勁‼️鮑魚可以沾上伴碟的蟹肉海苔醬🔶吉季節時令海鮮 原粒帶子肉質飽滿,師傳烹飪調味洽度好處😋🔶香煎頂級鵝肝鵝肝口感鬆軟嫩滑,味道咸淡適中又外脆內軟😳令人食指大動留下深刻印象🔶鹿兒島霜降和牛🐮厚燒 & 鹿兒島霜降和牛🐮薄燒卷師傳細心照顧客人口味,各人都滿意精心炮製的味道。不愧為日本頂級和牛🥩肉質嫩滑入口即溶,油脂分佈合理牛肉齒頰留香🥩🔶炒野菜最適合梳理一下各菜餚的油膩感🔶秋田炒飯炒飯需提前準備放入冰格除濕提升硬度,炒起黎更容易粒粒分明、突顯師傳對廚藝的一份專業🍹🔶龍蝦🦞清湯由一開始龍蝦🦞

🙆🏻♂⠀M͓̽y͓̽ ⭕r͓̽d͓̽e͓̽r͓̽ ⠀🙆🏻
⠀⠀⠀⠀↓⠀⠀⠀⠀
秋田二人前套餐 - 💰888/位 加一

🔶季節沙律

🔶魚籽鵝肝蒸蛋 🥚

🔶鮮活時令龍蝦🦞

🔶原隻鮮活南非鮑魚
鮑魚份量很多,頗有嚼勁‼️鮑魚可以沾上伴碟的蟹肉海苔醬

🔶吉季節時令海鮮
原粒帶子肉質飽滿,師傳烹飪調味洽度好處😋

🔶香煎頂級鵝肝

🔶鹿兒島霜降和牛🐮厚燒 & 鹿兒島霜降和牛🐮薄燒卷

🔶炒野菜
最適合梳理一下各菜餚的油膩感

🔶秋田炒飯

🔶龍蝦🦞清湯
由一開始龍蝦🦞菜式就以新鮮龍蝦頭放入上湯熬製而成,湯色清晰而鮮味,上湯和龍蝦互相輝映💯

🔶精選甜品
紅豆粒餡銅鑼燒配以幼滑細膩的抹茶雪糕👏🏻

💬 餐廳仲有個打卡區,為壽星或慶祝顧客留有難忘回憶更即時印出照相,不平凡中突顯出色👍🏻店員服務到位都值得一讚,令我與👶🏻一致五星好評

⭐ 想安排surprise 記住book枱講定喇☎️食物質素高、擺盤靚,視覺效果體驗好值得回訪❤️

秋田鐵板燒刺身專門店 @akita.teppanyaki_
📍 1/F, 8 Observatory Court, Tsim Sha Tsui
⏰ Mon-Sun 1200 – 1500, 1730 – 2300
2024-07-31 42 浏览
👩‍❤️‍👨今年嘅週年紀念日❤️我哋揀咗去食鐵板燒慶祝🍾坐喺吧枱睇住師傅逐樣逐樣慢慢咁樣煮出嚟🔥真係視覺、味覺嘅享受呀🥳✨秋田🇯🇵二人前套餐✨🥗季節沙律:呢個沙律好特別呀,沙律上面有一啲透明嘅水晶海草💯配埋其他蔬菜🤤落埋蕃茄胡麻醬👍不得了呀🥳🦞鮮活時令龍蝦活伊勢海者:龍蝦新鮮🔥所以啖啖肉都係好爽口✅加埋佢嘅醬汁🤤令人回味無窮🥳🦪原隻鮮活南非鮑魚:個鮑魚勁新鮮呀👍佢擺喺鐵板上邊燒嘅時候😍見佢仲係郁吓郁吓🔥燒完之後嘅鮑魚好彈牙✅又爽口🤤好新鮮嘅味道🥳🦐季節時令海鮮:帶子新鮮到不得了🦪仲好大隻添✅好鮮甜呀🥳🐬香煎頂級鵝肝:鵝肝好大塊呀💯而且仲係好Juicy添👍塊麵包索晒鵝肝嘅汁✅好香🔥味道好正👅🐃鹿兒島霜降和牛薄燒卷:呢個牛肉好特別😍佢下便係墊咗一片「京木」👍佢係用嚟吸牛肉嘅血水💯夠特別呀🥳🐂鹿兒島霜降和牛厚燒:呢個鹿兒島和牛個牛味好濃✅師傅會問你想食幾多成熟🔥而我哋最鍾意嘅就係Medium Rare💯煮得啱啱好😍好好食🤤🍚秋田炒飯:炒飯好大碗🔥而且炒得好靚💯米係粒粒分明✅仲好乾身👍唔錯🥳🥬炒野菜:呢個炒蔬菜份量都好多✅啲菜好新鮮🔥炒完咬落口仲係索索聲添🥳🦞龍蝦清湯:我哋睇住佢用新鮮嘅龍蝦殼去熬

