2025-03-26 272 浏览
呢間豆乳專門店開咗咁耐,每次經過都想試吓,呢日終於有時間可以同朋友嚟食個下午茶啦😙呢個品牌主打健康同有營養嘅小食,希望透過豆製食品傳播歡樂😆爆餡芋泥吐司呢個係餐廳嘅人氣之選,吐司嘅餡料有勁厚嘅芋泥同埋肉鬆,餐廳特意將吐司夾成飛碟嘅狀態🥪 咁就更加方便食用,又唔會輕易跌晒啲餡。三色芋圓西米露見到佢嘅芋圓都好吸引,呢一個芋圓西米露嘅底係餐廳嘅招牌豆乳,入面勁多西米,真係食西米都會覺得好飽肚😂 另外餐廳嘅三色芋圓,其實唔只三隻顏色,入面有常見嘅芋圓、地瓜圓、紫薯圓同埋抹茶圓,呢幾款顏色配搭又幾靚喎,芋圓煙煙韌韌🥰好立克豆乳好立克真係兒時嘅回憶,見到有呢個組合即刻嗌咗嚟試下😳 係一個熟悉又新鮮嘅口味,一入落口會係好立克嘅味道,後勁就係招牌豆乳🫢呢款係其中一款熱飲,另外兩款係即磨咖啡豆乳同9 °微甜濃豆乳,冬天飲啱晒 。奶蓋芋泥小丸子餐廳用呢個樽裝好特別,可以睇到掛邊嘅芋泥,芋泥本來已經帶有甜味,輕輕將佢同豆乳攪拌均勻再飲,口感同口味都唔錯😗 仲有好軟綿綿嘅小丸子添。呢日買嘅呢四款產品都唔錯,個人就最鍾意佢即叫即製嘅芋泥吐司,食完真係令人好滿足㗎💛店員仲話俾我知佢哋會間中推出期間限定食物,好似川

爆餡芋泥吐司
爆餡芋泥吐司

好立克豆乳
好立克豆乳

奶蓋芋泥小丸子
奶蓋芋泥小丸子

呢日買嘅呢四款產品都唔錯,個人就最鍾意佢即叫即製嘅芋泥吐司,食完真係令人好滿足㗎💛店員仲話俾我知佢哋會間中推出期間限定食物,好似川貝枇杷膏豆腐花,咁特別下次要試吓 。
2025-03-09 424 浏览
今日又去左石磨樂豆Jollibean買嘢食,店舖間中會出季節/期間限定款,特別適合喜歡新鮮口味嘅食客,包括我😂😂 佢哋原材料用上嚴選A級加拿大黃豆,本地仲自設5000呎廠房,購入台灣全自動化磨豆機,保證每日石磨鮮製😙上次食左佢哋嘅雞肉吐司🍞,今次試個爆餡芋泥肉鬆吐司,估唔到咸甜都咁正🤤🤤吐司外脆內軟,包住香滑嘅芋泥同肉鬆,咬落去時,芋泥嘅香甜同肉鬆嘅鹹香交融,口感層次豐富,令人一食愛上😋另外,三色芋圓西米露亦都係一個非常受歡迎嘅選擇😋上次食完都覺得正☺️☺️呢款甜品用上新鮮嘅芋圓、紫薯圓同綠茶圓,搭配滑順嘅西米露,口感Q彈,清新可口🥰飲品方面,樽裝木瓜雪耳雪梨豆乳係一個健康又美味嘅選擇,木瓜同雪梨嘅清甜味道,加上雪耳嘅滑嫩,飲落去既清新又滋潤😍今次點左好立克豆乳,豆香濃郁,口感滑順👍📍 石磨樂豆 Jollibean (觀塘)觀塘協和街33號裕民坊YM² UG樓UG1號舖#世一豆乳 #豆乳之鬼 #打卡able #相機食先 #JollibeanHK #石磨樂豆 #啟德體育園 #YohoMix #裕民坊 #德福廣場 #都會駅 #手搖 #豆乳 #吐司 #豆腐花 #甜品 #療癒美食 #dessert

