係東涌想搵一間好味嘅火鍋放題真係唔容易🥺好彩呢間牛氣都中規中矩晚市5點前入座,仲有優惠。最平個餐每位連+1,都只係185$🥸湯底嘅選擇都多,我覺得個黑蒜豚骨湯最正。肉類嘅選擇都多,但係自助區嘅丸真係麻麻,除佐品種比較少,啲丸嘅味道口感都一般般·不過!牛氣最大驚喜係每一期都會有唔同味道嘅軟雪糕🍦最近幾期有試過栗子、綠茶、🍓每一次去都會覺得好驚喜·而且自助熟食區啲嘢真係幾好味😂特別係個豆腐花,真係每次去都忍唔住食幾碗!
係東涌想搵一間好味嘅火鍋放題真係唔容易🥺
好彩呢間牛氣都中規中矩

湯底嘅選擇都多,我覺得個黑蒜豚骨湯最正。

肉類嘅選擇都多,

不過!

每一次去都會覺得好驚喜
而且自助熟食區啲嘢真係幾好味😂
特別係個豆腐花,真係每次去都忍唔住食幾碗!
2023-11-15
2024-01-19 798 浏览
我係東涌分店間牛氣打邊爐有個不愉快嘅經歷 事源係咁 琴晚(17/1/2024)21:15分左右入座 之後座左5分鐘都冇就叫我地埋單 咁我地埋完單 埋完單原來就等於截㕑單冇得再手機點嘢食(最慘係我地岩岩坐低都未點嘢食又吾同我地講)之後你地同事先同我地講出邊啲嘢就21:30 last order 22:00要離場(入座前 你地2位企位員工並沒有提及)跟住我就反映番我地都係岩岩座低 我地野都味叫咁我地點食? 你地同事居然諗住企硬 重複番講公司21:30 last order同埋出面d熟食甜品會收 22:00要離場 之後嘈左一輪你地先叫我一次過點曬我地要嘅野同埋可以比我地食到22:30分 ! 好啦 之後我都冇咩野 之後每次都對你地同事唔該前唔該後 最後我地22:17分走人 係22:00至22:17分期間 不斷冷受你地員工怨氣 比說話我地聽 (一位講野帶有少少鄉音嘅姨姨係到好大聲同另一個員工講 你自己一個等啦 我走啦 我收工先)又聽 到有人嘆氣 話我地食到22:30先走 最後我地走嘅時候 你地幾個員工重係到歡呼 ‘ 嗚~終於走啦走啦~麻煩你地培同訓斥下你地員工啦 依加咁樣處事方式同服務態度咁

麻煩你地培同訓斥下你地員工啦 依加咁樣處事方式同服務態度咁差 基本禮貌都冇嫁? 一開頭入座前又唔講 埋左單先同我地冇我叫野食 重要全程都冇同我地道歉過 重要受你地員工氣 好多野都收曬冇得食 真係比錢買難受 真係成肚氣
2024-01-17
2023-11-03 1103 浏览
之前見其他食評話呢間店態度差,原來真既。黑衫男店員勁大聲鬧食客痴線,就因為問你地漏冇比少碟餸,問下叫你比返就鬧人痴線。講真大排檔呀姐服務態度好過你。唔想做可以辭職,唔好要客受你氣。食物幾好食。可惜店員態度差到唔係人,向食客發脾氣。 打邊爐大把選擇,唔會再食呢間。
之前見其他食評話呢間店態度差,原來真既。

