2023-04-17 1248 浏览
當日我哋四個人被安排坐橙色大梳化,很舒服!可惜地板有啲跣,出去攞嘢要小心行原本得一個湯底,加$20有多一個。昆布清湯味道正常,姬松茸地雞湯有雞味。當日宮崎A3黑毛和牛有85折,最先上枱的幾碟顏色瘀黑,睇見都唔想食,肉質其實唔差,但一開始就有個唔好嘅印象。後來追加的牛肉鮮紅色,睇落新鮮好多。味道同上一批一樣,好淋墨魚滑爽口彈牙,係除咗牛肉,最好食係呢樣。其他海鮮、豬、雞肉就普普通通。因為兩個湯底都越煲越鹹,就算加咗水都好鹹;啲丸同蔬菜浸耐咗鹹到食唔到!雖然啤酒、汽水、咖啡茶任飲,都解唔到我哋個口的鹹味,最後決定放棄另外我哋冇留意近門口的素食區,即係多幾款蔬菜、菇類等。唔係在其他食品附近,我諗好多人都miss咗。今次畀劣評,唔係因為食物,耐係個湯底;地板跣,容易發生意外。請餐廳留意!

原本得一個湯底,加$20有多一個。
昆布清湯味道正常,姬松茸地雞湯有雞味。

後來追加的牛肉鮮紅色,睇落新鮮好多。味道同上一批一樣,好淋

墨魚滑爽口彈牙,係除咗牛肉,最好食係呢樣。
其他海鮮、豬、雞肉就普普通通。

今次畀劣評,唔係因為食物,耐係個湯底
;地板跣,容易發生意外。請餐廳留意!
牛一指定分店(荃灣、香港仔)做緊澳洲安格斯封門柳買一送一優惠。120分鐘,街客$308,會員$298。依家兩位連加一都係$357.6,即係每人$180唔使,勁抵食。主打都係食牛,有三款。澳洲安格斯封門柳Encore 咗5次,每次啲質素都唔錯。夠嫩,有肉味。美國頂級肩胛肋眼Encore 咗3次,質素同樣可以。因為係肩胛位,所以冇咁嫩,但肉味多啲啲。美國特選級穀飼牛肉Encore 咗1次,比較肥,一般般。除咗自助bar嘅嘉士伯,另外朝日啤酒都可以任飲(要落單)。
120分鐘,街客$308,會員$298。

主打都係食牛,有三款。

澳洲安格斯封門柳
Encore 咗5次,每次啲質素都唔錯。夠嫩,有肉味。

美國頂級肩胛肋眼

美國特選級穀飼牛肉
Encore 咗1次,比較肥,一般般。

除咗自助bar嘅嘉士伯,另外朝日啤酒都可以任飲(要落單)。
美國特選級穀飼牛肉
美國頂級肩胛肋眼
澳洲安格斯封門柳
$178.8 (晚餐)
2023-01-19 1265 浏览
套餐有魚生,蕃茄仔串燒,和牛雜菜打邊爐,鐵板雞肉,牛肉飯。兩人食好夠飽,埋單$500左右。包兩杯飲品,飲品有提子梳打,亦算抵食😋😋😋😋😋😋😋😋😋!!
2023-01-10 1083 浏览
出咗荃灣搵朋友食lunch🍴佢話呢間平日午市套餐超抵食 加埋一都唔使💲100四點前🕓入座 午市套餐60分鐘 🍲湯底:姬松茸土雞🍄🐓美國特選級殼治牛肉🐂套餐💲78豚肉🐖套餐 💲68午市套餐包一盤肉🐖/🐂+火鍋配料任食🥬🍢🥟+無酒精飲品任飲🥤🧃放低個袋 就出去混醬 辣椒🌶️+蒜蓉🧄+青蔥+幾滴一味辣油再淋上少量日本柚子醋+大量日本黑蒜辛口醬油日本黑蒜辛口醬油蒜味🧄幾重 但辣味唔突出 唔食得辣既都應該接受到混完醬就夾火鍋料🥬🍅🫑🧅🍢🍥每款食物都有蓋蓋住 衛生情況值得讚揚👍🏻👍🏻火鍋料分左兩個區域擺放 近門口既主要係蔬菜類🥬&菇類🍄 餐廳中間就係少量蔬菜🥦&雜有青檸味梳打水無限飲😍😍食足一個鐘 好想食埋個雪糕 但肚皮已經無位置放🍦好滿足既一餐😋😋下次可以再戰🔼🔼🔼🔼🔼🔼🔼
出咗荃灣搵朋友食lunch🍴

