2月23嗰日,因為朋友牛一,於是咪諗住搵個地方大家聚一聚囉。生日嗰位朋友想食越南菜,咁啱我有次經過將軍澳中心,見到間『碌冧』係食越南嘢嘅,同埋好耐之前喺收音機聽過呢間咁特別嘅名,咪想試吓囉!由於大家冇異議,於是就訂咗七點鐘。我哋去到嗰時,得小貓三兩隻,以為話閒日(星期四)同時間早啫,點知嗰間嘢成晚都冇一半係坐滿嘅,間嘢唯一好處咪就係夠靜局囉!死未?大家諗好菜式之後,朋友順手寫咗喺塾枱張紙度,於是叫人落單,埋嚟嗰個男人,以年紀同服飾睇,應該係經理。因為現時很多食肆都會將菜式編個號數俾佢,方便落單,朋友咪諗住講『冧把』囉,點知個疑似經理就一句『得』埋嚟,「我哋冇用『冧把』過喎!」,跟住,佢睇吓寫低嗰啲菜式,因為我哋叫咗個蜆肉炒粉絲,佢睇完就話:「今日冇蜆肉!」朋友想改豬頸肉,佢又話:「冇豬頸肉!」我哋氣憤之餘,唯有講:「咁你有乜就俾乜啦!」吹漲!今時今日咁嘅服務態度,仲要係『要乜冇乜』,怪唔得生意咁差啦!以下係我哋點咗嘅食物:1)半隻雞 2) 柚子沙律 3) 炒什菜 4) 蒜蓉包 5) 煎豬扒 6) 春卷 7) 串燒牛肉 8) 炒粉絲 9) 鮮檸梳打、士多啤梨冰、熱咖啡 10) 拉爺糕、

以下係我哋點咗嘅食物:
1)半隻雞 2) 柚子沙律 3) 炒什菜 4) 蒜蓉包 5) 煎豬扒 6) 春卷 7) 串燒牛肉 8) 炒粉絲 9) 鮮檸梳打、士多啤梨冰、熱咖啡 10) 拉爺糕、咖啡糕

整體上,食物質素,叫做不過不失,普普通通咁啦 ! 不過,份量就認真少!我哋六個大人,只係得我一個男士,食完哂都好似未飽咁,於是咪諗住叫啲頂肚嘅甜品,好似『黑糯米』吖嗰啲囉,點知個疑似經理埋嚟話:「今日甜品賣哂,淨番『拉爺糕』!」有冇搞錯?又冇得揀!因為一客啱啱係六件,我哋咪叫一客囉。轉頭,個女侍應同我哋講:「『拉爺糕』淨番兩件,問我哋要唔要『咖啡糕』。」鬼叫我哋未飽咩,照要啦!最後,令我哋最『慶』嘅事發生咗,隔籬枱竟然有『熱辣辣』嘅『黑糯米』食!朋友埋單時,問個女侍應點解經理話冇哂『黑糯米』,但其實係仲有嘅?佢只係無奈咁笑一笑,於是,朋友就一毫子貼士都冇俾,咁做嘢法,睇佢幾時執!

2012-02-23
庆祝纪念
生日
2012-02-20 104 浏览
星期日,囡囡有朋友在樓上屋苑會所開PARTY,於是一家四口 (兩公婆+5歲囡囡+1歲仔仔)來了食LUNCH。叫左兩個午餐+一個小食:1. "火車頭湯河粉", $50--跟餐有大大杯凍飲,贊!--附洋葱湯,細細碗,味道尚可;--主食超唔掂!所謂火車頭,完全唔係出面那種大大碗好多餸的火車頭!碗,是一般食肆湯麵SIZE,河粉係一人份,餸,只有兩粒牛丸+幾片薄牛肉+一兩小舊牛腩!味道中規中矩,但份量絕對唔飽!2. "菠蘿蝦膏炒飯", $52--一樣有大大杯凍飲+洋葱湯--份量較合理,炒飯夠熱又夠乾身,配料有蝦仔幾隻+切到好細粒的扎肉+菠蘿等,大致可收貨3. "越式粉包", 跟餐加14蚊--落單前已問過,侍應講係「兩件」。心諗,兩件14蚊,合理價吧!--實物,兩件用好細個碟裝住,加埋不足5CM乘5CM(兩個痴埋一齊放),好少料,粉好薄,只食到內有少少豬肉碎,和魚露(味精?)的味道!--唔好話14蚊,7蚊都俾多佢!埋單$116,冇加一,但,唔值囉!

