2021-02-18 196 浏览
餐厅外墙壁画是相扑手,十分抢眼,共有两层,下层是吧枱,上层是舒适卡位。以深啡色木系家俬为主调,灯光柔和,充满和风居酒屋气氛。鳗鱼天妇罗$168份量相当大,整条鳗鱼被薄薄粉浆包着,炸到金黄色,口感松脆无比。肉质保持软嫩,滑溜无骨,没有油腻感,点上甜烧汁,鲜味提升,幸福的滋味。吉列千层豚肉(三重芝士)$228热呼呼吉列千层豚肉,上枱时香气四溢,十分吸引。外皮酥脆可口,夹起豚肉时,还有长长的芝士拉丝,美味和邪恶。嫩滑豚肉被浓郁芝士包着,增添一份咸香,让人陶醉其中。 黑松露鸡肉芝士杂炊$158芝士杂炊湿润,口感烟烟韧韧,带啖啖浓郁芝士,和黑松露幽香,配上滑溜鸡肉粒,十分邪恶,令人食指大动。西尾抹茶冻鲜奶$58、西尾抹茶热鲜奶$52抹茶鲜奶有一层蓬松奶泡,卖相吸引,抹茶甘甜而不涩,把鲜奶拌匀,入口更加顺滑。冷冻的西尾抹茶鲜奶,冰爽解腻 ,十分吸引。

鳗鱼天妇罗$168

吉列千层豚肉(三重芝士)$228

黑松露鸡肉芝士杂炊$158
西尾抹茶冻鲜奶$58、西尾抹茶热鲜奶$52
2021-02-08 529 浏览
黄色经济圈系列💛呢一间非常受欢迎嘅黄色日本料理餐厅同朋友特登避开午膳时间大概下午茶嘅时间仍然好多人挪威三文鱼洋葱卷 $98首先我哋叫咗前菜可以话系一啖放得落口嘅沙律🥗三文鱼刺身包住左洋葱同埋火箭菜上面铺满脆卜卜既蟹子再加上柚子醋做点缀成个感觉都非常清新 吉列苹果豚肉卷一个非叫不可嘅名菜之前食过一次系包住左芝士今次呢一个系包住左苹果之前从来都未食过真系非常创新香脆可口嘅吉列外层内层系豚肉片包住苹果净系咬一啖已经食到有三个唔同嘅口感苹果甜甜嘅味道中和左豚肉既油腻感而且睇个样都知道好考功夫绝对唔系出面可以买返嚟炸既冻货申子饭 $88净系个外貌已经非常之吸引用嚟打卡真系一流充满空气感嘅蛋白覆盖成个饭碗望住已经觉得好有富士山嘅感觉影完相之後就开始捞饭鸡蛋令到成个饭食落更加滑口另外仲有紫菜、饭素、葱花做配菜捞埋落饭入面一齐食令到成个饭更加有味道极上盐烧牛舌心牛舌真系好好味食落去非常爽口弹牙油脂感系口入面爆发出嚟另外仲可以自由选择柠檬🍋葱花、海盐、胡椒柚子酱做配搭不过就算原汁原味都已经好好味鲜蟹肉粥 $138 绵滑白粥配上新鲜蟹肉同蟹子蟹肉同粥比例达到1:1每一啖都充满蟹嘅鲜味🦀西尾抹茶冻鲜奶$58

黄色经济圈系列💛

充满空气感嘅蛋白覆盖成个饭碗
望住已经觉得好有富士山嘅感觉
影完相之後就开始捞饭
鸡蛋令到成个饭食落更加滑口
另外仲有紫菜、饭素、葱花做配菜
捞埋落饭入面一齐食
令到成个饭更加有味道