✨秋田🇯🇵二人前套餐✨

🦐季節時令海鮮:帶子新鮮到不得了🦪仲好大隻添✅好鮮甜呀🥳

🦞龍蝦清湯:我哋睇住佢用新鮮嘅龍蝦殼去熬呢個龍蝦湯🔥呢個龍蝦湯超鮮甜呀🥳

🍮精選甜品:豆沙餅就食得多❤️但係新鮮做嘅豆沙餅就真係第一次食✅個皮好軟熟👍紅豆蓉仲有好多添🥳
2024-07-29 37 浏览
尖沙咀這間日本餐廳除了出名的鐵板燒,還有日本刺身料理!小樽漁港2人前套餐 $1088季節沙律先附水雲海藻、蟹膏豆腐、漬物,味道帶微酸,十分開胃慢煮鵝肝經慢煮後的鵝肝口感非常幼滑,煎得外層微微香脆,鵝肝既油膩感被爽口清甜的山藥中和岩手縣氣仙町生蠔生蠔海水味濃郁,肉質肥美。配上醋啫喱更加突顯鮮味精選刺身4點右口魚、拖羅、金目鯛、伊佐木薄切的右口魚配上酸汁很開胃。尤其是大拖羅,入口即化。濱燒鮑魚爽脆彈牙,鮮味十足,濱燒烹調方法簡單,能夠最大程度保留鮑魚的鮮味濱燒北寄貝店員建議連湯喝,果然值得推薦!北寄貝肉質肥美,鮮甜嫩滑,湯汁鮮甜。甲羅燒啖啖都是蟹膏及蟹子,配上脆口的蒜蓉包,兩者十分配合。鰻魚飯鰻魚十分厚肉,外層表皮帶有焦香。店員建議配上甲羅燒的蟹膏去撈飯吃,想不到頗有驚喜。
尖沙咀這間日本餐廳除了出名的鐵板燒,還有日本刺身料理!

小樽漁港2人前套餐 $1088

季節沙律

先附
水雲海藻、蟹膏豆腐、漬物,味道帶微酸,十分開胃

慢煮鵝肝

岩手縣氣仙町生蠔

生蠔海水味濃郁,肉質肥美。配上醋啫喱更加突顯鮮味

精選刺身4點

右口魚、拖羅、金目鯛、伊佐木
薄切的右口魚配上酸汁很開胃。尤其是大拖羅,入口即化。

濱燒鮑魚

濱燒北寄貝

店員建議連湯喝,果然值得推薦!北寄貝
肉質肥美,鮮甜嫩滑,湯汁鮮甜。

甲羅燒

啖啖都是蟹膏及蟹子,配上脆口的蒜蓉包,兩者十分配合。

鰻魚飯

2024-07-16 30 浏览
之前食過秋田鐵板燒覺得唔錯,今晚book咗在2樓秋田刺身日本料理👍同朋友去食好野晚餐二人前套餐 $1088🔸️季節沙律及餐前小食有水雲海藻,磯粒貝,木魚蒜頭,唯山,非常清新開胃🔸️岩手縣氣仙町真蠔蠔味較重,肉質肥美,海水味較淡,蠔肉鮮甜回甘🦪🔸️精選刺身五點中拖羅、 深海池魚、油甘魚腩、三文魚、伊佐木刺身厚切很新鮮👍🔸️三點浜燒料理有鮮帶子,北寄貝,南非鮑魚,店員送上枱時鮑魚仲好生猛,將新鮮海鮮在我地面前即場燒,鮑魚口感彈牙,帶子厚肉肥美,北寄貝爽口,全部不用配醬汁都鮮味十足😋🔸️套餐仲有蒲燒鰻魚丼,鰻魚厚肉多燒汁很惹味蟹肉明太子蛋黃醬冷烏冬冬烏冬沾滿醬汁很清新好啱夏天吃🔸️甜品抹茶奶凍配十勝紅豆奶凍好香抹茶味最後店員還送上芒果雪糕😋哩餐很滿足有食得開心🥰