叫左兩個午餐+一個小食:

1. "火車頭湯河粉", $50
--跟餐有大大杯凍飲,贊!
--附洋葱湯,細細碗,味道尚可;

2. "菠蘿蝦膏炒飯", $52
--一樣有大大杯凍飲+洋葱湯

3. "越式粉包", 跟餐加14蚊
--唔好話14蚊,7蚊都俾多佢!

埋單$116,冇加一,但,唔值囉!
2012-02-19
2012-02-18 57 浏览
之前食過一次,食物質素普通!但今次經過睇到中午餐牌覺得菜名很吸引 就試下!點知有意外收獲首先賣相吸引 比起之前睇得出今次好有心機!味道方面都好食好多!問返侍應原來係廚房有人事變動,價錢亦好合理,好大眾化,而且有尼個質素 。直得一試 下次會再尼!
2012-02-18
等候时间
10 分钟 (堂食)
  • 三文魚伴繪飯
2012-01-25 22 浏览
大年初一,團拜過後,到附近商場品越菜,賀新年。晚市自助餐$118+10%一位,任點任食。百餘元一位的自助餐,食物質素不要有太高要求,主要都是一些越式小食如越南春卷、香茅雞翼、肉崧蝦片等等。主食有生牛肉湯河、扎肉凍檬...。除越南菜式,亦有少數「法菜」如燒羊扒、燒牛肋條、蒜蓉焗青口等等。云云食品,以香茅雞翼、燒羊扒及燒牛肋條比較好食,其餘食品平平。菠蘿冰、木瓜雞湯、椰汁黑糯米則唔係好得喇!
大年初一,團拜過後,到附近商場品越菜,賀新年。

