2025-06-18
✳️寶石媽媽美食好介紹✳️同老Best一齊行街shopping 瘋狂掃貨,行到攰梗係要補充糖分啦。❤️見到沙田呢間甜品舖頭感覺簡潔平實,我嘅shopping戰要暫停一下了‼️原來研香係一間自家選購食材和專業研磨和烘焙的甜品店。用料都十分講究,新鮮材料不在話下而且會選取世界各地最好的食材用最專業的慢磨手法萃取食物的最高營養。🩷我就揀咗研香招牌開心果豆腐花,熱辣辣嘅豆腐花淋上開心果露,每一啖都有開心果香氣,而且豆腐花滑到不得之了。🤤舖頭選用意大利開心果,之係用特製石磨低溫研磨。經過磨碎的開心果煮出嚟的開心果露保持住香味,每一啖都好濃郁。🤩士多啤梨🍓層層戀,最啱小朋友食,因為裏便每一層都有不同材料,混合埋一齊就會出現每一口都新鮮感覺。不得不提龍眼冰🧊,喺呢個炎熱嘅夏日帶來一絲涼意,龍眼肉新鮮香甜配上甜甜的椰果和西米珠珠口感爽口。淡淡沙冰透心涼而且清甜。食得出每碗甜品都用料十足。🍨☸️研香 (沙田)☸️香港沙田沙田正街2-8號新城市廣場三期1樓A125號舖#pollywings_foods#沙田 #沙田美食#打卡#食好西#美食#MeTime #Chill嘆#聚會#性價比高餐廳 #沙田新城市廣場推介 #沙田
食得出每碗甜品都用料十足。🍨
☸️研香 (沙田)
☸️香港沙田沙田正街2-8號新城市廣場三期1樓A125號舖
#pollywings_foods
#沙田 #沙田美食
#打卡#食好西#美食#MeTime #Chill嘆#聚會
#性價比高餐廳 #沙田新城市廣場推介 #沙田必食甜品 #研香 #Grindie
#foodie #高質 #香港美食
香港探店 #香港必食#吃了甜食會開心 #吃吃喝喝的日常 #美食日常 #美食天花板#香港美食