2021-07-10 3426 浏览
和风蕃茄 $48.0烧肉食蔬菜🥬同蕃茄是常识😍,食多肉可以食旧蕃茄冇咁腻,食蔬菜当然系为咗可以食更多嘅肉😋元气牛小排套餐$292a)大崎蟹柳沙律🥗够晒大碗,好足料,椰菜同啲酱嘅份量好夹,啱啱好,完美b)元气牛小排🐂 酱汁(烧肉汁(推荐))落单时推荐嘅酱汁,几款都唔同可以试几种,正呀😁牛小排拎嚟送饭都几好,不过呢款肉比较厚身,烧完用筷子冇得用刀叉,要用少少力咬c)薄切特上盐香牛舌🐮 酱汁(盐酱 (推荐))店舖推介嘅盐酱衬牛舌衬得几好,每块都腌得好入味,推介d)严选新泻葱烧鸡皮🐓 酱汁(岩盐 (推荐))烧鸡皮本身比较油,烧出嚟嘅烟会多啲,啲油滴落去仲会有啲火冲上嚟🤣鸡皮本身附加咗好多葱,烧到咁上下加晒葱落去包住嚟食都几正e)大人气! 雾岛温泉蛋饭 🥚🍚半生熟温泉蛋配大量鲣鱼饭素同紫菜碎,好好味,完全可以就咁食,唔使送肉,搞到想嗌多个白饭🤣f)牛骨蛋花汤 & 前菜 好好味,有个汤可以湿下个口几好,啲前菜都系湿湿地,食落口好舒服g)冻柠檬茶🍹正常冻柠檬茶h)北海道3.6牛乳雪糕🍨佢嘅雪糕系一包咁上,入面系一个雪糕球,都几好,可以拎出去一路行一路食,牛奶味都好足,用套餐去加只系$10,超市买
和风蕃茄 $48.0
元气牛小排套餐$292
a)大崎蟹柳沙律🥗
够晒大碗,好足料,椰菜同啲酱嘅份量好夹,啱啱好,完美
b)元气牛小排🐂 酱汁(烧肉汁(推荐))
c)薄切特上盐香牛舌🐮 酱汁(盐酱 (推荐))
店舖推介嘅盐酱衬牛舌衬得几好,每块都腌得好入味,推介
d)严选新泻葱烧鸡皮🐓 酱汁(岩盐 (推荐))
e)大人气! 雾岛温泉蛋饭 🥚🍚
f)牛骨蛋花汤 & 前菜
g)冻柠檬茶🍹
正常冻柠檬茶
h)北海道3.6牛乳雪糕🍨
佢嘅雪糕系一包咁上,入面系一个雪糕球,都几好,可以拎出去一路行一路食,牛奶味都好足,用套餐去加只系$10,超市买应该唔止,食套餐都建议加番个,好味😋
蕃茄
元气牛小排
严选新泻葱烧鸡皮
大崎蟹柳沙律
牛骨蛋花汤
午市-店长严选豪华套餐(4-5人前) ($1628)❤️‍🔥🥩特上霜降牛五花(烧肉汁)雪霜般的牛五花,雪花均匀,配咗烧肉汁,肉质肥美、入口Juicy、软熟无比,咬落去入口即溶。❤️‍🔥🥩特上牛胸腹肉(烧肉汁)牛胸腹肉脂肪丰厚且味道醇厚,肉质具弹性,牛肉味香浓。❤️‍🔥🥩厚切特上塩香牛舌经过大火盐烧,口感爽口弹牙,真系一试难忘!❤️‍🔥🥩上级和牛里脊肉(月见汁) 和牛果然唔同花纹,色泽都同一般嘅牛肉相差好远,极多雪花,分布得好均匀,一睇就知系靓牛肉,配上生蛋造成嘅月见汁,味道非常出色。❤️‍🔥🥩特上M9和牛肉眼扒和牛色泽鲜艳,油脂丰腴,肉汁混合软滑蛋浆,口感好满足。❤️‍🔥🥩极上霜降和牛肩翼板扒油脂分布好靓,而且和牛油香味浓郁,令人回味。❤️‍🔥🥩严选霜降黑毛和牛西冷油脂分布比较多,牛味浓厚,入口即溶。🐔🐖鸡肉& 猪肉类🤍樱姫鸡腿肉(味噌)啖啖鸡肉,肉质软腍。🤍特选猪颈肉(辣味噌)猪颈肉切得好幼身,好快就可以烧熟食得。🤍特选猪五花(柚子胡椒)柚子胡椒奄制的味道特别,吃落令人很开胃,猪五花带油脂,烧出来较香,软熟又有口感。🦀海鲜类👍🏻原条蒲烧鳗鱼冇骨,厚身,啖啖肉。👍🏻北海道甲罗烧 2份重蟹膏味,鲜甜。
午市-店长严选豪华套餐(4-5人前) ($1628)