今次點左好立克豆乳,豆香濃郁,口感滑順👍

📍 石磨樂豆 Jollibean (觀塘)
觀塘協和街33號裕民坊YM² UG樓UG1號舖

#世一豆乳 #豆乳之鬼 #打卡able #相機食先 #JollibeanHK #石磨樂豆 #啟德體育園 #YohoMix #裕民坊 #德福廣場 #都會駅 #手搖 #豆乳 #吐司 #豆腐花 #甜品 #療癒美食 #dessert #foodie #ComfortFood #觀塘美食 #觀塘探店 #觀塘甜品
2025-03-09
  • 三色芋圓西米露
今日與朋友行過裕民坊商場,見到這間豆乳店是寫住來自新加坡老品牌,以擁有30多年歷史,而且原材料是用上A級加拿大黃豆及每日新鮮石磨豆製造,當然要買來試試啦!🌸咖喱雞肉吐司 $35🌟🌟🌟🌟🌟咖喱味香濃,雞肉以肉碎的,但咖喱深入雞肉碎非常惹味,而且滿滿夾在吐司。溫馨提示:吐司是即叫即做,需要耐心等待。今期期間限定的吐司是鹹蛋黃碎蛋吐司。🌸三色芋圓西米露 $39🌟🌟🌟🌟🌟三色芋圓非常煙靭,西米露晶凝通透,配搭厚身而豆味香的豆乳豆乳。餐廳也會出期間限定川貝枇杷膏豆腐花,蝶豆花豆乳凍等等。🌸樽裝木瓜雪梨雪耳豆乳500ml $36🌟🌟🌟🌟🌟這樽配搭非常特別,而且感覺特別滋潤,估唔到木瓜雪梨雪耳配豆乳可以咁夾,粒粒木瓜非常鮮甜,雪耳出晒膠質,滿滿骨膠原嘅感覺。🌸奶蓋芋泥小丸子500ml $39🌟🌟🌟🌟🌟買蓋帶點甜甜的,綿滑芋泥配搭煙靭小丸子,還有厚身豆乳,非常飽肚。除左這些凍飲豆乳外,還有熱飲的,分別是好立克豆乳、即磨咖啡豆乳及微甜濃豆乳(非常適合秋冬季節飲用)

🌸咖喱雞肉吐司 $35🌟🌟🌟🌟🌟

溫馨提示:吐司是即叫即做,需要耐心等待。
今期期間限定的吐司是鹹蛋黃碎蛋吐司。

🌸三色芋圓西米露 $39🌟🌟🌟🌟🌟
餐廳也會出期間限定川貝枇杷膏豆腐花,蝶豆花豆乳凍等等。

🌸樽裝木瓜雪梨雪耳豆乳500ml $36🌟🌟🌟🌟🌟

• 奶蓋芋泥小丸子
  • 咖喱雞肉吐司
  • 三色芋圓西米露
2025-02-04 490 浏览
經開裕民坊新店舖石磨樂豆都好受香港歡迎朋友話在新加坡絕對是數一數二受歡迎的豆乳品牌原材料用上嚴選A級加拿大黃豆,每日石磨鮮製佢地食品都幾健康架開創健康輕食先河,改變市面上輕食多數都係煎炸油膩嘅垃圾食物 間中會出季節,期間限定食品同飲品如鹹蛋黃碎蛋吐、蝶豆花茉莉豆乳凍、川貝枇杷膏豆腐花等 亦有3款熱飲供應 好立克豆乳 / 即磨咖啡豆乳 / 9 °微甜濃豆乳 樽裝木瓜雪耳雪梨豆乳$36豆乳好滑點了半甜仲有好香濃嘅豆漿味道木瓜夠滋潤同豆乳一齊飲都好夾食完好有飽肚感抹茶紅豆小丸子豆乳 $46入面有紅豆同小丸子好有口感,店員都推介豆乳飲落唔會太甜有香濃豆乳味道黑白芝麻豆腐花  $28黑白芝麻味醬,配上豆腐花夠滑嫩,入口即時感到有層次仲有最愛黑芝麻香氣,豆腐花又有濃濃豆香爆餡芋泥吐司  $39點了平時比較少食爆餡芋泥吐司 吐司邊封住咗,入口脆脆,  切開一半新鮮即叫即整熱辣辣半份半份食到芋泥及肉鬆  味道鹹鹹甜甜感覺 石磨樂豆Jollibean (觀塘)觀塘協和街33號裕民坊YM² UG樓UG1號舖
經開裕民坊新店舖石磨樂豆都好受香港歡迎

