2025-06-09 168 浏览
我幾鍾意食上一手茶記既早餐,一來食到12點,二來湯麵類可以揀羅宋湯底祥香園跟返上一手咁,有羅宋湯可以揀,但味就差dd,比較淡口,米粉麵轉左唔係茶記一般既(我就麻麻地)我都有試過通粉公仔麵,通粉都可以唔好食,湯底又係差少少,未叫難食但一定唔叫好,茶記黎講我覺得唔合格。只係贏在餐包/配送選擇多。 之前早/下午茶做八折先覺得還可以,收正價既我覺得同個質量差太遠,係咁既價錢有好多好既選擇。加上服務態度好睇d姐姐個日心情,我見過有次好心情就態度好,客要換過碗都笑笑口。唔好心情就問多句都黑面串串貢,補餐具大大力發脾四咁。同埋我食緊既途中,走黎叫我縮腳再拖地,一大陣消毒藥水味,唔係有人會早d開門攪到哂先開始做生意?我未夠9點去食早餐喎,未多人到咁快再拖多次呀?! (ps 唔好怪清潔姐姐,應該唔係佢問題,佢都係收order做野)
沙嗲牛米
入座之後,因玻璃枱內介紹特別菠蘿包個餐牌,擺放位置不方便閱讀,就舉手請教店員阿姐查詢點樣升級做餐, 佢只黑口黑面講句:‘’你去電話掃code 會了解倒。‘’ 佢完全唔想解答。當時我電話就係無電,唯有直接去問收銀。店舖宣傳聲稱總店喺港島區老店,點樣出名法事實我唔多清楚,但新開張大概兩個月已經請啲倒米侍應,都好唔休做,休想有好口碑。本身特色菠蘿包係$65可以變成餐,係有埋個瑞士中翼撈公仔麵+飲品,但三點就話賣晒雞翼,開咗成1-2月,都預唔好份量?你個包咁貴都明知食客大多會叫餐,又要宣傳又預唔夠份量,即係焗人單點。家人試咗花生醬菠蘿包,唔平,約$35一個, 試過就算。另叫咗蔥油豬扒撈麵,蔥油還蔥油,無滲到落個麵,個麵自己另有一個奇怪酸汁,過多幾條街焯記好食過佢。琴日33度,去到店舖體感有28度,暖氣十足😂,不想久留。食物乏善可陳,服務不值再試。

2025-05-20
  • 晦氣侍應阿姐
  • 炎夏之下暖氣供應
2025-04-23 308 浏览
本人是茶餐廳的忠實fans,喜歡去香港周圍的茶餐廳幫襯。期待已久,在公司附近的祥香園終於開張。一心本想,等了很久的蓮蓉雞尾包可以有得食。但可惜原來這店是沒有麵包出爐的,實在有點失望。這餐廳最出名的就是蓮蓉雞尾包,蛋撻。之前我還專登去灣仔幫襯,覺得非常好味。只可惜在荔枝角店沒有麵包食,實在有點失望。希望老闆多加考慮,加設買麵包,才會有競爭力。因為在荔枝角開茶餐廳,競爭實在好大,如果你沒有,吸引人客的賣點,實在難以生存落去。
2025-04-17 280 浏览
尋日同事話試新野,咁就去左依間新開既茶餐廳,等左一陣就有位,坐底自已落order俾埋錢一條龍服務非常好,揀左一輪終於決定食韓式雞扒炒辛辣麵,點知就中伏,1:03落單俾埋錢,點知等到1:23都仲未黎,我同事食個咖喱飯食左大半,咁就問下阿姐點解咁耐都未黎,阿姐一句就問等下先,睇住隔離枱坐底無耐d野都食緊,等多5分鐘忍唔住問另一個阿姐,答我話炒辛辣麵係咁耐,我話等左半個鐘喎,阿姐無黎我就走左,之後隔左5分鐘碟麵就到左,擺明就落漏單,d野食又一般,不過就一肚氣
2025-04-16