425
19
9
等级4
242
0
2020-01-19 779 浏览
荃湾出名多放题火锅店,之前住荃湾的朋友都介绍过几间,但今次他带我来到悦来坊食,同层还有几间酒楼,住在附近的朋友有口福~——————————🔹刺身/寿司这里的刺身款式不算太多,但都有我最想食的几款(三文鱼和甜虾)~三文鱼厚切肥美,甜虾大只而没有腥味😋带子很软滑😝 整体刺身质素不错~寿司叫了花之恋、鳗鱼寿司、加州反卷、海胆手卷等等,其中花之恋太多沙律酱,对於唔太喜欢食沙律酱嘅朋友,就有点太腻;海胆手卷鲜甜,紫菜新鲜脆口,似系新鲜包🥰-🔸炸物/烧物这里的炸物和烧物质素不错,所有食物都是热辣辣,芝麻鸡翼和榴槤炸弹encore三次,芝士春卷算是比较特别,未试过系其他放题店见到😝一咬开入面劲浓郁芝士味,好好食~-🔹一品料理酱汁金菇肥牛卷、酱汁牛舌和黑松露牛油粟米都是我和朋友很喜欢食😋 肥牛卷煮得入味多汁,但牛油粟米太重黑松露味,还有点不够热😖-🔸火锅汤底今次想食得清淡啲,就叫咗清甜椰青汤。这个汤底有淡淡的甜味且不会油腻,啱晒食完炸物再食火锅!-🔹火锅料我们四种肉都有叫,每样都切得薄薄一片,我和朋友特别喜欢美国极上牛肉,牛味浓且脂肪较少👍🏼其他配料质素普普通通,有我最喜欢的响铃卷😍 还可以出面夹菜,
更多
荃湾出名多放题火锅店,之前住荃湾的朋友都介绍过几间,但今次他带我来到悦来坊食,同层还有几间酒楼,住在附近的朋友有口福~
——————————
🔹刺身/寿司
刺身
7 浏览
0 赞好
0 留言

这里的刺身款式不算太多,但都有我最想食的几款(三文鱼和甜虾)~三文鱼厚切肥美,甜虾大只而没有腥味😋带子很软滑😝 整体刺身质素不错~
寿司叫了花之恋、鳗鱼寿司、加州反卷、海胆手卷等等,其中花之恋太多沙律酱,对於唔太喜欢食沙律酱嘅朋友,就有点太腻;海胆手卷鲜甜,紫菜新鲜脆口,似系新鲜包🥰
-
🔸炸物/烧物
炸物
0 浏览
0 赞好
0 留言

寿司
3 浏览
0 赞好
0 留言

这里的炸物和烧物质素不错,所有食物都是热辣辣,芝麻鸡翼和榴槤炸弹encore三次,芝士春卷算是比较特别,未试过系其他放题店见到😝一咬开入面劲浓郁芝士味,好好食~
-
🔹一品料理
酱汁金菇肥牛卷、酱汁牛舌和黑松露牛油粟米都是我和朋友很喜欢食😋 肥牛卷煮得入味多汁,但牛油粟米太重黑松露味,还有点不够热😖
-
🔸火锅汤底
今次想食得清淡啲,就叫咗清甜椰青汤。这个汤底有淡淡的甜味且不会油腻,啱晒食完炸物再食火锅
-
🔹火锅
美国极上牛肉
2 浏览
0 赞好
0 留言

火锅料
0 浏览
0 赞好
0 留言

我们四种肉都有叫,每样都切得薄薄一片,我和朋友特别喜欢美国极上牛肉,牛味浓且脂肪较少👍🏼其他配料质素普普通通,有我最喜欢的响铃卷😍 还可以出面夹菜,就一定唔会食唔晒☺️
-
🔸甜品
宇治抹茶芭菲
0 浏览
0 赞好
0 留言

榴槤甘露
7 浏览
0 赞好
0 留言
11 浏览
0 赞好
0 留言

每次食完放题火锅,最後点都会留肚食甜品❤️餐牌上的甜品大部分都有叫,其中宇治抹茶芭菲最特别,抹茶味浓,底下还有甜甜的红豆😍榴槤甘露更加encore两次,店家非常用心,劲多榴槤蓉,好大方❤️❤️整体甜品可算是数一数多款,而且好高质素👍🏼👍🏼