朋友話在新加坡絕對是數一數二受歡迎的豆乳品牌

原材料用上嚴選A級加拿大黃豆,每日石磨鮮製

佢地食品都幾健康架

開創健康輕食先河,改變市面上輕食多數都係煎炸油膩嘅垃圾食物
 間中會出季節,期間限定食品同飲品

如鹹蛋黃碎蛋吐、蝶豆花茉莉豆乳凍、川貝枇杷膏豆腐花等

樽裝木瓜雪耳雪梨豆乳$36

豆乳好滑點了半甜

仲有好香濃嘅豆漿味道
木瓜夠滋潤同豆乳一齊飲都好夾
食完好有飽肚感
抹茶紅豆小丸子豆乳 $46
入面有紅豆同小丸子好有口感,店員都推介
豆乳飲落唔會太甜
有香濃豆乳味道
黑白芝麻豆腐花  $28
黑白芝麻味醬,配上豆腐花夠滑嫩,入口即時感到有層次
仲有最愛黑芝麻香氣,豆腐花又有濃濃豆香
爆餡芋泥吐司  $39
點了平時比較少食爆餡芋泥吐司
 吐司邊封住咗,入口脆脆,  切開一半
新鮮即叫即整熱辣辣
半份半份食到芋泥及肉鬆  味道鹹鹹甜甜感覺
 石磨樂豆Jollibean (觀塘)
觀塘協和街33號裕民坊YM² UG樓UG1號舖
2025-02-03
2025-04-20 0 浏览
新加坡豆品店過江龍,終於有機會黎試下石磨樂豆不只健康,仲係每一日新鮮製造今日我買咗三款甜品💛蝶豆花茉莉豆乳凍💛呢款蝶豆花茉莉豆乳凍係期間限定季節甜品粉嫩嘅顏色加上清新的花香每一啖都有花香味,豆乳細膩綿密感仲有淡淡嘅甜味好fresh🧡三色芋圓西米露🧡呢個甜品色彩斑斕有紫色嘅芋圓、橙的紅薯圓同西米珠每一啖都有Q彈嘅口感再加上香濃嘅椰漿,真係甜品界嘅No. 1❣️💜抹茶紅豆小丸子豆乳💜這杯小丸子瞬間俘虜左我個心抹茶的清香同紅豆嘅甜蜜搭配得好完美豆乳嘅滑順感更加令到整個口感升華如果天氣凍嘅時候,我更加會推薦佢三款熱飲好立克豆乳、即磨咖啡豆乳 and 9•度微甜濃豆乳呢三款飲品都超啱秋冬飲最後我真係好欣賞呢間舖頭而家我哋乜都講求健康佢嘅原材料係嚴選A級加拿大黃豆,每日新鮮石磨製造📍觀塘協和街33號裕民坊UG樓UG1號舖
新加坡豆品店過江龍,終於有機會黎試下
石磨樂豆不只健康,仲係每一日新鮮製造

