牛気 (The ONE)

Nabe Urawa (The ONE)
21.9K
Foodie_erai
泰Happi 必食🥰
Foodie_erai
2025-09-29
關注
呢間放題真係「牛」到爆🐮 由頭到尾都係滿滿嘅牛氣同泰風味,啱晒鍾意食大件牛、又貪新鮮玩味嘅朋友😋  講返重頭戲先,Lv4 嘅澳洲穀飼黑安格斯牛同 SRF 美國極黑牛真係正到癲😍 安格斯牛油香濃郁、肉質嫩滑,一咬落去肉汁即刻爆出嚟,口感勁有層次🥰 至於美國極黑牛,脂香更加誇張,啲油花勻靚到好似雪花咁,啖啖都係幸福感,食到唔捨得停🤤 仲有海鮮放題加持,蝦、蠔、花膠樣樣齊,絕對滿足晒海鮮控🤤 但今期最值得尖叫嘅,係期間限定「泰 Happi」主題❣️ Level 2 開始已經有榴槤雪條任食,甜到心花怒放🤗 升上 Lv4 仲有泰式生蝦同 D24 榴槤雪米糍,鮮甜生蝦一啖就知新鮮,配埋酸辣醬汁好開胃🥳 到 Lv5 嘅貓山王榴槤雪米糍簡直係榴槤控夢中情人,香濃黏口,絕對係主角👍   除咗牛同榴槤之外,泰式放題都滿滿驚喜:涼拌秋葵、山椒扇貝裙邊清爽解膩😎 炸墨魚餅做到外脆內彈牙,一口接一口🥰 青咖喱雞又香又惹味,配埋泰式肉碎炒飯食極唔厭👍 甜品仲勁浮誇——由榴槤芝士蛋撻到榴槤巴斯克,都超有記憶點,再加埋泰式香芋椰汁露、開心果泡芙、牛奶雪糕,餐尾絕對唔輸蝕🌟 查看更多
miss 123
【💪🏻牛気|🇯🇵🇹🇭泰Happi|食盡日本泰國放題】
miss 123
2025-11-09
關注
【💪🏻牛気|🇯🇵🇹🇭泰Happi|食盡日本泰國放題】.牛気位於尖沙咀TheOne,交通極方便,坐位闊落,入去之前店員就問定我要咩湯底,好識得為客人慳時間,120分鐘放題正式開始喇!.牛気嘅牛肉出名多選擇,我今次揀咗「L4澳洲穀飼黑安格斯牛 + SRF 美國極黑牛放題 + 海鮮放題」 .美國黑牛切得夠薄身,入口即熔而且充滿牛味,我哋追加咗幾次!.豚肉、雞肉都好好食!丸類、蔬菜夠新鮮,海鮮有生蠔、魚…仲有今期主題係「泰Happi」有我最愛泰式生蝦刺身,甜品又有D24榴槤,大大大滿足😌.查看更多
VictoriaTam1222
二次在訪
VictoriaTam1222
2025-11-06
關注
今日想同大家分享下我最近去尖沙咀食嘅牛氣火鍋海鮮放題!而家仲做緊泰國主題有多款泰國美食,如果你係火鍋迷,呢度真係唔好錯過!一入到去,整體環境好舒服,裝潢現代又有氣氛,首先頭盤嚟一個三文魚刺身同埋生蝦,新鮮肥美~Lv4 黑安格斯牛+SRF極黑牛,佢哋嘅牛肉真係好正,唔單止新鮮,切得又薄又均勻,簡直係火鍋嘅靈魂!個人喜歡安格斯牛 比較瘦啲 冇咁多油脂。仲有豬肉 選擇多到你頭都暈。- **海鮮**:海鮮方面亦都唔錯,蝦、帶子都好新鮮,又大隻,搭配湯底食真係一流。甜品方面居然有榴槤雪糕,糯米糍 ,榴槤雪條好驚喜!必吃👍🏻😝湯底選擇非常之多!有麻辣、清湯湯等,適合唔同口味嘅人。我試咗鴛鴦湯壽喜燒/昆布湯 食完真係令人滿足!服務方面,員工都好有禮貌,反應快,隨時都有得幫你,令整個用餐體驗更加開心。查看更多
蔡老闆娘
