皇庭匯

皇庭匯 (已結業)

Imperial Restaurant
皇庭匯 (已結業)
Yeeman0531
垃圾皇庭匯
Yeeman0531
2019-10-05
关注
如果吾系青衣城冇開 絕對吾會考慮依間野。首先,等位勁亂,系出面等左半個鐘,佢叫得一張飛。因為d公公婆婆會自己行入去搵位搭枱。第二,我地入到去已經兩點幾,完全吾知道有下午茶點心紙,落完正價紙之後吾夠5分鐘,有公公婆婆黎搭枱先知2點開始系有下午茶既存在。咁即刻搵番落單果個姐姐同佢講番取消啦,點知牙姐好好笑 佢話落左單冇得取消,仲話我落單果陣未夠鐘緊系冇下午茶紙啦。真系粗口都講埋。果陣系2點22分,佢下午茶2點開始,岩落完單都冇5分鐘同我講我未夠鐘。於是我直接去搵入緊單既另一個姐姐,佢講埋同一番說話,話我未夠鐘緊系冇紙啦。但系佢都開左比我睇 我張枱系未入單,咁我都算數 我同佢講我話一陣正價張單吾好入。過左10分鐘,無啦啦上左正價單既野,我同佢講拎番入去啦 我頭先同佢地講左要取消。之後佢搵左個黑色衫既4眼佬黎同我嘈。真系勁嬲,佢問我點解取消,我話:「您頭先落單同事收我張單都冇同我講有下午茶啦」佢仲話 :「您吾講您要下午茶紙點知您要牙? 」我即刻話 :「點知您有下午茶牙? 」真系short short地 我即刻同佢講 我話 :「咁得啦 同我取消曬d野 我淨系比茶錢。 」佢話 :「吾得咼 您叫左依d都要比錢。」我就緊系吾肯啦 我話 :「我冇食過您d野比咩錢牙 我淨系會比茶錢姐。」佢仲好搞笑咁開左通話紀錄擺系塊面到兇我話要報警 嚇鬼咩?於是佢地個經理出左黎叫佢走,條友仲要扮曬野咁話 :「冇事啦禁錯。」真系低能到冇人有 。經理出到黎同我地表示 話落左單做好左既野就冇得取消啦 未做可以幫我地取消左佢。其實問心 條氣都好吾順,因為一開始您地未入單我已經同您講左要取消,而且系您地同事冇擺低點心紙 系明知已經下午茶緊都吾比紙您。不過見經理態度有軟化,成件事就算,但系永遠吾會再幫襯。查看更多
燒燒果實
有性格的皇庭滙
燒燒果實
2019-09-29
关注
青衣係久不久就會到既地方。探朋友或工作都久不久來青衣。但青衣邨無咩食店能聚一聚。唯獨一間酒樓,皇庭滙。只可以講呢間係唔驚無生意既酒樓。門口唔會有人帶位,你行到入去搵到位就係你架啦~~~~但有時仲會同你講呢張枱唔開,叫你去搵過第二張。佢地任何一個職員都唔會幫你架~ 分區十分清楚,唔係嗰區既係唔會幫你架。食物方面,點腸粉,牛肉球問豉油,喼汁可唔可以分開上,會即時黑住面做俾你,仲送你一句麻煩。有優惠套餐,點套餐會比較抵。總結,呢度係服務係無既,食物普通。查看更多
SammyWong4643
點心唔熱點食好
SammyWong4643
2019-07-30
关注
星期日家庭日,近近地揀呢間酒樓,唔係等太耐,叫左點心,其中一碟山竹牛肉,來到時唔熱,夾半個食,有啲怪味,叫待應換,態度好似要佢做好多野咁,等了超過30分,原先個碟返番來,我話有怪味喎,你比返原碟我,駛咩叫你換,決定要求經理取銷,對呢間屋村酒樓極失望。不用再幫襯。查看更多
ChingYi4633
自由自在嘆早茶
ChingYi4633
2019-06-30
关注
今日放假又早起,都有一段時間冇飲茶啦,就到附近皇庭匯飲杯茶,食個包!八點半黎到,房已經坐滿人,行去隔離大廳都差唔多滿座,基本上係入到去見到有位就可以自由搭枱!咁岩有人埋單走,就坐低左啦,侍應姐姐見我地兩個人,叫左個伯伯過黎搭枱,仲同佢講可以坐耐啲!九點前有孖寶套餐,平平地叫左幾個點心!開左茶之後真係慢慢嘆茶,等十分鐘左右黎左個粟米花姿餅:入口好脆,原粒粟米,有少少蝦味,但個人認為面粉比例較多,但同伴就覺得ok,佢好快就食完兩塊之後上既蝦腸粉分開四小段,每段都有一粒鮮蝦,但入口果下係暖既就有少少扣分;腸粉比較厚身,蝦都係彈牙既,配埋豉油,啖啖滿足呢個點心拼盤唔太吸引,早知叫之前問問侍應有咩點心先啦不過公平地說,其實味道還好,只不過唔係自己最想食既點心牛肉球,正常味道,有新鮮香芹,好fresh鳯爪排骨飯,我負責食鳳爪,非常入味整體黎講,呢間酒樓都係做街坊生意,我地坐左個半鐘(主要係我地食得慢,啲野食又上得慢)食左五樣野都只係$95蚊而黎食野既九成五都係老人家,我對面枱坐左三張單既人,佢地都係爸爸媽媽同爺爺級既人,談笑風生,都幾開心既!查看更多