今日我買咗三款甜品

💛蝶豆花茉莉豆乳凍💛

呢款蝶豆花茉莉豆乳凍
係期間限定季節甜品
粉嫩嘅顏色加上清新的花香
每一啖都有花香味,豆乳細膩綿密感
仲有淡淡嘅甜味
好fresh

🧡三色芋圓西米露🧡

呢個甜品色彩斑斕
有紫色嘅芋圓、橙的紅薯圓同西米珠
每一啖都有Q彈嘅口感
再加上香濃嘅椰漿,真係甜品界嘅No. 1❣️

💜抹茶紅豆小丸子豆乳💜

這杯小丸子瞬間俘虜左我個心
抹茶的清香同紅豆嘅甜蜜搭配得好完美
豆乳嘅滑順感更加令到整個口感升華

如果天氣凍嘅時候,我更加會推薦佢三款熱飲
好立克豆乳、即磨咖啡豆乳 and 9•度微甜濃豆乳
呢三款飲品都超啱秋冬飲

最後我真係好欣賞呢間舖頭
而家我哋乜都講求健康
佢嘅原材料係嚴選A級加拿大黃豆,每日新鮮石磨製造

📍觀塘協和街33號裕民坊UG樓UG1號舖

2025-04-14 0 浏览
成日聽人講有間好味又健康嘅新加坡小食店🤩 今日俾🐧 係觀塘裕民坊撞見了☺️ Menu 有多款輕食甜品飲料😍 真係超級吸引👍 首先㨂咗一客期間限定嘅蝶豆花茉莉豆乳凍🤩 彩藍色嘅外表夢幻又迷人❤️ 入口香滑細膩,冰涼又可口🤤 豆味香濃,甜度恰到好處👍 另選了一客人氣爆登嘅三色芋圓西米露🤩 大大桶裝得超滿☺️ 三款芋圓色彩繽紛🥰 食落煙韌軟糯,口感一流😋 配埋清甜可口嘅西米露勁正❤️ 店舖有三款熱飲供應✅ 🐧 就㨂咗勁正嘅好立克豆乳😚 濃濃嘅豆奶香與好立克完美配搭😍 飲落滋味無與倫比😎 🐧🐧 朋友仔叫咗杯抹茶紅豆小丸子豆乳🤗 和風濃厚嘅味道令人難忘喲☺️🐧❣️ 店舖設有會員apps✅ 申請會員即可享獨家優惠喲🥰 Apps 更提供預訂自取服務👍 省時又便利🤗

下午茶
💡【新加坡過江龍甜品】呢間新加坡過江龍係我近期甜品店最愛至一,用上嚴選A級加拿大黃豆,每日石磨鮮製,豆乳味夠曬香濃。而家更設會員app,入邊仲有獨家優惠,好方便。而且間中會出期間限定款,就好似而家就有3款熱飲供應,有好立克豆乳、即磨咖啡豆乳 同埋 9 °微甜濃豆乳 ,岩曬而家秋冬飲❤️🍞 咖喱雞肉吐司 爆餡邪惡系!厚切吐司夾入濃郁日式咖喱雞,雞肉好嫩滑,吐司邊烤到微焦脆口。必甜中帶鹹,有驚喜❤️🍡 三色芋圓西米露手工紫薯、芋頭、地瓜圓超Q彈!椰奶好順滑,搭配西米露,好清新。🥛 奶蓋芋泥小丸子🍠 芋泥控必點!底層是熱騰騰的手打芋泥,中間鋪麻糬小丸子,頂層香濃的奶蓋,口感好豐富。🍶 樽裝木瓜雪耳雪梨豆乳養顏神器!新鮮木瓜+雪梨慢磨成漿,加入雪耳增加膠質感,豆乳香濃不膩。口感滑順。
💡【新加坡過江龍甜品

🍞 咖喱雞肉吐司

🍡 三色芋圓西米露

🥛 奶蓋芋泥小丸子

🍶 樽裝木瓜雪耳雪梨豆乳

2025-04-14 0 浏览
🥪香蒜牛油吐司適合重口味人士,極多蒜,味道鹹香,而且比想像中大份🍨三色芋圓西米露特別喜歡中間一隻綠色嘅芋圓,我估係抹茶味,慳幾特別🍨三色芋圓豆腐花另外一款豆腐花,比西米露更加大碗,豆腐花有豆香味,另外店員仲會比黃糖,可以俾我調節返甜度🥤奶蓋芋泥小丸子(凍)-500ml超多芋泥,奶蓋偏向清淡口味#世一豆乳 #豆乳之鬼#打卡able #相機食先#JollibeanHK #石磨樂豆 #啟德體育園#YohoMix #裕民坊 #德福廣場 #都會駅 #手搖#豆乳 #吐司 #豆腐花 #甜品#療癒美食#dessert #foodie #ComfortFood #觀塘美食#觀塘探店 #觀塘甜品
🥪香蒜牛油吐司
適合重口味人士,極多蒜,味道鹹香,而且比想像中大份

🍨三色芋圓西米露
特別喜歡中間一隻綠色嘅芋圓,我估係抹茶味,慳幾特別

🍨三色芋圓豆腐花

🥤奶蓋芋泥小丸子(凍)-500ml
超多芋泥,奶蓋偏向清淡口味

#世一豆乳 #豆乳之鬼#打卡able #相機食先
#JollibeanHK #石磨樂豆 #啟德體育園
2025-04-12 73 浏览
JolliBean創辦人於新加坡旅行中,意外邂逅30年老字號品牌,深受其經典風味打動,決心引進分享而家進入香港後會員APP上線。有獨家優惠、線上預訂門市自取,30年老字號美味更便利田園慢煮雞扒吐司真係無得彈!雞扒慢煮到啱啱好,肉質超嫩滑,夾住香脆吐司,食過返尋味~仲會不定期推出季節限定吐司、川貝枇杷豆花,每次嚟都有驚喜三色芋圓西米露豆漿底香濃順滑!紫薯、芋頭、地瓜圓QQ彈牙,西米粒粒通透,凍食爽口又解暑。傳統糖水新演繹,果然係30年老字號誠意之作樽裝木瓜雪耳雪梨豆乳清甜滋潤!真材實料慢熬細燉,養顏又潤肺,凍飲爽口奶蓋芋泥小丸子,香滑濃郁!手打芋泥綿密香甜,Q彈小丸子配上鹹香奶蓋,30年老字號新派糖水,必試!除咗呢啲凍飲,仲有3款熱飲豆乳提供,下次一定要試下即磨咖啡豆乳,睇落好正

