2天前 0 浏览
有事做來到旺角,總覺得到旺角兆萬一定要食放題,以前吃過一家不錯,今次又試另一家。其實大同小異,特式都是比那些大集團多款,不是上盛的用料勝在款多而不失質素。因為上個月去日本吃了個勁臭海膽😂今天心血來潮升級吃個飽!幸好不是臭的,微微甜味,算是過過口癮!刺身款式多得很,我們大部分都點了試試看,生蠔不錯算肥美,其他刺身質素不過不失,三文魚、帆立貝、赤貝、巨赤蝦比較推介牛舌偏淋唔夠爽,羊架好吃有肉又有膏!竟然有多春魚😍粉其實有點厚卻吃得順口,應該因為加了紫菜粉!燒蝦雞泡魚肝正常!鰻魚算不上爽口但夠肥厚!粉絲扇貝和通菜都好惹味!炸物點了兩款,芝士年糕、榴蓮炸彈。我比較喜歡這裡的年糕,夠軟糯又有芝士香。炸彈應該跟大連鎖放題店同一貨源😂好吃!還有很多韓式產品,例如多款炸雞,因為今天狀態不好作戰能力比較低,只試醬油蝦。我第一次食,幾惹味!因為升級有一客m記雪糕,門口不少雪糕雪條。甜品吃了木糠布甸、Tiramisu、芒果布甸,不過不失~飲品款式亦多,而且有不少我未見過的口味,例如陽光蜂蜜荔枝茶,不錯~

2024-04-13 0 浏览
復活節假期留港消費,約埋一班好友去行街買嘢,晚上去旺角兆萬食放題,神戶屋日韓放題食物質素唔錯,升級仲有日本生蠔、松葉蟹爪、磯煮冷鮑魚、海膽軍艦、醬油蝦、雞泡魚乾、汁燒鰻魚串。全部任食。店員有禮,招呼我哋入座後,見我哋人多,主動提議叫師傅做一個擺設精美又豐富的刺身拼盤,上檯當時手機食先,刺身非常新鮮,種類都好多,大多都爽口鮮甜,魚類油脂甘香。升級食日本生蠔好肥美,吃起來清爽,口味清甜。回本必食!松葉蟹爪啖啖肉,肥美軟嫩,滋味十足。磯煮冷鮑魚口感彈牙,略帶甜味。醬油蝦,新鮮生醃的醬油蝦,調味的醬油不單不咸,反而略帶甜味。 經過醃制後的鮮蝦肉依然十分結實,肉質十分爽口富彈性。海膽軍艦,橙黃色的海膽味道甘甜,質感細膩,幾乎入口即溶。鹽燒青魚,鯖魚豐富的油脂,經高溫一烤,天然的魚油慢慢滲出,肉質細嫩。蒜蓉粉絲蒸元貝,除咗扇貝,還有吸收了扇貝的鮮甜及蒜蓉味道的粉絲,記得趁熱食。羊架肉嫩,香草味香濃。松葉蟹粥好足料,松葉蟹味道鮮甜,肉質軟滑,味道清甜,粥底綿滑鮮味濃郁。榴槤炸彈,以糯米粉包著純榴槤果肉,炸至外脆內軟,不失榴槤的香味,香脆可口。升級甜品有每人一盒名牌雪糕。
升級食日本生蠔好肥美,吃起來清爽,口味清甜。回本必食!