蕃茄魚湯底好味
蔡老闆娘
2025-10-29
關注
同朋友去The one逛逛,經過「牛氣」,發現推出「泰Happi」主題,將泰國菜加到放題啊!店內乾淨闊落,好多卡位,座位舒服,店員有禮貌。我哋揀咗L5澳洲極上和牛+海鮮放題佢哋新推出-西西里蕃茄魚湯湯底蕃茄打碎,飲落好濃郁嘅蕃茄味,配搭埋魚嘅鮮甜,灼肉類好夾。海鮮拼盤内有:蝦、青口、鮑魚、帶子新鮮,鮑魚唔韌,墨魚滑鮮甜Q彈。日本特選和牛肩胛肉眼、澳洲極上和牛、美國肩胛肉眼特選牛小排,每盤牛肉都新鮮,肉質嫩滑、香濃,的確好滿足。另外可以手機落單,選擇壽司、火鍋配料、甜品、壽司等等。牛骨髓都好食,推介。自助區有自製棉花糖機,機器自動捲出棉花球,加啲糖就食得,啱晒小朋友一定好鍾意。自助區都見到好多火鍋嘅配料,重有豆腐花、日本雞蛋,蔬菜新鮮、菇類爽甜,令我食咗兩次嘅乳酪雪糕,配搭脆筒好正。查看更多
misschaninhk
嚟呢度✨️泰 Happi ✨️啦!
misschaninhk
2025-10-18
關注
✨牛気✨又轉新主題 ~ 泰Happi。我就率先嚟左食。套餐:Lv4 澳洲穀飼黑安格斯牛 + SRF 美國極黑牛放題 + 海鮮放題主題:泰Happi多左 d 乜 泰國菜?熱盤有青咖哩雞,d 雞煮到好入味,而辣度係一般香港人都能接受到嘅。多左好多款泰國麵,有辣有吾辣,任君選擇。凍櫃放有榴槤糯米糍,好煙靱、好有榴槤香味。座位 QR code 內,在自選食物「甜食類」那處,可選榴槤甜點,內有鮮榴槤肉 和 榴梗雪條,非常好味,榴槤控別錯過。其他食物有:Lv4 澳洲穀飼黑安格斯牛 色澤鮮紅, 肉質細緻,十分嫩口。 SRF 美國極黑牛牛味香濃,咬落有嚼勁。海鮮有青口、蝦、帶子,非常新鮮。今次嚟到 The One 分店,環境 同 地點都吾啱,好多4~6人枱,可約多d朋友一齊嚟食。查看更多
JosephineLui
日式涮涮鍋
JosephineLui
2025-10-13
關注
平時最鍾意打邊爐,牛気日式涮涮鍋,絕對係美食愛好者天堂!喱度有六大級別任食放題選擇,仲有超過5️⃣0️⃣款新鮮食材任你自由搭配🌟🍲喺牛気可以享受無限量美食,由入門級到高級選擇應有盡有,適合唔同口味既你🍣🥢特推:LV5 澳洲極上和牛 ➕️海鮮放題想食頂級牛肉🫢LV5澳洲極上和牛絕對不容錯過!精選牛肉肉質鮮嫩,仲帶有獨特油花😍🥩9️⃣款湯底:黑蒜豚骨湯,濃郁又香滑🍜✨🇯🇵日本特選和牛肩胛肉眼:入口即化,肉質鮮美❤️ 🍖穀飼牛肩肉:味道濃郁🌿 🇺🇸PRIME美國肩胛肉眼:肉質結實,帶有豐富肉汁🔥😋特選牛小排:細嫩肉質,加上美味脂肪💫🥓SRF美國極黑牛 : 肉質一流🌌 🇦🇺澳洲穀飼黑安格斯牛:肉味濃厚,口感極佳👌 👅牛舌:獨特的口感,口感滑腻💖 🐔日本赤雞雞爽肉:肉質鮮嫩多汁,口感滑順,帶有淡淡甘甜味🌈 🐟脆鯛魚片:新鮮魚片,口感滑嫩💦 🦪韓國生蠔 : 海鮮鮮香味✨🦐大海蝦:肉質彈牙🌊🍤竹笙蝦滑:獨特口感🌟無論係家庭聚餐、朋友聚會,慶祝特別日子,都係絕佳選擇🍽️🥳牛気📍彌敦道100號The ONE 4樓L404-L405號舖#nabeurawa #shabushabu #japanese #maonshan #opennow #牛気 #牛氣 #日式涮涮鍋 #打邊爐 #放題 #任食 #新店 #馬鞍山 #開幕查看更多