❤️‍🔥🥩特上霜降牛五花(烧肉汁)

❤️‍🔥🥩特上牛胸腹肉(烧肉汁)
牛胸腹肉脂肪丰厚且味道醇厚,肉质具弹性,牛肉味香浓。

❤️‍🔥🥩厚切特上塩香牛舌
经过大火盐烧,口感爽口弹牙,真系一试难忘!

❤️‍🔥🥩上级和牛里脊肉(月见汁)

❤️‍🔥🥩特上M9和牛肉眼扒
和牛色泽鲜艳,油脂丰腴,肉汁混合软滑蛋浆,口感好满足。

❤️‍🔥🥩极上霜降和牛肩翼板扒
油脂分布好靓,而且和牛油香味浓郁,令人回味。

❤️‍🔥🥩严选霜降黑毛和牛西冷
油脂分布比较多,牛味浓厚,入口即溶。

🐔🐖鸡肉& 猪肉类
🤍樱姫鸡腿肉(味噌)
啖啖鸡肉,肉质软腍。

🤍特选猪颈肉(辣味噌)
猪颈肉切得好幼身,好快就可以烧熟食得。

🤍特选猪五花(柚子胡椒)

🦀海鲜类
👍🏻原条蒲烧鳗鱼
冇骨,厚身,啖啖肉。

👍🏻北海道甲罗烧 2份
重蟹膏味,鲜甜。

🥜前菜
🤍酸辣萝卜
萝卜爽口,酸酸甜甜,越食越开胃。

🤍和风波菜
菠菜腌得够入味,仲有麻油香,开胃又爽口。

🤍和风山菜
山菜清新爽口,味道唔错。

🥗小吃
🤍元气卷心菜
🤍生菜配味噌肉酱
配埋烧肉一齐食,可减腻感。

🤍大崎蟹柳沙律
食落啖啖都有足料的蟹柳,配合青瓜蔬菜丝,味道不错。

🤍野菜盛合
无特别,普通菜物。

额外加点:
🤍柚子青柠梳打($32)
入面有青柠檬和黄柠檬两款,柠檬泡制的梳打,配有薄荷叶,喝落特别清香和清新的感觉。

🤍巨峰提子乳酸梳打($32)
正常巨峰提子味,甜左少少。

🤍火龙果荔枝梳打($32)
清新的火龙果梳打,配合荔枝味,
烧肉时饮非常夹。

🤍三得利生啤($50)
正常生啤味道,下次会试第二款。

📍牛繁
荃湾大河道100号海之恋商场2楼2025号舖

✨评分:8.5/10
💰人均消费:$500
2021-11-13 0 浏览
天气转冷,一定系去吃烤肉和打边炉。朋友推介到荃湾吃烤肉,即管一试。先赞赏座位宽敞,空间感十足。餐牌选择很多,最後我们点选了严选霜降黑毛和牛西冷和 雾岛温泉蛋饭。黑无喎牛真的很好吃,油花充足,只要加少许调味便能够吃到牛味了。温泉蛋饭也很好吃,简单一只鸡蛋加上日本米,已经轻松完成整碗饭牛板腱弹牙, 脂肪比例略少, 反而牛舌有两种选择有薄也有厚的, 个人较喜欢厚的牛舌这里的抽气也做得不错,这点不得不提,最怕吃完烤肉,回到家中,又会带着浓烈的气味呢