松葉蟹爪啖啖肉,肥美軟嫩,滋味十足。

磯煮冷鮑魚口感彈牙,略帶甜味。

海膽軍艦,橙黃色的海膽味道甘甜,質感細膩,幾乎入口即溶。
羊架肉嫩,香草味香濃。
升級甜品有每人一盒名牌雪糕。
2024-04-06 0 浏览
點解間舖頭咁樣完全冇裝修又唔係日本食物又唔係似韓國食物好似中國嗰啲料理,咁我朋友都會反對呢間嘢啦,令人太哀。我細個食開日本嘢韓國嘢都唔會有啲咁嘅劣質嘅嘢因為,但起碼係垃圾唔啱。就係話去舖頭嘅人個個都係垃圾嚟。劣質服務,惡劣衛生,又貴,壽司唔好味,仲點樣幫襯?咁即係話開啲舖頭嘅人係有問題同埋佢哋係根本唔係真係嗰度啲日本當地人,什至台灣人,我估又係啲食便屎大嘅人或者外國人啦。但都冇可能開到放題嘛!笑死人了啲劣質舖頭。
2024-04-05 241 浏览
今個月我生日,同事們好客氣同我慶生,知道我喜歡食刺身同生蠔,就去咗神戶屋日韓放題。最近神戶屋推出優質升級放題,可以任食生蠔同松葉蟹腳,生蠔每隻都肥美又大隻,食落有爽口感覺,松葉蟹腳都好大隻。磯煮鮑魚醬汁鮮甜香濃,肉質彈牙。其次仲有醬油蝦散發著淡淡的醬油香 · 肉質結實又富彈性,鮮味至極。海膽軍艦有濃郁海膽味,帶點海洋氣息。口感滑膩。雞泡魚乾是以味醂醃裝後烘乾,油脂清香。汁燒鰻魚串微甜帶魚香。餐廳好有心,知道我生日,專程送一大盆擺設得七彩繽紛又精緻的刺身給我們打咭,刺身種類都好多,而都好新鮮肥美,大大隻赤蝦爽甜冇腥味,三文魚、希靈魚肥美,帶子、赤貝、凍蝦、螺肉、八爪魚、泰式生蝦等爽口新鮮。炸物即叫即炸,海老天婦羅、溫室南瓜天婦羅、吉列廣島蠔、芝士蝦春卷、榴槤炸彈、日本香芋丸,香脆可口不油膩。鹽燒活海蝦鮮甜彈牙。黃金芝士燒廣蠔,濃郁嘅芝士味配上鮮甜嘅蠔真係好夾。火炙沙律燒三文魚腩壽司:以火炙方式將魚油逼出來,再加上沙律醬,壽司入口即化好惹味!升級後會送Movenpick 雪糕一杯,其他甜品同雪條自取任食。

海膽軍艦有濃郁海膽味,帶點海洋氣息。口感滑膩。

雞泡魚乾是以味醂醃裝後烘乾,油脂清香。

汁燒鰻魚串微甜帶魚香。

鹽燒活海蝦鮮甜彈牙。
黃金芝士燒廣蠔,濃郁嘅芝士味配上鮮甜嘅蠔真係好夾。

2024-03-27
庆祝纪念
生日
2024-04-02 148 浏览
出食物勁勁勁慢 叫20件三文件刺身 每次都係黎6件 每次等成45分鐘 等到飽吾係食到飽 冇下次 未去之前有睇到評語都吾多掂 心諗廣告賣到咁吸引 應該吾會咁差啫 唉一家人食左一千蚊多D 只係食左兩輪刺身 每輪等成個鐘 仲要兩輪都叫20件 黎就得6件
出食物勁勁勁慢 叫20件三文件刺身 每次都係黎6件
2024-04-02
神戶屋的放題套餐都不錯,其中包含了生蠔和海膽的升級選項!首先,我們點了海鮮泡菜鍋。這道菜以新鮮的海鮮和泡菜湯底!接下來,我們品嚐了鰻魚。接著,我們享用了新鮮的生蠔。這些生蠔新鮮肥美,搭配一些檸檬汁,增添了層次感和風味。我們還品嚐了刺身。另外,我們還嚐了海膽壽司。這道菜以新鮮的海膽為主要成分,配上青瓜~~最後,我們品嚐了串燒。這份串燒包括了雞肉和蔬菜類!除了菜品,飲品提供了多樣的選擇,可以搭配我們的餐點。例如,我們可以選擇清涼的汽水或茶類飲品,以平衡餐中的豐盛口味。
神戶屋的放題套餐都不錯,其中包含了生蠔和海膽的升級選項!

首先,我們點了海鮮泡菜鍋。這道菜以新鮮的海鮮和泡菜湯底!

接下來,我們品嚐了鰻魚。

我們還品嚐了刺身

最後,我們品嚐了串燒。這份串燒包括了雞肉和蔬菜類!

