2024-08-11 467 浏览
嘻嘻😜今日同二哥撐邊爐腳🤗不過二哥話要一人一鍋嗰啲想考劉媽~ 無咁易~ 劉媽即安排去 #牛摩 🤗今次我哋order咗午市·阿古豚梅肉 大人$208/位👦🏻豬骨濃湯🐷肉味濃但不覺油膩👩🏻蟲草花雞白湯🐔濃郁雞湯加蟲草花 感覺很滋補今次全程主要係食😍阿古豚梅肉🍴豬脂甘甜 以為會好肥膩 但食落完全唔覺 仲好嫩滑 豬肉味濃精選牛肩胛🍴肥瘦均勻味道濃郁牛肌腹🍴以為會好有嚼力 但薄切後打邊爐 肉質細嫩 牛舌🍴爽口彈牙😋好吃羊卷肉🍴好香羊肉味但唔會覺得有臊味👍自助區食物飲品都係任食任飲#夏日消暑法寶 有日式和菓子、泡芙、啫喱、日式冷麵、沙津、福餅等比大家享用蔬菜丸類區都有30款蔬菜、丸類👍今期雪糕係芒果雪糕🍦最鍾意係佢有款配料比你加👩🏻👦🏻梗係全部都加啲啦😆@wagyumoreplus 牛摩 ( #沙田 )📍沙田橫壆街2-16號沙田中心3樓61-63號舖#牛摩 #放題 #任食 #打邊爐 #優惠 #火鍋 #wagyumore #wagyumoreplus #沙田美食 #lcty食誌
嘻嘻😜今日同二哥撐邊爐腳🤗
不過二哥話要一人一鍋嗰啲
想考劉媽~ 無咁易~
劉媽即安排去 #牛摩 🤗

蔬菜丸類區都有30款蔬菜、丸類👍
今期雪糕係芒果雪糕🍦
最鍾意係佢有款配料比你加
👩🏻👦🏻梗係全部都加啲啦😆

@wagyumoreplus 牛摩 ( #沙田 )
📍沙田橫壆街2-16號沙田中心3樓61-63號舖

等候时间
15 分钟 (堂食)
2024-09-12 0 浏览
之前同一大班朋友去完離島玩, 都有食過呢間牛摩, 覺得好食, 朋友話而家做緊A5日本和牛, 買一送一, 人均200幾, 抵食, 一定要黎食啦! 我地叫左壽喜燒湯底和特濃沙爹湯底, 一人一鍋, 好爽!重點A5日本和牛出場, 一望色澤鮮紅, 條紋清晰, 肥瘦均勻, 厚薄剛好, 高質和牛, 有牛味~除左重頭戲, 呢道任食35款美食, 例如不同肉類, 海鮮, 蝦滑, 蔬菜、冷盤, 丸類, 小食, 選擇十分多和豐富, 我地又點會放過呢, 不過我都係主要食牛, 至愛, 哈哈~而飲品甜品自助區可以加$30就有啦~ 最後食埋個新推出的芒果雪葩, 食落好香芒果味, 涼透心, 真係大滿足!

我地叫左壽喜燒湯底和特濃沙爹湯底, 一人一鍋, 好爽!

而飲品甜品自助區可以加$30就有啦~

2024-09-09
  • A5日本和牛
之前都有食過牛摩其他分店但係對於沙田分店第一印象真係好好👍首先攞飛嘅時候男性服務員已經好有禮貌同我哋講預計等幾耐 等我哋有個心理準備 (等咗大概10分鐘)坐低嘅時候都有向我哋介紹點樣落單(QR code落單 最簡單)聽落好似好普通但係當佢真係好好態度同你講嘅時候今時今日喺飲食業嚟講真係好少見😙今日特別為咗個和牛半價 所以嚟到沙田食自助區有蔬菜、飲品、冷盤選擇都非常豐富但係今日嘅主角就係佢A5和牛無限追加厚薄程度剛剛好因為牛肉太薄會冇得質感牛肉都非常之高質 人均200幾蚊左右 好高質當中湯底揀咗壽喜燒湯底和麻辣鴨血湯底 一人一鍋當然 都要配返其他火鍋配料啦但係我哋主要嚟講都係食牛肉為主其他配料包括咗各種肉類 🍖最鍾意一定係海鮮啦廣島蠔 、蝦滑我都追加咗好多另外都嗌咗少少炸物即叫即炸 好香口啊
之前都有食過牛摩其他分店
但係對於沙田分店第一印象真係好好👍
首先攞飛嘅時候
男性服務員已經好有禮貌同我哋講
預計等幾耐 等我哋有個心理準備
(等咗大概10分鐘)
坐低嘅時候都有向我哋介紹點樣落單
(QR code落單 最簡單)
聽落好似好普通
但係當佢真係好好態度同你講嘅時候
今時今日喺飲食業嚟講真係好少見😙