先赞赏座位宽敞,空间感十足。

2021-11-07 151 浏览
同一个商场,不一样的招待。商场的店舖真的质数太一般了吧!未能提供免费泊车优惠,食材没有太大的惊喜,可以选择嘅餐厅很多,不会老远跑到荃湾。期待,假如还有分店在北区。😅
同一个商场,不一样的招待。

商场的店舖真的质数太一般了吧!

2021-10-30 321 浏览
Happy Friday同老公撑枱脚去牛繁食日式烧肉,食物种类有好多选择有日本同澳洲牛肉、豚肉、鸡肉同埋海鲜类,仲有好多前菜及配菜,都我哋两个人就叫咗两款牛肉、牛舌、鸡颈肉及豚肉,仲有前菜和风蕃茄都好好味😋仲有好好味嘅三得利黑金啤酒🍺同埋甜品士多啤梨雪糕🍦都好好味㗎。牛繁不单止好味,地方仲好清洁乾净,店员都好有礼貌,值得推介给大家😊仲有可以做会员之後可以储分积分,积分可以换到免费牛肉食㗎👍
仲有可以做会员之後可以储分积分,积分可以换到免费牛肉食㗎👍
2021-10-29 163 浏览
✈️朋友下星期就要移民去加拿大🇨🇦所以今晚饯行特登同佢拣咗牛繁食烧肉🔥..今次个荃湾海之恋呢间体验我觉得就真系麻麻哋,1⃣️枱与枱之间太近,同埋有啲迫,2⃣️食物质素我只系觉得一般,3⃣️但系服务态度就差咗少少啦,啲员工戴住口罩都觉得佢哋黑口黑面,我哋今晚两个人张枱好细,我哋嗌个二人餐又多嘢食,佢放野落嚟嘅时候好似好唔情愿咁,可能因为张枱太细佢都唔知放系边,佢黑口黑面咁企喺度等我拎开啲嘢俾佢摆落枱嗰阵...张枱咁细,我都唔知仲可以放边度❌所以整体感觉系好一般。今晚两个人食咗$752,但系我觉得以呢个价钱得到呢个服务质素同埋食物质素,我下次应该唔会再帮衬了。..🔥牛繁推介套餐 $548 (2人前)比想像中食物质素一般,可能环境因素影响左!..🐂博切得上盐香牛舌 $88呢个另外加嘅,呢个都还可以,但冇乜特别..🍻札幌生啤 $48..食物:⭐️⭐️⭐️服务:⭐️位置:⭐️⭐️⭐️⭐️..💰 $752 (2人前晚餐)..📍荃湾西海之恋商场2楼2025号
🔥牛繁推介套餐 $548 (2人前)
比想像中食物质素一般,可能环境因素影响左!
🐂博切得上盐香牛舌 $88
呢个另外加嘅,呢个都还可以,但冇乜特别
🍻札幌生啤 $48
食物:⭐️⭐️⭐️
服务:⭐️
位置:⭐️⭐️⭐️⭐️
💰 $752 (2人前晚餐)
📍荃湾西海之恋商场2楼2025号