2023-10-19 792 浏览
因住宅年度電力例行檢測,整日停電,便和太太東涌東薈名店倉暢遊,再次到曾經去過的牛氣食日本放題,這次選的餐是LV4安格斯牛+SRF極里牛海鮮放題,長者價每位$258加一服務費,二位共516,午市每位減40,今次選的豬骨湯底,LV4安格斯牛和SRF極黑牛肉味非常好,海鮮有帆立貝,鮑魚,花膠,青口,魚滑,還有自取的肉丸,豆卜,蔬菜,飲品除罐裝飲品外,還雪梨汁.提子汁,橙汁,波羅汁,多類咖啡和軟雪糕等,這個價錢很合理
2023-10-18
等候时间
100 分钟 (堂食)
2023-10-10 827 浏览
本人極少寫Comments, 但係今次實在忍無可忍。一個月起碼去兩次,已經係佢哋嘅熟客. 今次嘅經理完全唔俾面, book 2:30,星期六下晝,一般都唔係太多人,次次去都有卡位坐. 個日喺門口嘅經理,同我哋講,今日好多人所以安排唔到卡位。咁我朋友就話平時你哋都安排到㗎,點解今日都唔係好多人姐,點解無卡位。經理就好大聲咁講:吾好同我講呢啲,早知今日就安排唔到。朋友再講多兩句,佢就即刻講:吾好同我再講呢啲,今日吾講呢D!!我即時講我哋等如果安排到。之後等咗10分鐘到佢有安排我哋入去坐,最嬲嘅係入到去入邊全部都係冇人嘅。所以就係唔明點解佢哋唔做生意,都唔俾我哋坐,定係嗰日打風趕住收工?其實冇位我哋都明白,但係佢唔需要講話唔好同我講呢啲:我地只不過係問你有冇卡位姐!好似我我哋撩交打,咁老實講我哋先至客人喎。个日真係食到背脊骨落!
2023-09-17 707 浏览
食物還好,但是服務超差。當然明白有90分鐘限時,但是服務員真的很無禮貌地趕我們走。我們只是坐多了2分鐘(我離開時有check手機),而且外面沒有其他客戶等位,真的讓人感覺超差。FYI, they chased us to pay the bill about 60 minutes into the meal, and then around 10 minutes later, the same waiter would chase us about finishing up and then would deliberately yell to another “colleague” that they have chased us already when we were within earshot (even when time wasn’t up yet!!!). When we were just finishing up / packing up and were over the time limit by about 1 minute, the same waiter came to chase us and then very rudely yelled out to another “colleague” that they’ve chased us again for the second time. We of course understand the time limit, but really it could have been handled with a much better attitude / service. Not to mention there was no one waiting outside for a table, so there was no immediate rush for them to turn over the table to other guests. Poor management and service. Would suggest everyone to head to the other hotpot restaurant in Citygate and give this one a miss.
2023-06-22 1524 浏览
選了穀飼牛肩肉90分鐘放題每位$228,17:00前入座每位減$40,就來一次early dinner吧。湯底共有八款,今次選了北海道昆布湯,但上枱目測感覺確是過於清淡如水,好在放題蔬菜區有好多選擇,可以自家再加上其他配料調教為蕃茄,冬蟲草花,粟米湯底。侍應自動奉上穀飼牛肉,豚肉,雞腿肉各一客,之後客人可再用QR code追加。整體肉質目測和口感都不錯,沒有雪藏味,又或外觀因解凍後存放過久而變黑了。******自助區*************************--火鍋材料區--不同丸類選擇: 魚蛋,貢丸, 龍蝦丸,墨魚丸,獅子狗魚蛋卷,迷李香腸,芝士豆腐,麵,生雞蛋....--蔬菜區--選擇多,亦非常生鮮。生菜,冬蟲草花,芫茜,芋頭,生菜,東瓜,粟米,蕃茄,鲜冬菇,南瓜,木耳,公仔麵....--沙律區----日式孰食區--章魚燒味道有驚奇--飲品/生果/甜品區--自助乳酪雪糕,绵花糖機

選了穀飼牛肩肉90分鐘放題每位$228,

--沙律區--

--日式孰食區--

章魚燒味道有驚奇

--飲品/生果/甜品區--

自助乳酪雪糕,绵花糖機

2023-06-10 724 浏览
今日夜晚,喺東涌呢個美食沙漠食嘢,因為好多餐廳都好貴同唔係咁好食,見到牛氣任食都幾抵,仲有甜品雪糕食,就決定試下。野食的確多選擇,但好可惜服務一般,當日十點關門,前檯話九點半Last order同會開始收嘢食,所以都一直有計住時間,點知九點三已經收嘢,咁對第二輪先入場的食客而言唔太公平,有少少趕客。明白員工想收工,邊個想OT呢?但無奈佢仲要先收甜品區,正常食客都希望打完邊爐可以食甜品fresh住走,其實係咪應該調整下,或者起碼一早說明俾食客知呢

2023-05-08 918 浏览
最近食過最好食嘅一間打邊爐我哋兩個人揀咗最平嘅套餐$208😉(牛肩肉放題)加咗$10升做鴛鴦鍋湯底方面揀咗川椒麻辣燙同黑蒜豚骨湯豚骨湯入邊有一舊豬骨麻辣湯比較辣 不過越煲越好食個湯底自己喺出面拎咗啲蕃茄調和一下就無甘辣了軟雪糕好濃朱古力味🍨食物方面好多選擇埋單都係$469性價比超高最平嘅套餐都可以食飽食足90分鐘無停過😋有豚肉 牛肉 雞肉最有驚喜係有壽司可以點出面仲有小量熟食可以拎🌟Cp值:🌟🌟🌟 🌟👩🏻 回頭指數:👩🏻👩🏻👩🏻👩🏻📸打卡比分:📸📸 📸
最近食過最好食嘅一間打邊爐