2024-03-27 150 浏览
新年前同閨蜜試完兆萬中心9樓既極上帝王水產,超贊👍🏻今次就同閨蜜試埋佢既兄弟鋪,樓下8樓既神戶屋。神戶屋主打日韓放題,一樣係有各式刺身鍋物,3小時任飲任食,絕對可以食唔停口,一樣都係超贊👍🏻👍🏻有上次既經驗,今次就早早訂位,7點鐘到達可以直接入座,唔需要等位。神戶屋室內裝修有滿滿既東瀛味道,感覺好似去左日本咁,可以解一解我既鄉愁😜神戶屋既服務好周到,我同閨蜜一坐低,當我地望住超過200款食物,仍在選擇困難中未諗到如何選擇時,小哥就已經送上每枱必送既生蠔刺身拼盤,滿滿既一大盤;新鮮既生蠔,各式刺身:有頭赤蝦,珍寶帶子,鮑魚,角螺,馬刀貝,長腳蟹腳.............連泰式生蝦都應有盡有,不能盡錄。每款都超鮮甜,食到唔停得口。除左刺身拼盤外,每枱都可選擇期間限定既鍋物,有壽喜燒,麻辣雞煲同海鮮蒸鍋。今次我同閨蜜就選擇左海鮮蒸鍋,貪佢可以食蒸海鮮時亦可打邊爐😋另外值得一贊係神戶屋既小哥們真係好貼心,會細心留意枱面情況定時收走用過/食完既碗碟外,亦會不時放下乾濕紙巾供使用。小哥們亦會同客人聊天,解決我同閨蜜既選擇困難,介紹好多美食俾我地。見我地食完刺身拼盤有點膩,小哥仲特別安排左餐牌冇既

見我地食完刺身拼盤有點膩,小哥仲特別安排左餐牌冇既泰式酸辣青口同燒菠蘿俾我地,等我地開開胃,超窩心🥰呀!

最後食埋人蔘雞湯,燒日式蕃薯仔,蟹粥.........真係超級超級飽!

臨走前仲食埋一般放題極少供應既韓國直送益力多雪條,絕對係大滿足😋

2024-03-11
2024-03-26 110 浏览
每次一想食放題 就一定會揀旺角呢一間已經第三次嚟食 地點就腳座位對比其他放題 舒服好多 夠闊落可以手機app落單好方便淨係飲品嘅選擇 已經睇到眼花撩亂每次都飲幾款 試到好多新嘢一開頭梗係食咗刺身先啦 擺盤好靚每一款都超級新鮮 而且份量比得好足冇試過漏單 個人推薦蝦同三文魚每次黎 都一定會打邊爐 火鍋鍋嘅種類亦都好多選擇 午餐肉仲要係厚切嘅 正呀 牛肉同日式任食打邊爐嘅質素一樣 推薦炸物 有哂擺盤咁樣上嚟 打卡一流全部都炸得好香脆 冇油益味 外皮唔會好厚超級推薦榴槤炸彈 同行友人食咗六粒我就推薦雞翼 上面有啲芝麻 個香味好突出另外食咗好多冇影相推介嘅仲有火焰壽司 甜品 出面有個大雪櫃 好多雪條雪糕選擇同埋環境真係絕對加分唔會話郁郁手踭就撞到隔離 服務態度都好好
每次一想食放題 就一定會揀旺角

同埋環境真係絕對加分
唔會話郁郁手踭就撞到隔離
服務態度都好好

2024-03-24 116 浏览
今日黎到可能係旺角最多放題既地方食飯,係樓下已經見到有好多人拉客,但係我地最終都係上左黎呢間食過幾次既神戶屋度食。食過再黎除左係因為質素好之外,亦都係因為選擇多,由日式魚生到鍋物熟食都有,而且一D韓式、港式食物都有得揀黎食。每次黎我都會先食幾轉魚生先,因為見佢魚生都會厚切,新鮮既魚生啖啖肉放入口就覺得好滿足,之後都會叫個火鍋,細細個牛肉鍋,唔會一食就飽,重可以留番D quota食其他野。炸物方面都唔錯,我多數都會揀食雞翼,除左係個人喜好之外都係因為佢炸得好香脆。最尾一定要留番個肚食雪糕,十幾款唔同既雪糕雪條任揀,真係唔食番幾條都對唔住自己。

2023-08-26
  • 刺身
  • 刺身拼盤
  • 炸物
2024-03-21 158 浏览
同班friend一齊去左食放題~😎一開波叫左刺身拼盤,拼盤砌到同個廣告一樣😳,每一款都好新鮮,特別係蝦,帶子同蠔! d蝦超大隻,食落好鮮甜! 蠔都好大隻,食落好creamy! 餐廳會提供手套,所以食落好方便~👍 另外,我地仲叫左蒸海鮮,有蒜蓉粉絲蠔同貝,熱辣辣既蒸海鮮又有另一種風味~😃 之後我地仲食左燒雞泡魚乾同燒鰻魚,呢2款都好出色,雞泡魚乾燒到QQ口感,唔係乾柴口感; 鰻魚表面少少脆,內裡軟嫩~燒菠蘿都好正,表面有焦糖脆脆,入面爆汁,我同friend都比爆汁效果驚呆左🤣🤣 最後,我地都叫左d壽司食~海膽壽司好鮮甜,印象最深刻~
同班friend一齊去左食放題~😎

