2024-01-18 164 浏览
🥩 牛気 🍲 知道希慎間牛気終於裝修完即刻去食下先個裝修真係幾靚 坐得又舒服一入門口左邊有雪糕&飲品自助區右邊一大個甜品櫃 & 熟食區 中間就有丸類同新鮮蔬菜等再入小小有醬料自助區真係超多選擇呀有Lv 1-6嘅餐可以揀 選擇困難症又發作😆最後揀咗Lv 5澳洲極上和牛+海鮮放題$438揀完之後店員拎咗兩隻得意達摩公仔嚟原來頭200個book位有得送超lucky🍀 讚好埋社交平台仲送埋御守添🥰分店限定嘅北海道海鮮湯配松葉蟹腳拼盤一嚟到梗係試飲咗個湯底先湯底勁正 仲好有層次除咗赤味噌外 完完全全感受海鮮嘅鮮味👍🏻上料果陣真係嘩一聲兩個大木盤圍住個爐 夠曬華麗打卡呃like一流🫶🏻 仲有日本和牛送🥳木盤上面有澳洲和牛/安格斯/牛舌/雞頸肉/雕魚片/牛骨髓同鮑魚 兩種和牛各有各好食澳洲和牛就比較重牛味而日本和牛就夠曬油花味😋 私心推介埋個希慎限定嘅日本特選牛肩胛肉眼 油花均勻 入口即化 🤤值得一提個雞頸肉 出面好少見到會有雞頸肉 雞頸肉超好咬口另外 烏雞卷都好出色海鮮拼盤(蝦/鮑魚/松葉蟹腳/螺/帆立貝/青口/鮮魚片)大大隻嘅松葉蟹腳食到 lam lam脷👅螺同鮑魚又夠彈牙 鮮魚片絕對夠曬新鮮
🥩 牛気 🍲

澳洲和牛就比較重牛味
而日本和牛就夠曬油花味😋
值得一提個雞頸肉 出面好少見到會有雞頸肉 雞頸肉超好咬口
另外 烏雞卷都好出色

海鮮拼盤(蝦/鮑魚/松葉蟹腳/螺/帆立貝/青口/鮮魚片)
大大隻嘅松葉蟹腳食到 lam lam脷👅

仲可以download app儲分拎coupon
CP值極高😍
  • Lv 5澳洲極上和牛+海鮮放題
2024-01-15 175 浏览
銅鑼灣嘅牛氣店最近經過大翻新,整個環境變得特別寬敞舒適,裝潢都以柔和木色為主調!最令人期待嘅係佢哋最新推出嘅限定北海道系列!我哋揀咗Level 5嘅澳洲極上和牛加海鮮放題,仲可以免費升級到無限追加嘅日本九州和牛肩舺肉眼,真係超抵食啊!而家仲有特別優惠,到3月31日為止,午市每位仲可以減$40!😋鍋底北海道夢幻海鮮湯,呢個湯底係店舖限定,仲會附送松葉蟹腳海鮮拼盤,裏面有松葉蟹腳、鮑魚、扇貝、海螺、大海蝦、青口同脆鯛魚片,全部海鮮新鮮到爆!湯底本身已經好鮮味,海鮮唔使加其他醬汁都好好味!之前再上精選拼盤,以環形精美木盤呈獻,擺放咗8款食材,包括澳洲極上和牛、特選牛小排 、牛舌 、日本赤雞雞爽肉 、牛骨髓、脆鯛魚片、鮑魚、烏雞卷,擺盤精緻,打卡必備,特選牛小排肉味濃郁👍🏼頂級九州和牛肩舺肉眼脂肪油花豐富,食到不停要加單😂其他肉類仲有北海道十勝豚五花腩、羊肉卷同SRF美國極黑牛等,另外仲有期限限定の迷你丼,真係唔怕食唔飽😂自助區非常整潔,有多款丸類、蔬菜、多款飲品,我地套餐包咗朝日生啤同清酒飲🍶而甜品有十勝紅豆豆乳冰豆花同奶蓋白肉丸子都係分店限定㗎,真係好似去咗轉北海道嘅感覺🤗好幸運贈送咗隻達