今日特別為咗個和牛半價 所以嚟到沙田食

自助區有蔬菜、飲品、冷盤
選擇都非常豐富

和麻辣鴨血湯底 一人一鍋

當然 都要配返其他火鍋配料啦
但係我哋主要嚟講都係食牛肉為主

其他配料包括咗各種肉類 🍖
最鍾意一定係海鮮啦廣島蠔 、蝦滑
我都追加咗好多

另外都嗌咗少少炸物

即叫即炸 好香口啊

• A5和牛
  • 廣島蠔
2024-08-21 350 浏览
♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡ 沙田 - 牛摩 ♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡‎ 『$200都唔洗嘅晚市任食火鍋』呢日經過沙田中心牛摩好想打邊爐呢 之前已經見到好多人去食呢間原來豐儉由人 有平有貴睇你嗌乜嘢餐呢度特式就係一人一鍋自己揀選自己喜愛嘅湯底麻辣 / 蕃茄 / 豬骨 / 雞白湯 / 昆布 / 壽喜燒或者可以加$10升級蘋果湯/ 麻辣鴨血湯不嬲慳家嘅我,今次試咗LV1 星級牛肌腹呢個係最平嘅plan埋單都係百零蚊超抵呀其實放題入邊嘅選擇都仲有雞肉豬肉同埋牛肉再加上出面有唔同嘅蔬菜、麵食任拎任食仲有甜品、飲品供應覺得價錢抵到爛呀◆*.◆*.◆*.餐廳資訊◆*.◆*.◆*.📍沙田橫壆街2-16號沙田中心3樓61-63號舖喜歡我嘅分享:請follow, like and share @elaine.eat 🔎冇頭緒:#elaineeat🔎發掘同區美食:#ee沙田🔎發掘同類美食:#ee火鍋@MAPHK2021#hkfoodie #hkfoodblogger #instafood #hkblogger #hkkol #烤魚推薦 #沙田美食#牛摩 #放題 #任食 #打邊爐 #優惠 #火鍋 #wagyumo

『$200都唔洗嘅晚市任食火鍋

呢個係最平嘅plan
埋單都係百零蚊
超抵呀

其實放題入邊嘅選擇都仲有雞肉豬肉同埋牛肉
再加上出面有唔同嘅蔬菜、麵食任拎任食
仲有甜品、飲品供應
覺得價錢抵到爛呀

◆*.◆*.◆*.餐廳資訊◆*.◆*.◆*.
📍
沙田橫壆街2-16號沙田中心3樓61-63號舖

🔎冇頭緒:#elaineeat
🔎發掘同區美食:#ee沙田
🔎發掘同類美食:#ee火鍋

@MAPHK2021
2024-08-21 279 浏览
今日係沙田附近行街,試下呢間開左好耐既牛摩火鍋放題,佢地係一人一鍋,可以各先款擇自己中意既湯底我地揀左港式特濃沙嗲湯同埋博多美人骨膠原啫喱雞白湯,兩個都好正Lv4 極尚牛小排放題都係 $278一位,好抵食極尚牛小排牛味好濃,夠牛味又爽口,油脂分布平均阿古豚梅肉都好出色,賣相都好靚仲有好多炸物可以叫,雞軟骨最正,新鮮熱辣辣好脆自助吧都有好豐富既菜類菇類同丸類,個人認為最正係貢丸仲有好多甜品同飲品可以選擇,夠哂滿足👍🏻👍🏻👍🏻