极上盐烧牛舌心
牛舌真系好好味
食落去非常爽口弹牙
油脂感系口入面爆发出嚟
另外仲可以自由选择柠檬🍋葱花、海盐、胡椒柚子酱做配搭
不过就算原汁原味都已经好好味

仲会问吓你啲嘢食啱唔啱食
而且送咗两支BeWater嘅酒精搓手液
大家都要身体力行多啲去惩罚一下
呢一间高质嘅正宗黄店💛
今次系巧合之间book到期待很久既日本居酒屋黄店 💛 咁多人想食总有原因既 🥸 虽然价钱都唔平,但见其他人食到个个劲芝士既炸卷 🧀 仲有黄到金既海胆饭 🌟 决定要试晒佢地‼️🐻同朋友两条友星期日中午黎,已经坐满啦!我地唔食套餐,散叫左唔少人推介既「极上盐烧牛舌芯」「一口芝士黑豚卷(三重芝士)」「海胆炒饭」「火炙寿司盛盒(六件)」「乳酸梳打(巨峰/蜜桃)」🤩 食食下店员仲每人送一枝Be Water 消毒酒精添唷 💛✨推介/意见‼️(5只🐻最高分✨)✨ 「极上盐烧牛舌芯」🐻🐻🐻🐻🐻锺意食牛舌既朋友一定会好锺意,少食牛舌既朋友一定会爱上 🤣 虽然份量唔多,但每一粒盐烧既牛舌芯都超级爽,点埋柚子胡椒酱就更特别 🥺 超级大推‼️✨「一口芝士黑豚卷(三重芝士)」🐻🐻🐻🐻🐻去尼间店好多人特登去试大大件既吉列千层豚肉,但两个人食就会太腻,今次俾我发现迷你版,咁就唔洗咁饱啦 🥰 一口波波既黑豚卷外皮一样咁吉列,内里豚肉同芝士都唔会少,总之又系大推‼️✨「海胆炒饭」🐻🐻🐻🐻🐻本🐻本身唔太好海胆,不过见佢几靓仔就决定要试吓,点知真系爱上了 🥺 唔孤寒咁放上鲜海胆同蟹籽系炒饭上面,橙黄色既炒

推介/意见‼️(5只🐻最高分✨)

✨ 「极上盐烧牛舌芯」🐻🐻🐻🐻🐻

✨「一口芝士黑豚卷(三重芝士)」🐻🐻🐻🐻🐻

✨「海胆炒饭」🐻🐻🐻🐻🐻
本🐻本身唔太好海胆,不过见佢几靓仔就决定要试吓,点知真系爱上了 🥺 唔孤寒咁放上鲜海胆同蟹籽系炒饭上面,橙黄色既炒饭更加有独特甜味再加上菇粒令成个饭都好有惊喜‼️又又系大推‼️

✨「火炙寿司盛盒(六件)」🐻🐻🐻🐻
因为想试埋佢地既寿司,所以就order一定唔会失望既火炙系列 🍣 其实我唔识分另外两款鱼类,但佢地既炙卷会有烧汁一齐烧,而🐻最爱当然系三文鱼个件啦 🤗

✨「乳酸梳打(巨峰/蜜桃)」🐻🐻🐻🐻
大大杯用啤酒杯🍺装上,好日式居酒居style 🤣 粉红色及粉紫色好可爱,🐻就觉得蜜桃🍑味唔算好够味 😛 不过都算系正常发挥✨