下次可以再戰

🔼🔼🔼🔼🔼🔼🔼
用餐时段
2022-12-30 794 浏览
午市套餐60分鐘🐮🍲11:30-4:00p.m.豚肉/雞肉套裝$79🐷🐥美國特選榖飼牛套餐$89🐮有9款湯底可以揀 平時食開壽喜燒/中華麻辣🌶今次朋友仔👧🏻揀左姫蟲茸地雞湯🐥好健康既選擇 係咪要開始養生啦👵🏻湯底因為有姫蟲茸 所以都幾鮮甜 味道偏健康 養生既朋友仔仲要出去拎左大量蟲草花 熬湯 個湯底更甜😈外面自取區 🤍30幾款鍋物配料可以揀 偏冷門既蔬菜類都有🥬 篙筍 准山 粟米芯🌽🤍熟食區和牛炒飯 和牛咖喱飯可以食🐮 🤍飲品區有罐裝啤酒 梳打水 紙包飲品🧃仲有果汁機 汽水機 咖啡機☕️我哋自己用咗梳打水同 蜂蜜荔枝茶 溝左 有汽蜂蜜荔枝茶👍🏻👍🏻👍🏻🤍甜品區雪糕機🍦有兩隻味 分別係🍓同原味旁邊仲有 配料同朱古力 士多啤梨醬🍓配料有 榖物脆脆 朱古力豆 麻薯 可以自己diyʕ •ᴥ•ʔ大家都食得好盡興 佢啲丸類偏向台式 麻辣丸 芝士魚腐都幾好食😋環境好舒服 坐下食下傾下計 就過左60分鐘 係一個好地方同朋友仔聚下舊💓
午市套餐60分鐘🐮🍲11:30-4:00p.m.
豚肉/雞肉套裝$79🐷🐥

旁邊仲有 配料同朱古力 士多啤梨醬🍓
配料有 榖物脆脆 朱古力豆 麻薯 可以自己diy
ʕ •ᴥ•ʔ

2022-12-28 382 浏览
收378一位和牛小排餐唔知係咪就黎執笠?種類選擇無咩揀,得d粟米,豆腐卜果d出前一丁都無包叫左幾隻唔同種類嘅牛,豬試下食落口都係一樣味,乾柴塊牛仲薄過我面皮一夾起就爛溶溶既和牛呢個價錢2個人連加一8舊幾水去大家樂打邊爐都冇咁嬲 只值128價錢
收378一位和牛小排餐
唔知係咪就黎執笠?
種類選擇無咩揀,得d粟米,豆腐卜果d
出前一丁都無包
叫左幾隻唔同種類嘅牛,豬試下
食落口都係一樣味,乾柴
塊牛仲薄過我面皮
一夾起就爛溶溶既和牛

呢個價錢2個人連加一8舊幾水
去大家樂打邊爐都冇咁嬲

只值128價錢

2022-12-28
牛肉放題宜家真係好多間鋪,開到周圍都係,競爭一定好大,但唔係間間都有水準味道好。前排去食牛一,揀左澳洲和牛小排,都算中上價位,但質素同味道卻強差人意。唔知咩原因,呢個餐係冇牛味,明明係澳洲和牛但味道完全食唔出有牛味,我本人個人都算食得淡,但真係食唔出牛肉味。海鮮都算一般般,冇乜特別。同埋服務都唔係做得幾好,知道每碟份量都唔多,所以特登一次過order多少少,但明明order左3碟但最後比得個兩碟,唔知係新黎既定人手真係唔夠所以經常漏野。總言而之唔係好得。環境同衛生都算OK。
總言而之唔係好得。環境同衛生都算OK。
2022-07-24
2022-08-01 1071 浏览
牛一係我同先生的回憶以前還在屯門住時每一次食牛一都有一種幸福的味道牛一荃灣不嬲都差差地無論㡳火地鐵站定係荃西不過搬左唔想返入屯門咁遠成個場一個經理拖2個staff全程得一個男仔出菜經理同另一個完全廢嘅成個場得幾枱客,好唔明白點解要安排坐得咁密,有一個有covid,我相信全部4枱一定可以中晒食物品質還好,無乜唔同,可能自己食清左,覺得好咸好濃,自己個人問題宜家嘅湯自己加,無問題,但出到去無晒,咁啱侍應見到問我邊枱,我以為佢會拎俾我結果我再問佢,佢話自己出去加,出到去又無,加湯都要碰運氣以前食牛一有幸福的味道,但宜家只係覺得佢管理不善,可能老闆揾夠了😂
牛一係我同先生的回憶
以前還在屯門住時每一次食牛一都有一種幸福的味道