一品料理
6 浏览
0 赞好
0 留言
3 浏览
0 赞好
0 留言
81 浏览
0 赞好
0 留言
70 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
用餐时段
晚餐
推介美食
刺身
炸物
寿司
美国极上牛肉
宇治抹茶芭菲
榴槤甘露
等级4
185
0
呢排胃口唔知点解劲好🤦 所以好想食自助餐,不过我本身我系好食生冷嘢所以决定食火锅放题😀 喺荃湾千挑万选拣咗呢间评价唔错兼有埋寿司同串烧供应同好多即整甜品既日式放题🤣个极上牛肉切得几薄,几香牛肉味,脂肪分布几靓,叫完一碟又一碟😋呢度仲有我好锺意嘅黄金麻吉烧😍 里面有层年糕超级烟韧👍鸭血几滑,个人嚟讲好锺意打边炉有鸭血呢个选择😁鳗鱼寿司好正👍 饭量唔太多可以试多啲款,鳗鱼唔腥,个汁好味😋蔬菜同饮品系自己出面自取,好多选择👍最後要讲下放题难得见到咁出色嘅甜品!! 叫咗五款黎试😁😁 佢嘅份量细细碗,好岩食客可以逐样试👏👏仙草芋圆材料好丰富😆 除咗仙草同芋圆,仲有珍珠同西米,加埋啲花奶更滑👍芒果糯米饭上面嘅芒果好甜😋糯米饭软硬程度刚刚好~榴槤甘露上面嘅榴槤好香😱 入口即溶嘅感觉,超正👍👍 甘露里面都有珍珠同西米, 榴槤味好浓郁😍 杨枝甘露都系好滑同埋好重芒果味😁仲有个杯抹茶芭菲, 真系十足十似系出自一间甜品专门店😱 有好多唔同材料,面头粒小丸子好烟韧,中间既脆米劲脆,下面仲有啫喱增加口感,好味!😋店员好积极主动跟进食客嘅需求,唔使主动叫都会帮我哋加汤👍👍 上菜速度快仲冇漏单,赞!!下次会叫多啲朋
更多
呢排胃口唔知点解劲好🤦 所以好想食自助餐,不过我本身我系好食生冷嘢所以决定食火锅放题😀 喺荃湾千挑万选拣咗呢间评价唔错兼有埋寿司同串烧供应同好多即整甜品既日式放题🤣
27 浏览
0 赞好
0 留言

个极上牛肉切得几薄,几香牛肉味,脂肪分布几靓,叫完一碟又一碟😋
22 浏览
0 赞好
0 留言

呢度仲有我好锺意嘅黄金麻吉烧😍 里面有层年糕超级烟韧👍
21 浏览
0 赞好
0 留言

鸭血几滑,个人嚟讲好锺意打边炉有鸭血呢个选择😁
22 浏览
0 赞好
0 留言

鳗鱼寿司好正👍 饭量唔太多可以试多啲款,鳗鱼唔腥,个汁好味😋
32 浏览
0 赞好
0 留言

蔬菜同饮品系自己出面自取,好多选择👍
最後要讲下放题难得见到咁出色嘅甜品!! 叫咗五款黎试😁😁 佢嘅份量细细碗,好岩食客可以逐样试👏👏
18 浏览
0 赞好
0 留言

仙草芋圆材料好丰富😆 除咗仙草同芋圆,仲有珍珠同西米,加埋啲花奶更滑👍
芒果糯米饭上面嘅芒果好甜😋糯米饭软硬程度刚刚好~
榴槤甘露上面嘅榴槤好香😱 入口即溶嘅感觉,超正👍👍 甘露里面都有珍珠同西米, 榴槤味好浓郁😍
杨枝甘露都系好滑同埋好重芒果味😁
17 浏览
0 赞好
0 留言

仲有个杯抹茶芭菲, 真系十足十似系出自一间甜品专门店😱 有好多唔同材料,面头粒小丸子好烟韧,中间既脆米劲脆,下面仲有啫喱增加口感,好味!😋
店员好积极主动跟进食客嘅需求,唔使主动叫都会帮我哋加汤👍👍 上菜速度快仲冇漏单,赞!!
下次会叫多啲朋友去😋
25 浏览
0 赞好
0 留言
351 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2019-12-18
等候时间
10 分钟 (堂食)
人均消费
$260 (晚餐)
推介美食
  • 仙草芋圆
  • 美国极上牛肉
  • 宇治抹茶芭菲
  • 极上牛肉
  • 榴槤甘露
等级4
358
0
2019-10-17 5586 浏览
呢排出街食饭都惊惊10点无mtr要快啲食先返到屋企但系喺呢间餐厅食放题就无有怕事关上菜快零漏单食到饱饱先走走一入到去感觉几好乾净企理起码啲餐具格面都唔会“痴立立”鸳鸯汤底加$18叫左蕃茄薯仔牛柳粒番茄较多其余材料较少高度推荐胡椒猪肚汤🐷🐖超足料放完火锅料落去滚真系有淡淡胡椒既辛口由於美食众多无法一一介绍但系有某几样野真系唔赞唔得好似烧菠萝好有水准🍍味道好甜有焦香完全唔会酸同有渣刺身选择虽然唔算多但你叫几多就上几多从不miss order新鲜颜色鲜艳口感紮实爽口🦐大大只鲜虾放入个煲🦐咪话唔爽!好快熟,变靓靓橙色索埋胡椒汤底仲正另一个最大既卖点就系“即制甜品”🍒🍦唔好成日话啲男人一味食肉唔顾女仔感受啦如果带女朋友黎呢度食一定无怨言所有甜品都好高汁我自己都唔怕肥KO左3-4款🍨🍧🍦🍰首推一定系雪糕窝夫好味到"惊艳"!!!🍭虽然雪糕份量细左啲好多所谓waffle专门店都唔够佢好食😮😮😮入面好moist 好有蛋味外表依然好脆雪糕牛奶味超浓夹埋一齐食最正!!!(我要雪糕大杯啲!!!)另外朱古力mousse 甜中带甘唔会一味死甜食落好似无咁肥wo珍珠伯爵茶奶冻又系超好味茶味非常强同饮紧珍珠奶茶完全无
更多
呢排出街食饭都惊惊
10点无mtr
要快啲食先返到屋企