甜品有十勝紅豆豆乳冰豆花同奶蓋白肉丸子都係分店限定㗎,真係好似去咗轉北海道嘅感覺🤗好幸運贈送咗隻達摩廚師公仔😆

🎈牛気 (希慎廣場)🎈
銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場14樓1404-1405號舖
森仔難得係平日休假,就去左同家人食個happy lunch,再四周逛下。今次,去左銅鑼灣希慎廣場嘅牛氣,食佢個Lv5嘅豪州極上和牛+海鮮の食べ放題😝😝因為貪佢有足足120分鐘,同更多優質嘅牛和其他火鍋配料😚而午市價錢更加親民,每位成人只需要$398,而長者小孩子只需$308餐廳🍴環境裝修新淨,光線光猛,係咪一早清潔整理的感覺。而座位採用一卡卡的位置,有足夠私隱度之餘,亦讓客人坐得十分舒服😌而中間位置除了有醬料調製吧,仲有其他熟食,包括關東煮,炸物,小食。另外,還有一系列嘅甜品🍮和蔬菜🤩,應有盡有🫡🫡牛氣🍴呢排做緊優惠,只要叫lv5 /6的套餐,就會送一個叫「圈爐」的餐點。佢用一個大木拼圓盤,擺滿了各種高級食材:不同牛嘅部位和海鮮😝打卡100分🤟🏻🤟🏻食物方面,真係好好😚性價比很好高。當中森仔必須點名讚嘅係:🥇日本特選國產牛肩胛肉眼果然係Lv5先有得食!仲要係希慎店限定🤩🤩牛嘅味道很濃,油脂分布絕佳,嫩滑非常🙌🏻🙌🏻當中牛涮一涮,就可進食,有種入口即演的感覺!當中的油脂打在味蕾上,真的不得了,超級正😁😁😁森仔食唔停口😎😎🥈澳洲極上和牛此個另一產地的澳洲和牛,質素同樣優質,但係係兩種感覺。
因為貪佢有足足120分鐘,同更多優質嘅牛和其他火鍋配料😚

餐廳🍴環境裝修新淨,光線光猛,係咪一早清潔整理的感覺。

食物方面,真係好好😚性價比很好高。
當中森仔必須點名讚嘅係:

🥇日本特選國產牛肩胛肉眼
果然係Lv5先有得食!仲要係希慎店限定🤩🤩
牛嘅味道很濃,油脂分布絕佳,嫩滑非常🙌🏻🙌🏻
當中牛涮一涮,就可進食,有種入口即演的感覺!
當中的油脂打在味蕾上,真的不得了,超級正😁😁😁
森仔食唔停口😎😎

🥈澳洲極上和牛
此個另一產地的澳洲和牛,質素同樣優質,但係係兩種感覺。
此牛牛味比日本🇯🇵的更濃厚,同時更有咬口。
相對上較瘦身,沒有那種油脂和入口即化的感覺。
另一種的食法😚

🥉帆立貝,活海蝦,脆魚鯇
全部海鮮均十分新鮮🥰🥰🥰
帆立貝:大大隻,滿有肉地,鮮味非常
海蝦:新鮮大隻彈牙,足足有大約半隻手咁大
脆魚鯇:不食火鍋🍲魚的森仔也覺得魚夠鮮,同時肉質夠結實又嫩滑😉😉

🥉北海道風炙燒芝士帆立貝
這個也是希慎限定!
芝士味和千島醬汁搭配,再加上炙燒效果
帆立貝的味道更加突出🤓惹味非常!