价钱‼️
$88「极上盐烧牛舌芯」
$128「一口芝士黑豚卷(三重芝士)」
$178「海胆炒饭」
$218「火炙寿司盛盒(六件)」
$48「乳酸梳打(巨峰/蜜桃)」
  • 海胆炒饭
  • 一口芝士黑豚卷
2021-02-07 2 浏览
之前好几次想来今天也终於能到店不难找 但位置好像比较安静(?)大概是在下跟旺角不熟而已一进门口只看到小小的吧枱而且枱上放满东西心里想 难道找错地方了?还是他们已没堂食只做外卖?怎麽办呢因为大家都很忙 在下只有弱弱地打扰一下「唔该 订了2位的」..弱弱的打扰立即得到回应不过首先是要出去..量体温 😆然後再进来就被带位入座 原来这里别有洞天有楼上的我们比预约时间早了一些到嗯 慢慢看菜单这里能令在下觉得舒服 因为菜单有日文 毕竟到现在在下某些东西还是只会日文不懂中文来点餐 💛烧油扬未试过试一下 感觉怪怪的白鳝皮香脆 带微微的咸味 肉丰厚多汁山芋在下本来就爱的就不偏心大赞了芝士山药三种不一样的味道和口感 冲击你的味觉与触觉吉列朱扒 三重芝士大赞 等再久也值得炙りすし盛り三文腩刺朋友仔的赤みさしみ在下没吃カニ焼き饭团对在下而言有点硬 因为在下在箍牙啊 软软的牙齿咬下去 我哭了..蟹肉蟹籽牛油果salad 菜新鲜 蟹肉多 牛油果不吝啬 蟹籽加添色彩增强食欲🧡这里可说是绝对的惊喜因为 质素比想像中好太多了服务好食物好 难怪生意也滚滚来
之前好几次想来
今天也终於能到
店不难找 但位置好像比较安静(?)
大概是在下跟旺角不熟而已
一进门口只看到小小的吧枱
而且枱上放满东西
心里想 难道找错地方了?
还是他们已没堂食只做外卖?
怎麽办呢
因为大家都很忙 在下只有弱弱地打扰一下
「唔该 订了2位的」..
弱弱的打扰立即得到回应
不过首先是要出去..
量体温 😆

因为 质素比想像中好太多了
服务好食物好 难怪生意也滚滚来
2021-02-07
2020-12-08 1372 浏览
申子居酒屋📍荔枝角串烧好很ok的居酒屋🏮🌟- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 🌟话说... 呢间居酒屋长期full,我地早左一个月book😂食完终於明点解☺️真系样样都好很好食🤤1️⃣玉子烧入面无馅,只靠本身嘅蛋香同面嘅sauce,已经好好食😚玉子烧入面仲有浓厚嘅蛋汁,又香又滑🙌🏻🙌🏻2️⃣烧牛舌心不得了,火喉控制得岩岩好,微焦好香口! 一d都唔韧,口感好爽脆👍🏻👍🏻 3️⃣白鳝串烧 鳝嘅外皮烧到脆卜卜🤤鳝肉仲好juicy,好新鲜!咁厚肉都烧到呢个level🙌🏻👍🏻4️⃣亲子烧饭团🍙等左足足一个钟! 落单时店员已经讲左要等耐d第一次觉得烧饭团系咁好食🤤外面烧到好脆,有煲仔饭饭焦嘅效果,应该要用好多时间同心机先烧到呢个程度👍🏻饭团面仲有粒粒鱼子,饭圈入面系烧三文鱼碎,成个口感同味道都好正👍🏻👍🏻🉐🉐5️⃣sake 果味好浓,较易入口嘅一支清酒👍🏻👍🏻
申子居酒屋📍荔枝角
串烧好很ok的居酒屋🏮
食完终於明点解☺️
真系样样都好很好食🤤

玉子烧入面仲有浓厚嘅蛋汁,又香又滑🙌🏻🙌🏻

3️⃣白鳝串烧
鳝嘅外皮烧到脆卜卜🤤
鳝肉仲好juicy,好新鲜!
咁厚肉都烧到呢个level🙌🏻👍🏻

4️⃣亲子烧饭团🍙等左足足一个钟!
落单时店员已经讲左要等耐d
第一次觉得烧饭团系咁好食🤤

5️⃣sake
果味好浓,较易入口嘅一支清酒👍🏻👍🏻

2020-12-04
庆祝纪念
纪念日
5天前 0 浏览
<申子居酒屋><三重芝士吉列千层豚肉>黎到申子一定要点既名物~ 果然无令人失望~好多芝士,一夹就爆浆~ 不过两个人食一份都几漏🤣<明太子芝士山药>明太子味唔算好出~ 山药有啲似健康版既薯仔。呢个配搭都几新鲜~<申子乌冬>见大家黎都会叫<申子饭>,不过我地想清新啲就叫左乌冬🤣 食材好简单~就系生鸡蛋加乌冬,不过一望就知用靓蛋🤤 所以好好味呀<申子卷>外面系鱼生,入面有饭同炸鱼皮~不过要提下大家想食就记得book枱,因为晚饭真系几full~
<申子居酒屋>
<三重芝士吉列千层豚肉>