[23/1/2012; Mon]
2012-01-23
2011-07-11 17 浏览
任食?好抵?就咁入左去食種類唔算多。每次小碟上,非常迷你。食物味道麻麻地,飲品ok。服務速度算ok,服務態度ok。如非必要,可以唔去。任食迷你餐質量,老老實實其實將貨就價。
任食?好抵?就咁入左去食
種類唔算多。每次小碟上,非常迷你。
食物味道麻麻地,飲品ok。
服務速度算ok,服務態度ok。
如非必要,可以唔去。任食迷你餐質量,老老實實其實將貨就價。
2011-07-08
2011-06-26 13 浏览
與同事出外找吃的,由於是日人少少,有幸其中一位同事駕車,就一於去遠一點的將軍澳中心吧,任意的找一家館子吃,記得之前在鴻星吃飯時旁邊有所法越小店,就此三人就入內吃吃看。店家午市有非常多款的午餐,分別名為碌冧午餐、午市套餐及午市優惠套餐,而其實第一套的午餐全部的選擇都非常港式,實在令人摸不着頭腦,另外的午市優惠套餐就主打吃湯粉加個小吃,而午市套餐的選擇就最多,又飯又粉又沙律任君選擇,最後三人選了午市套餐中的越南走地雞飯及另外兩客午市優惠套餐。先談談跟餐來的小吃,分別是素之卷及春卷,兩者也只有兩條,素之卷其實就是炒卷包上檬粉、甘荀絲及生菜,粉皮吃起來不夠滑之外,又沒彈性,咬入口更有點融爛感,加上餡料中檬粉佔了九成,就連甘荀及生菜爽爽的口感也沒有,吃起來就是一團粉。配上魚露吃會好一點嗎?對不起!此店的魚露真的非常不濟,又是一貫吃入口得個酸字的魚露,鹹香欠奉,真的不明白何解店家能夠在其墊枱紙上寫上正宗魚露的做法,但是自家的魚露就如此難吃,真的啼笑皆非。接下來的春卷也好不了到那裡,春卷的皮明顯不夠脆,幸而都不算太油,餡都算正常,不像某些店子,咬開一口都是粉絲,除了點粉絲之外,還有不少的木耳、甘荀、
在將軍澳中心的一所法越小店
店家午市有碌冧午餐、午市套餐及午市優惠套餐
素之卷其實就是炒卷包上檬粉、甘荀絲及生菜
魚露真的非常不濟
春卷的皮明顯不夠脆,不過味道都算可以
接下來的春卷也好不了到那裡,春卷的皮明顯不夠脆,幸而都不算太油,餡都算正常,不像某些店子,咬開一口都是粉絲,除了點粉絲之外,還有不少的木耳、甘荀、豬肉、札肉等,味道都算可以,所以個人認為已經是要比素之卷要好的了。
餐湯是橙色的忌廉湯,但不大忌廉香;蒜蓉包有點蒜味
在此同時,午市套餐內有餐湯及餐包,餐湯其實就是有點橙色的忌廉湯,個人估計其橙色是由甘筍打爛而成,可是喝起來甘筍味幾近不存在,湯入口也不大忌廉香,喝入口但又夠稠,莫非又是生粉水?偶爾吃到腍透的洋蔥可說是安慰獎;至於那塊蒜蓉包,塗了點牛油來焗,包身焗得夠脆而又有點溫度,蒜蓉算是真的有一點點,吃起來總算真的有點蒜味,都可說是不錯的一道。
越南走地雞飯的飯如白飯;雞還算可以但皮下脂肪頗多
之後就來介紹主吃了,先來介紹同事點的越南走地雞飯,雞飯明顯的由其顏色,以至味道都是普通不過的一碟白飯,雞肉奇怪的是非常夠熱,吃入口不嚡但絕不能說是嫩滑,吃入口沒太重雞味,至多只能說是沒雪味,雞皮下的脂肪也頗多,這真的是走地雞?唔好玩啦!走地雞鬼有咁多脂肪屯積的呢?
店員就在食客前倒湯到碗內
生牛肉河看來製作認真,一碗煮好了的河粉,面層舖有生牛肉、九層塔、洋蔥及一點蔥花,之後店員就在食客前倒湯到碗內,確實那牛肉真的幾生,入口挺嫩滑,有沒有牛味就不用奢望的了,而河粉就有點煮得過了火,明顯的入口一刻綿滑得來有粉爛零碎的情形,口感方面真麻麻。

至於最為重要的牛骨湯就更為令人失望,一喝入口,沒有一股牛羶的鮮味,取而代之的是很清得來又好惹味,很明顯的是師傅到,如果不是店家下得夠多九層塔,有點香味撐一撐,真的不知怎好了。
香茅豬扒湯檬的湯多味精,檬粉口感有點散
香茅豬扒湯檬的湯就更令人摸不着頭腦,根本喝起來是有點味,但就又不是肉鮮味,又看似沒生牛肉湯那麼多味精,好了!真的喝一口就夠,就吃粉吧,檬粉口感有點散,而沒有一分爽勁,是煮得過了火之故吧,至於那幾件豬扒,瘦肉中帶點肥肉的豬排,吃起來至少不嚡,肉質又不散,可惜肉味及香茅味都欠奉,可說真的是貨不對辨。
同事就加了十二元要了杯珍多冰
最後也到餐飲環節,本人加了十五元點了杯滴滴咖啡,而同事就加了十二元要了杯珍多冰,同事的珍多冰沒有喝過就不評了。
咖啡看樣子就來得不錯,咖啡粉至少下得夠多
攪拌前後的模樣,是回不過甜而又有越南咖啡的香草味
但本人的咖啡看樣子就來得不錯,咖啡粉至少下得夠多,嗅起來都有種越南咖啡獨有的香味,咖啡喝起來總是比較甜,畢竟加了煉奶就是如此,不過是日這杯就不算太甜,個人認為其濃甜的味道,不會強得遮掩住咖啡的香味,是越南咖啡那有如香草的味道,永遠也是味道濃郁得來而不會酸,這就是本人對越南咖啡的體驗了,而此店也算是做得不錯。