同時,餐廳🍴仲有專屬app可儲分拎coupon,新加入仲有加時卷可用😌😌
而同時讚好social media,仲會送你精美牛氣御守一個😍

總括而言,牛氣午市絕對值得一試,食物質素優質,食物上枱速度極快🤓同價中無敵,值得encore
  • 極上澳洲和牛
  • 日本特選國產牛肩胛肉眼
  • 海鮮拼盤
行完工展會咁攰就去食返餐好野😍好耐無食牛気啦 原來希慎間牛気翻新左👍火鍋放題分lv1-lv6等級放題套餐 今日豪啲揀個lv 5澳洲極上和牛加海鮮放題 仲有分店限定嘅北海道海鮮湯配松葉蟹腳海鮮拼盤 仲送日本和牛🤩🤩自助區個關東煮好過癮🥳 滿足左去日本7-11夾關東煮嘅願望🤣火鍋配料都好齊 蟹棒都一定要記得夾夾完拎返埋位 時間啱啱好👍 開波!▫️Lv 5澳洲極上和牛+海鮮放題 ($438)先有一個火鍋拼盤上枱🙌有澳洲和牛/雞爽肉/烏雕片/雕魚片等 真係海陸空有齊晒跟住就係主角澳洲和牛啦☺️和牛海鮮拼盤 齋睇都流曬口水🤤 澳洲和牛油脂分佈平均 牛味濃郁想食油花 就要食日本和牛🫡入口即溶嘅感覺😌😌推介烏雞卷 薄切得嚟又夠爽口嫩滑另外 一定要試下分店限定嘅希慎限定嘅日本特選牛肩胛肉眼同北海道十勝豚五花腩 全部都超濃肉味👍🏻食肉獸真係可以刷返餐勁🤭海鮮湯配松葉蟹腳海拼盤湯底味道濃厚 減淡適中 滿滿鮮甜味 齋飲都正 😋 海鮮拼盤用料新鮮 絕對唔求其 蟹肉鮮甜無怪味 貝殼類都好彈牙 一d都唔會韌十勝紅豆豆乳冰豆花+奶蓋白肉丸子走前可以叫個分店限定十勝紅豆豆乳冰豆花同奶蓋白肉丸子同出甜品自助區滿足下個甜品胃
行完工展會咁攰就去食返餐好野😍
好耐無食牛気啦 原來希慎間牛気翻新左👍

火鍋放題分lv1-lv6等級放題套餐

自助區個關東煮好過癮🥳
滿足左去日本7-11夾關東煮嘅願望🤣
火鍋配料都好齊 蟹棒都一定要記得夾
夾完拎返埋位 時間啱啱好👍 開波!

▫️Lv 5澳洲極上和牛+海鮮放題 ($438)

先有一個火鍋拼盤上枱🙌

推介烏雞卷 薄切得嚟又夠爽口嫩滑
食肉獸真係可以刷返餐勁🤭

海鮮湯配松葉蟹腳海拼盤

十勝紅豆豆乳冰豆花+奶蓋白肉丸子
走前可以叫個分店限定十勝紅豆豆乳冰豆花同奶蓋白肉丸子同出甜品自助區滿足下個甜品胃 個人最怕甜品太甜 但分店限定呢兩個甜品有驚喜 豆花濃濃豆香加埋微甜紅豆超夾
丸子超煙韌 配上奶蓋 新穎享受😎

午市埋單仲可以減40 店員仲送咗達摩同御守
原來頭200個booking會有🤩 仲推仲埋download app 儲分🫶🏻
人氣日式涮涮鍋放題店【牛気】希慎廣場分店裝修2個月後重開,日系裝潢光亮簡潔,坐位更闊落舒適,自助區食物選擇也較以往豐富集中。門口大型吉祥物「達摩廚師」足足有真人大小,加上店內不同造型的達摩廚師,處處都是打卡位。放題套餐有6個Level選擇,價錢由$198起。午市時段11:30至17:00前入座,每位可減$40,長者和小童更有額外$40-$140的優惠,最便宜只需$118就可享用90分鐘放題,非常超值。選了Level 5澳洲極上和牛+海鮮120分鐘放題,見到冬日限定的「秘製羊腩煲」,只需+$48就可以吃得到,暖乎乎很補身,當然不會錯過。Lv5放題套餐食材以環形木盤擺放,包括極上和牛、特選牛小排、牛舌、日本赤雞雞爽肉、牛骨髓、脆鯛魚片、鮑魚、烏雞卷,極度豪華,享受味覺盛宴同時亦盡視覺滿足。羊腩煲加入大量枝竹、馬蹄、冬菇、竹筍與香料慢燉,羊腩炆得入味,口感鬆軟,微微騷香但沒有膻燥味。套餐還可無限任吃羊肉卷,薄薄的在羊腩汁裡一淥入口爽滑,令人忍不住一卷接一卷。希慎廣場還有分店限定的「北海道系列」包括日本特選國產牛肩胛肉、十勝豚腩肉、北海道風炙燒芝士帆立貝、北海道產馬鈴薯牛肉餅/豚肉餅/粟米餅、