2021-10-27 204 浏览
荃湾真系出名打边炉多,就连烧肉都多😆 呢间牛繁系尖沙咀间分店想walk in食真系难过登天。见荃湾开左分店就try try 先。🤩今次安排左系房既座位,地方非常宽躺,最紧要系无油烟👍🏻1️⃣豪华盛合 $688一睇menu就比佢吸引住🤤盛合包括左特上澳洲和牛肉眼扒,极上澳洲和牛肩板肉,特上澳洲胸腹肉,特上五花牛同厚切牛舌😋牛肉品质有惊喜,好有咬口。重点个厚切牛舌满足到超爱牛舌既我😋2️⃣大人气温泉蛋伴饭 $43朋友话食肉要有饭送,就叫左个温泉蛋饭😂 仲以为平平无奇,但个温泉蛋配埋个烧汁真系一流😬3️⃣焦糖啤酒 $38计我话食烧肉当然要配啤酒啦,但呢个系焦糖味,又本住会中伏心态叫黎试🤣 饮落又真系好香既焦糖味,不过饮哂都几有罪恶感😝

今次安排左系房既座位,地方非常宽躺,最紧要系无油烟👍🏻

1️⃣豪华盛合 $688

2️⃣大人气温泉蛋伴饭 $43

3️⃣焦糖啤酒 $38
2021-10-21 135 浏览
呢度啲烧肉好味,叫咗几款都好好味! 平日午市好抵食!午餐拣咗特上牛胸腹肉$126,配左烧肉汁,牛胸腹肉几厚身,肉味香浓,有少少咬口。锺意午市套餐够丰富,有蟹柳沙律及牛骨汤。我锺意牛骨汤清清地,有牛香,而且仲有蛋花。除咗白饭仲可以加$18拣茶渍饭、雾岛温泉蛋饭。我哋每样叫咗一个。另外一个午餐叫了牛五花,我反而几锺意食呢一只肉。香口,肉质好食。上次食过壶渍牛肋条,觉得好好食所以今次都叫。牛肋条份量够多,有相当好食!就算烧耐咁少少,肉质都好林滑。牛舌亦都相当出色。餐饮拣咗冻柠茶、炭烧鸟龙。食烧肉啱晒!

呢度啲烧肉好味,叫咗几款都好好味! 平日午市好抵食!

午餐拣咗特上牛胸腹肉$126,配左烧肉汁,
牛胸腹肉几厚身,肉味香浓,有少少咬口。

锺意午市套餐够丰富,有蟹柳沙律及牛骨汤。

就算烧耐咁少少,肉质都好林滑。牛舌亦都相当出色。
餐饮拣咗冻柠茶、炭烧鸟龙。食烧肉啱晒!

2021-10-21 130 浏览
难得今日约左朋友,一於lunch食好野~ 日式烧肉午市有套餐,价钱抵食又丰富。Set lunch有前菜、沙律、汤及饮品。沙律有两款,每样拣咗一款。汤系牛骨蛋花汤。▶️元气牛小排$148大崎蟹柳沙律,够多沙律酱,青瓜爽口,蟹柳又够多。元气牛小排拣咗配推荐嘅烧肉汁,大大块,肉质香,肥瘦适中。烧肉汁好惹味。饭加$18拣咗大人气雾岛温泉蛋饭,好好食😋▶️元气牛五花$128薯蓉沙律,薯蓉够蓉,好味饱肚。元气牛五花配咗烧肉汁,肉质肥美,入口juicy~ 茶渍饭大大碗,有茶香。▶️跟餐加$68加一份薄切特上盐香牛舌盐酱。牛舌好爽,好味!▶️散叫咗壶渍牛肋条$108好吸引,有两大条,肉质林,好入味~呢间烧肉大满足!