田園慢煮雞扒吐司

樽裝木瓜雪耳雪梨豆乳
清甜滋潤!真材實料慢熬細燉,養顏又潤肺,凍飲爽口

喺裕民坊見到呢間主打豆品嘅店舖品牌保留新加坡傅統小食揉合香港地道特色風味仲推出季節限定款式30年來都堅持每晚浸豆、每朝煮豆能品嚐到最新鮮嘅味道✨鹹蛋黃碎蛋吐司外層香軟.夾著碎蛋滲出濃郁嘅鹹蛋味✨椰乳仙草西米露西米晶瑩通透.粒粒分離加入嫩滑嘅仙草啖啖充滿椰香✨奶蓋芋泥小丸子芋泥質感綿密加入軟軟糯糯嘅小丸子口感豐富✨即磨咖啡豆乳香濃咖啡味.豆乳取代鮮奶味道好夾滲出啖啖豆香間中會推出期間限定款式今次有緣試咗鹹蛋黃碎蛋吐司 仲有蝶豆花茉莉豆乳凍 / 川貝枇杷膏豆腐花 下次見到一定要試有3款熱飲供應: 好立克豆乳 / 即磨咖啡豆乳 / 9 °微甜濃豆乳 暖笠笠...味道特別濃郁
喺裕民坊見到呢間主打豆品嘅店舖

下次見到一定要試

暖笠笠...味道特別濃郁
2025-04-11
2025-04-10 39 浏览
自己都好鍾意食豆類產品, 經過觀塘裕民坊呢一間豆乳專門店 忍唔住買咗唔同嘅產品返屋企食😝呢度嘅黃豆A級加拿大黃豆,每日石磨鮮製 , 確保新鮮健康❣️職員仲同我講可以download佢哋嘅會員apps 有獨家優惠同埋有自取功能 咁就唔使排隊等😍揀咗幾款之後等咗一陣就拎返屋企啦 ~外賣包裝非常靚😍 又夠密實 一個鐘返到屋企都唔會變凍 👍🔶爆餡芋泥吐司呢個超級足料 厚實嘅芋泥加上鬆脆嘅肉鬆 然後吐司烘得啱啱好 熱熱地食非常正 🔶黑白芝麻豆腐花大大杯好抵食, 豆腐花豆味香濃 加上芝麻糊濃厚 又香又好食🔶奶蓋芋泥小丸子賣相非常靚, 上邊係奶蓋 下便係厚實嘅芋泥同小丸子 芋泥非常綿厚~作為早餐飲好正 飲完已經好飽😊🔶抹茶紅豆小丸子豆乳抹茶甘香好飲 放滿咗大量紅豆同煙靭嘅小丸子 好有口感除咗有傳統嘅豆乳之外 佢哋間中仲會有其他限定款添 ! 下次想試吓呢個川貝枇杷膏豆腐花呢度亦都有熱飲選擇 , 例如有 好立克豆乳 /, 即磨咖啡豆乳 , 9 °微甜濃豆乳~方便唔同人士需要😍

揀咗幾款之後等咗一陣就拎返屋企啦 ~
外賣包裝非常靚😍 又夠密實 一個鐘返到屋企都唔會變凍 👍

🔶爆餡芋泥吐司

🔶黑白芝麻豆腐花
大大杯好抵食, 豆腐花豆味香濃 加上芝麻糊濃厚 又香又好食

🔶奶蓋芋泥小丸子

🔶抹茶紅豆小丸子豆乳
抹茶甘香好飲 放滿咗大量紅豆同煙靭嘅小丸子 好有口感

2025-04-07 44 浏览
鹹蛋黃碎蛋吐司 期間限定款入面有好多碎蛋同鹹蛋黃有好濃郁既鹹蛋黃香味吐司烘烤得好脆芋泥小丸子豆乳 甜度適中芋泥綿滑 小丸子都好軟糯飲完超級飽 可以當正餐椰乳仙草西米露 份量都幾多 唔會好甜仙草爽滑Q彈 西米有嚼勁
鹹蛋黃碎蛋吐司