Lv4 極尚牛小排放題都係 $278一位,好抵食

極尚牛小排牛味好濃,夠牛味又爽口,油脂分布平均
阿古豚梅肉都好出色,賣相都好靚

仲有好多炸物可以叫,雞軟骨最正,新鮮熱辣辣好脆

自助吧都有好豐富既菜類菇類同丸類,個人認為最正係貢丸

仲有好多甜品同飲品可以選擇,夠哂滿足👍🏻👍🏻👍🏻
2024-07-15 428 浏览
今日去開沙田,行行下街,小朋友又想打邊爐😅上網睇下有冇好嘢,喺牛摩嘅其他分店試過,有保證,再入去呢間試吓。今次叫咗壽喜燒鍋同蕃茄鍋,我覺得壽喜燒鍋甜甜地好好味,小朋友就鍾意蕃茄鍋。牛肉冇得輸,牛肌腹好香牛肉味。阿古豚梅肉好腍滑。另外仲可以任飲任食,我就鍾意食牛舌,小朋友鍾意食雞件。出邊仲有大量蔬菜,丸,蘿蔔,芝士腸,都好新鮮,有雪櫃超凍咁樣雪住。甜品櫃有啫喱、大福、泡芙。雖然種類唔算好多,不過主要打邊爐,之後仲有甜品都幾好,另外仲有軟雪糕自己攞,超多Toppings可以揀。想讚一讚嘅係沙律,而家夏天有成34度,個雪櫃嘅菜,超級冰涼,因為放得耐都怕會唔新鮮,但係竟然覺得佢嘅沙律超級正,凍冰冰又夠新鮮。除咗有罐裝汽水,仲有果汁汽水機,同埋熱飲。我試咗雪梨汁,好清涼,唔算太甜,我鍾意。另外想讚一讚沙田分店,因為出邊實在太熱,其實小朋友話去打邊爐我都有啲卻步,不過暑假就就下佢啦,食到一半,仍然覺得冷氣充足,完全冇熱嘅感覺,差唔多食完,仲有啲涼嘅感覺,好少火鍋店,做到冷氣可以咁勁。牆上嘅裝飾亦都令人感到好日本風,食得幾開心。

牆上嘅裝飾亦都令人感到好日本風,食得幾開心。
2024-06-16 404 浏览
父親節約了吃飯,明明在指定時段(十分鐘留枱時間出現),第一次父親在指定時間來到說沒有預約記錄,隨後我亦在十分鐘留枱時間來到,跟職員說入座,他說我已過時。叫我從新排隊,我說當初已預約了,父親來到的時候又說沒有記錄,又說我父親沒有出示訂位記錄,但是職員當時根本沒有說要出示訂位紀錄,只叫他說聯絡電話,現在態度不佳說我們沒有出示訂記錄,遇到這些職員真是無語,加上我也是在留枱時段出現,但竟然沒有留到枱俾我哋,所謂嘅OpenRice 預約都係嘥氣最後足足在店外等了10多分鐘才能入座 😟

最後足足在店外等了10多分鐘才能入座 😟

2024-06-16
等候时间
18 分钟 (堂食)
用餐时段
牛摩打邊爐嘅好處係一人一鍋,我鍾意一個鍋煮牛肉,一個鍋煮蔬菜,咁樣煮蔬菜會清淡啲,唔怕蔬菜吸晒油脂肥淋淋🤭 今次叫咗昆布鏗魚清湯同博多美人骨膠原啫喱雞白湯,雞白湯好得意,個啫喱係牛摩個公仔,加熱之後會慢慢溶解😆 雞味都算幾香濃,唔洗特別點豉油醬料都夠晒滋味💯餐廳係QR code落單,上菜速度都好快,試咗幾款牛肉,牛肩胛味道濃郁,牛小排質素再好啲,無論口感定味道都好正,性價比幾高🫶🏻 另外我最推介嘅,係自助區嘅芫茜丸!我都係第一次食,估唔到一食愛上,芫茜味好濃,芫茜控必食😂 自助區都好多選擇!!QR落單都不妨叫多啲蟹籽墨魚滑、腐皮蝦寶同海蝦🦐 海蝦好新鮮,蝦寶有啲似春卷咁,有好厚蝦膠,外面炸到好脆👍🏻 最正係墨魚滑,encore咗三四轉🤭 餐廳仲有雪糕、甜品🍦🧁🍬 同埋免費飲品,無糖飲品選擇都唔少👍🏻