▶️元气牛小排$148
大崎蟹柳沙律,够多沙律酱,青瓜爽口,蟹柳又够多。

饭加$18拣咗大人气雾岛温泉蛋饭,好好食😋

▶️元气牛五花$128
薯蓉沙律,薯蓉够蓉,好味饱肚。

▶️散叫咗壶渍牛肋条$108
好吸引,有两大条,肉质林,好入味~

呢间烧肉大满足!
2021-10-10 189 浏览
中秋节就梗系要烧野食架啦,但而家天气咁热又唔想去户外果D 任食烧烤场度烧,跟住就谂起不如去食日式烧肉。我地叫左两个午市套餐,再另外用优惠价追加左两碟肉。分别系严选樱姬鸡腿肉同埋猪颈肉。而套餐仲跟左牛骨蛋花汤、蟹柳沙律、 白饭同埋一杯饮品。严选樱姬鸡腿肉啖啖鸡肉,肉质软腍,而猪颈肉切得好幼身,好快就可以烧熟食得,呢两款肉我都简左柚子胡椒汁,胡椒味几浓,烧完都仲食到胡椒嘅辛辣味。特上牛胸腹肉同本屐骨间牛肋肉两个配烧汁都几好,可以食得返牛肉本身嘅肉味。牛肋肉比较难烧熟,但味道就比另一个好。

2021-10-03 162 浏览
价钱及食物质素都好好嘅日式烧肉店,地方整洁企理,服务员态度非常好,经理用心介绍食物,味道很好,荃湾区最好的烧肉店,绝对值得推介的日式烧肉尊门店👍👍👍😋😋😋
2021-10-03
2021-09-26 361 浏览
今日两口子去行下街搵食,有啲想食牛, 好似有3间,但一间系火锅放题一间系烧肉放题我哋仲话减紧肥(well, 系口号黎)所以都系食单点叫就算。2个人,2个餐(一个普通set, 一个+钱升级左饭),2杯野饮(1杯系叫啤酒好)要加1,大约$270呢度都几得意,全部要用QR code自助落单呢度几好环境几大,4-6人聚埋食都有长枱,同埋佢都算好乾净。因为韩烧有时好惊个地板呀,枱面系 油淋淋。上菜快,以下就系全部嘅嘢食个套餐包埋一个前菜小食( 系菠菜同)豆芽 同埋一碗 蛋花汤, 仲有个沙律。个薯蓉, 我实在觉得太heavy同埋加咗芝麻酱好难食,omg 。沙律完全冇问题。其他食家讲个牛舌几好味,我都真系试咗又真系几好味🤣👍🏻我拣咗盐烧~焫焫焫焫焫着我挂住食, 都系叫老公影相send畀我用🖖🏻老公系食牛肋骨,都好食。但我 锺意食牛舌多啲因为可以烧到脆脆地🤭🤤🤤🤤🤤🤤呢个系加钱升级嗰个温泉蛋饭, 佢份量大约系两个饭再捞个蛋其实劲咸, 好彩我系叫左白饭, 然後再将我个白饭都捞落去, 先至冇咁咸。so far 加埋烤肉点酱咸咸香香咁都几好🤤但系 有个唔知 焦糖啤酒,我老公叫左,omg 伏黎既。我觉得大班4

