2022-09-03 216 浏览
外賣平台買左王牌冰室三個餐一個係蔥油雞扒飯雞扒臭既,又酸又縮一個係椒鹽雞脾薯條餐椒鹽雞脾食左2啖都冇事,食到後面就有陣臭味,一食即嘔一個係福建炒飯冇事,正常同時跟餐叫左個腿蛋治同瑞士雞脾蛋治正常,蛋ok滑瑞士雞脾食唔到有臭味,正常野飲熱咖啡唔好飲,有陣酸味凍檸茶ok,偏淡順帶一提,全日淨係食左呢間野,食完隔左唔使一個鐘就肚痾,差到冇人有,你地自己衡量去唔去食,但我就唔建議,除非你地鍾意食臭雞。。。
外賣平台買左王牌冰室三個餐

一個係福建炒飯
冇事,正常

同時跟餐叫左個腿蛋治同瑞士雞脾

蛋治正常,蛋ok滑
瑞士雞脾食唔到有臭味,正常

野飲熱咖啡唔好飲,有陣酸味
凍檸茶ok,偏淡

2022-09-02
30 分钟 (外卖送餐)
2022-05-25 289 浏览
今日兩公婆放假~~~滿心歡喜叫Food Panda外賣~諗住食個靚早餐~~~~~點知塊雞扒又乾又硬~~~好似食緊紙皮咁~~~~跟住個沙嗲牛肉通心粉 ~~好甜 ~~超甜😰😰甜到我以為食緊 通心粉糖水~~~加錢換塊奶油多士~~~~點知佢同滑蛋擺埋同一個外賣盒~~~塊多士吸埋滑蛋既水份~~成塊多士係濕立立 好似食緊嘔吐物(相信堂食唔會有呢個效果出現)~~難得放假諗住叫個早餐係屋企爽下~~點知難食到毁左我一日既心情~~嬲啦要上黎俾差評~~🤬🤬🤬🤬
2022-05-25
2022-05-25 163 浏览
香煎雞扒塊雞扒好似食緊燒乾魷魚沙嗲牛肉臭宿味從未食過咁難食嘅早餐感覺非常難受又唔衛生就算免費我都唔會食真心希望大家唔好中招從未試過因為唔好食要專登去留低食評一定唔會再食
香煎雞扒塊雞扒好似食緊燒乾魷魚
從未試過因為唔好食要專登去留低食評
一定唔會再食
外卖自取
2022-05-01 160 浏览
真係失禮死人啊!附近食完個午餐唔係好夠飽結果要補多一飛,我最愛嘅肥妹西多睇落就好似好大份!嗰包好厚但係其實花生醬都唔係價鋪滿晒成個西多四邊冇醬,所以我切走咗啲冇花生醬嘅西多!食來幹什麼?不過好彩佢真係夠熱!如果佢嚟都係凍嘅我應該會反枱凍飲唔使加錢!又大大杯。茶走就好飲,不過阿姐我唔記得嗌少甜朋友叫的豉油王雞髀!去茶記竟然唔食炸髀我簡直係10萬個為什麼甜甜的,雞肉尚算嫩雪味都處理得唔錯但係真心隻雞髀唔係肥美嘅兩個餐連埋凍飲都係$64冇投訴啦
真係失禮死人啊!附近食完個午餐唔係好夠飽
結果要補多一飛,我最愛嘅肥妹西多

睇落就好似好大份!嗰包好厚
但係其實花生醬都唔係價鋪滿晒成個西多
四邊冇醬,所以我切走咗啲
冇花生醬嘅西多!食來幹什麼?
不過好彩佢真係夠熱!

如果佢嚟都係凍嘅我應該會反枱

凍飲唔使加錢!又大大杯。
茶走就好飲,不過阿姐我唔記得嗌少甜

朋友叫的豉油王雞髀!去茶記竟然唔食炸髀
我簡直係10萬個為什麼
甜甜的,雞肉尚算嫩
雪味都處理得唔錯
但係真心隻雞髀唔係肥美嘅
兩個餐連埋凍飲都係$64冇投訴啦

2022-03-19 175 浏览
外賣淋到爆去到餐廳,見到外面已經一堆人等外賣,但出面另一間意八一樣人多,所以照入去叫咗兩個早餐外賣。一個沙嗲牛肉面,一個鮑片通粉。喺出面等咗好耐,入去望啦,見好多外賣單,仲有好多網上外賣平台 單,有啲外賣pack好無人拎,總之一個字亂。外賣個bar枱好多整好嘅外賣盒,放好耐都未pack, 勁擔心有自己個份放到淋晒,到最後到我拎到返屋企,成個沙嗲牛肉面一開蓋直入垃圾桶。啲面淋到就快爛,唔洗再講啦。
外賣淋到爆

