餐厅: 百份百餐廳 (啟朗苑)
资讯:

2024-04-21 45 浏览
個飯滷肉炸雞飯食到一半,發現炸雞未熟入面生肉,同侍應講。我都未講完,個待應語氣好差凶我地講:「你都差唔多食晒你想點呀?比返兩嚿雞你囉!」 我成家呆左,好似我地做錯事。第一,我碟飯係仲有一大半。第二,我冇諗過要你退錢或者係俾新一碟我。我通知你注意下仲要好好語氣。真係食到一肚氣!
2023-11-29 260 浏览
今晚家中無人煮飯,個個出曬街,只好自己一人落樓下附近食個晚飯。來到啟朗苑一樓的百分百餐廳,剛好六點鐘開始晚市,我就點了咕嚕肉,原盅燉湯和凍檸水。酸酸甜甜的咕嚕肉開胃,但味道較濃,不能全吃。燉湯反而清淡無咩油,做得不錯。整體ok
2023-11-27 150 浏览
今天想入九龍城找這間食店但根據這裡的地址卻感到一片迷茫,地下101號有點不對,在地下(G)找來找去也找不到,最終找人問才知還要搭乘扶手電梯或升降機才行,但這裡其實只搭升降機就上到去。由於是下午茶時間,入座率大約有七成,見尚有幾張空枱所以沒有取輪候票,但沒有職員來招呼故自行選了雙人位子坐下,坐了不久才有位女侍應拿了杯水給我,跟著便點了餐及飲品,當其時店內也有數名侍應,很繁忙的往廚房裡出入,約數分鐘餐飲就來了,再隔了約十多分鐘,見其他客人的餐點也到,我的還未來,便想問侍應看看,可是我招手或侍應從旁經過也不理會我,結果等多數分鐘後餐點才來到,說實在下午茶雖然份量是少但黑椒味卻不太夠辣味,牛肉偏細小份量也只有4-5塊,凍檸水沒有檸檬和一般茶餐廳味道不太一樣。
黑椒牛肉炒意粉
题外话/补充资料: 這裡有些侍應忙著做外賣或整理餐桌的時候可能沒有侍應會招呼你。
2023-11-26
等候时间
20 分钟 (堂食)
2023-11-12 131 浏览
星期日食晚飯,點了蜜桃咕嚕肉,出嚟竟然冇蜜桃,仲同客人講幾日都已經冇蜜桃,唔食就𨍭另一樣嘢比你,但餐牌上你係叫邊樣冇邊樣,冇貨就同客人講清楚,亂炒一碟咕嚕肉比客人,相片及菜名根本與實物不符,簡直貨不對板,真係好失望,餐廳食物質素其實唔差,希望以後有所改善!
蜜桃咕嚕肉冇蜜桃
連鎖店茶餐廳,出品嘅質素算係比較穩定,味道來講就冇乜特別,冇特別好食嘅嘢,但係都冇唔好食嘅嘢🤣🤣炒粉麵類嘅味道幾好,都算係有鑊氣。但係我比較唔滿意嘅就係佢哋嘅嘢飲,凍檸茶入面根本就冇檸檬,係類似維他檸檬茶嗰種現成嘅檸檬茶,完全冇啲誠意。其他阿華田等嘅嘢飲味道都比較淡。非常一般。如果係比較重視嘢飲嘅話就建議唔好嚟呢間食啦,因為你一定會失望嘅。員工嘅服務質素就係一般嘅茶餐廳Level,基本嘅服務係有嘅。
2023-09-22 223 浏览
本人於今天(8月11日),下午三時惠顧啟德百分百餐廳,有個男侍應上錯食物給我,之後其他同事要我接受上錯既食物而家係價錢比較貴。不過那個男侍應完全沒有來道歉,好像他完全沒有負任。而且又話衛生問題不能換,我都未食過我本身個食物都已經推過嚟,都唔換比我。
不過那個男侍應完全沒有來道歉,好像他完全沒有負任。