151 浏览
0 赞好
0 留言


但系喺呢间餐厅食放题就无有怕

139 浏览
0 赞好
0 留言


事关上菜快
零漏单
食到饱饱先走走


86 浏览
0 赞好
0 留言


一入到去感觉几好
乾净企理
起码啲餐具
格面都唔会“痴立立”


火锅胡椒猪肚汤底
76 浏览
0 赞好
0 留言


鸳鸯汤底加$18
叫左蕃茄薯仔牛柳粒
番茄较多
其余材料较少

63 浏览
0 赞好
0 留言


高度推荐胡椒猪肚汤🐷🐖
超足料
放完火锅料落去滚
真系有淡淡胡椒既辛口

由於美食众多
无法一一介绍
但系有某几样野真系唔赞唔得

烧菠萝
56 浏览
0 赞好
0 留言


好似烧菠萝好有水准🍍
味道好甜有焦香
完全唔会酸同有渣

刺身选择虽然唔算多
但你叫几多就上几多
从不miss order
新鲜
颜色鲜艳
口感紮实爽口🦐

52 浏览
0 赞好
0 留言


大大只鲜虾放入个煲🦐
咪话唔爽!
好快熟,变靓靓橙色
索埋胡椒汤底仲正

雪糕窝夫
51 浏览
0 赞好
0 留言


另一个最大既卖点就系“即制甜品”🍒🍦
唔好成日话啲男人一味食肉
唔顾女仔感受啦
如果带女朋友黎呢度食一定无怨言


所有甜品都好高汁
我自己都唔怕肥
KO左3-4款🍨🍧🍦🍰

首推一定系雪糕窝夫
好味到"惊艳"!!!🍭
虽然雪糕份量细左啲

好多所谓waffle专门店都唔够佢好食😮😮😮
入面好moist
好有蛋味
外表依然好脆

雪糕牛奶味超浓
夹埋一齐食最正!!!
(我要雪糕大杯啲!!!)


另外朱古力mousse 甜中带甘
唔会一味死甜
食落好似无咁肥wo

珍珠伯爵茶奶冻
36 浏览
0 赞好
0 留言


珍珠伯爵茶奶冻又系超好味
茶味非常强

同饮紧珍珠奶茶完全无分别
系口感上有啲新颖既感觉

净系食甜品已经捧住个肚走





64 浏览
0 赞好
0 留言
79 浏览
0 赞好
0 留言
34 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
推介美食
火锅胡椒猪肚汤底
烧菠萝
雪糕窝夫
珍珠伯爵茶奶冻
等级4
223
0
2019-09-25 5298 浏览
一次过满足你三个愿望😊😉平时食放题都系多数,一系斋食日式一系斋打边炉,有时都觉得几闷几没趣😆 今次适逢同旧同事gathering,所以就提议左间又有日式料理又有火锅又有即制甜品既任食放题,一次满足哂我地既无限慾望😂😂·放题任饮任饮2小时,火锅料刺身寿司炸物串烧甜品包罗万有😋 刺身十分不错,特别喜欢象拔邦、赤贝及带子🐚 食落爽脆有口感🤤 花之恋细细件一口一件,食多两件都唔怕滞啦😉 芝麻鸡翼炸到金黄松脆,一咬开热辣辣啲烟系咁喷出嚟,好好味呀😋 很喜欢烧菠萝,我自己食左5件😂 甘甜多汁好重菠萝香味😚·而火锅料亦十分出色,美国极上牛肉色泽红润,肉里面既油花纹理鲜明,薄薄一块涮10秒就食得,牛肉味颇浓,不错的👍 海鲜类都系任食🤤 日本广岛蚝非常大只,熟左仍然十分饱满,结果我食左10几粒,非常满足🤩 另外较为特别嘅有芝士波波丸及我的至爱牛柏叶,食左好多呀我😂😋😋·最後当然要满足埋我第二个胃,甜品种类好多,宇治抹茶雪糕🍦同榴槤斑戟都好美味😍😋 本身对任食甜品唔抱太大期望,估唔到咁高质,非常有惊喜👍👍
更多
一次过满足你三个愿望😊😉
平时食放题都系多数,一系斋食日式一系斋打边炉,有时都觉得几闷几没趣😆 今次适逢同旧同事gathering,所以就提议左间又有日式料理又有火锅又有即制甜品既任食放题,一次满足哂我地既无限慾望😂😂
137 浏览
0 赞好
0 留言

·
放题任饮任饮2小时,火锅刺身寿司炸物串烧甜品包罗万有😋 刺身十分不错,特别喜欢象拔邦、赤贝及带子🐚 食落爽脆有口感🤤 花之恋细细件一口一件,食多两件都唔怕滞啦😉 芝麻鸡翼炸到金黄松脆,一咬开热辣辣啲烟系咁喷出嚟,好好味呀😋 很喜欢烧菠萝,我自己食左5件😂 甘甜多汁好重菠萝香味😚
110 浏览
0 赞好
0 留言