sweetssunday
[飲食] 牛気(尖沙咀)♥人氣高質的火鍋放題
sweetssunday
2025-09-25
關注
我同媽媽來到尖沙咀The ONE的「牛気」,主打火鍋放題,食物的款式有特色,非常美味,多款佳餚讓一眾嘴饞的食客品嚐。我們選了Lv4套餐,包括澳洲穀飼黑安格斯牛 + SRF美國極黑牛放題 + 海鮮放題,主題是韓風祭,另選了日式牛骨濃湯底,濃郁牛骨味道。牛肉片薄身,牛肉肉質軟嫩,極黑牛肉味濃,肉質腍口,輕涮幾秒巳可食,感到最美味。新鮮拼盤好新鮮,帆立貝嫩滑,大蝦清甜,鮑魚彈牙,花膠膠質多,青口及蜆肉肥美,食過番尋味。另外選了D24榴槤雪米糍,榴槤餡好多,口感細膩的甜品。外面自助區有好多熟食,韓式風味多款選擇,最喜愛食關東煮,仲有多款蔬菜、丸類、沙律吧、飲品、甜品及醬料等,包羅萬有。牛気(尖沙咀)地址:尖沙咀彌敦道100號The ONE 4樓L404-405號舖查看更多
fong1115
泰牛!泰興奮 性價比超高火鍋放題
fong1115
2025-09-15
關注
最近同朋友去試咗人氣火鍋店「牛氣」,佢哋趁住10周年搞緊「泰Happi」新主題,將泰國菜同開心果甜點加到放題!今次揀咗Level4嘅放題,從湯底到菜品都幾有驚喜,性價比幾掂,鐘意牛肉同海鮮嘅朋友可以參考下。1. 湯底:經典揀擇,啱晒唔同口味放題湯底揀咗蕃茄湯同牛肉清湯,照顧到開胃同清淡需求:•蕃茄湯:酸甜口感清爽唔膩,餐前飲返碗可以開胃;•牛肉清湯:味道純樸,配各式牛肉就最啱,突出食材本身嘅味,清淡黨必揀。📍牛肉(全晚最正):試咗澳洲穀飼黑安格斯同SRF美國極黑牛兩款高質牛肉。黑安格斯牛脂肪分佈勻稱,涮完口感嫩滑;SRF極黑牛更係入口即溶,油香夠晒濃,實打實全晚最愛!📍泰式主題菜:配合今次推廣,有泰式船麵湯、泰式生蝦、泰式酸辣牛肉羹、手搗青咖喱雞等,酸辣鲜香嘅泰式風味,為火鍋加埋豐富層次。📍海鮮同刺身:海鮮拼盤誠意滿滿,蝦、青口、帶子新鮮飽滿,煮完唔會縮水,鮮味十足;厚切三文魚刺身肥美冇雪味,喺放題入面真係好難得。查看更多
Bakdiusingchoi
🌟 牛気120分鐘大滿足日式涮涮鍋放題,晚市每位只需$338🌟
Bakdiusingchoi
2025-09-12
關注
🍴🍽🍴🍽🍴🍽️🥘🥘🥘🥘🥘🍴🍽🍴🍽🍴🍽-今日去咗The One嘅牛気分店食火鍋放題。我哋叫揀咗LV4澳洲穀飼黑安格斯牛+SFR美國極黑牛+海鮮放題,而餐廳舉行緊「韓風祭」,有多款韓式食品供以選擇😆。🥢湯底我哋揀咗清甜嘅蕃茄鍋底,酸甜適中😋。🥢牛肉🆙🥩SRF美國極黑牛非常新鮮,軟腍滑身,爽口好味😋。🥩澳洲穀飼黑安格斯牛紋理分布平均,肉味香濃👍。🥢䐁肉🆗豚肉肉質十分鮮嫩,梅肉肥瘦相間,油香十足😋。🥢海鮮🆙青囗大大隻,曰本帆立貝鮮甜美味、大海蝦新鮮爽口,淨係食海鮮已經回本👍。🥢各種壽司🆗壽司色彩繽紛,各具風味。鮮嫩的生魚片搭配醋飯,口感絕佳。特別是炙燒壽司,香氣撲鼻,令人垂涎,讓人回味無窮😋。🥢自助食品🆗自助食品區有泡菜、酸蘿蔔、肉丸、龍蝦丸、多款蔬菜、菇類、烏冬、出前一丁、小籠包😋。 🥢甜品和飲品🆗有軟雪糕、糖果、糕點、西瓜、多款飲品和汽水😋。🌟評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀🌟
食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 7/10
環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 8/10
服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 7.5/10
性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 7/10
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 7.375/10-🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥘🥘🥘🥘🥘🍴🍽🍴🍽🍴🍽-🗺 牛気 (尖沙咀)尖沙咀彌敦道100號The ONE 4樓L404-L405號舖#bakdiu尖沙咀 #bakdiu油尖旺 #bakdiu放題 #bakdiu日式查看更多
catbaby1123
牛肉控必試
catbaby1123
2025-09-12
關注
今次試咗澳洲極上和牛+海鮮放題,真心抵食!🥩肉類質素超高,澳洲穀飼黑安格斯牛同PRIME美國肩胛肉眼油花靚,牛味濃郁,入口即化~仲有限定日本特選和牛肩胛肉眼,肉質軟嫩到癲咗!😋海鮮方面真係無得頂~原隻鮑魚爽口彈牙,大海蝦鮮甜大隻,日本帆立貝同韓國生蠔都非常新鮮!仲有花膠同脆鯛魚片,打邊爐必點!🦐🐚熟食同樣出色~八爪魚壽司同鮑片壽司都好味,三文魚刺身新鮮厚切!仲有期間限定嘅貓山王榴槤雪米糍,榴槤味爆濃,甜品控必試!🍣🍮湯底揀咗黑蒜豚骨湯,香濃唔膩,襯牛肉同海鮮都一流!店員服務周到有禮,加分!💯查看更多
catcatying
估唔到除咗打邊爐好食之外,甜品都唔錯
catcatying
2025-09-10
關注
📍 牛気 {尖沙咀}牛氣成日都聽得好多,好多身邊嘅同事或者朋友都會鍾意食牛嘅打邊爐放題,之後就會選擇牛氣 !咁就跟朋友去覓食🫣最近餐廳嘅主題係泰Happi,所以除咗打邊爐之外仲會有泰式嘢食/甜品,餐廳都好多元化,將唔同地方嘅食品都帶到入嚟🥢🥢🥢一去到自助區,我比較最好奇嘅就係自製棉花糖機,自己捲吓卷下,加啲糖入去,又真係幾好玩,啱晒啲小朋友可以自製棉花糖又有得食又有得玩😍喺自助區都見到好多火鍋嘅配料最比較欣賞嘅就係佢哋嘅日本雞蛋🥚日本手打拉麵🍜見到喺日本雞蛋都特別食多咗兩隻,日本手打拉麵好彈牙,而且好有口感,加落蕃茄湯底🍅超吸湯💦見到依個套餐包括咗好幾款靚牛肉+海鮮放題任食!