希慎廣場還有分店限定的「北海道系列」包括日本特選國產牛肩胛肉、十勝豚腩肉、北海道風炙燒芝士帆立貝、北海道產馬鈴薯牛肉餅/豚肉餅/粟米餅、十勝紅豆豆乳冰豆花、奶蓋白玉丸子及蜜瓜卷蛋。
自助區有日本風主題推廣食品如沖繩豚足煮物、番茄牛肋條、日式豬軟骨、茶碗蒸、章魚丸子燒。另有多款開胃小菜、關東煮、肉丸、時令蔬菜、沙律水果、甜點雪糕、冷熱飲品可供選擇。

餐廳選用食材講究,引入以有機方法種植的本地菇菌及水耕菜,味道特別清甜天然。雞蛋由日本農場直送,合乎高衛生標準,吃得特別放心。而個人心水是Q彈軟糯,香氣濃郁的芝麻/花生麻吉燒。
2024-01-06 314 浏览
今日天氣轉涼,梗係要打個靚邊爐啦😎 <牛氣>不嬲出名正, 我記得好多年前開始已經成日食佢嗰個有澳洲極上和牛既放題😆😆 今日黎到希慎新店,繼續點佢個level 5 豪州極尚和牛加海鮮放題🤩 原來最近仲有個新gimmick, 加48蚊仲有個羊腩煲同任食羊肉片,梗係要試下啦😎🌟餐廳環境非常舒適,夠曬光猛,自助區好多嘢食,熟食例如有關東煮,蕃茄牛肋肉,炸物, 雪糕,自制棉花糖等等😍另外蔬菜自助區啲質素都好高,選擇又多,樣樣都好新鮮🫶🏻🌟醬料方面都有唔少嘅選擇,點樣配搭都好,實有一款你鍾意。 記住要攞腐乳返去配羊腩煲呀😎🌟除咗羊腩煲之外我揀咗牛骨湯湯底,餐廳會先嚟一個拼盤先,包羅萬有包括牛小排,牛肩胛肉,脆鯛魚,鮑魚,牛骨髓,雞肉同烏雞卷等等, 個拼盤設計好靚,打卡一流👍🌟嘢飲方面出面都好多選擇,但係唔好唔記得有清酒同啤酒係任飲㗎🤩🌟放題方面當然要點澳洲極上和牛啦 ,超級真心推介,食咁多年都一樣咁正,原來今日仲有個期間限定,提供埋日本特選國產牛肩胛肉眼,入口即溶,非常唔錯🫶🏻🌟海鮮方面,脆鯛魚片係推介,另外蝦同鮑魚都好大隻。 而且仲有三文魚刺身同埋一啲刺身丼飯,鍾意食嘅千祈唔好錯過🥰🌟加48蚊嘅

🌟加48蚊嘅羊腩煲都好足料,配埋佢哋特製嘅腐乳簡直係絕配。另外任點任食嘅羊腩片都好襯羊腩煲個湯底,食完真係暖笠笠😌

期間,職員突然同我哋講,原來我哋頭100位嘅book位VIP客人,仲送咗一個牛氣公仔同牛氣護身符俾我哋🥰 設計都好靚, 藉此都祝願大家2024年健健康康,長食長有😎

呢間餐廳真係好啱一家大細嚟食,見到一家人出去整棉花糖或者將自己杯雪糕加唔同嘅topping上去,都覺得<牛氣>唔只係一個放題餐廳,仲係一家人聚會嘅一個樂園😆😆 另外咁多年食物質素都keep得到, 分店遍佈港九新界,相信大家打邊爐都一定會諗起<牛氣>,真心推介🫶🏻