吃畢的感覺就是有形無神的越南菜,不是說法越店不能賣港式食物,不過如果店連本份﹝即法越菜式﹞都做得不好,又去做其他東西,就真的有點那過吧。
2010-12-22
在將軍澳中心的一所法越小店
2011-05-16 6 浏览
搬左入將軍澳幾個月, 剩係呢間無食過.......今晚唔知發咩神經入左去食........好多街坊都話唔好食, 但係我只會信自己 !!!!入去叫左碗牛肉湯河, 心諗越南餐館最基本就係呢碗湯河卦.. 點知........好後悔唔信街坊既意見碗湯河既河粉....並唔係 一般既河粉, 而係粉碎 ~~~~~每條"河粉" 平均長度只有一至兩吋...叫人點夾黎食呢???好啦, D 肥牛..... 其實唔係肥牛.... 而係一般很薄的牛肉片...... ... 湯底係........... 唉....算啦.......下次咪預我~~~
搬左入將軍澳幾個月, 剩係呢間無食過.......

今晚唔知發咩神經入左去食........

好多街坊都話唔好食, 但係我只會信自己 !!!!

入去叫左碗牛肉湯河, 心諗越南餐館最基本就係呢碗湯河卦..

點知........

好後悔唔信街坊既意見

每條"河粉" 平均長度只有一至兩吋...

叫人點夾黎食呢???

湯底係........... 唉....

算啦.......

下次咪預我~~~
2011-05-16
2011-05-01
阿媽鐘意食越南菜, 剪咗廣告比我話要試越式自助餐, 任飲任食, 又正宗, 廣告D相影得幾靚, 於是等佢生日請佢食, 全家出動. 因為話旺角個家多人又貴D, 揀左TKO MTR附近的店.一早訂咗位, 點知去到侍應話攪錯咗, 無位, 要多等15分鐘, 5個人比近廚房比我哋, 侍應出出入入好唔方便我阿媽已急不及待點菜, 點知第一個入口的菜--- 春卷, 已叫佢發火, 入面唔知包咗D乜, 幾難食, 唔會上生菜包, 辣椒, 香葉. 最討厭是廣告話係正宗, 我阿媽好失望.我阿哥話連炸雞翼咁普通話的食物都不好吃, 其他難食都好正常點菜紙上面的食物不多, 很多都不是越南菜, 有點混水摸魚之嫌. 總括整晚, 食物與水準可分以下三類水準不錯 (注意, 不代表特別好)焗青口, 三款湯都OK,不過回到家超口渴.香矛肉類, 生牛肉粉, 檬粉一般: 庶蝦, 水晶卷, 鴨胸, 沙律類難食: 蒜蓉包, 越式粉包, 春卷, 仲有不知名目又小又硬的炸物薏米冬瓜水 幾粒米+糖冬瓜=一大杯糖水每人埋單$130, 這個價錢我有更多好選擇. 廣告唔好賣到咁大及與事實不符, 否則會失去回頭客吃完之後大家目無表情, 不發一語,

因為話旺角個家多人又貴D, 揀左TKO MTR附近的店.

