2024-04-12 46 浏览
唔知頭唔知路之下有驚喜😆------------------------------臨時随便搵嘅餐廳,目的係食肉行到門口見得一枱客,幾驚中伏,不過就係冇乜人先好坐夠靜局,可以同朋友吹吹水------------------------------二人各自叫左200g牛肩扒同牛隔肌切開一舊舊再係石板上煮多陣,即使全熟左都唔會好韌,醮下醬汁撒d岩鹽幾好味紫菜白飯、蘿白湯、蔬菜沙律任裝湯好足料有好多蘿白------------------------------CP值咁高都冇乜人有啲可惜,係晏少少8點幾開始多幾枱客,希望多啲人幫襯,支持留港消費
唔知頭唔知路之下有驚喜😆
臨時随便搵嘅餐廳,目的係食肉
二人各自叫左200g牛肩扒同牛隔肌
紫菜白飯、蘿白湯、蔬菜沙律任裝
湯好足料有好多蘿白
2024-04-11
2024-02-01 313 浏览
晚市早段見無乜人,就走去試吓$150以上先碌得信用卡找數,於是揀咗款雜扒(牛盾肩,雞同豬),點知仲有薄片肥牛豬腩肉同雞肉但係塊石就好似劏房咁剛夠位擺哂三款肉同埋有前菜(蜆肉,有沙)飯,湯(有2款),沙律任裝,飲品任叫枱頭有三款醬汁要食得快,如果咪會過熟,肉味一般,雞肉算係滑,不過有齊三種肉其實物超所值如果唔夠熱嘅話,可以要求更換石板但係以我經驗,應該預先將嗰啲肉類拎開以防煎得過熟侍應哥哥仲好好笑,提醒我計埋10%之後過$150就可以用卡埋單
晚市早段見無乜人,就走去試吓

但係塊石就好似劏房咁剛夠位擺哂三款肉

同埋有前菜(蜆肉,有沙)

飯,湯(有2款),沙律任裝,飲品任叫

枱頭有三款醬汁

如果唔夠熱嘅話,可以要求更換石板

但係以我經驗,應該預先將嗰啲肉類拎開以防煎得過熟

用餐时段
2023-11-24 311 浏览
又到左美食推介的時間,專門做高級神石燒。呢間餐廳位於油麻地碧街35號地舖,係港鐵站大約步行4分鐘就到,餐廳位置顯眼,好易搵到,加上燒肉香氣撲鼻,遠處都聞到。😍一齊睇下今日既LUNCH menu:☀夏日限定:檸檬塩糀牛舌及牛五花盛合200g $109☀ ☀☀ ☀ ☀ 首先,檸檬鹽糟牛舌。檸檬鹽糟牛舌是將鮮嫩的牛舌用檸檬和鹽進行醃制,使其入味並增添了檸檬的清新香氣。糟制過程中,牛舌的紋理變得更加細膩,☀口感更加鮮嫩多汁。烹飪後,檸檬的酸味與牛肉的鮮美相互融合,給人一種獨特的口感體驗。接下來,牛五花盛。牛五花盛將精選的牛肉五花肉烹製而成的菜肴,其肉質鮮嫩,脂肪分佈均勻。烹飪過程中,牛肉的紋理變得細膩,肥瘦相間的口感令人流曬口水。☀
一齊睇下今日既LUNCH menu:

2023-11-23 202 浏览
前排去食完buffet有得任食和牛後我就真真正正地愛上了和牛了🤣但平時真係唔捨得買和食只好間中去餐廳食好了。今次去到專食燒肉嘅連鎖店食,見到menu有好多牛肉,如果鐘意食牛扒或肉類真係值得一試(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)今次就叫咗傳統石燒嘅日本鹿兒島A5和牛肉眼扒,價錢係$209/100g唔係平嘅但和牛價錢都係咁上下㗎啦😌和牛嘅油脂分布都好均衡,牛肉味偏重同埋油脂都幾多係偏滯少少所以100g就足夠了!另外,見到有優惠就叫咗豬舌同牛舌串,每串係12蚊,質素都正常*\(^o^)/*對得住價錢
~二人餐:和牛海陸空盛合 $538二人套餐總共有4款肉類同2款海鮮兩個人都真係好夠食下o(^▽^)o因為仲有沙律吧同任添飯食!!^薄切頂級牛舌 牛舌唔係厚身個款而係偏薄身所以咬口會好啲呅口會更好!^鹿兒島A5和牛肉眼 呢個我同朋友一致認為好好食牛肉嘅油脂分佈係一半半牛肉味同油脂都係好正ʕ •ᴥ•ʔ^日本北海道四元豚西冷  豚肉比平時嘅比較係好食啲豬味唔係好濃烈但好彩係好淋唔會好老┏ (^ω^)=^日本鹿兒島南國元氣雞肉片雞肉就相對普通少少就係平時會食到嘅雞肉(。ì _ í。)幸好冇我討厭嘅雞肉雪味^虎蝦  蝦燒完都好香蝦肉都算彈牙~^日式清酒煮蜆  食完咁多燒肉後飲啖湯真係好正蜆肉完全冇沙不錯(*¯︶¯*)
~二人餐:和牛海陸空盛合 $538
二人套餐總共有4款肉類同2款海鮮
兩個人都真係好夠食下o(^▽^)o
因為仲有沙律吧同任添飯食!!