2024-01-01
凍冰冰嘅日子👉🏿👈🏻心思思想打邊爐 銅鑼灣希慎店「牛気」最近靚裝完隆重開幕 🎊係時候約埋朋友仔去擦番餐🥳店舖有LV1-LV6 六款套餐 ✨選了LV5澳洲極上和牛+海鮮放題套餐✨配埋店舖限定北海道海鮮湯🥣和人氣祕製羊腩煲🥣 北海道海鮮湯以赤味噌湯為主 湯頭濃郁鮮甜😛羊腩炆得軟腍入味 🥢蘸上靈魂腐乳醬令人垂涎欲滴🤤加配羊肉卷🐑羊肉煲配羊肉卷🫔食完成個人暖笠笠🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♂️希慎分店推出日本和牛🐮和一系列北海道食品🍲三位或以上惠顧LV5或LV6放題套餐✨升級至「和牛大滿貫」 🤩環形精美木盤 盤內擺放多款食材💥包括澳洲極上和牛、特選牛小排、牛舌、牛骨髓、鮑魚、脆鯛魚片、烏雞卷、日本赤雞雞爽肉 呃like打卡無得輸🥰期間限定食物包括日本特選國產牛肩胛肉眼🐮、北海道風炙燒芝士帆立貝、北海道十勝豚五花腩 🐷、十勝紅豆豆乳冰豆花、、、單單看食物賣相就已經心心眼👀自助區包羅萬有🙌有關東煮、日本直送烏冬、水耕菜、飲品、甜品等等、、、甜品區有奶凍、芒果糯米飯、棉花糖、日式果子、雪糕🍦要走幾轉先可以試勻🙌為食妹👧🏻私心推介日本特選國產牛肩胛肉眼 佈滿油花 入口即溶👏炙燒芝士帆立貝 芝味香濃🧀鮑魚、大蝦新鮮爽

為食妹👧🏻私心推介日本特選國產牛肩胛肉眼 佈滿油花 入口即溶👏炙燒芝士帆立貝 芝味香濃🧀鮑魚、大蝦新鮮爽彈👍🏿三文魚刺身肥美🐠一口丼飯一啖一口好滿足😋

拍下牛気火鍋照片上載至個人社交平台打卡並@牛気免費獲贈牛御守一個 快d帶牛御守同達摩公仔番屋企 帶幸福俾身邊嘅人🥰

希慎店食物質素高 店員行動迅速 環境氣氛不錯 整體非常之滿意🫰🏻
2024-01-05 112 浏览
今次嚟試裝修後重新開業嘅牛気揀咗Lv5 $438/位,好多嘢食,頭round 夠哂豐富,120分鐘基本上要密密食先夠凍凍地,加咗個秘製羊腩煲$48,羊腩夠腍,味道濃郁,有齊枝竹丶蓮藕丶竹筍丶冬菇等配料,唔錯!除咗跟餐肉類丶海鮮類可追加外,另有幾款壽司丶甜品可點,自助區亦有火鍋配料丶熟食丶甜品丶咖啡丶罐裝飲品等,種類多到試唔哂!幾款食品係希慎店限定,我哋試咗其中兩款,日本特選國產牛肩胛肉眼丶北海道風灸燒芝士帆立貝

今次嚟試裝修後重新開業嘅牛気

除咗跟餐肉類丶海鮮類可追加外,另有幾款壽司甜品可點,自助區亦有火鍋配料丶熟食丶甜品丶咖啡丶罐裝飲品等,種類多到試唔哂!

It's time to Shabu Shabu♨️ Japanese All You Can Eat🥢 ..凍冰冰最岩打邊爐♨️,日式涮涮鍋都係一個唔錯既選擇。呢間餐廳吃到飽來說質素算不錯呢,環境舒服以和風設計🎏、自助區選擇多仲有小食 & 熱食供應、甜品都一應俱全,而且牛肉質素不錯吃喔!🔸LV5澳洲極上和牛+海鮮放題 $438(店舖限定)🔸北海道海鮮湯 配松葉蟹腳海鮮拼盤🔸日本特選國產牛肩胛肉眼🔸北海道風炙燒芝士帆立貝🔸三文魚刺身一個價錢就食到唔錯既牛❤️,雪花紋路清晰又好吃,質地柔軟、牛味香濃,呢個價錢食到日本和牛真的讚呢!仲有海鮮拼盤🦀,松葉蟹腳、鮑魚、帆立貝、花膠、青口、東風螺、海蝦等等,超級豐富!【期間限定】 日本特選國產牛肩胛肉眼,質地更油香,都可一試。配以北海道海鮮湯底🍲,不濃不淡正好。仲有期間限定既美食都不容錯過喔!讚好社交平台 & 下載APP賺取積分📲,仲有牛氣可愛公仔 & 御守吊飾 (戀愛、金錢、健康) 好精緻。最後分店限定甜品:🔸奶蓋白玉丸子 🔸北海道蜜瓜卷蛋🔸十勝紅豆豆乳冰豆花食完咁多野,甜品都唔少得!好靚好有特色,都值得一試🍧🍴,最後都唔少得雪糕Häagen-Daz