🌟Cp值:🌟🌟🌟 🌟
👩🏻 回頭指數:👩🏻👩🏻👩🏻👩🏻
📸打卡比分:📸📸 📸
2023-03-22 793 浏览
雖然東涌開左citygate 新翼之後多左餐廳,但打邊爐的選擇都仲係唔多。記憶中有鍋處,稻香同呢一間牛氣。食物質素同種類同一般平價打邊爐差唔多。但行行下outlet,又想食個shabu shabu! 呢度就岩哂你啦!平日下午平啲,晚上會貴一倍,所以夾到時間,我會食下午。另外,下午有定量餐,一百蚊內有找,算係平價之選。食物推介:1. Frozen yogurt: 香港食foyo 的地方少左,又貴。下間黎呢度食兩個,即刻回本。2. 烏冬:都有咬口,唔係普通粉裝的版本。
食物推介:
2. 烏冬:都有咬口,唔係普通粉裝的版本。
2023-03-21
  • 烏冬
  • Frozen  Yogurt
2023-03-19 550 浏览
午市90分鐘放題好耐都冇食過放題因為唔想食太多嘢為身體着想但係自從食完呢次之後就好想再去食打邊爐,牛肉,火鍋放題我最鍾意佢鋪入邊嗰部棉花糖機又可以玩,又可以食大人細路都啱 增添左食嘢嘅樂趣雖然佢係放題 啲嘢食係任攞嘅 店員都係積極補充食物唔會話俾人攞晒就冇 同埋牛肉就要另外再叫唔會話叫咗等好耐都冇嚟到 希望大家食得晒先好攞食唔晒,唔好嘥 不要浪費食物90分鐘好充足嘅時間一定食得飽呢次都係一次,好滿足嘅放題體驗
午市90分鐘放題

好耐都冇食過放題
因為唔想食太多嘢為身體着想

但係自從食完呢次之後就好想再去食

打邊爐,牛肉,火鍋放題
我最鍾意佢鋪入邊嗰部棉花糖機

又可以玩,又可以食

大人細路都啱 增添左食嘢嘅樂趣

雖然佢係放題

啲嘢食係任攞嘅 店員都係積極補充食物

唔會話俾人攞晒就冇

同埋牛肉就要另外再叫

唔會話叫咗等好耐都冇嚟到

希望大家食得晒先好攞食唔晒,唔好嘥

不要浪費食物

90分鐘好充足嘅時間一定食得飽

呢次都係一次,好滿足嘅放題體驗
20230225--週未地址: 東涌達東路20號東薈城1樓119號舖計劃了到東涌賞花,在開飯瀏覽看到牛氣在東薈城有分店,在開飯預訂成功當天準時11:30AM到達,有數位客人排隊等入座,侍應有序有效率地安排入座,沒有出現混亂場面餐廳光猛明亮,座位寬敞,空間感足,日系風格裝潢任食火鍋套餐由$208起至$698,不同質素肉類的選擇當天優惠午餐可每位減$40食物區所有食物也有蓋子蓋上,預人乾淨衛生的感覺沙律區新鮮調味料區丸類+烏冬/麵類蔬菜類熟食區炸薯條乾身唔油膩,剛炸起的炸雞件熱騰騰有肉汁,比預期好味道酸辣湯/雪耳糖水飲品區約有十多款飲品選擇雪條櫃款式不多甜品鹽漬櫻花福餅日本蛋卷有咖啡味和綠茶味另有自製棉花糖機和雪糕機還有泡芙和盒裝豆腐花選擇了最基本三款肉類的殼飼牛肩肉放題($208),有殼飼牛肩肉放題/精選雞腿肉/特選豚肉五分鐘不到就上桌的北海道昆布湯底,效率奇高湯底清淡得來帶點昆布味道,不錯二人桌子不大侍應自動送上三碟肉類殼飼牛肩肉油花均勻飽滿,口感鮮嫩特選豚肉切成薄薄一片,嫩滑有豬肉香,又不覺肥膩精選雞腿肉就數片放在豚肉旁,雞腿肉比較遜色,切得厚帶點雞皮,烚後有點鞋和沒有味道素食之選在
20230225--週未

地址: 東涌達東路20號東薈城1樓119號舖

餐廳光猛明亮,座位寬敞,空間感足,日系風格裝潢
任食火鍋套餐由$208起至$698,不同質素肉類的選擇
當天優惠午餐可每位減$40
食物區
所有食物也有蓋子蓋上,預人乾淨衛生的感覺