一個沙嗲牛肉面,一個鮑片通粉。
外卖自取
2022-02-12 213 浏览
疫情嚴重緊係留係屋企叫外賣 點知一叫就中伏 叫掦州炒飯入面有煙頭 百幾蚊竟然收到個煙頭飯 我緊係即刻打電話去翻粉嶺王牌冰室反映但負責人竟然同我講 無可能有煙頭 廚房無人食煙
疫情嚴重緊係留係屋企叫外賣
點知一叫就中伏
叫掦州炒飯入面有煙頭
百幾蚊竟然收到個煙頭飯
我緊係即刻打電話去翻粉嶺王牌冰室反映
但負責人竟然同我講
無可能有煙頭 廚房無人食煙

2021-12-17 259 浏览
粉嶺聯和墟一向都係餐廳林立,今次就去咗一間王牌冰室,呢度招牌係沙嗲牛肉麵,但我今次唔係嚟食沙嗲牛肉麵。呢度滑蛋叉燒、滑蛋蝦仁都係好出名。所以今次我就嚟食滑蛋叉燒飯。王牌叉燒特濃牛乳炒滑蛋飯 $62豉油其實都好緊要,佢用甜豉油,唔會死鹹。蛋都算幾滑,叉燒就肥瘦均勻,啱啱好,整體都幾好食。

王牌叉燒特濃牛乳炒滑蛋飯 $62
王牌叉燒特濃牛乳炒滑蛋飯
2021-12-14
午餐
王牌叉燒特濃牛乳炒滑蛋飯
2021-10-24 258 浏览
早餐去食叫咗蕃茄濃湯午餐肉粒公仔麵+丹麥多士配牛乳炒蛋。個麵雖然寫係濃湯但係感覺佢係完全將罐頭蕃茄蓉直接撈上去,冇加過任何湯,洗腎級數既鹹,食咗三份一已經食唔到。丹麥多士係凍同埋硬嘅,牛乳炒蛋都係凍嘅,估計兩樣都係喺廚房整定一大堆有人要就拎出嚟。熱奶茶水準不錯。餐廳環境稍稍陳舊,衛生環境一般,上菜速度算快。我有喺其他分店食過,多士同炒蛋凍嘅問題依然有,濃味嘅我依然覺得太鹹,不過佢嘅特濃沙嗲牛肉就好過佢嘅蕃茄好多。
早餐去食叫咗蕃茄濃湯午餐肉粒公仔麵+丹麥多士配牛乳炒蛋。
熱奶茶水準不錯。
2021-09-18 239 浏览
初次惠顧已經感到失望,不知如何處理客戶的店長! 兩個所謂招牌菜完全搞不懂是如何製作。遲了15分鐘送來已經算吧。店長的態度更加是愛理不理。最後浪費了$127。唯有再去別家餐廳再光顧。
肉絲炒麵
2021-09-18
2021-09-11 213 浏览
叫外賣平台早餐一份魚柳扒餐同一個沙嗲牛麵餐透過外賣平台買真係好貴,淨係份魚柳餐都成70蚊,不過冇計啦,叫外賣係咁整體來講都唔錯,用料幾好,但炸物就比較燶d同過火,份量都ok(以堂食價計)蛋類好食,奄列同炒蛋都好香,而且都捨得落蛋漿,ok大份,唔會叫炒蛋都唔知足唔足一隻蛋咁沙嗲牛麵好濃沙嗲味,好食👍但牛肉多番少少會好d 相信堂食依間都係一個好選擇
叫外賣平台早餐
一份魚柳扒餐同一個沙嗲牛麵餐
沙嗲牛麵好濃沙嗲味,好食👍但牛肉多番少少會好d
相信堂食依間都係一個好選擇
2021-09-11
40 分钟 (外卖送餐)
$60 (早餐)
2021-09-10 144 浏览
我係一個唔合格的beautifoodie成日食物一到說望聞食。相機又未食。真係要打手板麻甩佬午餐之選。蒸肉餅。有馬啼。爽口。肉質就一般茶記。冇乜特別的highlight豆腐火腩飯。前者佔80% 。火脾數量單手數得哂呀喂!冇咩味。試下好了姐的常餐。炒蛋。丹多丹多同紅茶觀塘店比。試條紅海呀親硬過__條老命! 蛋又實。又冇蛋汁。係好在有牛油香。拎番啲分數牛肉山。我夾開。起碼有10塊。加分。男人都飽。夾極都有。+$5 轉丁。數字了。因為個湯底濃到食唔到!牛牛個芡汁好杰。個粉未開好。一舊舊呀老閣闆湯粉。麻油另上。凍飲好大杯。同紅茶一樣。加分比紅茶好係“小甜”說到做到!唔會hea你朋友叫個福建炒飯。似有還冇的炒底。所以我試都唔試啦!太濕。芡汁又太多
我係一個唔合格的beautifoodie
成日食物一到說望聞食
。相機又未食。真係要打手板