2023-09-02 163 浏览
千祈唔好幫襯,我9月2號晚上8:30在啟德叫外賣超級三色焗鮮茄豬西蘭花,諗住有菜有肉,點知乜都冇,標題極之誤導,只有一小粒西蘭花,冇蕃茄,我問店員點解冇番茄西蘭花咁細粒,只有一粒,佢竟然答全部係用汁去代表,好離譜!外賣只有意粉及一堆肉,食落都唔開胃,汁醬又唔多,乾爭爭,我打電話去同店員反映,完全將責任推落客戶身上,仲話我唔了解佢哋餐廳做法,仲好意思講有時會比番茄有時係冇,有冇搞錯,佢知唔知自己講緊乜,根本誤導消費者。
2023-09-02
等候时间
30 分钟 (外卖自取)
2023-08-28 131 浏览
呢間餐廳平時過左7:30pm好多時乜都話無曬, 都唔明集團式嘅餐廳點解可以咁,定係廚房部覺得夜,怕麻煩,只係想專注做某幾款少量菜式?你煮嘢都俾啲誠意啦,呢個薑蔥霸王雞,切完求其掉上隻碟度,連薑絲都懶切,睇見都唔想食。
2023-08-26
2023-07-01 335 浏览
諗住食個快飯,以為百分百快靚正,點知個揚州炒飯都係由落單起等左半個鐘先有。出到黎個飯比起其他分店頹好多,一啖鹹一啖淡,平時食到成個飯,今次只係食到6成。個飯黎左五分鐘就催埋單,完全係趕收工咁。最後我都係快快手扒埋個飯,15分鐘就食完,咁快過等。啟德附近實在冇咩好食,希望d大商場落成後會好d。為左表示我既不滿,最尾個50個字我作都要作埋佢,就係為左依一個負評。啟德居民太多,配套未夠,想食餐正常d都難。
個飯黎左五分鐘就催埋單,完全係趕收工咁。
最後我都係快快手扒埋個飯,15分鐘就食完,咁快過等。
啟德附近實在冇咩好食,希望d大商場落成後會好d。
啟德居民太多,配套未夠,想食餐正常d都難。
2023-06-04 277 浏览
等左足足45分鐘,仲要比我前既訂單都出左,問又話幫你追,已經唔係第一次咁樣,買親外賣都要係門口外面一直企係度等,等到超餓,d侍應扮睇唔到你咁,問左幾次,服務真係好差,真係好差出餐呢間野,請檢討下
外卖自取
2023-05-01 305 浏览
百分百茶餐廳喺香港開到成行成市,今日嚟到啟鑽苑分店食,服務態度良好,環境乾淨衛生,另外菜式都好多選擇!食物上菜夠熱,鑊氣十足!希望好快就可以返嚟幫襯啦!呢間餐廳絕對推介俾大家!
呢間餐廳絕對推介俾大家!
2023-03-07 435 浏览
今日去了啟德探老朋友,到左午飯時間,大家都開始肚餓了。老朋友想食百分百餐廳,於是決定試下啟德分店既味道啦。適逢中午食飯時間,餐廳門口巳經有好幾堆人在等待中;有些人在等外賣,有些人在等位堂食。首先擺張電腦飛,然後等待職員安排入座。整體入座流程順暢。職員安排了卡座位給我們,因為繁忙時間,所以被安排與其他食客搭枱,整體座位空間尚算可以。等了約15分鐘,食物就送到枱上。我地點了兩個午餐分別是紅燒豆腐火腩飯同埋芥菜咸蛋肉片湯飯開心share,食物賣相吸引。紅燒豆腐火腩飯:豆腐表面有小小煎過,豆腐邊緣有些小脆口火腩肥瘦比例適中,調味不會太咸,唔錯。芥菜咸蛋肉片湯飯:芥菜同肉片既味道融在湯中,帶出鮮味,湯係熱辣辣,再配健康藜麥飯,食出健康來

紅燒豆腐火腩飯

紅燒豆腐火腩飯:豆腐表面有小小煎過,豆腐邊緣有些小脆口
火腩肥瘦比例適中,調味不會太咸,唔錯。
芥菜咸蛋肉片湯飯

外卖自取
紅燒豆腐火腩飯
芥菜咸蛋肉片湯飯
2023-02-19 312 浏览
第一次係呢間食晚飯都幾多人係到買外賣入到時都吾洗等就已經有位座不過到8點左右就開始滿座香煎牛扒餐配脆脆薯條(蒜蓉汁配意粉)凍檸檬茶煎得吾錯仲好香tim印尼森巴海鮮炒飯(選用泰國臘腸)爸爸覺得蝦片吾夠脆雜扒餐(雞扒、豬扒拼吉列魚柳)配脆脆薯條(蒜蓉汁配意粉)熱杏仁霜比一般餐廳有點不同蔬菜有點燒焦
第一次係呢間食晚飯
都幾多人係到買外賣
入到時都吾洗等就已經有位座
不過到8點左右就開始滿座

香煎牛扒餐配脆脆薯條(蒜蓉汁配意粉)
凍檸檬茶
煎得吾錯仲好香tim

印尼森巴海鮮炒飯(選用泰國臘腸)
爸爸覺得蝦片吾夠脆

雜扒餐(雞扒、豬扒拼吉列魚柳)
配脆脆薯條(蒜蓉汁配意粉)
熱杏仁霜
比一般餐廳有點不同
蔬菜有點燒焦

2023-02-16
用餐时段
2023-02-05 208 浏览
食物份量好多,成日都黎食,好味過其他連鎖茶餐廳呀😆推薦早餐性價比好高,3十幾蚊就有咁多嘢啟德居民友好嘅餐廳可能樓面人手比較少,所以未必會好快點到餐。不過不過不失的。
食物份量好多,成日都黎食,好味過其他連鎖茶餐廳呀😆
推薦早餐性價比好高,3十幾蚊就有咁多嘢
啟德居民友好嘅餐廳
可能樓面人手比較少,所以未必會好快點到餐。不過不過不失的。
2022-12-17 328 浏览
星期日訓得晏,5:30落樓下見重係下午茶時段,食番個tea,餐廳入面唔算多人,好多吉位,唔明落單叫個亞姐似唔想理人,佢都係準備更換緊啲晚市餐廳,fill番啲餐具之類,有咩咁忙,叫勁耐先過黎,似佢做緊野我煩到佢吹佢落單咁,態度極之差,唔會再幫襯