🔸LV5澳洲極上和牛+海鮮放題 $438

最後分店限定甜品
🔸奶蓋白玉丸子
🔸北海道蜜瓜卷蛋
🔸十勝紅豆豆乳冰豆花

食完咁多野,甜品都唔少得!好靚好有特色,都值得一試🍧🍴,

最後都唔少得雪糕Häagen-Dazs🍦 完美!來一趟北海道美食之旅吧💫
×××[牛気 -Nabe Urawa]×××
©銅鑼灣軒尼詩道500號希慎廣場14樓1404-1405號舖
近排要準備聖誕交換禮物🎁,就去左銅鑼灣個邊行下街買嘢,順便食飯。天氣咁凍就梗係熱辣辣打個邊爐取暖。希慎嘅牛気大翻身,仲推出咗分店限定嘅北海道夢幻海鮮湯同鮮美海鮮拼盤,咁特別,當然要試試佢我地叫左澳洲極上和牛+海鮮放題(Lv5套餐),每位$448 +1。 呢個套餐包左安格斯牛、牛肩肉、牛小排、美國肩肉眼等等,又有牛骨髓、烏雞片、鮮魚片任食除左牛肉選擇多之外,出面食材區都有好多野揀。咁岩我地1730食頭輪,見到佢有咖喱魚蛋、燒賣、豬軟骨等小食,之後會換款,有洋蔥牛肉、豬手等菜式,味道都唔錯架。甜品就一般,常見雪糕機嘅質素同啲小糕點咁。飲品都有好多選擇,兩排大雪櫃任揀。 唯獨烏冬方面係用自家制料,品質一般呢個套餐最主打嘅都係個海鮮拼盤,有蝦、螺、鮑魚、半隻蟹、青口同扇貝,淨係食呢個拼盤都幾滿足,蟹肉有鮮味,有口感,肉質絕對唔「梅」。 以放題質素講,各種海鮮都幾好👍🏻,唔會令你覺得比啲下欄野你食,啲肉質厚實,仲帶有海鮮嘅鮮味極上和牛真係食得出係3-400蚊價位嘅牛肉,叫左3次牛肉,都冇出現越比越差肉質嘅情況,對得住個價錢。 私心建議食極上和牛就好,其他肉類真係食到個分別!記住記住,個海鮮拼盤係

記住記住,個海鮮拼盤係佢重開優惠先有推廣,仲有希慎店限定嘅北海道海鮮湯底、甜品十勝紅豆豆乳冰豆花、炙燒芝士帆立貝。 呢排去食仲送埋牛気御守同公仔,都幾得意😂,哄到臭屁熊好開心😘

_
🍽味道指數:★★★★☆
📷環境指數:★★★★★
🛎服務指數:★★★★☆
💰抵食指數:★★★★★
😋推薦指數:★★★★☆

📍火鍋牛気(希慎廣場店)
2023-12-20
  • 極上澳洲和牛
  • 海鮮拼盤
冬天有好多人都鍾意打邊爐,我都唔例外,有啲甚至係一年四季。如唔想左計右計,火鍋放題就係最佳選擇!呢日我去咗希慎廣場14樓嘅 "牛気" ,係日式放題火鍋店,任飲任食,好滿足呢!店內地方寬闊,日式風情設計,裝修風格別具一格,環境潔淨舒適。希慎店限定 : 讚好牛気社交平台專頁,係指定帖文留言及tag兩位朋友,以及堂食惠顧Lv4或以上級別套餐,即可免費獲贈一份松葉蟹腳海鮮拼盤,拼盤包括 : 松葉蟹腳、原隻鮑魚、半殻扇貝、海螺、大海蝦、青口及脆鯛魚片。北海道美食 - 日本特選牛肩胛肉、北海道風炙燒芝士帆立貝、北海道十勝豚五花腩、十勝紅豆豆乳冰豆花等。下載 賺取TGG積分、輕鬆訂座以及專屬禮遇,咁可愛嘅牛気吊飾同3款御守(戀愛、金運、健康)。套餐 : Lv 4 澳洲榖飼黑安格斯牛 + SPF 美國極黑牛放題 + 海鮮放題 $338/位 (+10%)火鍋湯底共有6款,分別有希慎限定嘅北海道夢幻海鮮湯,亦有北海道昆布湯,秘製牛肉清湯,完熟番茄濃湯,黑蒜豚骨湯,日式牛骨濃湯-微辛,川椒麻辣湯-辛辣,想一次過試2款湯底只需要加$10。北海道夢幻海鮮湯 :金橙色嘅湯底,味道濃厚豐腴,加入多款海鮮材料,帶有
希慎店限定 :
下載 [嚐。高美會員APP] 賺取TGG積分、輕鬆訂座以及專屬禮遇,咁可愛嘅牛気吊飾同3款御守(戀愛、金運、健康)。

