2025-06-20
行完屯門AEON,見到「牛繁一人燒肉」即刻入去試!本來想試下午茶餐,但餐牌太吸引,燒肉控完全把持不住😂 ,結果點左牛繁套餐($155 ),套餐有份量選擇,啱晒唔同胃口!兼北海道原條魷魚($138),仲加左泰式酸辣醬($5)試新口味!牛繁套餐有牛胸花、特選肩胛片、薄切牛舌,仲有秘製燒汁同漬物(芽菜菠菜),配飯好滿足!牛胸花燒完仲有汁滴出!薄牛舌係我嘅最愛,入口好嫩!魷魚原條上,彈牙juicy,配泰式酸辣醬真是一個字:讚!夠晒開胃!味道夠特別,推介燒肉或魷魚都點來試!店內環境好有心思,設計仲好貼心,日式風,木質裝潢加燈光,單人位設計岩晒一個人嚟食,一格格有啲似自修室,私隱度高。枱面有個凹位,岩岩好放食物盤,超smart!仲有籃仔放隨身物。調料齊全,有胡椒、鹽、味噌、燒肉汁同辣粉,自己調味超自由!中間有小插曲,店員唔小心上錯菜,但好快發現,主動換返岩嘅俾我哋,服務態度👍 整體價錢合理,套餐有份量選擇。推介俾愛燒肉嘅朋友!
整體價錢合理,套餐有份量選擇。推介俾愛燒肉嘅朋友!