最後,我地都叫左d壽司食~海膽壽司好鮮甜,印象最深刻~
2024-03-18 159 浏览
@ 旺角神戶日韓放題 超級划算的放題餐廳!今天我要分享一家性價比超高的放題餐廳,就是旺角神戶日韓放題。它的放題價格只需199蚊,真的是超級划算,沒有聽錯哦!我在OpenRice上找到了這家餐廳的放題優惠券,竟然只需199蚊就可以享受晚市放題,所以我立刻買了一張券來試試看。一坐下,服務生立刻送上一艘刺身船,這個是放題必點的拍照打卡美食!刺身的選擇真的非常多,有三文魚、北寄貝、甜蝦、赤蝦、珍寶帶子、松葉蟹棒、馬刀貝、墨魚片、鮑魚、鯛魚,還有我最期待的海膽。還有新鮮的生蠔,而且非常大隻!還有送上燒鰻魚和雞泡魚乾,味道都非常好。吃完生魚片,還可以煮熱騰騰的火鍋。除了刺身,我還試了放題必點的榴槤炸彈、炸鮮奶、芝士年糕和香芋丸。這些小食外脆內軟,非常好吃!餐廳還有很多飲品可選擇,最讓我開心的是他們有零度可樂可以喝。餐廳門口還有一個大冰淇淋櫃,可以隨意享用美味的冰淇淋。我覺得這家餐廳非常貼心的地方是使用掃描QR code點餐,不用擔心漏單,而且食物上來的速度非常快,服務人員也非常迅速地收走用過的碗碟。在旺角區的神戶日韓放題絕對是超級划算的放題餐廳,無論是刺身還是各種小食,都非常好吃。真的非常推薦你來
@ 旺角神戶日韓放題

超級划算的放題餐廳!

餐廳門口還有一個大冰淇淋櫃,可以隨意享用美味的冰淇淋。

在旺角區的神戶日韓放題絕對是超級划算的放題餐廳,無論是刺身還是各種小食,都非常好吃。真的非常推薦你來這家餐廳享受一頓放題的美食!而且沒有時間限制,真的是超級划算啊!
呢間餐廳真係一次過滿足你三樣嘢嘅放題刺身、火鍋同炸物,吸引力真係無敵高!頭先上嚟嘅係一份刺身拼盤,種類多到爆。有三文魚、海膽、北極貝、生蠔等等,特別想讚賞下呢度嘅生蠔,真係新鮮又甜口,好滿足!仲有甜蝦、希鯪魚等等,近十幾款,全部都好新鮮好肥美,真係食到好滿足。放題刺身,真係開心到爆!除咗刺身,呢度仲有好多款式嘅壽司可以揀,好似花之戀咁好睇好好食。再來就係火鍋,剛開始我諗住專注刺身嘅餐廳火鍋料會少啲,但我錯咗。想食嘅肥牛、蔬菜、牛百葉等火鍋料全部都有,飽到要扶牆行。唔止咁,呢度仲有好多款式嘅炸物、燒物同炸雞等等,真係多得驚人,仲好驚佢地唔虧本咩?最令人嘆為觀止嘅係,竟然仲可以無限任食小龍蝦!款式咁多,真係好難相信。最後,仲有無限任食嘅雪糕同甜品,你可以一邊食美食,一邊享受甜品嘅美味。旺角神戶屋日韓放題係一個超吸引嘅餐廳。不論係刺身、火鍋、炸物定係甜品,款式真係好多好豐富。真心推薦你黎試試呢間旺角神戶屋放題,絕對唔會失望!香港嘅食家、探店達人同埋旺角嘅食客,記住唔好錯過呢個放題刺身火鍋嘅體驗啊!
呢間餐廳真係一次過滿足你三樣嘢嘅放題刺身火鍋同炸物,吸引力真係無敵高!頭先上嚟嘅係一份刺身拼盤,種類多到爆。有三文魚、海膽、北極貝、生蠔等等,特別想讚賞下呢度嘅生蠔,真係新鮮又甜口,好滿足!仲有甜蝦、希鯪魚等等,近十幾款,全部都好新鮮好肥美,真係食到好滿足。放題刺身,真係開心到爆!