^薄切頂級牛舌

豬味唔係好濃烈
但好彩係好淋唔會好老┏ (^ω^)=

^日本鹿兒島南國元氣雞肉片
雞肉就相對普通少少
就係平時會食到嘅雞肉(。ì _ í。)
幸好冇我討厭嘅雞肉雪味

^虎蝦
蝦燒完都好香
蝦肉都算彈牙~

^日式清酒煮蜆
食完咁多燒肉後飲啖湯真係好正
蜆肉完全冇沙不錯(*¯︶¯*)
近排揾到一個超級抵食優惠嘅燒肉店,因為週年嘅優惠個燒肉係半價優惠唔洗$100已經有3款牛肉真係性價比高!而且餐廳本身有沙律吧任食,配料都有幾多款式選擇而湯同飯都可唔可以自己任添食。燒肉優惠係一人火山石燒燒肉盛(美國牛肉燒肉盛合)原價$128 而家半價只要$64,lunch 黎講真係好抵食。燒肉包括有美國安格斯牛肉,美國特級牛五花同薄切蔥花牛舌飯。安格斯牛肉就正常冇咩太大特別,而牛五花就唔算好肥但就偏林身,最後牛舌牛肉味就重啲,個人鐘童食牛舌多啲。飯有少少特別係可以任加紫菜,而湯有黑豚牛舌洋蔥湯,雖然係免費但洋蔥配料都有幾多下仲有啲牛舌係湯入面。
2023-11-13 57 浏览
今日難得放假,又見到網上對呢間餐廳既評價一直居高不下,所以午餐就來試下呢間專門做神石燒既餐廳,75分鐘$$209放題呢個經歷真系高級享受啊。「澳洲穀飼100日牛扒」澳洲穀飼100日牛扒是由經過100日以上的飼養期的澳洲牛肉製成的。它具有鮮嫩多汁的口感和豐富的牛肉香味。讓人們享受到頂級牛肉的魅力。「美國黑豚舌芯方面」,黑豚舌芯是由美國黑豚舌製成的,其肉質鮮嫩,口感豐富。它具有獨特的口感和細膩的肉質,味道鮮甜,而且冇味精,食完成個人都好幸福😆👍🏻「西班牙極豚肉」方面,西班牙極豚肉以其獨特的肉質和豐富的脂肪紋理而聞名。它具有濃鬱的香氣和鮮美的口感。😎 「美國天然無激素雞扒」▶️沒有添加任何激素或抗生素,保持了雞肉的自然風味和營養價值「壽喜燒汁豚五花」,牛五花肉烹製而成的菜肴,配以壽喜燒特製的甜醬汁。🏻😙 😹😹😹😹
2023-11-09 56 浏览
呢排天氣陰晴不定,所以就減少左戶外活動,選擇行街shopping,琴日系朗豪坊行街,系經過見到呢家餐廳,突然被吸引,於是就打算入去試下試下。🛒 落完order都好快有得食金和牛盛合 $298。*日本鹿兒島A5和牛肉眼扒 - 推介指數 8/10***係有料到,口感豐富,有淡淡脂肪香味。當然點少少醬油增加味道,整體感覺都好夾,反而係互相輝映令到整體更出色。@///@*美國金裝SRF黑毛和牛西冷
頂級韓牛1++- 推介指數 8.2/10***真係值得一讚。肉質份外香滑順滑,配合神石燒簡直一流。^///^*美國IOWA黑安格斯牛頸脊 - 推介指數 8/10***燒熟之後肥瘦比例完美,不錯哦!*頂級虎蝦  - 推介指數 8/10***超級好味,肉質彈牙!*牛舌串  - 推介指數 8/10***好爽口好新鮮。