沙律區
新鮮
調味料區
丸類+烏冬/麵類
蔬菜類
熟食區
炸薯條乾身唔油膩,剛炸起的炸雞件熱騰騰有肉汁,比預期好味道
酸辣湯/雪耳糖水

鹽漬櫻花福餅
日本蛋卷有咖啡味和綠茶味
另有自製棉花糖機和雪糕機
還有泡芙和盒裝豆腐花

五分鐘不到就上桌的北海道昆布湯底,效率奇高
湯底清淡得來帶點昆布味道,不錯

二人桌子不大
侍應自動送上三碟肉類
殼飼牛肩肉
油花均勻飽滿,口感鮮嫩
特選豚肉
切成薄薄一片,嫩滑有豬肉香,又不覺肥膩
精選雞腿肉
素食之選
甜品雪櫃拿了只有兩碟的素翅海蜇,試吃了素翅,好硬,最後放進了鍋內烚,我也不知是生吃還是火鍋生料
沙律菜新鮮、菠蘿沒味道,青瓜有點乾身,有三款沙律醬選擇,我選了和風柚子沙律油,酸酸甜甜
壽司味道合格,壽司飯細細件,不會太飽,還有空間食其他放題食物
熟食區有幾款食物,炸薯條、炸雞塊、汁燒牛肉、蕃茄牛肋條、咖喱魚蛋、燒賣,整體味道普普通通
小朋友喜歡的自製棉花糖
巨峰提子軟雪糕
不會像藥水味,淡淡的提子味,雪糕軟滑
特式的榴槤味雪條,榴槤控之選
蛋卷細細件、咖啡味香濃,綠茶味也不錯
鹽漬櫻花福餅
外表精緻,想不到味道也不錯,軟糯又不太甜,意外驚喜
埋單: $378
餐廳環境舒適,服務良好,生料上菜快而準

肉類和其他火鍋食材也很新鮮

值得一試
2023-02-25
2022-12-17 915 浏览
今日中秋節,中午去咗東涌行工展會,行到下午四點有D餓,但又怕出返市區D餐廳會爆哂難搵位,所以打算喺東涌搵間餐廳食飯做埋節,經過見到牛氣唔使等位,馬上入去。今次點左SRF美國極黑牛放題$258/位,湯底揀左蕃茄濃湯🍅我個餐可以揀嘅肉類如下:1.SRF美國極黑牛🥩2. 穀飼牛肩肉🥩3. 特選豚肉🐷4. 精選雞腿肉🐔5. 爽脆水魷🦑一坐低,店員會放底一盒歡迎盒,有齊我哋嗰餐裏面可以點嘅肉類同海鮮,所以都我可以試齊佢所有肉類以往去過其他火鍋放題店,一般較少人選擇雞肉同豚肉,所以質素都非常普通,重要好重雪味,只有牛肉最穩陣,但呢一間鋪所有嘅肉類都好好味,尤其牛肉每碟質素都好靚,唔會話頭兩碟靚之後比次貨!真係好驚喜,包括過水魷都非常好食,我哋都encore咗好多轉食咗一輪肉,出去搵啲菜食吓先,菜嘅種類都好多選擇,有水蓮同大大棵芫荽任食,但我目標係食牛同菜,最後找到雪糕都食唔落,買單時店員同我講中秋節快樂,然後我睇吓張單,原來五點前係計午市,每人減多$40 ,呢個價錢食晚餐非常滿足
我個餐可以揀嘅肉類如下:
1.SRF美國極黑牛🥩
2. 穀飼牛肩肉🥩
3. 特選豚肉🐷
4. 精選雞腿肉🐔
5. 爽脆水魷🦑

2022-09-10
等候时间
5 分钟 (堂食)
用餐时段
2022-12-08 677 浏览
喺東涌附近行完山,近近地就喺東薈城食埋飯。經過牛氣佢哋做緊二人同行,第二位半價,見都幾抵食,所以決定試吓個和牛加海鮮放題。食物種類好多,有和牛、牛小排、SRF美國極黑牛、牛肩肉、特選豚肉。精選雞腿肉、水魷、墨魚滑、大海蝦、青口、花膠、挪威三文魚刺身、日本帆立貝,全部都係任食。和牛同海鮮全部都好新鮮,品質幾好。鍾意飲酒嘅朋友可以加 $30任飲清酒或者加$38暢飲Asahi生啤。最好不得一題,佢哋嘅服務態度超差,黑面態度差,除咗帶位嗰位姐姐。
2022-12-03 554 浏览
勸大家小朋友高少少都不要在這裏吃。一家大細排隊超過45分鐘,細女2歲半稍高一點,話要計小童;大女4年班,141cm , 高140 少少 話要計成人,一啲都唔唔肯讓步,無啲憐憫人的心。見小朋友等了咁耐。還無理取鬧,仲話邊個叫你哋真係高。好過份! 一來沒寫清楚講明,一係下次幫排隊的人度哂高度先!對呢間舖頭好失望
勸大家小朋友高少少都不要在這裏吃。
一家大細排隊超過45分鐘,
細女2歲半稍高一點,話要計小童;