·
火锅料亦十分出色,美国极上牛肉色泽红润,肉里面既油花纹理鲜明,薄薄一块涮10秒就食得,牛肉味颇浓,不错的👍 海鲜类都系任食🤤 日本广岛蚝非常大只,熟左仍然十分饱满,结果我食左10几粒,非常满足🤩 另外较为特别嘅有芝士波波丸及我的至爱牛柏叶,食左好多呀我😂😋😋
90 浏览
0 赞好
0 留言

112 浏览
0 赞好
0 留言

·
最後当然要满足埋我第二个胃,甜品种类好多,宇治抹茶雪糕🍦同榴槤斑戟都好美味😍😋 本身对任食甜品唔抱太大期望,估唔到咁高质,非常有惊喜👍👍
72 浏览
0 赞好
0 留言

56 浏览
0 赞好
0 留言

(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2019-09-06
用餐途径
堂食
用餐时段
晚餐
推介美食
  • 宇治抹茶芭菲
  • 美国极上牛肉
  • 刺身
等级4
207
0
2019-09-15 4159 浏览
是日要去指定地方拎雪糕月饼🥮,顺便和老公食个dinner! 见到呢间日式放题唔算贵就打算试下。酒店上一层都几方便!原来呢个火锅放题都唔简单,除左火锅料外有埋寿司、烧物熟食甜品及任饮饮品。🔸火锅汤底拣左清清地既芫茜皮蛋汤底。配料及疏菜种类都有几多选择,有菇类及几款菜,个人觉得呙笋同冬瓜都好食,新鲜爽爽地既,食得多肉要食番d蔬菜平衡一下!仲有火锅一定要配既响铃和鱼皮饺😋🔸火锅肉类点了肥牛、黑豚和美国极上牛肉牛每款也是薄切的,肥瘦适中而肉质都几嫩口亦够新鲜,大概放落汤到15-20秒倒就可以食,有质素👍🏻个人比较喜欢美国极上牛肉,牛味浓一点,唔驶太多调味都好食!火锅料仲有新鲜海虾、鲍片、蚝、鲜贝及鱼,个人最欣赏是海虾及蚝,虾够生猛好新鲜,鲜味十足,打边炉岩洒👍🏻而蚝就够洒大只!寿司类我们点了黑松露带子、海胆甜虾、蟹籽寿司🍣,本人是带子粉,带子鲜甜配黑松露香,好食所以encore左一次!甜品方面都有几多选择,我们选了滋润既木瓜雪耳同埋好有水准既茉茶芭菲!整体放题及火锅食物都几有水准,下次会再帮衬!
更多
是日要去指定地方拎雪糕月饼🥮,顺便和老公食个dinner! 见到呢间日式放题唔算贵就打算试下。酒店上一层都几方便!

229 浏览
1 赞好
0 留言



原来呢个火锅放题都唔简单,除左火锅料外有埋寿司、烧物熟食甜品及任饮饮品。


446 浏览
0 赞好
0 留言



🔸火锅汤底拣左清清地既芫茜皮蛋汤底。配料及疏菜种类都有几多选择,有菇类及几款菜,个人觉得呙笋同冬瓜都好食,新鲜爽爽地既,食得多肉要食番d蔬菜平衡一下!仲有火锅一定要配既响铃和鱼皮饺😋

62 浏览
0 赞好
0 留言

38 浏览
0 赞好
0 留言

71 浏览
0 赞好
0 留言




🔸火锅肉类
点了肥牛、黑豚和美国极上牛肉牛每款也是薄切的,肥瘦适中而肉质都几嫩口亦够新鲜,大概放落汤到15-20秒倒就可以食,有质素👍🏻个人比较喜欢美国极上牛肉,牛味浓一点,唔驶太多调味都好食!


49 浏览
0 赞好
0 留言


93 浏览
0 赞好
0 留言



64 浏览
0 赞好
0 留言




火锅料仲有新鲜海虾、鲍片、蚝、鲜贝及鱼,个人最欣赏是海虾及蚝,虾够生猛好新鲜,鲜味十足,打边炉岩洒👍🏻而蚝就够洒大只!

41 浏览
0 赞好
0 留言











寿司
我们点了黑松露带子、海胆甜虾、蟹籽寿司🍣,本人是带子粉,带子鲜甜配黑松露香,好食所以encore左一次!


20 浏览
0 赞好
0 留言


甜品方面都有几多选择,我们选了滋润既木瓜雪耳同埋好有水准既茉茶芭菲!