北海道夢幻海鮮湯 :金橙色嘅湯底,味道濃厚豐腴,加入多款海鮮材料,帶有濃濃嘅香甜,十分鮮味,味道濃而不膩,香氣十足,配料食材新鮮,放入湯燙一燙,吸收晒海鮮湯底嘅精華,食起上嚟更鮮甜更好味。
澳洲毂飼黑安格斯牛 - 色澤鮮艷,肉質軟嫩,充滿濃厚嘅牛肉香味,每一啖都香氣十足。
SPF美國極黑牛 - 賣相已經好吸引,品質極佳,脂肪分布均勻,入口即化。
特選牛小排 - 油花分佈均勻,質地柔軟,牛味香濃。
PRIME美國肩胛肉眼 - 肉質較為結實帶有嚼勁,牛味最濃,優質靚牛。
毂飼牛肩肉 - 高質素牛肉,肉味濃,油脂豐富,非常多汁嫩口。
雞腿肉 - 肉質彈性有咬口,富有雞鮮味,嫩滑好滋味。
豚肉 -  肉味香濃,肉質鬆軟,食落唔會有油膩感。
半殻扇貝 - 厚身嘅扇貝,肉質爽口,帶點清甜。
大海蝦 - 肉有彈性,蝦味重味道鮮美。
青口 - 濃濃嘅海水味,口感清爽,肉質鮮味無比。
原隻鮑魚 - 呢個滾耐啲,食得出好新鮮,煙韌彈牙,味道鮮甜。
蟹腳 - 長長嘅蟹腳加入火鍋內,非常新鮮,爽脆彈牙。
鯛魚片 - 口感爽脆、滑身,軟腍,食起嚟軟軟綿口感。
仲有羊腩煲同羊肉卷,冬天食完暖笠笠。羊腩煲好足料,羊腩連皮帶骨,肥瘦適中,唔會太重羊羶味,肉質腍滑多汁。羊肉卷都係初次嘗試,肉質鮮美入口爽滑,肥而不膩,食落肉質細嫩,唔錯。
自助區擺放多種食物及飲品供應 : 有機菇菌,本地有機農耕,萵荀,蘿蔔,手打黃金蝦丸,香菜豬肉餃,海帶結,銀芽,龍蝦丸,響鈴,豆卜,京蔥,苦瓜,花枝丸,土豆寬粉,醬料等。關東煮、前菜小食、沙律、丸類、粉麵、湯品、水果、特飲、雪糕、甜品等等,款式實在太吸引啦。

手打黃金蝦丸 - 彈牙爽口,中間有流心鹹蛋黃餡,好味。唔只火鍋配料,仲有唔少熟食,三文魚刺身,熟蝦壽司,蟹柳壽司,鹽燒三文魚,日式照燒牛肉,豚角煮,酸辣湯等。挪威三文魚刺身 - 外表橙紅色,色澤亮麗,肉質爽甜,海水味以及鮮甜味濃郁。

飲品選擇多,罐裝有啲款式唔係一般放題見過嘅,亦有花茶、咖啡等。甜品方面,有芒果椰汁紫米,喵爪慕絲大福,芒果雪糕,低糖牛奶雪糕,牛奶布甸,黑豆豆腐花,糖水,時令水果等等,香甜美味。