<明太子芝士山药>
<申子乌冬>
<申子卷>
外面系鱼生,入面有饭同炸鱼皮~

6天前 0 浏览
今次第一次嚟申子居酒屋同屋企人嚟食我哋都认为呢间店嘅嘢食都比较贵(如果系主餐牌嗌嘢食)So far,嘢食质素唔差但价钱偏贵个人认为申子卷唔太抵食入边包住嘅系炸鱼皮反而午餐定食都几好食(第二客半价)我就食咗烧牛扒丼:比较偏淡味but我锺意都有差唔多成10块肉饭质好食值得一试!!另外芝士豚肉卷都系价钱偏贵但系就超级拉丝同埋几好食都系值得一试!职员服务态度尚可la唔够细心位置比较窄但卫生都OK嘅建议大家净系食个lunch都OK
今次第一次嚟申子居酒屋
同屋企人嚟食
我哋都认为呢间店嘅嘢食都比较贵
(如果系主餐牌嗌嘢食)
So far,嘢食质素唔差但价钱偏贵
个人认为申子卷唔太抵食
入边包住嘅系炸鱼皮
反而午餐定食都几好食(第二客半价)
我就食咗烧牛扒丼:
  • 极上盐烧牛舌心
  • 申子卷
  • 网烧西冷牛扒丼
6天前 0 浏览
申子就算出咗名都维持到一贯嘅高水准,抵赞💯今日晏就黎食返个丰富嘅lunch,即使人多依然服务周到。蟹肉蟹籽牛油果沙律食材新鲜,沙律菜多汁。虽然个柚子醋略微有啲抢咗蟹肉嘅味道,不过总括黎讲都系上乘之作!小菜系烧年糕好好味!外焦内软,加埋紫菜同埋酱汁,系烧米饼嘅高级版!我个人好喜欢😋另外一碟小菜系明太子芝士烧山药Fusion 味浓!配搭好新奇,不过味道非常好,口感好有趣!食得出系靓山药😋黎咗一碟汁烧蒜片牛柳粒。碟仔细细,不过份量都唔少,夹夹埋埋应该有成12旧牛柳粒,佐以炸蒜片同大葱,口感丰富,香味四溢!之後系海胆蟹籽野菌炒饭。😋😋超锺意呢个炒粒,用珍珠米都炒到粒粒分明。海胆同蟹籽都好新鲜,炒饭调味一流!仲有2碟串烧烧鸡翼同金菇肥牛串都系高手准!👍👍做下酒菜一流!最後2杯乳酸梳打够哂大杯!调味适中💕
申子就算出咗名都维持到一贯嘅高水准,抵赞💯

今日晏就黎食返个丰富嘅lunch,即使人多依然服务周到。

蟹肉蟹籽牛油果沙律

小菜系烧年糕

另外一碟小菜系明太子芝士烧山药

黎咗一碟汁烧蒜片牛柳粒。

之後系海胆蟹籽野菌炒饭。

仲有2碟串烧
烧鸡翼同金菇肥牛串都系高手准!👍👍做下酒菜一流!