晚餐二人前套餐 $1088
🔸️季節沙律及餐前小食
有水雲海藻,磯粒貝,木魚蒜頭,唯山,非常清新開胃

🔸️岩手縣氣仙町真蠔
蠔味較重,肉質肥美,海水味較淡,蠔肉鮮甜回甘🦪

🔸️精選刺身五點
中拖羅、 深海池魚、油甘魚腩、三文魚、伊佐木
刺身厚切很新鮮👍

🔸️三點浜燒料理

🔸️套餐仲有
蒲燒鰻魚丼,鰻魚厚肉多燒汁很惹味
蟹肉明太子蛋黃醬冷烏冬

最後店員還送上芒果雪糕😋

哩餐很滿足有食得開心🥰
2024-07-11
2024-07-06 53 浏览
秋田一向係我其中好鐘愛的餐廳,今晚同好友來試下二人餐!.🌟二人前套餐🌟.➡️前菜:沙律清新開胃🥗餐前小食有水雲海草、蟹膏豆腐、漬物,蟹膏豆腐勁好味蟹味勁濃👍🏻.➡️浜燒料理有我最愛生蠔🦪岩手縣米奇蠔配上酸汁啫喱超級正🤤多款海鮮即燒即食😍 帶子鮮味十足好厚肉,仲有濃厚牛油香😌鮑魚好彈牙!濃厚炭燒口味😋北寄貝連湯都好鮮味!食落爽口👍🏻 甲羅燒滿滿蟹膏、蟹籽、蟹肉、蔥,勁濃厚蟹味加埋蟹籽脆卜卜,配蒜蓉包食不得了!.➡️和風燒物料理揀左澳洲頂級牛胸肋骨肉,好有咬口牛味濃!配上辣椒絲、蒜片和日本芥末,好食到停不了!.➡️主食火炙香葱三色迷你海鮮井刺身超肥美🤩鮮蟹肉明太子蛋黃醬冷烏冬口味清新岩哂夏天!.➡️甜品抹茶奶凍和咖啡雪糕香濃細滑,完滿的晚餐!
秋田一向係我其中好鐘愛的餐廳,今晚同好友來試下二人餐!
🌟二人前套餐🌟
➡️前菜:

➡️浜燒料理

➡️和風燒物料理

➡️主食

➡️甜品
抹茶奶凍和咖啡雪糕香濃細滑,完滿的晚餐!
2024-07-05 55 浏览
餐廳環境閑靜,除左omakase 之外仲有單點刺身、濱燒,甚至套餐,而且全辣即叫即做,做證新鮮札幌漁港2人前套餐($988)✨️季節沙律🍱先附水雲爽口,酸酸地好開胃慢煮鵝肝鵝肝慢煮後非常幼滑,一咬滿口油香山藥爽口清甜,鵝肝既油膩感被完美中和🦪岩手縣氣仙町生蠔生蠔肉質肥美,海水味濃郁,玩埋醋啫喱一齊食,更加突顯到鮮味 🐷黑豚燒油脂分佈平均,肉質鮮嫩,輕輕醃過令豚肉更加惹味💮濱燒鮑魚 爽脆彈牙,鮮味十足,濱燒烹調方法簡單,能夠最大程度保留鮑魚的鮮味🦪濱燒北寄貝肉質肥美,鮮甜嫩滑,口感一流 🦀甲羅燒加左好多蟹肉同蟹子,香濃惹味,配蒜蓉包食就最岩。🍝鮮蟹肉明太子蛋黃醬冷烏冬烏冬口感爽滑,蟹肉鮮甜,明太子蛋黃醬鹹香濃郁,三者搭配係一齊,非常美味。

札幌漁港2人前套餐($988)

✨️季節沙律

🍱先附
水雲爽口,酸酸地好開胃
慢煮鵝肝
鵝肝慢煮後非常幼滑,一咬滿口油香
山藥爽口清甜,鵝肝既油膩感被完美中和

🦪岩手縣氣仙町生蠔
生蠔肉質肥美,海水味濃郁,玩埋醋啫喱一齊食,更加突顯到鮮味

🐷黑豚燒
油脂分佈平均,肉質鮮嫩,輕輕醃過令豚肉更加惹味

💮濱燒鮑魚

🦪濱燒北寄貝
肉質肥美,鮮甜嫩滑,口感一流

🦀甲羅燒
加左好多蟹肉同蟹子,香濃惹味,配蒜蓉包食就最岩。

🍝鮮蟹肉明太子蛋黃醬冷烏冬