5個人比近廚房比我哋, 侍應出出入入好唔方便

我阿哥話連炸雞翼咁普通話的食物都不好吃, 其他難食都好正常

總括整晚, 食物與水準可分以下三類

水準不錯 (注意, 不代表特別好)
焗青口, 三款湯都OK,不過回到家超口渴.
香矛肉類, 生牛肉粉, 檬粉

一般: 庶蝦, 水晶卷, 鴨胸, 沙律類

難食:
蒜蓉包, 越式粉包, 春卷, 仲有不知名目又小又硬的炸物
薏米冬瓜水 幾粒米+糖冬瓜=一大杯糖水

吃完之後大家目無表情, 不發一語, 不過結論是一致的: 不會再來
2011-04-29
等候时间
15 分钟 (堂食)
庆祝纪念
生日
  • none
好耐已經知道呢間越南野放題~由星期一至星期日5-7pm$80/位話去試...講到而家$90/位先食到..加幅高出10%...現今通脹真係....番正題,同日下午2點訂位,5點食~可能早的關係,在場只有1枱客,入門口即有待應歡迎光臨&比水~GOOD 飲品:第一round:薄荷冰 - 好靚,但飲落似汽水~係最後幾啖先飲到薄荷味~熱柑桔檸檬 - 家人飲,一般般第二round:紅豆冰 - 見其他人食評話GOOD,但我就覺得唔太得...得少少椰味...D紅豆超爛同得D皮咁...熱咖啡 - 家人話應該係蒸餾咖啡,算OK食物:一開波叫哂所有沙律...除左蘋果薯仔沙律之外,其他基本都係一堆生菜絲+(字面上的東西)即係..番茄千島醬沙律=番茄+千島醬+生菜絲碎煙肉沙律=疑似碎片煙肉+醬+生菜絲想食生菜就叫沙律啦熟食:大部分都幾油...蒜蓉包唔錯,可惜唔熱推介芝士龍蝦丸 芝心GOOD又夠熱~另一推介超迷你羊扒...係幾好食,可惜好細件...連骨大約得2隻手指咁大最尾冇乜野想食...就叫左個扎肉涷檬...淡而無味...加左魚露就OK DD咁囉...服務呢度係唔錯,叫走冰可以走冰,叫少奶可以少奶...但本人覺
加幅高出10%...現今通脹真係....

番正題,同日下午2點訂位,5點食~

飲品:
第一round:
薄荷冰 - 好靚,但飲落似汽水~係最後幾啖先飲到薄荷味~
熱柑桔檸檬 - 家人飲,一般般
第二round:

熱咖啡 - 家人話應該係蒸餾咖啡,算OK

食物:
一開波叫哂所有沙律...
即係..番茄千島醬沙律=番茄+千島醬+生菜絲
碎煙肉沙律=疑似碎片煙肉+醬+生菜絲
想食生菜就叫沙律啦

熟食:
大部分都幾油...蒜蓉包唔錯,可惜唔熱
推介芝士龍蝦丸
芝心GOOD又夠熱~
最尾冇乜野想食...就叫左個扎肉涷檬...淡而無味...
加左魚露就OK DD咁囉...

服務呢度係唔錯,叫走冰可以走冰,叫少奶可以少奶...
但本人覺得除左蔗蝦、羊扒、芝士龍蝦丸之外...都冇乜好食...
如果一班人傾計呢度又未係最好選擇..家庭聚會又唔算好食...

所以~都係試一次就夠

2011-02-26
  • 羊扒,芝士龍蝦丸
2011-02-05 5 浏览
年初二,唔想返奶奶亞媽度食飯,同老公去附近商場試新嘢,這間放題想試好耐,見咁少人,就試一試!食物選擇不多,每份份量少---OK啦!80後侍應,態度好,有禮貌---唔錯!★★★ Good 紅豆(記住走冰) 法式燒羊扒 香露金沙骨 椰汁黑糯米★★ Fair 木瓜牙車快(沙律) 越式魚餅 雞肉沙爹 越南蔗蝦 (非常mini,一口連蔗都嚼埋,都OK!) 芝士焗釀蝦丸 蒜茸焗青口 抽子煙鴨胸★ May try 越南春卷 (味道OK,皮唔夠脆,可惜!) 水晶蝦卷 扎肉蝦片 越南走地雞 越式田螺肉 越式燒秋刀魚 黑椒牛柳粒 (瓜多過牛柳,我想食牛柳,
食物選擇不多,每份份量少---OK啦!
80後侍應,態度好,有禮貌---唔錯!

★★★ Good
紅豆(記住走冰)
法式燒羊扒
香露金沙骨
椰汁黑糯米

★★ Fair
木瓜牙車快(沙律)
越式魚餅
雞肉沙爹
越南蔗蝦 (非常mini,一口連蔗都嚼埋,都OK!)
芝士焗釀蝦丸
蒜茸焗青口
抽子煙鴨胸

★ May try
越南春卷 (味道OK,皮唔夠脆,可惜!)
水晶蝦卷
扎肉蝦片
越南走地雞
越式田螺肉
越式燒秋刀魚
黑椒牛柳粒 (瓜多過牛柳,我想食牛柳,唔想食瓜,2份份量牛柳每人只得1細粒,瓜就有幾塊,再叫1次又一样,失望!)