牛一荃灣不嬲都差差地
無論㡳火地鐵站定係荃西
不過搬左唔想返入屯門咁遠

成個場一個經理拖2個staff
全程得一個男仔出菜
經理同另一個完全廢嘅

成個場得幾枱客,好唔明白

結果我再問佢,佢話自己出去加,出到去又無,加湯都要碰運氣

2022-06-10 1318 浏览
今日午餐食左牛一放題,叫左美國安格斯牛肉 $158一個人,食90分鐘。放題有包3種肉任食,安格斯牛肉,美國特選級榖飼牛肉和豚肉,安格斯牛肉牛味重d,榖飼牛肉口感滑身d,豚肉表現都唔差,有肉味,口感嫩滑我地叫左兩轉牛肉,都食得好飽,打邊爐配菜有蓋蓋住,感覺上幾乾淨,最後食到好飽我地係平時下午去既,唔洗等位,座位都好鬆動,坐sofa檯,staff服務態度都幾好下次會試下午市60分鐘套餐,食多d打邊爐既料

下次會試下午市60分鐘套餐,食多d打邊爐既料

2022-05-09 1139 浏览
母親節呢日黎到荃灣牛一食牛肉火鍋放題🐮 簡左$$$278個set 包牛肉雞肉同豚肉 入面空間幾大 座位乾淨舒適 星期六晚上等位時間大概45分鐘左右🙂 但尋日等位嘅人唔算太多湯底簡左我最愛嘅壽喜燒湯底❤ 同埋蕃茄豚肉湯底🍅 混合湯底嘅話 就要另外加20蚊💰牛肉送到黎感覺好新鮮 牛味好重 同壽喜燒湯底好夾 而因為我唔可以食太多牛肉嘅關係 所以只係淺嘗咗幾片 但牛質地不錯 唔會“好鞋” 好香 我主力都係食豚肉片 豚肉味道都唔錯👌👌 下面張相係牛肉黎🐮配料方面我覺得都算多選擇 粉麵方面會有烏冬 薯粉 拉麵等等 菜類瓜果都會有幾款基本野 例如生菜 翠玉瓜 南瓜 蕃茄果啲 另外強烈推薦個壽喜燒湯底加南瓜 加咗南瓜之後味道好甜 同肉類好夾🥰🥰同場仲有一款麻糬魚餅係強烈推薦 中間麻糬煙煙韌韌非常好食🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🤙飲品方面都有竹蔗茅根 菊花茶 咖啡茶類 橙汁同埋梳打水 但梳打水唔太推介 因為味道一般🧊🥲最後當然唔少得雪糕 超鐘意呢種入口即化嘅質地 食完一杯再encore左一次😋😋🍨總結一下 呢間牛一整體質素🆗️🆗️🆗️ 再想食火鍋都會考慮呢個品牌😋👌👍 而且用消費券仲有折😆😆😆

2022-05-08
等候时间
45 分钟 (堂食)
庆祝纪念
母亲节
Anytime is a good time for hotpot~比較左荃灣西好幾間嘅午市火鍋放題之後,小金心目中嘅冠軍誕生啦🏆一般嘅雞/豬/牛午市60分鐘套餐$90都唔洗,而且啲肉質唔算差架,湯底仲有9款任你揀。除左肉定量之外,其他都係任食,蔬菜肉丸粉麵我諗都有20種比你揀,啲丸仲要唔hea架,好幾款都係有餡嘅丸🥳啲嘢都refill得幾快。飲品options一樣好多,食飽飽仲有雪糕區🤩唧完雪糕可以用唔同材料裝飾完先慢慢嘆~

2021-07-17 2378 浏览
本人和至愛最愛吃牛和Sabu Sabu 每個月總會吃兩次以上,牛一總有間在左近今次去左荃灣店,門口擺左很多一般的配料,唯一量點係日本羅白和蟲草花入門口轉左係雪糕機,同自助咖啡機和雪櫃有幾款飲品和嘉仕伯beer,性價比遠高於屯門店再直入就係主題Bar,真好有即煮的牛肩肋汁同鴨血,不過丸類不算太多款式可選。有點失望係要自己加湯底今次選了$198位90mins.牛肉好滑夠薄有肉味
本人和至愛最愛吃牛和Sabu Sabu
每個月總會吃兩次以上,牛一總有間在左近