落完order都好快有得食金和牛盛合 $298。
*日本鹿兒島A5和牛肉眼扒 - 推介指數 8/10***

*美國金裝SRF黑毛和牛西冷
頂級韓牛1++- 推介指數 8.2/10***

*美國IOWA黑安格斯牛頸脊 - 推介指數 8/10***
燒熟之後肥瘦比例完美,不錯哦!
*頂級虎蝦  - 推介指數 8/10***
超級好味,肉質彈牙!
*牛舌串  - 推介指數 8/10***
好爽口好新鮮。
2023-11-08 50 浏览
今日偶爾同朋友嚟呢間餐廳食午餐,竟然有意外驚喜,估唔到肉類質素都唔錯,同樣出色有功夫。😍😍【週年限定半額:原價$128 特價$64】一人火山石燒燒肉盛☕首先分量都算幾多,然後外觀都唔錯,非常新鮮的紅色。帶出既肉味,香味中隱隱有燒烤炭火味,口感好特別。【美國牛肉燒肉盛合】🍍美國安格斯牛肉,安格斯牛肉是一種優質的牛肉品種,以其卓越的口感和鮮嫩多汁而聞名。美國特級牛五花,🍉特級牛五花都能為菜肴帶來濃鬱的肉香和誘人的口感。薄切蔥花牛舌,蔥花的加入為牛舌帶來了清新的香氣和口感的層次感。真係好吸引,全部都好大嚿,真係超值呀。
【美國牛肉燒肉盛合】🍍

2023-11-07 29 浏览
作為一個牛肉愛好者,我要同大家分享一間香港性價比最高嘅燒肉店!佢哋有一個午市限定嘅美國Prime牛扒盛合,只係$89!而且佢哋仲有其他好多選擇,包括美國Prime牛扒同美州特級牛舌。如果你仲想加啲嘢,佢哋仲有半價追加嘅選擇,例如雞肉串同牛舌串,每串只係$12。🤩💰佢嘅嘅牛扒非常之大份,肉質非常之鮮嫩,傳統石燒可以燒到自己鍾意食嘅熟度,口感啱啱好完全唔會差入口非常鬆化,同埋佢哋嘅牛舌再加上用石板燒真係非常好食 ,真係非常適合鍾意食牛嘅你 。呢度仲配埋任裝嘅紫菜飯 真係高質到冇得再高質。🤭🤭除咗呢度應該冇其他地方性價比咁高😏😏

除咗呢度應該冇其他地方性價比咁高😏😏
2023-11-06 25 浏览
想食得高質又舒服,真系要做D功課先得🖌️📜,比我發現左呢間神石燒,網上評價極高,而且地鐵站行幾分鍾就到,交通非常方便,沒有拒絕既理由喇。💕即刻試下呢個招牌日本鹿兒島A5和牛肉眼扒,好多蒜蓉同埋醬汁系上面,開胃之選❣️外皮燒到焦香,💕內裡好多汁。好重肉味,一D都唔騷,仲有好多新鮮牛肉汁係嘴入面爆汁,一試難忘。另外加左呢個頂級虎蝦$19,燒熟之後既蝦肉鮮紅,咬落去彈牙,內裡肉質雪白,新鮮!滋味!今次既體現都系超水準,服務同食物都一流,古五到呢一區都可以有甘好味既燒肉!♥️

2023-11-03 33 浏览
「神石燒牛扒專門店」有好多間分店,位於油麻地嘅分店地方好方便易搵,餐廳環境仲好闊落!餐廳設有多個不同的套餐選擇,我就選擇最傳統石燒:日本鹿兒島A5和牛盛合 ,份量300g價錢係 $238!餐廳真係性價比好高和牛店!🔶鹿兒島A5和牛質素相當之高質,牛肉冇雪藏嘅味道,非常新鮮,而且口感方面好嫩,絕對係好少食到嘅品質!🔶鹿兒島南國元氣雞腿大大嚿啖啖肉嘅鹿兒島南國元氣雞腿,雞肉滑嫩無比,超級好食!🔶北海道四元豚西冷來自北海道嘅四元豚西冷肉質特別鬆軟,點一點醬汁味道更加濃郁!*另設沙律吧放題*,有得自己拎日式湯,日本珍珠飯、各式沙律!
🔶鹿兒島A5和牛
質素相當之高質,牛肉冇雪藏嘅味道,非常新鮮,
而且口感方面好嫩,絕對係好少食到嘅品質!
🔶鹿兒島南國元氣雞腿
大大嚿啖啖肉嘅鹿兒島南國元氣雞腿,雞肉滑嫩無比,超級好食!

