2020-05-18 1153 浏览
<放题90 分钟 味道唔错 食得超赶>😂呢间牛気东涌分店 有唔同既边炉餐 入枱时拣定汤底 可食90 分钟 有唔同 level既牛肉任食选择 我就点左308 蚊位 极上美国牛小排海鲜放题 😆牛豚鸡肉 海鲜 喺叫 staff点 . 而出面吧枱有无数 丸菜肠 甜品 饮品点 其实系多选择 所以食唔切 建议点 level 1 至3 . 既级别肉类 . 甘会划算 d . 如果再点到400 蚊嗰 d食得90 分钟极唔抵食 😰🍴汤底点左黑蒜猪骨煲 🐷 估唔到个汤底都算几浓 黑蒜味香 连埋牛肉食十分唔错 韩式辛味泡菜锅 🌶️ 以食得辣既人黎讲完全唔辣 正正常常 la 🍴极上美国牛小排 肉质比较弹牙 脂肪少 牛肉味浓 🐂🍴严选美国牛肩肉 感觉有 d似靓既美国肥牛 肥瘦适中 肉质软林 切得够薄几有弹牙口感 🐮 牛柳粒切得够大粒 食落够 juicy牛肉味浓 都好味🍴精选鸡腿肉🐤 够弹牙 但肉味唔够 正常级别 特选豚肉 以猪肉黎讲唔肥 肉质味浓 几有口感 唔错🐷🍴海鲜有大海虾 够弹牙 新鲜度中上🦐蚬肉冇沙弹牙 花胶够大件有口感 仲有青口都够新鲜😁🍴出面既熟食太多唔想多讲 大体上就系有咖喱牛肉
<放题90 分钟 味道唔错 食得超赶>😂

🍴极上美国牛小排 肉质比较弹牙 脂肪少 牛肉味浓 🐂

🍴出面既熟食太多唔想多讲 大体上就系有咖喱牛肉 豆腐花 甜品 碗仔翅等等 熟食 打边炉料好多 鱼蛋 墨鱼肠 芝士丸 乌冬 菜 菇粟米等等 整体 都够新鲜

🍴 几锺意佢有雪糕机 有士多啤梨味同朱古力🍓🍫 朱古力味正 d . 士多啤梨偏甜 正常 最後 fb like仲有 movenpick雪糕 每人一个 🍦
饮品方面可乐茶汽水出面任拎 我就加左 20蚊点左 orion 生啤任饮 🍺 本身呢只日本啤个味都唔浓 仲要 fresh d既生啤 都系要黎过下口瘾

整体 食物新鲜 落足料黎得足 整体 staff有礼 但太少时间食 性价比值唔值自己决定

#放题 #任食 #啤酒 #打边炉 #海鲜 #海虾 #蚬肉 #牛肉 #牛小排 #牛柳粒 #雪糕 #咖哩 #鸡脾 #豚肉 #雪糕 #生啤 #花胶
Score 平均分 <7.7/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外观:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 环境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性价比:👍🏻👍🏻
Service 服务:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#牛気
东涌达东路20 号东荟城1 楼119 号铺
2020-05-17
2020-05-29 412 浏览
今日拣左$258任食(牛小排),牛小排ok既,肥瘦均匀,但系佢好麻烦罗,每次要加肉都要叫个店员黎,但系店员又唔多嗌好多次先嗌到,又漏单,次次叫一碟肉要起码10分钟後先至有。平时出面食嘅任食火锅通常都系用平板电脑落单方便好多,唔使下下叫佢。而个牛柳粒,酥到无朋友,我系牛魔王都觉得佢酥,酥到有D似加拿大味🤢出面拣既食物,款式唔算多,而雪糕🍦不是雪糕咁,似奶水雪葩。总之呢餐虽然未去到好难食,但好麻麻罗⋯⋯😤
牛小排
牛柳粒
2020-05-29
2020-05-13 958 浏览
最近疫情缓和,前几日facebook又见到牛気开左新铺系屋企附近,於是约埋朋友一起来打边炉地方宽阔,坐得舒服午市有-40蚊嘅优惠我哋就选咗牛小排套餐,牛小排厚薄适中,非常可口食物嘅选择都好多,蔬菜同丸类,菇类几乎我想食嘅都有。饮品方面,除咗汽水 茶同咖啡之外,今次仲多咗果汁机添!啱晒我呢d唔钟意饮碳酸饮料嘅人防疫措施做得好,自助区域嘅嘢食都有用盖冚住。同埋职员安排入座前都会帮客人量体温,建议客人使用消毒搓手液,虽然疫情好咗好多,但系要做嘅防疫措施都做足晒,食嘢都安心好多下次会再来。

地方宽阔,坐得舒服

午市有-40蚊嘅优惠
我哋就选咗牛小排套餐,牛小排厚薄适中,非常可口

食物嘅选择都好多,蔬菜同丸类,菇类几乎我想食嘅都有。

下次会再来。
  • 牛小排
话说今日老母节,你地食咩呢? 我就拣左同老母食90分钟日式火锅放题! 由於新开每位都会减40元, 价钱算超值但食物质素呢? 唔讲咁多去相!首先,讲下汤底! 火锅店没有一人一锅,所以我加左10元转鸳鸯汤底番茄拼北海道昆布。 北海道昆布汤底唔算咸感觉上亦少味精,至少我食完无搏老命饮水! 至於,番茄就咸左少少 但都可接受既! 接下来就到, 「肉类」方面 我老母话d牛肉几新鲜有牛肉味! 到豚肉, 不过不失反而鸡肉几好岀奇地无雪味兼唔「鞋」值得推介! 其他配料包括菜菇粟米等好新鲜几好食既! 但系有一个伏位就系d豆腐, 有酸叔味 食左一啖吐都吐唔切! 由於太难食相都唔记得影sorrysorry!!熟食都有几多款,我就喜欢这个冬菇蟹肉素翅味道唔算太咸 加d醋零舍醒胃甜品当然有雪糕 糖水等等! 这间火锅店不过不失,未算好好食! 新张期内有优惠都值得推介既! 小童或长者又再平d

小童或长者又再平d
  • 冬菇蟹肉素翅