澳洲穀飼黑安格斯牛 +SRF 美國極黑牛放題+海鮮放題,我哋就愛不釋手嗌左🤭🤭🤭安格斯牛的濃郁肉香,其甜度、嫩度和多汁度更是遠超其他牛肉,入口即化的口感,在口中爆發出豐富的肉汁🐮🐮🐮{不停嗌🤭🤭🤭}海鮮任食夠新鮮,仲可以愛嚟做湯底,海鮮湯底,海鮮味更加突出🩷🩷蕃茄濃湯-唔知用咗幾多個先蕃茄去煲依個湯底,每一羹都好濃郁蕃茄鮮味,而且仲有蕃茄肉喺入邊,真係夠晒味道🍅🍅🍅可以手機落單叫其他嘅壽司火鍋配料同埋期間限定或者甜品🍮壽司細細件-玉子壽司、鰻魚壽司🍣手機落單,仲有其他手工或者手打嘅火鍋配料手工韭菜豬肉餃、手工白菜豬肉餃、手打黃金蝦丸,全部都係每日人手新鮮嘅製造🧑‍🏭每一粒入邊嘅餡料都好豐富🥢🥢🥢甜品比較特別,同埋我食得最多嘅就係依兩樣,期間限定-D24榴槤雪米糍、鮮柚楊枝甘露因為入邊真係有榴槤肉同埋有鮮柚肉楊枝甘露簡直我係當飲品,兩款甜品都係店內每日新鮮製造,我淨係一個人都飲咗五杯楊枝甘露!查看更多
cutebabycat
尖沙咀火鍋放題
cutebabycat
2025-09-09
關注
今次食咗「牛気」LV5澳洲極上和牛+海鮮放題,月見壽喜燒湯底🍲甜甜哋,襯和牛一流! 🐮 牛肉真心高質- 澳洲極上和牛❄️雪花靚到癲,入口即溶✨,牛油香爆棚🔥 - 美國SRF極黑牛🐄肉味濃得嚟夠嫩 - 牛小排同肩胛肉眼都好juicy💦,淥兩淥就食得⏱️ 🦞 海鮮新鮮到驚喜- 原隻鮑魚🐚爽彈唔韌,帆立貝又厚又甜🌊 - 大海蝦🦐同挪威三文魚刺身🍣鮮味十足 - 墨魚滑⚪️同脆鯛魚片🐟口感爽脆! ✨環境闊落光猛,卡位私隱度高,抽風系統勁💨,食完唔會成身油煙味!$400左右有咁高質和牛+海鮮🔄,性價比爆燈💥,牛魔王必試🐮👑! 🌟必食配搭:極上和牛+月見湯底+生雞蛋🥚,食完想encore‼️佢哋仲攪緊泰國祭,有好多泰式食物、小食、甜品 🍮查看更多
WCEHK
必食D24榴槤雪米糍❤️
WCEHK
2025-09-03
關注
牛気今次第二次回訪尖沙咀The One商場打邊爐,呢間「牛気」最近搞緊個「韓風祭」,1900前離座每位減$40,$158起可以任飲任食90分鐘,$258起可以任飲任食120分鐘,我就揀咗食LV4澳洲穀飼黑安格斯牛 + SRF 美國極黑牛放題 + 海鮮放題$298!*加$38有清酒同生啤放題*自助吧仲可以無限追加香港本地農耕菜、沙律、丸類、甜品、飲品及雪糕等超過幾十款食品!湯底就揀咗日式牛骨濃湯(微辣),一遞上嚟就聞到勁濃牛骨香味!以下係必食推介:1.SRF美國極黑牛(9/10)呢個美國極黑牛算嫩滑,牛味最重,必食!2.牛舌(9.5/10)呢個牛舌比較彈牙,唔會太薄!3.日本帆立貝(10/10)呢個帆立貝好大隻,好鮮甜!4.三文魚刺身(8/10)每件三文魚刺身都切得好厚身,幾新鮮!5.大海蝦(9/10)大海蝦肉質非常彈牙,超大隻!6.花膠(10/10)呢個花膠勁厚身,食落好有口感!7.D24榴槤雪米糍(10/10)呢個榴槤雪米糍係榴槤控嘅你,一定要試下啦!8.鮮柚楊枝甘露(10/10)好飲過出面糖水舖,柚子肉勁多,又唔甜,必食!9.