🔶北海道四元豚西冷

2023-11-02 30 浏览
🫶🏻牛肉極上原條厚切牛舌芯,原來原條既牛舌芯真係好大條架,牛舌芯表面已經切佐啲花紋,方便燒得更加均勻,牛舌芯多汁鮮嫩,牛舌入面最嫩既部位,牛舌芯質地好腍,牛味好濃,放啲蒜片上去一齊燒,燒完之後蒜味滲埋入牛舌入面,味道更重,更加惹味。今次同傳統石燒,牛舌上枱前已經燒熟佐少少,咁樣就無咁難燒,燒到塊石板凍佐就可以叫店員再換過,絕對可以放比咁燒!🫰🏻海鮮另外加既頂級虎蝦同帆立貝都好大隻好新鮮,虎蝦鮮味爽甜,帆立貝大飯鮮嫩,加啲蒜蓉同蔥去燒更加惹味,更加提鮮!呢度既白隻仲係日本米添,特別軟熟,加埋啲紫菜就特別香,再飲枝凍野咁上食就最爽!
🫶🏻牛肉
🫰🏻海鮮
2023-11-02 27 浏览
講左咁耐話要食牛🥹終於都有得食啦,聽聞呢間都好出名😌次次去親都好多人🥳今次都唔例外,最緊要係好食🥳都唔介意人多既,今次自己一個享受me time,呢度好有日式意境🙂,簡約風格,成間舖都好四正,擇咗明火石燒⋯澳洲M7黑毛和牛一人盛 $178 🌷澳洲M7黑毛和牛呢度有齊晒高質牛肉,愛好食牛既人必定首選,肉質好鮮嫩,口感好豐富🌷美國Prime黑安格斯牛膈肌呢份牛肉既味道好濃郁,記得用埋醬汁調味,味道更好食🌷美國Prime神石牛肉肉質好滑,脂肪位分怖平均,肉質比較入口就溶化,靚牛肉先做到如此效果🌷薄切蔥花牛舌好嫩滑好有香蔥味,加上牛舌無得頂 🌷美國特級牛五花全部牛都咁靚,好有咬口一啲都唔鞋🌷清酒煮蜆蜆肉好靚,清酒味好夾

🌷澳洲M7黑毛和牛
🌷美國Prime黑安格斯牛膈肌
呢份牛肉既味道好濃郁,記得用埋醬汁調味,味道更好食
🌷美國Prime神石牛肉
🌷薄切蔥花牛舌
好嫩滑好有香蔥味,加上牛舌無得頂
🌷美國特級牛五花
全部牛都咁靚,好有咬口一啲都唔鞋
🌷清酒煮蜆
蜆肉好靚,清酒味好夾
2023-11-01 25 浏览
今日決定食餐豪,做完運動🏃🏻‍♀️出左身汗,增加下體重,再有動力去健身。近近到出左油麻地A1站一直向前行去就會見到神石燒,好方便好易搵。餐廳裝修以灰色為主,用上好容易清潔的物料做餐卓,容易打理。所以餐廳非常乾淨,簡約又舒服。餐廳做緊週年限定半額,一人火山石燒燒肉盛原價$108,特價只需$54。我今次食神石特級五花盛合,有齊常食的牛,豚,雞,三種不同肉,不同滋味,好正呀!🧄美國特級牛五花,牛五花味濃幼嫩又多汁,外面燒到少許焦,令牛肉更香,味道更有層次更好味🤤🧄西班牙豚五花肥瘦漸層,一層肥一層瘦,令人愛下滋口,入口甘香髪化,真係不得之了。😋🧄美國無激素走地雞,雞又滑又嫩,雞鮮味十足,好易咬開🍗仲有一碗紫菜飯和一碗日式泡菜湯,飯係珍珠米🌾,彈牙煙靱。泡菜湯酸酸地辣辣地夠開胃。
餐廳做緊週年限定半額,一人火山石燒燒肉盛
🧄美國無激素走地雞,雞又滑又嫩,雞鮮味十足,好易咬開🍗