X Poor (無謂try啦!有其他選擇)
熱百香果
蕃茄雜菜湯
香茅鷄翼
鷄醬炸豆腐

忘記話比大家聽,入坐計任食2小時,分時段收費(7点前埋單或9点後入座特價)

2011-02-04
2010-12-20 1 浏览
因為要預早慶祝做冬, 我地一家人又不是傳統一定要有才算團年飯的人,所以今次我地選擇左係碌冧到食飯, 基於7點前埋單每位80元的關係,我地一行6大兩細5點鐘黎到呢度, 空間尚算ok,落單後上菜速度都很快, 我叫了一杯薄荷冰, 我妹妺話唔好飲,但我覺得ok, 基本食物是一般貨色, 飲品唔錯, 以這個價錢值得一試,但到甜品, 有個叫做芝麻糕, 我地其中三個人食完都想反胃個隻,見到佢地咁, 我真係唔咁試 我會再黎的
我地一行6大兩細5點鐘黎到呢度, 空間尚算ok,
見到佢地咁, 我真係唔咁試

我會再黎的
2010-12-19
  • 青口
  • 羊扒
  • 春卷
  • 粉飽同個雞都幾好:P
第一次見法式越南菜有任飲任食大放題, 用了每人: HK$108, 2人共吃了34送菜湯甜品等. 讓我分享哪些送菜好吃: 粟米忌廉湯 - 估唔到咁好飲. 水晶蝦巻 - 開胃好味 椰汁黑糯米 越式燒秋刀魚 越南春巻 咖喱牛白腩 黑椒燒羊扒 越南地雞 香茅金沙骨 馬豆糕 蒜茸焗青口 香芋糯米 紅豆冰 越式粉包 豬肉或雞肉沙爹 - 一般啦 酸辣魷魚沙律 越南蔗蝦 牛肉滨海 木瓜雞湯 蘋果薯仔沙律
第一次見法式越南菜有任飲任食大放題,

粟米忌廉湯 - 估唔到咁好飲.
水晶蝦巻 - 開胃好味
木瓜雞湯
蘋果薯仔沙律

2010-10-08
2010-09-18 3 浏览
難得的宿舍樓層聚會,把我們已經沒有住宿舍的舊鄰居再次聚在一次因為聽說這裡的價錢相宜,而且食物質素不錯,所以就選了這裡~這裡的位置其實是接近地鐵的,但在商埸的最盡頭,如果沒有來過,可能會找不到門口...不過商場人流不多,可以輕輕鬆鬆的逛一下,因為9點有宵夜時段~~我發現比之前來的時候,價錢有點不同了~下午茶和宵夜時刻都加價了~~只有晚餐是一樣,$98~因為我們太早到了,也已經逛到累了,因此8點45分左右便到門口問一下,現在是甚麼時段~侍應說現在已經算是宵夜了,我們就馬上走進去了~~~我們一開始就點了超多東西,因為有7個人嘛~有湯、粉、熱食~~食物很快就到,湯很好喝,湯粉的溫度也很熱~基本上所以食物都是好食的,而且以味道來說,可以說是物超所值,只是選擇太少了~剛點的時候,每一碟的食品份量都很少,我覺得份量是適合一般放題,太大碟會嚐不到很多東西便飽了~~但後來因為廚房(開放式)看到我們是一大班gathering,因此後來點的東西都是足夠6、7人份量,連沙拉都是~~很驚訝他們都這樣細心,不用我們不斷加紙,可以一直埋首我們的小天地由於大量寫單,因此也偶有漏單的情況~可是,每個侍應都十分風趣,很願

由於大量寫單,因此也偶有漏單的情況~可是,每個侍應都十分風趣,很願意跟我們打成一片,這頓飯最開心大概是跟侍應的互動!!!
有時候我們也會調侃一下年輕的侍應,害他要躲到廚房