山椒拌魚皮(10/10)呢個山椒拌魚皮辣得好過癮,必食!10.麻吉燒(10/10)出面自助吧有得拎一包包嘅麻吉燒,外型同口感似雪米糍,但係要放入湯底煮一至兩分鐘,有花生味同黑芝麻味,必食!2人總共價錢$739.2,有加一服務費!個人口味總評分:9.55/10@nabeurawa @hktheone地址:尖沙咀彌敦道100號The ONE 4樓L404-L405號舖Please follow me🙆‍♂️ @wheelchaireatinhongkong 如果鍾意我嘅分享,麻煩請follow我,仲有記得Like同Share!🙏🏻🙇🏻‍♂️#牛気 #火鍋店 #火鍋放題 #尖沙咀 #尖沙咀好去處 #尖沙咀美食 #theone #清酒任飲 #生啤任飲 #香港美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong查看更多
Koeiyan
超高質和牛火鍋放題🍲
Koeiyan
2025-08-29
關注
每次打邊爐都好鍾意食牛氣,因為呢度嘅牛肉好新鮮,而且湯底好多選擇,價錢仲好平。今日同朋友聚會,我就梗係提議牛氣啦,但係好多朋友成日對日式火鍋有偏見,覺得唔會太好食,好彩今次逼到佢哋嚟試,最後佢哋都覺得好有驚喜。呢度嘅牛肉就算不停再order都係咁高質,牛肉既牛味好重,而且食落唔會太薄,口感啱啱好,完全唔會咬唔爛。除咗牛肉之外,佢仲有好多唔同嘅海鮮,我最推薦嘅就係佢哋嘅大顯。除咗大隻之外,食落好新鮮,而且完全唔會有沙。呢度嘅蝦都好新鮮,食落蝦肉好彈牙,而且蝦頭仲有好多膏,對任食嘅日式火鍋嚟講真係超級高質。除咗落單order嘅食物之外,出面仲有好多熟食,我自己最鍾意嘅就係佢哋嘅關東煮,蘿蔔魚片非常入味。呢間日式放題又平又抵食,而且環境很舒服,如果一大班朋友聚會真係非常推薦。查看更多
牛小排
海鮮拼盤
agape777
尖沙咀美食:牛気
agape777
2025-08-17
關注
🔥牛気韓風祭|頂級和牛x海鮮放題大滿足!The ONE高質火鍋體驗🔥今日同朋友來到尖沙咀The ONE「牛気」,試咗佢哋最新嘅放題套餐(Lv4),真係驚喜度爆燈!由澳洲穀飼黑安格斯牛到SRF美國極黑牛,再加埋澎湃海鮮,全程食到唔捨得停口~ 牛肉控天堂,入口即溶油花爆發,重點當然係澳洲黑安格斯牛同SRF美國極黑牛!兩款牛肉片切得薄身透光,雪花紋靚到發光。落鍋輕輕一涮3秒,蘸少少韓式辣醬,肉質軟嫩到幾乎「入口即化」,牛油香濃得嚟唔膩,尤其極黑牛個種甘甜餘韻,真係食到舔舔脷~ 還有多款高質肉類選擇.海鮮狂熱,鮮甜爆燈新鮮海鮮拼盤有齊大蝦、帆立貝、青口、蜆肉,帆立貝。鮮甜無渣,連平時怕腥嘅朋友都狂夾~另外有蠔仔肥美鮮甜。配埋清甜嘅牛肉清湯底,海鮮精華完全鎖住,飲啖湯都鮮到眉毛跳! 餐廳環境闊落,坐得舒服唔逼狹,仲有啲韓式燈籠同壁畫做背景,打卡一流!牛気地址:尖沙咀彌敦道100號The ONE 4樓 L404-L405號舖 推薦:黑安格斯牛、極黑牛、海鮮拼盤 .//仲有記得留肚食甜品+雪糕! 查看更多
牛小排
極上美國牛小排