椰乳仙草西米露
份量都幾多 唔會好甜
仙草爽滑Q彈 西米有嚼勁
2025-04-07 52 浏览
平日鍾意飲豆漿、食豆腐花嘅我,對於呢間擁有30年老字號品牌嘅豆乳專門店真係超喜歡呀。好欣賞佢哋堅持每晚浸豆,每朝煮豆,保證夠晒新鮮,呢份堅持真係好有香港人精神呀。另外好喜歡佢哋間中會推出一啲好特色嘅《期間限定》款,好似川貝枇杷膏豆腐花咁,真係創意無限估佢唔到呀。呢日涼涼地請揀咗款熱飲、一件吐司+一碗西米露同一樽樽裝豆乳俾同事。『即磨咖啡豆乳』 濃郁即磨咖啡混合香滑豆乳,帶出香滑濃郁嘅極致享受。『爆餡芋泥吐司』名副其實真係超爆餡呀,即叫即製熱熱的。一咬落去香脆吐司,芋泥同肉鬆即時洶湧爆出。呢個咸甜配合真係好夾,足料飽肚好滿足呀^^『椰乳仙草西米露』 仙草同西米露份量非常多,滑滑仙草食落清涼回甘,椰乳味香濃,混合一齊口感非常豐富⋯『樽裝木瓜雪耳雪梨豆乳』木瓜雪耳雪梨加入香濃豆乳感覺更添滋潤,一邊行街一邊飲真係特別爽呀

『樽裝木瓜雪耳雪梨豆乳』
2025-04-01
8 分钟 (外卖自取)
好欣賞呢間品牌30年嚟都堅持每晚浸豆、每朝煮豆,同香港人一樣有不屈不撓嘅精神佢哋間中會出季節嘅期間限定款,例如有鹹蛋黃碎蛋吐司,蝶豆花茉莉豆乳凍同川貝枇杷膏豆腐花等等另外仲有3款熱飲供應: 好立克豆乳 、即磨咖啡豆乳 同9 °微甜濃豆乳,啱晒秋冬時候飲呀話明期間限定款,梗係要試吓呢款先啦👇🏻ღ 蝶豆花茉莉豆乳凍 $24茉莉豆乳凍,震揗揗,入口Q彈帶淡淡茉莉香好清新ღ 三色芋圓西米露 $39三色芋圓煙韌彈牙,配上粒粒西米,啖啖滿足😌ღ 樽裝木瓜雪耳雪梨豆乳500ml $36豆乳味道香濃,甜度適中,入面更有唔少嘅香甜木瓜同雪耳,好有咬口ღ 抹茶紅豆小丸子豆乳-500/700ml $47/$49香濃嘅抹茶味 ,加上紅豆同軟糯嘅小丸子,份量十足!層次感非常豐富

話明期間限定款,梗係要試吓呢款先啦
👇🏻

ღ 蝶豆花茉莉豆乳凍 $24
茉莉豆乳凍,震揗揗,入口Q彈帶淡淡茉莉香
好清新

ღ 三色芋圓西米露 $39
三色芋圓煙韌彈牙,配上粒粒西米,啖啖滿足😌

ღ 樽裝木瓜雪耳雪梨豆乳500ml $36

ღ 抹茶紅豆小丸子豆乳-500/700ml $47/$49
2025-03-21 120 浏览
今日放早,去咗觀塘裕民坊嘅Jollibeen買咗幾款下午茶甜品,返屋企同老細分享,都真係幾驚喜!首先試咗奶蓋芋泥小丸子,芋泥香得嚟唔會太甜,小丸子煙煙韌韌,食到停唔到口,真係好正!老細最鍾意嘅黑白芝麻豆腐花,又補又好味,豆腐花滑溜溜,芝麻香濃得嚟唔會太甜,啱晒佢(😝當然佢想再甜啲係可以加糖㗎)。抹茶紅豆小丸子豆乳都唔錯,抹茶香濃,紅豆微甜,豆乳口感順滑,整體平衡得好好。最後試咗咖哩雞肉吐司,飛碟形式…烘到外脆內嫩,咖哩雞肉有啲特別嘅香料味,幾特別幾有驚喜!總括嚟講,今次嘅下午茶甜品真係幾高質,下次一定會再幫襯!

總括嚟講,今次嘅下午茶甜品真係幾高質,下次一定會再幫襯!

2025-03-18