今日两口子去行下街搵食,
有啲想食牛, 好似有3间,
但一间系火锅放题一间系烧肉放题
我哋仲话减紧肥(well, 系口号黎)
所以都系食单点叫就算。

2个人,
2个餐(一个普通set, 一个+钱升级左饭),
2杯野饮(1杯系叫啤酒好)
要加1,大约$270

呢度都几得意,全部要用QR code自助落单

因为韩烧有时好惊个地板呀,枱面系 油淋淋。

上菜快,以下就系全部嘅嘢食

沙律完全冇问题。

其他食家讲个牛舌几好味,
我都真系试咗又真系几好味🤣👍🏻
我拣咗盐烧~

焫焫焫焫焫着

我挂住食, 都系叫老公影相send畀我用🖖🏻
老公系食牛肋骨,都好食。
但我 锺意食牛舌多啲因为可以烧到脆脆地🤭🤤🤤🤤🤤🤤

但系 有个唔知 焦糖啤酒,我老公叫左,omg 伏黎既。

我觉得大班4-6个朋友黎都几好!
两口子也是岩拍拖。

♈ Aris
  • 薄切特上盐香牛舌
2021-09-26 228 浏览
假期午餐唔洗等位就已经好难得。老婆话要食烧烤,又唔想午餐就任食,好彩系唔想等位的情况下撞入呢间。点了两个定食,讲真不如一开始就收贵少少,选个饭或面都加几种价钱,对有选择困难的我都几苦恼。。最後我加了钱叫个葱加蛋饭,希望系可以生食用的日本蛋啦。。不过唔多想,有点太咸,我加了个白饭落去搞埋都系咸,好彩我个肾应该唔错,大家记住加个白饭落去搞下,唔系就。。。切好放雪柜,加点酱上台,几方便。喇,呢个要考虑下葱同牛放埋一齐,都系生,所以我唯有加埋落去一齐烤,最後我技术差。。烤燶嗮。。sorry左下个薯容。。已经调味了,希望唔好加麻酱啦。。午餐,我系觉得唔错的,大家可以try try.
假期午餐唔洗等位就已经好难得。

切好放雪柜,加点酱上台,几方便。

左下个薯容。。已经调味了,希望唔好加麻酱啦。。

午餐,我系觉得唔错的,大家可以try try.
2021-09-22
2021-09-19 257 浏览
服务人员对客人态度 :「先生,(之後不说话) 」 之後六人餐嘅嘢就不断第俾你,让你摆低喺张枱度佢自己唔会摆喺张枱度,同佢讲张枱唔够位摆佢话摆返入厨房罗⋯⋯ $2000几蚊叫个六人餐仲买支酒未到90分钟叫你买单 食嘅时候唔会同你执枱收野之後埋左单就一窝蜂系咁过嚟执三四条友喺你面前系咁执野 好野 你搵第二个帮衬啦仲衰过放题任食我使乜来你到食之後经理来,:「咩事, (又系唔讲野)」 同佢讲个服务态度好有问题之後佢都唔睬你啊哦知道明白 成件事好似冇俾人服务过,何以服务态度服务质素
$2000几蚊叫个六人餐仲买支酒未到90分钟叫你买单
好野
你搵第二个帮衬啦
仲衰过放题任食我使乜来你到食

2021-09-19
2021-08-20 434 浏览
餐厅空间寛敞,装潢配件亦显心思,带出日系悠和风格。座位之间亦有足够空间,可以自成一格地用餐。薄切特上盐香牛舌 ($88)• 选择了以盐酱作为配搭,酱汁刚好吊起牛舌的香味,使肉味更香浓一点,但又不至於太咸而夺走牛肉的味道。• 牛舌的厚度适中,炙烧一会便已足够,食到爽脆的口感之余,又能嚐到油香。豚肉鸡肉三点盛合 ($168)• 盛合包括:猪五花、樱姬鸡腿肉及猪颈肉。全部都以长条状呈上,品嚐时有种啖啖肉的感觉,口感十足。• 两款肉都腌得均匀入味,基乎不用醮酱汁都十分滋味。• 豚肉的肉味颇香,肉的质感偏向有咬口;鸡肉则较为嫩滑,把皮的部份烧得微焦会更香口。极上和牛板腱 配 月见汁 ($178)• 肉和油脂的分布大概是7:3,颇为大片,而切割的厚度亦刚好,可以很快便烧出成品之余亦充份保留到牛肉原始的味道。• 配上嫩滑的月见汁,使原本香浓的牛肉外层微微包裹着生鸡蛋的滑溜令滋味程度大大提升!

薄切特上盐香牛舌

薄切特上盐香牛舌 ($88)

豚肉鸡肉三点盛合

豚肉鸡肉三点盛合 ($168)

• 两款肉都腌得均匀入味,基乎不用醮酱汁都十分滋味。

极上和牛板腱 配 月见汁

极上和牛板腱 配 月见汁 ($178)