+ 1
slckwong
職員態度差
slckwong
2019-06-21
关注
收到你哋嘅信箱宣傳單張,因為唔清楚優惠細節,所以喺6月21日下午5時左右打電話嚟問問。查詢不到一分鐘,接電話位女士已經冇耐性,佢嘅答覆不但冇解答到問題,解答亦都唔符合單張嘅內容,態度同聲線都差,令人覺得佢好鄙視人哋食特價餸咁... 所以就算優惠吸引,都令人非常唔想嚟光顧,希望你哋可以改善下接線生嘅培訓同服務態度 (我哋之前嚟過飲茶啲侍應都好friendly有禮貌, 冇諗過接電話嘅職員態度咁唔一樣...)查看更多
鴨肉生菜包
2019-06-02
关注
早食晚餐,首次叫了片皮鴨二食, 片皮和鴨肉生菜包,成枱都係野只係$68,片皮鴨的面皮是大塊的,很容易包,小朋友都食唔停。炒鴨肉材料有冬菇西芹馬蹄鴨肉,好足料,最欣賞是生菜是一個碗型,應該是一片片拆開再剪的手工碗, 估唔到咁有心思。梅子豬手煲一貫好味,有話梅蜜桃同炸薯仔,炸薯仔真係好香甜。食物好多食唔哂,都係$兩百頭.今日晚場算有D客仔,侍應們多次加水,都算有服務,晚餐算抵食,同埋茶好飲,加咗好多次水。查看更多
+ 4
melonlyk
家庭餐嘅好選擇
melonlyk
2019-05-30
关注
平時好少入青衣 今次因爲要探親戚所以入青衣一次 今晚因爲有老人家行動唔方便 就決定揀一間就近嘅酒家 我地一行7人 walk in唔洗等位 睇過餐牌後 決定散叫小菜 我地就叫咗8個小菜 7個人$1080蚊就可以埋單 而且係飽肚 食得都叫豐富1. 波士頓龍蝦 好驚喜 其中一個原因決定散叫小菜係因為當晚酒家做緊優惠: 龍蝦優惠價: $58 一隻 可以揀上湯煮或芝士焗 我本人好中意食中式煮法嘅龍蝦 因為熟透了的龍蝦肉加上上湯 十分入味 加上龍蝦嘅鮮味 簡直是人間天堂但要注意的是:每两個人先可以叫一隻龍蝦 (所以我哋七人行只可以叫3隻)加伊麵底要加$28 (好好嘅係可以揀加一份或两份等等嘅份量)所以圖下是為$230($58x3 + $28x2)真係好物超所值接下來係海龍躉两味 ($208)魚很鮮甜 份量都適當 加上两種煮法很啱老人家口味 又易咬接下來係套餐優惠因為婆婆中意食鴨 所以諗都冇諗就叫咗燒鴨平隻+大連鮑魚6隻 (共$168)鴨都做得好好味 份量好多 肉汁好味最後都係食剩了半份鮑魚得6隻所以我冇食到 得個睇字但人人都話好味 寶寶就膠興了魚翅海皇冬瓜盅都係當日酒家做嘅優惠$88夠清熱 而且一份已經夠7個人分豉汁帶子蒸豆腐 $88例牌小菜 老人家喜歡食豆腐加上粒帶子 更令人討好拍蒜炒菜心 ($68)本人係食肉獸 所以評語就係 好大份!可惜嘅係冇得送糖水 所以最後叫咗5碗$10碗嘅紅豆沙但都ok大碗 再加一服務費 平均每人$154/位對於我哋呢啲有老人家 又唔想等位嘅7人團 皇廷匯實在係一個唔錯嘅選擇食得出色 坐得舒適 又唔洗點行 所以我哋個個都好滿意查看更多
+ 5
检举
你係咪打手黎架?服務差,不過晚飯冇咁西既
cymchow
屋村酒樓
cymchow
2019-05-30
关注