雞味都算幾香濃,唔洗特別點豉油醬料都夠晒滋味💯

QR落單都不妨叫多啲蟹籽墨魚滑、腐皮蝦寶同海蝦🦐
海蝦好新鮮,蝦寶有啲似春卷咁,有好厚蝦膠,外面炸到好脆👍🏻
最正係墨魚滑,encore咗三四轉🤭
2024-06-10 369 浏览
沙田牛摩+ 隨住商場翻身工程亦將店面都重新裝潢,新的店面設計令空間感提升,枱與枱之間亦唔會有侷促感覺,而且增添左一人一鍋座位,咁就每人都可以揀返自己喜愛嘅火鍋湯底啦👍👍牛摩+一共提供六款價位嘅火鍋任食,我哋今次就揀咗Level 3中間位嘅阿古豚梅肉,連埋level 1 & 2 嘅食物同自助區嘅蔬菜丸類,足足有超過50款美食可供選擇,包你一定食到捧住個肚走🤭🤭湯底方面都有9款,其中六款為基本款式,另外仲有三款需加購嘅升級精選湯底。我哋就揀咗關東豐壽喜燒同埋牛魔別注版博多美人骨膠原啫喱雞白湯🤭後者嘅骨膠原啫喱仲有牛魔公仔樣,記得趁佢未用之前要先打卡呀📸📸肉類方面,精選牛肩胛同阿古豚梅肉都係必食推介,前者油脂較少,而且牛味濃郁,後者五花梅肉脂肪分泌尚算平均,放入美人骨膠原雞白湯入面煮熟💯💯海鮮類就有魷魚圈、帆立貝、蟹籽墨魚滑等,每次按件數下單,亦唔會有漏單情況👏小食方面都有唔少選擇,較少見嘅雞皮餃子、紫金地瓜丸都有得無限任食🤭雞皮餃子入邊仲係滿滿肉汁,而紫金地瓜丸煙煙韌韌咁,encore 咁幾次添😌😌自助區仲有甜品櫃雪糕機,食到最尾記得要留返食埋甜品呀😏😙

自助區仲有甜品櫃雪糕機,食到最尾記得要留返食埋甜品呀😏😙
2024-06-04 279 浏览
成日都經過牛摩, 但每次都無機會入去試,今日終於夾岩時間去入面座位好闊落,整體感覺舒服乾淨,見佢有大大張牌寫住和牛認證不過始終未試過,就試下最簡單個餐睇下質素如何先揀咗佢個Level 2牛肩胛個餐,湯底要左一個蕃茄薯仔, 一個壽喜燒估唔到雖然係最平個餐,牛肉質素都好唔錯,脂肪同肉嘅比例非常平衡,肉嫩完全唔嚡口除左牛肉,仲可以任食羊卷肉,羊味好濃郁,除此之外仲可以自取多種火鍋配料例如蔬果丸類等。最中意佢個南瓜、蕃茄同粟米,全部都好甜,仲有蒟蒻,全部都好食。最特別係自助區仲有有少量壽司選擇,包括三文魚壽司,幾有驚喜總括黎講,一人一鍋,加上任食配料,呢個價錢性價比真心抵~店員亦十分快手,叫既野食好快就黎到,仲完全無走單,值得再訪!下次食級數高d既先!
成日都經過牛摩, 但每次都無機會入去試,今日終於夾岩時間去