18 浏览
0 赞好
0 留言
18 浏览
0 赞好
0 留言


整体放题火锅食物都几有水准,下次会再帮衬!
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2019-09-10
等候时间
5 分钟 (堂食)
人均消费
$250 (晚餐)
推介美食
  • 美国极上牛肉
  • 宇治抹茶芭菲
  • 牛肉
等级4
245
0
2020-02-18 0 浏览
之前一早book咗同屋企人嚟食,都好似有几个月冇食佢,好彩食物质素依然唔错。一向最欣赏佢既甜品,腐竹鹌鹑蛋(热)整得好滑好香,最岩冬天食,暖粒粒好暖心。软雪糕窝夫我觉得系呢度既皇牌甜品,窝夫松软味香,软雪糕香滑仲可以加配料。抹茶系列都好正,个芭菲有多重口感,有可可脆,仲有粒小丸子,抹茶味浓滑。仲有仙草芋圆都必食之选,芋圆好有咬口,仙草嫩滑,其实仲有好多甜品值得一试,总有几样岩你口味。剌身普遍都新鲜爽口,而寿司都新鲜,之前好似唔多觉有黑松露带子寿司,今次嗌黎试吓,黑松露味香、带子有厚度鲜甜,三文鱼腩肉质细嫩、口感爽滑。沙律黎讲海蜇沙律都唔错,清爽好食无腥味,口感脆嫩。天妇罗都整得唔错,唔会好厚粉,推荐大虾同蕃薯,春卷同鸡软骨都爽脆可口。整体黎讲都几抵食,食物种类又多元化,饮品有啤酒、各类汽水同果汁,值得一试。
更多
之前一早book咗同屋企人嚟食,都好似有几个月冇食佢,好彩食物质素依然唔错。

一向最欣赏佢既甜品,腐竹鹌鹑蛋(热)整得好滑好香,最岩冬天食,暖粒粒好暖心。
0 浏览
0 赞好
0 留言

软雪糕窝夫我觉得系呢度既皇牌甜品,窝夫松软味香,软雪糕香滑仲可以加配料。
0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言

抹茶系列都好正,个芭菲有多重口感,有可可脆,仲有粒小丸子,抹茶味浓滑。
0 浏览
0 赞好
0 留言

仲有仙草芋圆都必食之选,芋圆好有咬口,仙草嫩滑,其实仲有好多甜品值得一试,总有几样岩你口味。
0 浏览
0 赞好
0 留言


剌身普遍都新鲜爽口,而寿司都新鲜,之前好似唔多觉有黑松露带子寿司,今次嗌黎试吓,黑松露味香、带子有厚度鲜甜,三文鱼腩肉质细嫩、口感爽滑。
0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言


沙律黎讲海蜇沙律都唔错,清爽好食无腥味,口感脆嫩。
0 浏览
0 赞好
0 留言

天妇罗都整得唔错,唔会好厚粉,推荐大虾同蕃薯,春卷同鸡软骨都爽脆可口。
0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言

整体黎讲都几抵食,食物种类又多元化,饮品有啤酒、各类汽水同果汁,值得一试。
0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2020-02-05
用餐途径
堂食
人均消费
$251 (晚餐)
等级4
457
0
2020-01-31 23 浏览
今晚食团年饭,我哋就一反传统,唔帮衬酒楼,反而嚟咗任食嘅打边炉加放题,大家就可以尽情咁食,唔使就住就住,睇住个荷包做人牛之锅最特别嘅地方系除咗你可以任食火锅配料之外,仲可以品嚐到日本料理,同埋即制甜品,呢度嘅甜品大家真系必试,因为全部都系用心制作,绝不马虎 打完边捞,梗系要食返啲甜嘢啦,呢度嘅甜品真系唔可以睇少,皆因每款都系用心制作,右边既系抹茶芭菲,顶层有抺茶雪糕,下面就有可可脆粒、cream、红荳、啫喱,仲加左粒白色既丸子做装饰添
更多
今晚食团年饭,我哋就一反传统,唔帮衬酒楼,反而嚟咗任食嘅打边炉加放题,大家就可以尽情咁食,唔使就住就住,睇住个荷包做人
牛之锅最特别嘅地方系除咗你可以任食火锅配料之外,仲可以品嚐到日本料理,同埋即制甜品,呢度嘅甜品大家真系必试,因为全部都系用心制作,绝不马虎
46 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言
打完边捞,梗系要食返啲甜嘢啦,呢度嘅甜品真系唔可以睇少,皆因每款都系用心制作,右边既系抹茶芭菲,顶层有抺茶雪糕,下面就有可可脆粒、cream、红荳、啫喱,仲加左粒白色既丸子做装饰添
0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2020-01-19
用餐途径
堂食
用餐时段
晚餐
等级3
97
0
2020-01-29 20 浏览
朋友约去荃湾食放题,行过悦来酒店附近,见到呢间餐厅都几多人食,所以就入黎试下。放题点餐纸上见已经有好多食物提供,有炸物,串烧,甜品,菜就可以自己夹,非常吸引。刺身新鲜又大件,寿司饭既份量刚好,唔会太大件食到好饱肚食唔到其他野。 串烧比炸物更出色,烧菠萝同蕃薯仔都好好食。打边炉既食物都不过不失,极上牛肉既牛味好香浓,呢个真系可以食到好多碟。甜品都几高质,比起好多放题店黎讲,真系有好多选择唔系单单得雪糕提供,甜品既份量唔多,细细地一碗,一个人都食到得碗呀真系。滋润既3.6牛奶炖木瓜雪耳,够哂姜味既汤圆,芒果糯米饭就硬左少少。顺带一提呢到既职员都好亲切,睇得出佢地好忙,但对客收单或者系我地入座到走个时都好亲切有礼,而且呢到落单都无漏单既问题,真系好唔错。
更多
朋友约去荃湾食放题,行过悦来酒店附近,见到呢间餐厅都几多人食,所以就入黎试下。
放题点餐纸上见已经有好多食物提供,有炸物,串烧,甜品,菜就可以自己夹,非常吸引。
1 浏览
0 赞好
0 留言