最後2杯乳酸梳打够哂大杯!调味适中💕
2021-02-15 0 浏览
情人节,一心同老婆食好西,但因疫情影响只能食lunch。左谂右搵最後选左呢间。walkin去到但原来full booking。好彩侍应好人,排左四张到我地,或者节日关系,得一个二人餐同十多款散件比人选,我地都费事谂,就选左二人餐,menu如下:我地选三文鱼洋葱卷、寿司、牛柳粒、牛舌、炒野菜、天妇罗、炒饭同雪糕。三文鱼洋葱卷:三文鱼无特别,但配埋生洋葱同柚子汁,异常fresh,当然如果吾食得生洋葱就吾好点呢样。刺身:虾一般,带子都一般,海胆正,鱼子都正,三文鱼一般,总括,不过不失。寿司六件:用料同刺身果d一样,系多左旧蟹肉寿司,但就最特别系旧蟹肉寿司最好味...要同老婆分吾舍得。牛柳粒、牛舌:两款牛超正,尤其牛舌。软韧度刚刚好,新鲜有肉汁,真系正。樱花虾野菜:嫌多油左d,但炒得都够镬气,又够大碟。鳗鱼天妇罗:好正,我第一次食鳗鱼天妇罗,但估吾到咁夹,吾识讲,自己试下就知。海胆炒饭:海胆好味,吾腥,炒饭粒粒爽口,饭多,多到食吾晒。总括来讲,我觉得热食比寿司刺身有惊喜,份量一定够两人食,加一埋单$1307,节日餐算系咁,如果平日呢个价就吾抵。顺带一提,服务系殷勤,有晒笑容有礼貌,但吾够细心,

樱花虾野菜:嫌多油左d,但炒得都够镬气,又够大碟。

海胆炒饭:海胆好味,吾腥,炒饭粒粒爽口,饭多,多到食吾晒。
总括来讲,我觉得热食比寿司刺身有惊喜,份量一定够两人食,加一埋单$1307,节日餐算系咁,如果平日呢个价就吾抵。顺带一提,服务系殷勤,有晒笑容有礼貌,但吾够细心,例如吾识自动加水,有饭黎又吾识比碗比匙羹,事问用筷子同碟点食饭呢⋯⋯
2021-02-14
庆祝纪念
情人节
2021-02-08 6 浏览
成日都经过黑布街呢间居酒屋 但系见到人龙就有啲却步🤣 同埋见装修咁靓就觉得好贵食唔起🥲但原来价钱系中等🙈 性价比都高食物好高质 环境又好 好啱拍拖聚会 网烧西冷牛排丼 $158唔洗多讲 睇相已经知好食😆😆 粉嫩嘅牛排 好有牛味 软谂得黎带点口感杂锦鱼生丼 $74有三文鱼、油甘鱼同三文鱼籽 份量都好多刺身好新鲜 完全唔腥 冇筋 价钱完胜👍🏻👍🏻蓬松玉子 $98开头觉得都几贵 但食完就知物有所值入面好fluffy 蛋好滑好滑 仲拉丝😻 同葵广廿几蚊嘅完全唔同汁烧蒜片牛柳粒 $108牛柳粒好香好软 烧汁加上香蒜同葱 好日式好香呢个好好食😋 如果配酒应该好正吉列苹果豚肉卷 $248好特别 系吉列猪包住苹果粒 味道又唔会违和苹果粒类似苹果批入面咁嘅 酸酸甜甜 去除炸猪嘅油腻感 所以食到最尾都唔会济我地冇嗌酒 嗌咗两杯饮品都好好饮西尾抺茶冻鲜奶$58乳酸巨锋梳打 $48