入門口轉左係雪糕機,同自助咖啡機
和雪櫃有幾款飲品和嘉仕伯beer,性價比遠高於屯門店
再直入就係主題Bar,真好有即煮的牛肩肋汁
同鴨血
,不過丸類不算太多款式可選
。有點失望
係要自己加湯底
今次選了$198位90mins.牛肉好滑夠薄有肉味

2021-07-14
2021-05-17 2750 浏览
屯門、尖沙咀牛一食得多,荃灣依間第一次試,心目中牛一尖沙咀店個心比較中意,但今次荃灣店有少少驚喜但唔知係牛一全部分店都改左定只係荃灣店係咁,首先入座時間分得好清楚,3:44pm去諗住食,有位職員話依段時段冇,要5:00pm先入得,所以係附近行左陣 5:00pm先再去(晚餐時段),由於時間算早,一到立即安排入座荃灣店依家自己掃code落單(其他店以前食唔係,依家唔知)食物方面,丸類選擇比較少,多數係菜類,印象中丸類只有牛根丸、麻辣吾知咩丸、包心海鮮唔知咩丸等等;蔬菜選擇如比較多 比較少係其他分店見到既有 淮山、紅心蘿蔔等等湯底選擇左昆布&壽喜燒,壽喜燒湯底一開始好好味,但愈食愈濃味~即使加左湯都仲係濃味好彩有昆布唔係最後都唔知點食(加湯都係自助,預先放左一壺係台,有需要時自己加,唔係配番你湯底既湯,每張枱既湯都係一樣果款)牛方面叫左美國牛最平個餐,但啲肉碟碟都唔錯,而且最後幾碟送上黎既牛 牛味比較特出有驚喜唯一唔好既係 差唔多離坐前半小時落單,二次都係叫二碟黎得一碟,第一次冇問職員,第二次職員拎肉黎 拎得一碟 我話落左二碟 ,職員話係二碟份量但份量明明同之前一碟既一樣,充滿疑問環境唔錯,

荃灣店依家自己掃code落單(其他店以前食唔係,依家唔知)

好彩有昆布唔係最後都唔知點食

但份量明明同之前一碟既一樣,充滿疑問

環境唔錯,不過食物分怖幾個位置,門口位置都放左食物,個人覺得去夾食物時俾人望到會有少少尷尬既感覺

總括而言 我個人覺得如果主要想食牛肉既可到荃灣店

2021-05-17 1914 浏览
本來打算去食牛大人,但book左好耐都full曬,最後唯有聽同事介紹食牛一啦。首先打算打電話去book位啦,電話一直都唔通,lunch time就直接去門店度訂位啦,點知已經full曬,對方要求我們walk in最快等九個字。最後選擇apps拎飛。我們揀左美國特選超級穀飼牛肉·豚肉·雞肉套餐。牛肉好味,有牛味。豚肉就嘛嘛。雞肉好滑,有驚喜。最後我們不停主攻牛肉和雞肉。食物水準其實不錯。最後夠鐘,但未食曬食物,職員就趕我們走。見到牛肉岩先落鍋,真系好浪費食物。環境方面,冷氣超級凍,如果去食建議帶件外套
我們揀左美國特選超級穀飼牛肉·豚肉·雞肉套餐。
食物水準其實不錯。
環境方面,冷氣超級凍,如果去食建議帶件外套
某日晚餐想打邊爐,本來想食同商場另一間火鍋店,但發現呢間新開唔駛排隊,價錢都ok就試呢間❤️我揀左最平果個牛肉、豚肉同雞肉set,湯底就揀左木瓜海底椰白魚湯❤️牛肉冇因為價錢最平質素就好差,脂肪分佈不會太多或太少,豚肉好滑,雞件我用黎做湯底😂😂蔬菜類選擇好多而且有驚喜❤️有青瓜花,萵筍同紅心蘿白🥰🥰🥰都好嫩好新鮮🥰🥰🥰食左好多😀😀仲有蟲草花同秋葵,加左落去好似好滋補同健康🥰🥰丸類選擇都好多,其中我最鍾意芋泥丸同麻辣丸🥰🥰特色又惹味👍🏻👍🏻甜品是乳酪雪糕,稍嫌有d溶,同唔係好食到蜜瓜味😂😂以價錢而言,肉類、丸類同蔬菜都評分很高,值得一試😋😋

甜品是乳酪雪糕,稍嫌有d溶,同唔係好食到蜜瓜味😂😂

以價錢而言,肉類、丸類同蔬菜都評分很高,值得一試😋😋
等候时间
10 分钟 (堂食)
用餐时段