刺身新鲜又大件,寿司饭既份量刚好,唔会太大件食到好饱肚食唔到其他野。
2 浏览
0 赞好
0 留言

串烧比炸物更出色,烧菠萝同蕃薯仔都好好食。
2 浏览
0 赞好
0 留言
1 浏览
0 赞好
0 留言
1 浏览
0 赞好
0 留言

打边炉既食物都不过不失,极上牛肉既牛味好香浓,呢个真系可以食到好多碟。
1 浏览
0 赞好
0 留言

甜品都几高质,比起好多放题店黎讲,真系有好多选择唔系单单得雪糕提供,甜品既份量唔多,细细地一碗,一个人都食到得碗呀真系。
6 浏览
0 赞好
0 留言
2 浏览
0 赞好
0 留言

滋润既3.6牛奶炖木瓜雪耳,够哂姜味既汤圆,芒果糯米饭就硬左少少。
2 浏览
0 赞好
0 留言

顺带一提呢到既职员都好亲切,睇得出佢地好忙,但对客收单或者系我地入座到走个时都好亲切有礼,而且呢到落单都无漏单既问题,真系好唔错。
1 浏览
0 赞好
0 留言
2 浏览
0 赞好
0 留言
2 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级4
269
0
2020-01-22 36 浏览
食团年饭成日都去酒楼食,所以今年搞搞新意思就去左打边炉,今次食嘅呢间牛之锅主打系火锅、日式放题同甜品,岩晒一家大细黎呢度嘅食物上台速度都几快,而且冇漏过单,值得一赞主打既牛肉, 就可以拣大细size (图中为细size)牛肉有大碟同埋细碟之分,而美国牛肉同极上牛肉主要分别都系脂肪嘅分布,美国牛肉较似平日食开嘅肥牛,而两款牛肉嘅色泽都好新鲜日本嘅炸物都即叫即炸,上嘅时候都系热辣辣芝麻鸡翼外皮超香脆,入面肉质Juicy呢度嘅寿司细细件可以一啖一件,唔怕食两件就饱呢度既甜品都有十多款选择卖相同味道都拍得住出面嘅甜品店
更多
食团年饭成日都去酒楼食,所以今年搞搞新意思就去左打边炉,今次食嘅呢间牛之锅主打系火锅、日式放题甜品,岩晒一家大细黎
0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言

呢度嘅食物上台速度都几快,而且冇漏过单,值得一赞
0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言
主打既牛肉, 就可以拣大细size (图中为细size)
牛肉有大碟同埋细碟之分,而美国牛肉同极上牛肉主要分别都系脂肪嘅分布,美国牛肉较似平日食开嘅肥牛,而两款牛肉嘅色泽都好新鲜
0 浏览
0 赞好
0 留言

日本嘅炸物都即叫即炸,上嘅时候都系热辣辣
芝麻鸡翼外皮超香脆,入面肉质Juicy
0 浏览
0 赞好
0 留言

呢度嘅寿司细细件可以一啖一件,唔怕食两件就饱
1 浏览
0 赞好
0 留言
2 浏览
0 赞好
0 留言

呢度既甜品都有十多款选择
卖相同味道都拍得住出面嘅甜品
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级4
324
1
2020-01-14 79 浏览
星期五收工心情特别好,约朋友食饭都唔驶急急脚走人,所以决定同友人打边炉,可以坐耐d之余又可以慢慢食、慢慢吹水。今次去既火锅店,系openrice评价好高,睇食评得知晚市除左可以打边炉外,仲可以拣打边炉加日式料理,另外仲有质素唔错既甜品提供。见到好评咁多,最终系几间餐厅选择中胜出。我同友人晚上6点到达,当时入座率大概4成,眼见大部分客人枱上无日式料理,估计只系火锅放题。我地避免眼阔肚窄,所以拣左斋火锅,当日收费为$198+1。汤底选择唔多,连最基本既沙嗲汤底都无,结果拣左蕃茄牛粒汤,但唔好味。火锅配料纸有三张,一张系新鲜肉类、一张系加工类、一张系海鲜类,另外出面仲有蔬菜配料。新鲜肉类配料 – 美国极上牛肉、特选豚肉牛肉望落几靓仔,切得几薄,碌几下就食得,不过牛味好淡好淡,如果点佐料食完全食唔到牛味,而且口感比较鞋口。豚肉系肥d,但几有猪味,个人觉得比牛好味。海鲜类配料 – 我点左海虾、蚝、鲍片、鲩鱼骨腩、帆立贝、牛栢叶、墨鱼滑海虾细只但有虾味;蚝、饱片正常;鲩鱼切得太薄,煮完散哂;帆立贝同墨鱼滑无味。加工类配料 – 全部都系入口货,味道正正常常;友人本身中意食冻豆腐,但汤底唔好味,结果都
更多
星期五收工心情特别好,约朋友食饭都唔驶急急脚走人,所以决定同友人打边炉,可以坐耐d之余又可以慢慢食、慢慢吹水。