成日都经过黑布街呢间居酒屋
但系见到人龙就有啲却步🤣 同埋见装修咁靓就觉得好贵食唔起🥲

但原来价钱系中等🙈 性价比都高
食物好高质 环境又好 好啱拍拖聚会

网烧西冷牛排丼 $158
唔洗多讲 睇相已经知好食😆😆
粉嫩嘅牛排 好有牛味 软谂得黎带点口感

杂锦鱼生丼 $74
有三文鱼、油甘鱼同三文鱼籽 份量都好多
刺身好新鲜 完全唔腥 冇筋 价钱完胜👍🏻👍🏻

我地冇嗌酒 嗌咗两杯饮品都好好饮
西尾抺茶冻鲜奶$58
乳酸巨锋梳打 $48
2021-02-06 12 浏览
睇完波鞋就黎到旺角黑布街揾食,最後来到呢一间好有特色嘅居酒屋🏮餐厅放满一瓶瓶日本酒,下层系酒吧位,大约两点钟入到餐厅,好好彩🍀有得坐上层卡位。🌸挪威三文鱼洋葱卷 $98第一道上嘅就系呢道菜,好似一坐低就收花咁💐🥰🥰睇得出厨师好花心思去做,本身个碟已经靓靓系透明花型,然後再用三文鱼刺身卷着洋葱丝,上面亦洒满鱼子,堆砌了一朵花型出嚟,中间放上红萝卜雕装饰🥕。三文鱼刺身新鲜,洋葱丝微辣感,加埋少少咸嘅鱼子味道,非常清新开胃。🌭🧀(三重芝士)吉列千层豚肉 $228如果你系芝士迷🧀,呢个系encore 之选!外脆内软,一定要趁热辣辣芝士仲系溶溶地嘅时候进食,劲多芝士仲可以拉丝,多层薄薄香嫩嘅豚肉卷🫔,再加埋外层煎香脆卜卜嘅金黄色炸皮层,无任何挑剔嘅地方。有提供炸猪扒酱汁和奶油酱,系不同嘅酸甜味道,可以中和饱肚感。 🍛海胆炒饭 $178新鲜海胆再加热辣辣嘅饭系绝配😋, 海胆无腥味,炒饭粒粒分明,取代传统日本白米,减轻过份饱肚感。🍳蓬松玉子$98唔知佢用咗几多只蛋去整呢❓厨师嘅手艺一定有返咁上下,明明只系用简单食材:蛋🥚+ 沙律酱,但系真系超软滑。🍗盐烧鸡翼 $40非常香口,鸡翼仲有切开单骨方便进食

🌸挪威三文鱼洋葱卷 $98

🌭🧀(三重芝士)吉列千层豚肉 $228

🍛海胆炒饭 $178

🍳蓬松玉子$98

🍗盐烧鸡翼 $40
非常香口,鸡翼仲有切开单骨方便进食,好细心。

🍵西美抹茶热鲜奶 $52
奶味香浓嘅抹茶鲜奶

🍹酸奶梳打(蜜桃)$48
迷人嘅浅粉红色,味道系甜甜地嘅梳打

乳酸梳打(蜜桃)西尾抹茶热鲜奶
盐烧难翼
2021-02-05
乳酸梳打(蜜桃)西尾抹茶热鲜奶
盐烧难翼
2021-02-06 11 浏览
跟友人到旺角逛街特意避过午饍时间两点三左右才入坐人流比较少 也比较适合聊天店内装潢十分漂亮 很有日式的感觉靠窗的一排是tatami的坐位 可以有位放脚不用跪的那种 很有feel但为免除鞋 所以选择了另一边Order好菜色不一会儿便上菜了挪威三文鱼洋葱卷($98)首先上场的是这个前菜三文鱼的解冻做得很好 没有雪味三文鱼也肥美的配上生洋葱去掉了油腻感 很平衡的衬搭加上蟹子为这个前菜添了卜卜脆的口感 推荐美中不足的是摆盘可以再做好一些鲜蟹肉粥($138)第二个上枱的是鲜蟹肉粥这个是大推荐热辣辣的粥配上了很多的蟹肉蟹肉跟米的比例感觉上达到了1:1另外再在粥面上添上一堆蟹肉 蟹子 (长脚蟹柳相信是为了卖相放上去的)我跟友人拌匀再吃绵滑的粥底混合上两款口感的蟹肉(粥底本身煮过的蟹肉和放上面的蟹肉)是另一种滋味不时会有一颗一颗蟹子在口中爆开整道菜的层次感十足如果是蟹控的话一定会很喜欢美中不足的是上菜的碗崩左 影响了卖相申子饭($88)申子饭的意念相信是来自日本生蛋拌饭的意念舖头把蛋白打起放上已淋上酱油(?)/酱汁(?)的饭面再加上蛋黄卖相绝对吸晴店员也很友善地提醒先打卡很拌饭因为拌完很卖相的确会惨不
跟友人到旺角逛街