一行12人去到酒樓飲下午茶,唔需要等位,因為入面唔滿,原因係無店員做野,樓面既人唔收野,放到成台都係,送點心既又話佢唔執,放到個轉台都無位都唔會理你,總之放低就算,最好笑,有位呀姐送點心,問張卡係邊,佢話有野係上面點吸印,仲同啲客嘈,你攞開我咪可以快啲吸到印,真好笑,你地酒樓分工得咁仔細,呢個唔做呢樣,個個又話唔係佢地負責,係唔夠人就唔好開鋪啦!咁樣對啲客,都幾難有人會想再幫襯你地囉,野食又唔係特別好食,又唔係特別平,唔值得我比咁既錢去食佢!查看更多
检举
服務差到你唔信,唔洗錢都考慮去唔去食
sampsong0601
難食到pk
sampsong0601
2019-05-29
关注
特別係呢一個菜肉餃 難食到dum一聲 仲有個叉燒腸 有隔溲水味 俾豬都唔l食自己同類 難食過屎 叉燒包 肥豬肉佔90% 可能係廚師唔likey我 再到雞扎 油浸滿成個碟 失敗中既失敗 有人請我都唔黎 揀直係倒錢落海查看更多
LaiYiuHaley
一個人飲茶
LaiYiuHaley
2019-05-14
关注
今日自己放自己一日假,就落街嘆茶,一個人食乜好呢!叫D甜甜感覺冇咁孤單😝!呢碟蜜椒雞奕,雞奕唔夠大隻,不過甜甜地帶蜜糖味幾開胃,有幾啖仲食到辣,即時要飲啖水沖一沖千層馬拉糕,口感香軟!有濃濃的蛋味!好吃查看更多
GGLAI
Mother’s day
GGLAI
2019-05-13
关注
今日同外母慶祝母親節,簡簡單單飲餐茶,近近地去附近酒樓,今日收起曬啲特價項目,當然要響呢D節日賺錢啦!我地叫咗四種食物!1.干炒牛河,真係好乾,味道偏淡2. 南乳豬手,又太咸,但勝在筋位爽囗!3. 叉燒飯,中規中矩,但叉燒似來貨多於即燒4. 珍珠雞,最好係呢碟,調味剛好!餡料亦豐富但酒樓人手不足,所以似乎員工也很忙碌查看更多
不是人手不足 佢地係扮忙
Hikki Ng
有質素食物,差質素店員
Hikki Ng
2019-04-18
关注
位於青衣邨巴士總站的一間酒樓,說是好低食也很好食,但就只有兩三個待應走全場,等位要等候丶上茶要等候、擺食具要等候丶落order亦要等候,出名要等候,而且出名面口差,雖然點心好食,尤其蝦腸,但其實服務真係麻麻。其實佢D點心在下午茶時段幾低,而且味道keep到有水準,我地叫咗迷你點心拼盤、菜苗餃拼潮州粉果丶山竹牛肉丶炸雲吞丶香煎鴛鴦糕、鳳爪排骨飯丶燒鴨麵同埋油雞米粉,當然打孖嚟個蝦腸添,各様㸃心蒸得適中,份量👌味道不會過鹹,也不算太油,個飯蒸到一粒一粒米咁,如果D 侍應態度好啲咁就Perfect啦查看更多
+ 7
抵食下午茶
2019-01-15
关注
抵食下午茶$7.8點心拼盤,好抵。有粉果、菜苗餃、菜肉包、薑汁糕,只係$7.8. 不過街坊店冇乜人做事,入門口冇招呼的,自己搵位,坐在自己選對住電視,未執枱,但今日好彩,好快都執咗。仍然覺得呢度D茶好好飲,冲好多次都好香唔會好快變白水。食物都算快到了,落單十分鐘內到,而且幾好食同份量正常,歎茶坐成日的首選。另外,蝦腸都係$11.9,精緻長碟上。煎糕大大件。薑汁糕夠辣味。咁啱搭枱的人,阿姐搭訕日日都來咁好,即係證明應該都好質素。兩公婆放假食個下午茶,叫咗6個點心,一碗粉,兩個糖水,$126, 真係要多謝老公。查看更多
minikm
食到兩隻曱甴腳
minikm
2018-10-01
关注
員工態度差,睇到扮睇唔到,唔洗止意舒舒服服飲個茶,客人要大聲叫同舉定幾次手都未必有人肯理你,普洱茶沖出來水仙咁既色,淡到唔係路、鹹水角係凍既,包同炒飯送你兩隻曱甴腳,唯一一樣值得高興既位係佢漏單查看更多
kawang.ho.5
全部人都西面
kawang.ho.5
2018-09-30
关注
一去到 門口, 門口人員已經好惡, 我話三位, 佢用 好老嘅語氣 ,等等啦! 入到去開茶,講咗三位, 又話你講四位跟住黑面, 個個都好似父仇未報咁, 投入咗殯儀館, 究竟發生乜嘢事呀, D碗碟又邋遢, 全部立黐黐, 去飲茶受氣 冇服務,查看更多