今次去既火锅店,系openrice评价好高
,睇食评得知晚市除左可以打边炉外,仲可以拣打边炉加日式料理,另外仲有质素唔错既甜品提供。见到好评咁多,最终系几间餐厅选择中胜出。

我同友人晚上6点到达,当时入座率大概4成,眼见大部分客人枱上无日式料理,估计只系火锅放题。我地避免眼阔肚窄,所以拣左斋火锅,当日收费为$198+1。

汤底选择唔多,连最基本既沙嗲汤底都无
,结果拣左蕃茄牛粒汤,但唔好味
火锅配料纸有三张,一张系新鲜肉类、一张系加工类、一张系海鲜类,另外出面仲有蔬菜配料。

新鲜肉类配料 – 美国极上牛肉、特选豚肉
1 浏览
0 赞好
0 留言

牛肉望落几靓仔,切得几薄,碌几下就食得,不过牛味好淡好淡,如果点佐料食完全食唔到牛味,而且口感比较鞋口

1 浏览
0 赞好
0 留言

豚肉系肥d,但几有猪味,个人觉得比牛好味。

海鲜类配料 – 我点左海虾、蚝、鲍片、鲩鱼骨腩、帆立贝、牛栢叶、墨鱼滑
1 浏览
0 赞好
0 留言

海虾细只但有虾味;蚝、饱片正常;鲩鱼切得太薄,煮完散哂;帆立贝同墨鱼滑无味


加工类配料 – 全部都系入口货,味道正正常常;
2 浏览
0 赞好
0 留言

友人本身中意食冻豆腐,但汤底唔好味,结果都变得唔好味;响铃唔脆就一定,但估唔到无炸鱼皮提供,有d失望。

出面配料区 – 有啡边既唐生菜、唔甜既粟米、无炸过既芋头件、腐竹(唔系炸支竹)、鲜冬菇、豆卜、即食面、芋丝等。

甜品反而比较特别
2 浏览
0 赞好
0 留言

-         芭菲,抺茶雪糕ok,但脆脆有少少放耐左既味

-         窝夫,呢个最好味,粉浆落得比较少,所以唔厚实,外脆内少软,但雪呢拿雪糕唔好味,太甜
-         榴莲班戟,我无试到,但我见隔离枱食左好多件,应该唔错挂
-         芝士杯,唔系真芝士,奶味好重,怀疑系用奶沟出黎,但消化饼底有怪味