配上生洋葱去掉了油腻感 很平衡的衬搭
加上蟹子为这个前菜添了卜卜脆的口感 推荐
美中不足的是摆盘可以再做好一些
挪威三文鱼洋葱卷
鲜蟹肉粥($138)
第二个上枱的是鲜蟹肉粥
整道菜的层次感十足
如果是蟹控的话一定会很喜欢
美中不足的是上菜的碗崩左 影响了卖相
鲜蟹肉粥
申子饭($88)
申子饭的意念相信是来自日本生蛋拌饭的意念
因为拌完很卖相的确会惨不忍睹
饭以外配上了三款的拌饭用佐料
分别的蒽花 饭素 和紫菜
十足日式食法 令一个普通的生蛋拌饭添上不同的变奏
份量也十分足够 相信有两碗饭 如果只有两人又想多吃其他菜式就可以不必点它
申子饭
极上盐烧牛舌芯($108)
随後的这个牛舌芯有咬口之余又不会太硬
算得上是爽脆
烧过後少少焦香的感觉 下酒一流
可惜当天没有点酒精类饮品
拌碟上分别是柠檬 蒽花 盐 和 胡椒柚子酱
各有风味 可以视乎自己的喜好配搭
但我个人则喜欢无添加
极上盐烧牛舌芯

吉列苹果豚肉卷($248)
用豚肉片包上煮过的苹果
整道菜的设计考虑都很足够
不过值得留意的是切开後的豚肉卷和吉列脆皮会分离
小心不要掉了
吉列苹果豚肉卷
乳酸梳打(蜜桃) ($48), 西尾抹茶冻鲜奶 ($58)
我和友人点了两杯无酒精的饮品
乳酸梳打(蜜桃) 不过不失
西尾抹茶冻鲜奶有点像Starbucks的mocha latte
在此也不作太多介绍了
乳酸梳打(蜜桃), 西尾抹茶冻鲜奶

最後值得一提的是店员的服务态度很好
鲜蟹肉粥
申子饭
极上盐烧牛舌芯
2021-02-04 60 浏览
好挂住日本嘅居酒屋,但无得去旅行, 只好系香港搵间居酒屋以解思乡之情!西尾抹茶热鲜奶系用北海道牛乳,甜度适中。巨峰乳酸梳打都好好饮蓬松玉子, 卖相已经好吸引, 同一般玉子好唔同,入面有拉丝芝士,配合埋佢嘅淋系面嘅酱,味道真系好夹呀!食完仲系好回味!海胆炒饭,一上枱已经闻到佢香味四溢,炒饭面有海胆同蟹籽,炒饭粒粒味道均匀又饱满。 吉列千层芝士豚肉卷,劲拉丝!每一口都有芝士加豚肉,豚肉好juicy, 表皮又脆,口感好丰满!食完劲满足!餐厅环境舒适,服务态度又好,走个阵仲送左枝消毒搓手液,温情满满!

吉列千层芝士豚肉
西尾抹茶热鲜奶
吉列千层芝士豚肉
西尾抹茶热鲜奶
  • 吉列千层芝士豚肉卷
2021-01-24 142 浏览
申子,慕名而来,🤔会再来?存疑不好?不是。好好?不是。二人入座至最可怕的二人枱,🦠武汉肺炎🦠期间,做食肆非常困难,2pm也满客,是好事。 没有叫套餐,散点。海蜇柚子沙律🥗~好standard,柚子亦没有几粒牛舌心~以这个价钱,这个份量,这个味道,似乎不太值得。质感是爽口的但淡口,似无腌。迷你三色丼~饭底好味酸度合适,米质粘口。三款材料新鲜美味,连香港甚少好吃的海胆,也鲜甜。🥴又是这句,以这个价钱,似乎是可以足料一点。招牌菜芝士🧀豚肉🥓~好食,但也不至WOW,外皮是簿簿脆脆的,很香口。奇怪的是炸物上枱时也不是非常热,芝士🧀拉出的丝(其实是一片)也不是很热,🤔不明白未来过的💛🧍🏿‍♀️似乎一定要来,但说实在,价钱、质素与服务是否很相符?又好像不是。总结一试是可以的
申子,慕名而来,🤔会再来?存疑

不好?不是。好好?不是。

没有叫套餐,散点。

海蜇柚子沙律🥗~好standard,柚子亦没有几粒