因為空調太強勁,我們說笑:「紅豆冰有無熱呢?」殊不知侍應真的答我們:「熱就沒有,但可以走冰」~~結果來了「紅豆奶」,超體貼,而味道亦相當不俗呢

整體之言,這裡有輕鬆寧靜的環境,人客不多,不論情侶或大夥人都很好~~侍應相當有禮,有時單叫一兩樣食物可以不寫紙,直接order~~只是以放題來說,食物種類較少,而且空調非常強勁,有點「趕客」的感覺~
我非常期待下次再來~~我要多帶外套才行~~~
蒜容青口~
紅豆冰全走冰
2010-09-15
$85 (宵夜)
蒜容青口~
紅豆冰全走冰
  • 青口
2010-09-04 2 浏览
First time been here. I ordered a set lunch - "river snail" with angel's hair in meat sauce 田螺肉醬天使麵Its kinda western instead of vietnamese. I didnt think its vietnamese at all... Taste was not special. Food ordered by colleagues was not very special too, why its so popular? Because of the cutlery? I like their cups.Thanks for the treat, my dear colleagues!

2010-08-16 28 浏览
要食放題. 閒閒地最平都要百幾2百蚊先可以落樓...難得呢間有平放題食,而且tko又近...所以約左班小學老友去食啦!我地食較早ga時間, 5點-7點.去到ga時間無咩人,我地1見到張order紙即刻點野.其實得1張order紙.野食飲品1眼睇哂.不過70幾蚊.... 仲想點先..先講野飲, 1黎就覺得好吸引!因為佢個杯好特別!有d似做科學實驗d test tube咁..而且大大杯, 飲到我地勁開心野食方面.因為我地4個人次次唔會叫太多份量.所以好多野都細細碟咁上...唔夠震撼!其實可以將d野放哂1碟,咁我地影相出殷就會好睇d啦雞豬串燒: 麻麻地..因為太dry而且肉地好鞋...唔好食-_-柚子鴨胸: 真係好重柚子味.因為佢個醬. 但食落都係一般無驚喜.生牛肉河粉: 好大碗!! 成個面咁大!! 男仔食就應該絕對無問題..但女仔就要share先食得哂!而且好飽肚...但又幾好食, 似係lunch質素!蒜蓉包: 個人覺得一般.因為食落唔夠脆身..有d淋.而且上面d材料無味道.越南蔗蝦: 點解上到枱覺得同之前係食評到見到個d差咁遠 大家d相影出黎大大件.. 但我個日食的細細件無咩肉.....
要食放題. 閒閒地最平都要百幾2百蚊先可以落樓...
難得呢間有平放題食,而且tko又近...

所以約左班小學老友去食啦!

我地食較早ga時間, 5點-7點.
去到ga時間無咩人,
我地1見到張order紙即刻點野.
其實得1張order紙.野食飲品1眼睇哂.
不過70幾蚊.... 仲想點先..

先講野飲, 1黎就覺得好吸引!
因為佢個杯好特別!
有d似做科學實驗d test tube咁..
而且大大杯, 飲到我地勁開心

野食方面.因為我地4個人次次唔會叫太多份量.
所以好多野都細細碟咁上...唔夠震撼!
其實可以將d野放哂1碟,
咁我地影相出殷就會好睇d啦

而且好飽肚...但又幾好食, 似係lunch質素!

越南蔗蝦: 點解上到枱覺得同之前係食評到見到個d
差咁遠
大家d相影出黎大大件.. 但我個日食的細細件無咩肉......
咖哩牛白腩: 要叫多d先有d牛腩食...我地第1round叫2份..得1粒多d牛腩-_-
肉鬆蝦片同越式粉包呢2樣好好味!我encore左幾round!

蝦片本身無咩味無特別,但加上肉鬆就yummy多啦! 香口!
越式粉包個皮ok ! 唔會太硬唔係太淋易爛, 而入面d材料夠熱食落好正!
仲有芝士蝦丸, 熱啦啦, 芝心好食!

甜品就得4款, 因為太飽無叫椰汁黑燸米

叫左紅豆糕,香蕉糕同puff!
香蕉糕好味!底到仲有層朱古力! 食落口感唔錯! 煙煙unun!
紅豆糕反而重椰汁味!哈哈岩我因為我唔太鍾意紅豆味!
puff就普通d 食左1round就停啦!

overall食抵食!!
野食款就係小d嫁啦,
但價錢咁平就食到放錯!
而且環境都ok! will come back!