-         Oreo朱古力慕斯,正常
-         杨枝甘露,无乜料,得d好稀既芒果蓉


老实讲,呢间餐厅火锅配料选择系我食过咁多间类似既放题店中最少,质素亦系最麻麻,唯一卖点系甜品较有特色,但火锅系主、甜品系辅,甜品再好(只有窝夫比较好),都唔值呢个价钱。好难理解点解咁多好评,唔通一定要加配埋日式放题先叫正?! BTW,我唔推介呢间火锅放题餐厅。
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2020-01-10
用餐途径
堂食
人均消费
$218 (晚餐)
等级2
12
0
2020-01-09 53 浏览
此火锅放题店跟平日的大有不同,美国极上牛肉相当出色,跟高级火锅比较亦无得输,最重要系佢ge 甜品,跟甜品铺的有得挥,尤其是珍珠伯爵茶奶冻,超级特浓伯爵茶味,而且非常香滑,我一口吃食了三个,还有榴连甘露,相当惊喜,很多榴连熔,口感相当丰富,食甜品也足够回本,相当超值!
更多
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级4
288
0
2020-01-06 78 浏览
今日去左荃湾行街,行完又是时候食晚饭了,又想食打边炉又想日本料理於是去食放题一次过满足两个要求。食物种类有好多:即街甜品,天妇罗,沙律/一品料理,寿司/手卷/军舰,烧物,刺身,又有三张火锅料纸。另外外面又有好多火锅配料丸类和蔬菜,又有汽水任饮真是超满足。刺身带子,北寄贝,甜虾,希灵鱼,鲍鱼片等。。。全部刺身都好新鲜,螺肉又爽囗又美味。香芋紫心丸必点真是好好香又香又唔会太甜,蕃薯仔又好吃,烧菠萝又甜。牛肉油脂均匀,肉质嫩滑牛味浓厚。海虾大大只又爽弹,又有生蚝生蚝又新鲜。鳗鱼寿司和带子寿司饭好软熟。甜品又好好味,又有我最钟意食的仙草芋圆,芋圆好烟韧。
更多
今日去左荃湾行街,行完又是时候食晚饭了,又想食打边炉又想日本料理於是去食放题一次过满足两个要求。
99 浏览
0 赞好
0 留言
食物种类有好多:即街甜品,天妇罗,沙律/一品料理,寿司/手卷/军舰,烧物,刺身,又有三张火锅料纸。
另外外面又有好多火锅配料丸类和蔬菜,又有汽水任饮真是超满足。
刺身
2 浏览
0 赞好
0 留言
刺身带子,北寄贝,甜虾,希灵鱼,鲍鱼片等。。。全部刺身都好新鲜,螺肉又爽囗又美味。
香芋紫心丸
1 浏览
0 赞好
0 留言
香芋紫心丸必点真是好好香又香又唔会太甜,蕃薯仔又好吃,烧菠萝又甜。
牛肉
0 浏览
0 赞好
0 留言
牛肉油脂均匀,肉质嫩滑牛味浓厚。
海鲜
0 浏览
0 赞好
0 留言
海虾大大只又爽弹,又有生蚝生蚝又新鲜。
寿司
0 浏览
0 赞好
0 留言
鳗鱼寿司和带子寿司饭好软熟。
甜品
0 浏览
0 赞好
0 留言
甜品又好好味,又有我最钟意食的仙草芋圆,芋圆好烟韧。
0 浏览
0 赞好
0 留言
1 浏览
0 赞好
0 留言
2 浏览
0 赞好
0 留言
2 浏览
0 赞好
0 留言
1 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2019-12-17
用餐途径
堂食
用餐时段
晚餐
推介美食
刺身
香芋紫心丸
牛肉
海鲜
寿司
甜品
  • 美国极上牛肉
  • 宇治抹茶芭菲
  • 火锅配料
  • 日本广岛蚝
  • 海胆手卷
  • 炸物
  • 烧菠萝
等级4
136
0
2019-12-27 121 浏览
今日嚟到荃湾呢间日式料理加火锅放题嘅餐厅食晚饭,锺意呢度嘅食物选择够多,而且食材都好新鲜,所以朋友都决定拣呢度聚一聚喺日本料理方面佢除咗有沙律🥗,寿司🍣,手卷,军舰,刺身,天妇罗,扬物,烧物等等可供选择,其中特别推介酱汁金菇肥牛肉卷,酱汁特别浓郁,牛肉味浓又唔韧,好好味,刺身都好新鲜,尤其赤贝, 甜虾等,而天妇罗唔会好厚粉, 黄金炸生蚝,呢款可以话系回本必食㗎🥳🥳基本上佢哋有八款火锅汤底可以比客人选择, 呢个季节仲有个椰子鸡锅加钱可以享用,不过我哋就拣咗九州猪骨汤,贪佢猪骨味香浓,而且感觉充满骨胶原👍🏼👍🏼火锅配料亦都有超过30多款可供选择,肉类都系优质嘅,而且仲会有贵价嘅海鲜, 例如海虾,广岛蚝提供,各款丸类都好好味,而蔬菜类就系自助形式嘅,可以自己出去睇见边啲新鲜就拣边啲, 而且都有超过十多款款㗎, 公仔面, 乌冬等都系自助㗎, 包你食到饱饱的🥩🥬🥒🥕最精彩嘅就系甜品啦, 因为佢哋嘅甜品都系即叫即制㗎,系食到饱饱嘅情况下, 都唔可以放弃用第二个胃食嘅甜品,而其中泰式芒果糯米饭,仙草芋圆, 3.6牛奶炖木瓜雪耳,都系必食嘅推介🍨🍧🥰🥰
更多
今日嚟到荃湾呢间日式料理加火锅放题嘅餐厅食晚饭,锺意呢度嘅食物选择够多,而且食材都好新鲜,所以朋友都决定拣呢度聚一聚


喺日本料理方面佢除咗有沙律🥗,寿司🍣,手卷,军舰,刺身,天妇罗,扬物,烧物等等可供选择,其中特别推介酱汁金菇肥牛肉卷,酱汁特别浓郁,牛肉味浓又唔韧,好好味,刺身都好新鲜,尤其赤贝, 甜虾等,而天妇罗唔会好厚粉, 黄金炸生蚝,呢款可以话系回本必食㗎🥳🥳
3 浏览
0 赞好
0 留言
2 浏览
0 赞好
0 留言
3 浏览
0 赞好
0 留言
1 浏览
0 赞好
0 留言
1 浏览
0 赞好
0 留言


基本上佢哋有八款火锅汤底可以比客人选择, 呢个季节仲有个椰子鸡锅加钱可以享用,不过我哋就拣咗九州猪骨汤,贪佢猪骨味香浓,而且感觉充满骨胶原👍🏼👍🏼

火锅配料亦都有超过30多款可供选择,肉类都系优质嘅,而且仲会有贵价嘅海鲜, 例如海虾,广岛蚝提供,各款丸类都好好味,而蔬菜类就系自助形式嘅,可以自己出去睇见边啲新鲜就拣边啲, 而且都有超过十多款款㗎, 公仔面, 乌冬等都系自助㗎, 包你食到饱饱的🥩🥬🥒🥕
2 浏览
0 赞好
0 留言
1 浏览
0 赞好
0 留言
4 浏览
0 赞好
0 留言
2 浏览
0 赞好
0 留言
1 浏览
0 赞好
0 留言


最精彩嘅就系甜品啦, 因为佢哋嘅甜品都系即叫即制㗎,系食到饱饱嘅情况下, 都唔可以放弃用第二个胃食嘅甜品,而其中泰式芒果糯米饭,仙草芋圆, 3.6牛奶炖木瓜雪耳,都系必食嘅推介🍨🍧🥰🥰
1 浏览
0 赞好
0 留言