旺角神戶屋日韓放題係一個超吸引嘅餐廳。不論係刺身火鍋、炸物定係甜品,款式真係好多好豐富。真心推薦你黎試試呢間旺角神戶屋放題,絕對唔會失望!香港嘅食家、探店達人同埋旺角嘅食客,記住唔好錯過呢個放題刺身火鍋嘅體驗啊!
2024-02-20 600 浏览
兆萬中心唔再係你食之塔,今日去咗8樓呢間日式放題,性價比非常高,食物款式非常之多刺身我哋兩個人去,送咗一大刺身+生蠔,淨係呢盆刺身都值回票價,刺身有好多款式,有:三文魚、北寄貝、魷魚、玻璃蝦、生蝦、都靈魚,全部刺身都好新鮮!冇諗過任食都食到咁高質嘅刺身😍😍另外仲有好多單點嘅食物,樣樣質素都幾好,有好多款壽司,仲有熱食,熱食種類超多,全部味道都好味,除此之外仲有打邊爐,火鍋配料都非常之多,非常抵食
刺身
2024-02-17 649 浏览
好失望 以前讀書食過幾次水準都ok今次情人節嚟 首先喺門口遮曬價錢牌 入到去坐先知收貴左好多 咁都完全理解 多人嘛但入座完全漏曬單 又話第一輪刺身優先 但坐勁耐先有得食 追完之後嚟左盤完全唔係我地落嘅 一睇就知唔見左我地張單亂咁砌😅然後上菜嗰陣啲侍應成日喺我地張檯上菜去隔離檯 係咁阻住我地食飯咁收咁多錢係收嚟做咩㗎呢然後啲野食又係離譜發灰嘅赤蝦冇鰻魚嘅鰻魚卷花之戀 真係一上檯就係呢個樣最離譜係最後張單同一開始講個價錢唔同左邊手寫係一開始店員俾左兩個plan我地揀 我地揀左389+1但右邊埋單嚟嗰張單唔知點解再貴左如果我地唔問就硬食多幾十蚊大家嚟食記得要睇清楚張單🙂
好失望 以前讀書食過幾次水準都ok

最離譜係最後張單同一開始講個價錢唔同

但右邊埋單嚟嗰張單唔知點解再貴左
如果我地唔問就硬食多幾十蚊
大家嚟食記得要睇清楚張單🙂

一家一次可以滿足你3⃣️個願望的放題刺身,火鍋,雞煲無限任吃🤤·先上了一個頭盤刺身拼盤,種類很多👍🏻三文魚,海膽,北極貝,生蠔🦪,甜蝦🦐,希鯪魚,近十幾款,都是非常新鮮,肥美✅大滿足🤤 實現了刺身自由,簡直不要太快樂‼️·還有壽司🍣,也有多個可以選擇,蕞愛花之戀🤤·還有火鍋,本以為專門做刺身的,火鍋料會少,那是我錯了。我想吃的肥牛,蔬菜🥬 牛百葉等火鍋料都有,還有雞煲😍,飽到扶牆走·還有各種炸物,燒物,燒菠蘿🍍,燒牛肉,炸雞各式各樣都有🤩·竟然還有小龍蝦🦞也是無限任吃‼️‼️老闆真的不會虧嗎❓ ·還有雪糕,甜品也是無限任吃🍦#香港#香港美食#香港探店#旺角#旺角美食#旺角探店#神戶屋#神戶屋放題#旺角神戶屋放題#香港自助餐#旺角自助餐
一家一次可以滿足你3⃣️個願望的放題
刺身火鍋雞煲無限任吃🤤
先上了一個頭盤刺身拼盤,種類很多👍🏻
還有壽司🍣,也有多個可以選擇,蕞愛花之戀🤤
還有各種炸物,燒物,燒菠蘿🍍,燒牛肉,炸雞各式各樣都有🤩
竟然還有小龍蝦🦞也是無限任吃‼️‼️
老闆真的不會虧嗎❓
還有雪糕,甜品也是無限任吃🍦
  • 刺身拼盤
  • 刺身