不過始終未試過,就試下最簡單個餐睇下質素如何先

最特別係自助區仲有有少量壽司選擇,包括三文魚壽司,幾有驚喜

2024-05-22 197 浏览
同朋友喺沙田附近辦完事咁呢大家都有啲肚餓就行吓啦,諗起都有好耐冇食過牛肉放題啦,咁朋友就推介食呢一間放題,因為之前佢喺其他分店有試過就話呢間質素都唔錯,咁我哋就坐低試吓。整體嘅感覺係幾好嘅啲牛肉,特別係牛小排好好食,然後上菜都上得好快唔會話故意拖延亦都冇漏單嘅現象。服務態度特別好!呢一間係放題,所以除咗牛肉係需要人上菜之外,其他啲飲料啊雪糕啊配菜啊同埋沙律小食啊全部都係自己去拎嘅,小食其實都幾好食,大家得間都可以試吓嘅。
2024-05-14
2024-05-02 279 浏览
勞動節前一晚食吓shabu~shabu要勞動後賺錢先有錢食好野🤣宜家附近商場都裝修後好多商鋪唔同晒周邊行完順便去食吓火鍋見佢佢有個湯底好吸引好得意係博多美人骨膠原啫喱雞白湯充滿骨膠原啫喱公仔十分可愛😍加熱時慢慢溶掉瞬間變成美味鮮雞湯另一個選擇蕃茄濃湯蕃茄湯就勁濃酸酸甜甜蕃茄味我地選擇左Lv. 3 既阿古豚梅肉😋任飲任食130分鐘呢款豚肉名未聽過🤔食落真係好香豬味一D騷味都唔覺得有👍🏻同黑豚肉差不多有二款牛比你選擇又有其他肉類同海鮮熟食食物品種都好多選擇Mini 版牛肉飯😋可選擇加蛋𠻹熟食最好就係每件叫唔怕大嘥鬼👍🏻飲品有台灣茶又有日本茶包可沖熱茶甜品區都好多品種👍🏻有軟雪糕仲有埋d 脆脆配料唯一係d 菜放得比較高有代改善😅
勞動節前一晚食吓shabu~shabu
2024-04-30
  • 博多美人骨膠原啫喱雞白湯
  • 阿古豚梅肉
2024-04-28 253 浏览
打邊爐 差不多每個月一定食一次,而這間 極尚牛小排 質素都保持到水準,所以有時想食牛都會嚟食返餐每款牛質口感不同但都是比較軟熟口感,牛肉味牛小排幾濃,當然仲有牛舌,薄薄的,又有咬口十分好味最後叫了2碟。豬肉和羊肉都新鮮各叫了一碟,之後就專食牛肉出面有不同菜同丸選擇仲有前菜同壽司味道都正常,熱食餃好炸得香脆,有最愛枝豆和紫菜鹵肉飯加溫泉蛋海鮮的蝦味幾重感覺都新鮮。湯底各自叫一個沙爹湯真心幾濃又唔會太咸,蕃茄薯仔湯最清新開胃,之後可以再在外面取蕃茄同薯仔令到味道再濃啲…哈哈甜品拿了其中3款都可以但因為太飽食不到咁多,由八點多食足差不多2小時勁飽而且價錢$612/2位價錢都合理

2024-04-10 418 浏览
好耐冇黎呢間打邊爐,經過見冇人就入去食,點知瀨晒嘢,我未試過打開個點餐app,咩都沽清咁滯,餐內包左嘅免費小食,一樣都冇,洋蔥都冇呀大佬,不如唔好打開門做生意啦,我仲要唔係晏,6點幾就入座,呢個時間已經咩都冇,咁再晏啲入座嘅咪仲慘?仲有,佢嘅自助區種類十分少,野飲又唔多比心揀!呢間野我永遠唔會再幫襯!啲員工全部冇服務,唔知係咪想慳皮,全部請晒啲暑期工,而家啲餐廳啲管理層真係要學識咩叫服務,香港嘅餐廳再咁落去,好快齊齊結業,到時唔好怨香港人唔幫香港人喇!

2024-03-28 480 浏览
今日同朋友去咗沙田中心嘅牛摩食午市90分鐘火鍋放題。餐廳環境闊落,有2人座位同4人座位,每個座位都有獨位電磁爐,每位食客可以享受一人一鍋。肉類有六種級別,分別LV.1星級牛肌腹、LV.2精選牛肩胛、LV.3阿古豚梅肉、LV.4極尚小牛排、LV.5 M7和牛、LV.6 A4霜降和牛。我地點咗LV.4極尚牛小排放題,所以我地可以品嚐哂LV.1至LV.4嘅肉類。一人一鍋可以自選湯底,我地點咗人氣博多豚骨濃湯同蟲草花雞白湯。餐廳有火鍋豉油同配料區、自助放題區有蔬菜、丸類、粉麵、豆腐等,另有果汁機、咖啡機、雪糕機,還有甜品區包括糯米糍、泡芙、啫喱等,提供非常多唔同種類嘅選擇。火鍋放題除咗唔同級別嘅肉類,仲可以任食海鮮、小食、炸物、飯等。我地點咗LV.1至LV.4嘅肉類、溫泉蛋、鴨血、海蝦、蟹籽墨魚滑等。推薦鴨血,質地細嫩,口感彈牙,好食。肉類方面,LV.2牛肩胛牛味非常濃郁,而LV.3豚梅肉肥瘦相間,味道唔錯,食落唔韌。左上 LV.1星级牛肌腹右上 LV.2精選牛肩胛左下LV.3阿古豚梅肉右下 LV.4極尚牛小排整體而言,一人一火鍋選擇多,配料款式多,肉類味道唔錯,值得一試。
今日同朋友去咗沙田中心嘅牛摩食午市90分鐘火鍋放題

左上 LV.1星级牛肌腹