北海道夢幻海鮮湯
  • 北海道風炙燒芝士帆立貝
  • 北海道十勝豚五花腩
  • 十勝紅豆豆乳冰豆花
2023-12-27 109 浏览
牛気 - 冬季限定秘製羊腩煲今日嚟到銅鑼灣一間日本餐廳,主打日式火鍋, 任食嘅模式,提供唔六個級別嘅套餐,有唔同種類、等級、部位嘅牛肉,最高級當然就有日本嘅和牛啦!透過會員app訂位嘅頭二百位,仲會有限定嘅遊戲公仔送添,另外係社交平台上載打邊爐嘅相tag埋牛気,仲會有限定嘅御守送添!Lv 5 澳洲極上和牛 加 海鮮放題 $438/位今次就揀咗等級五,可以任食澳洲極尚和牛同埋澳洲穀飼黑安格斯牛肉,等級一至等級四嘅所有食品都可以選擇,而家喺希慎廣場嘅分店仲可以任食日本特選國產牛肩胛肉眼!另外就係海鮮,有日本帆立貝、海蝦、原隻鮑魚,仲有來自挪威嘅三文魚刺身。而另一主角就係冬季季節限定嘅羊腩煲啦,食咗個人會暖笠笠嘅羊腩,仲有任食嘅羊肉卷。 +$48升級
牛気 - 冬季限定秘製羊腩煲

Lv 5 澳洲極上和牛 加 海鮮放題 $438/位

2023-12-27 63 浏览
天氣凍冰冰,梗係約埋好友去打邊爐!我就喜歡去人氣日本涮涮鍋 牛気度打邊爐,原來銅鑼灣店翻新左丫!作為牛魔王嘅我哋,揀左 LV4 澳洲穀飼黑安格斯牛+SRF美國極黑牛+海鮮放題!我哋仲揀左新推出嘅 #冬季限定 #北海道夢幻海鮮湯,兼送 #松葉蟹腳海鮮併盤,店員都推介我哋試丫!「北海道夢幻海鮮湯」以赤味噌湯為基底,整鍋都充斥住鮮甜海鮮味,蝦味濃郁!配埋個超豐富海鮮併盤,包括松葉蟹腳、原隻鮑魚、半殼扇貝、海螺、大海蝦、青口、脆鯛魚片,將窩心升級!話明火鍋放題,肉類海鮮等可以用QR CODE 落單,個人推介澳洲穀飼黑安格斯牛、美國極黑牛,估唔到佢哋有牛骨髓添!自助corner 就有本地有機蔬菜、熟食、關東煮、前菜、甜品等!飲品就有大量款色嘅罐裝飲料,同埋咖啡機可以自己沖!仲有雪糕機同埋棉花糖機,啱晒大人小朋友🥰我就最喜歡佢地有日本直送嘅烏冬同拉麵,真係特別彈牙!宜家只要任何惠顧,拍下祈願板照片或牛気火鍋照片,並上載至個人社交網站,就可以獲得牛気御守一個🥰
天氣凍冰冰,梗係約埋好友去打邊爐!

我就最喜歡佢地有日本直送嘅烏冬同拉麵,真係特別彈牙!

2023-12-21
🍽️銅鑼灣希慎商場真係好行又好食,最近又開咗新餐廳,搭電梯上到14樓,就見到門面大大間人氣食店~牛氣食日式燒肉店,梗係要食和牛,我哋揀咗佢哋嘅王牌menu,有和牛有海鮮。而家惠顧一支清酒或者果酒,仲可以免費加時30分鐘添,啱晒我呢啲鍾意慢慢傾慢慢嘆嘅人😋掃Qr code落單,方便又環保,落單大約10分鐘啲食物就上枱,等候嘅moment 可以去自助區攞食物先,有超過40款熟食、小食、飲品、甜品和水果。和牛類別都好多款,來自佐賀嘅有究極佐賀和牛三角嫩肌、A4和牛薄切牛肋肉、A4和牛角切、A4和牛肩胛、A4和牛小排、A4和牛牛肋條,款款都勁多油脂,入口爆汁,個人最鍾情薄切嘅牛肋肉,雪花均勻,無筋,另一半鍾情牛肋條,長方條形狀,入口夠咬感,牛味最香濃!lv4以上嘅套餐,有MOVENPICK 雪糕任食添!好滿足🩷
🍽️

有超過40款熟食、小食、飲品、甜品和水果。

2023-11-20 414 浏览
Renowned for serving shabu shabu sukiyaki, this all-you-can-eat restaurant offers a cozy dining experience with wide range of options.There are 6 shabu shabu soup bases, and 2 sukiyaki soup bases to choose from. Meat and seafood options are available at different price tiers, on top of the vegetables, sides, desserts and drinks placed at the counters.It is by far one of the all you can eat shabu shabu place with the best value for money.

午餐