姐的常餐。炒蛋。丹多
丹多同紅茶觀塘店比。試條紅海呀親
硬過__條老命!
蛋又實。又冇蛋汁。係好在有牛油香。拎番啲分數

牛肉山。我夾開

牛牛個芡汁好杰。個粉未開好。一舊舊呀老閣闆

湯粉。麻油另上。

凍飲好大杯。同紅茶一樣。加分
比紅茶好係“小甜”說到做到!唔會hea你

2021-08-24 142 浏览
下午茶幾抵食$46 一個星洲炒米,而且仲要係正常size,食完可以當dinner 😍 星洲炒米材料充足,有蝦仁🍤火腿,紅椒C! 仲有下午茶孖寶$36 有兩隻瑞士雞翼,仲要係雞全翼,雞翼非常之入味。茶餐孖寶有好多選擇,例如有吉列魚柳,炸雞髀,吉列豬扒,可以自由配搭薯條,西多士,蘋果沙律。自由度好高 多士半份 但係份量好多! 唯一需要改善的服務員,其實他們也有禮貌,可惜同一位員工有帶上口罩但沒有遮蓋鼻子👃😕 感覺唔夠衛生。
多士半份 但係份量好多!
2021-07-31 226 浏览
今日嚟到王牌冰室食早餐,點咗一個沙嗲牛麵,丹麥酥配炒蛋,凍檸茶 $41。丹麥酥配炒蛋丹麥酥夠酥脆亦好香口,炒蛋嘅份量足,好似座山咁都唔錯。沙嗲牛肉公仔麵主角嚟喇,我鍾意沙嗲味夠濃嘅沙嗲牛肉麵,有冇花生粒都已經唔係好鍾意,呢度嘅沙嗲牛汁就完全滿足到我,牛肉配上濃濃嘅沙嗲汁簡直冇得輸,麵質我都好鍾意,唔會太硬,索埋濃濃嘅沙嗲湯底好正呀🤤🤤。凍檸茶就冇乜特別。總結:王牌冰室嘅沙嗲牛肉公仔麵係我心目中嘅全港number one 。

丹麥酥配炒蛋

丹麥酥夠酥脆亦好香口,炒蛋嘅份量足,好似座山咁
都唔錯

沙嗲牛肉公仔麵

沙嗲牛肉麵

凍檸茶就冇乜特別。

總結:
沙嗲牛肉麵
2021-06-14 346 浏览
端午節的下午到了王牌冰室下午茶,選了特餐知的乾炒牛河加凍鴛鴦,太耐冇吃了,滿心期待。環境先說環境,由於新開幾個月,地方都很整潔乾淨,但以冰室來說本來就沒有什麼期望吧。總結是OK的。服務職員都有禮,落單算很快,從落單到食物送上大約5分鐘左右,滿意。食物我認為這個乾炒牛河是很一般的,雖然聞起來很香,賣相也很好,但是第一,河粉還是有點硬,不知道是炒得太久還是什麼原因。另外牛肉調味不夠,基本上沒什麼味道,所以我加了大量的辣醬才較好吃。總結,下次還是試過另外一款食物吧。另外補充一下,凍鴛鴦是OK的,很香,也夠濃。

食物
下午茶乾炒牛河
2021-06-14
2021-05-20 326 浏览
放假熱辣辣唔想出街食嘢!就叫🐼外賣今次試兩個新嘢加必食沙爹牛麵👇🏽脆炸肉絲炒麵配椰汁紅豆冰$82麵和肉絲分盒送,有5個麵餅,麵質好幼,炸得超脆,肉絲料好足,味道適中不會過咸,每咬一口麵都超正,好滿足🤤🤤🤤紅豆有咬口但又不會過硬👍🏻👍🏻👍🏻王牌义燒特濃牛乳炒滑蛋飯$77成盒份量好多,餸和飯都好足,蛋炒得好滑,义燒厚切加埋油脂分布好平均,非常好味😋😋😋王牌特濃沙爹牛公仔麵轉蒜茸丹麥多士跟特濃牛乳炒滑蛋飲熱奶茶$62沙爹牛公仔麵,分湯送,所以個麵不會浸到發脹;今次轉了蒜茸多士,蒜茸超香,牛油全部溶晒入個丹麥包度,真係無得輸👍🏻👍🏻👍🏻沙爹牛和上次堂食一樣咁好味,牛肉無筋👏🏼👏🏼👏🏼
放假熱辣辣唔想出街食嘢!
就叫🐼外賣
今次試兩個新嘢加必食沙爹牛麵👇🏽