2019-05-21 120 浏览
今日搵食黎到荃灣,聽人講話悅來坊有間好多選擇既放題,為食既我地梗係唔放過牛之鍋呢到除左正常既日式 放題食品,例如天婦羅, 刺身, 壽司,燒物等等。天婦羅炸得剛好, 不會太油膩~ 壽司種類都好多, 比較中意花之戀 壽司 ~ 仲有唔同既 火鍋配料可以叫,鮮蝦,丸類,和牛都一應俱全。特別一提佢地的蝦都幾新鮮同彈牙, 記得要點! 和牛的紋理好細, 焙完都唔算太肥膩, 幾爽口, 同普遍肥牛爭好遠~食完野仲有好多 甜品選擇架XD就好似抹茶芭菲,楊枝甘露等等,一定搵到岩你食既野。我地點了的抹茶芭菲, 抹茶味出想像中濃, 先甜後有回甘的苦, 不錯! 不過最正係佢個放題係包野飲架,啤酒仲要係hoegaarden任你拎添,我地呢d酒鬼就岩哂啦XDDDD重點係佢個價錢都好合理,就算係假期去到晚市都係大人一位$238,咁多野揀實加你回本家下讚好Facebook 仲可以送澳洲和牛一碟添架

牛之鍋呢到除左正常既日式 放題食品,例如天婦羅, 刺身壽司,燒物等等。天婦羅炸得剛好, 不會太油膩~ 壽司種類都好多, 比較中意花之戀 壽司 ~

家下讚好Facebook 仲可以送澳洲和牛一碟添架

2019-05-08
  • Hoegardden
  • 飲品
  • 澳洲和牛
1K
2019-05-17 1105 浏览
同男朋友慶祝生日🎂, 當然要食好西。當日住悅來酒店🏨但吾想食佢既自助晚餐,所以去左悅來坊搵食。見到呢間餐廳座無虛席,決定入去食,重點係價錢吾貴,中規中矩HKD218 一位、食足兩小時仲要係日本料理,火鍋🍲加甜品🍮。一坐底叫左個壽喜燒湯底。之後就開始睇多到眼花撩亂既放題紙。有刺身、天婦羅🍤、沙律🥗一品料理、sushi/軍艦/手卷、燒物。刺身: 有有頭甜蝦: 甜到不得了,新鮮,已脫殻非常易食。鮑片: 清甜。螺片、北寄貝、希靈魚、八爪魚🐙全部都好有水準。火鍋🍲料: 除左可以用放題紙點火鍋料, 仲可以出去拎菜,菌類,公仔面等,好多選擇呀😍仲可以出去自己混醬,丸類必點川味牛丸, 真係有麻🌶味,好有趣。都要記得點埋栗米濃湯丸。肥牛肉好有牛味、無咩雪氣,淥十秒變顏色就食得,爽😊至於飲品方面: 有汽水🥤,茶同埋熱茶,款式好多,仲有啤酒飲🍻甜品: 幾乎樣樣都叫曬一次😂最推介係食仙芋圓,好足料仲有好多粒芋圓chew 下。綿綿冰仲要係仲愛既芒果🥭味。大愛🎈200 多平時食旺角放題都用左。但呢間幾乎樣樣都咁有水準係好難,CP值真係好高,會再光顧。
同男朋友慶祝生日🎂, 當然要食好西。
當日住悅來酒店🏨但吾想食佢既自助晚餐,所以去左悅來坊搵食。

肥牛肉好有牛味、無咩雪氣,淥十秒變顏色就食得,爽😊

2019-05-16
2019-05-16 267 浏览
話說我的國內同事住在悅來酒店差不多兩星期了,他對酒店內外的餐廳、食店已達瞭如指掌之境。他向我推介,酒店2樓的火鍋店很棒,平靚正! Weekday 連加一價每位只是$240, 所以今晚約了我一起吃放題。Weekday 都很旺場,幾乎滿座。我們首先選了豬骨湯做火鍋湯底,然後便在order紙上剔選食物。食物上得很快,一下子便放滿餐檯上。同事更讚這裡可以任喝啤酒。豬、牛、羊都是高質。廣島蠔、鮮蝦、墨魚滑、刺身都是必食之選。小吃之中,我們點了日式麻醬青瓜、八爪魚仔和清酒煮蜆,幾好吃的。除此之外,我們還點了些壽司和牛/雞串燒。壽司的size 較mini,可以一口吃掉,非常方便。另外,場內還設了自取食物區,主要是蔬菜、雞蛋、粉、麵之類。蔬菜好新鮮,所以拿了些菠菜、大蔥、生菜和絲瓜,及即食麵。最後,是吃甜品的時候了。甜品是即製的,一共有16款之多,樣樣都想吃,但是我們那有能力一一去吃呢? 一時間真的難以抉擇。最終,只是點了宇治抹茶芭菲、冰糖雪梨桃膠和軟雪糕窩夫。實在很美味! 怪不得同事極力向我推介這間火鍋店。

Weekday 都很旺場,幾乎滿座。

豬、牛、羊都是高質。

廣島蠔、鮮蝦、墨魚滑、刺身都是必食之選。

實在很美味! 怪不得同事極力向我推介這間火鍋店。
2019-05-15 873 浏览
今天跟朋友黎悅來酒店樓下商場食放題,講真平時經開都無發現依到原來有放題食,今次朋友介紹就來試試~呢度一個價2小時就可以任食火鍋+日式料理+甜品+任飲,先食火鍋,湯底都好多花款,今次簡單試個番茄薯仔牛粒湯先,本身諗住任食的湯底都是普普通通係清湯加幾舊番茄薯仔,估唔到依到個番茄湯是香濃的蕃茄濃湯底,就咁飲都好好味!然後火鍋料都唔少選擇,牛都分2款,d牛同羊肉都唔肥薄切,火鍋一流!另外試左點菜姐姐極力推薦的海蝦,唔好講笑真係估唔到依個價係會食到依d咁大咁生猛的大海蝦~隻隻入口鮮甜彈牙~超級推介啊!除左火鍋外還要試試佢個日式放題,刺身都算多選擇,食落新鮮好吃,壽司也有不少特別貨色,但是最想一讚係依到d炸物同燒物,我相信佢地是即叫即炸即燒,不然我每次下單不會都是新鮮熱辣咁送上枱的,搞到我同朋友食過不停~正啊!但除左火鍋同放題高質之外,最最最令我們瘋狂的係依到的甜品!依到的甜品每款都是細細件細細杯,但每款都是精緻好味完全令人喜出望外,好像果個京都豆腐慕絲,豆味濃郁口感滑溜,必食之選,另外如果是抹茶控就一定要食下佢地個宇治抺茶芭菲,個綠茶雪糕味道濃郁,同出面賣幾十蚊一杯的抹茶蛋糕有得揮!另外果d甜品

除左火鍋外還要試試佢個日式放題刺身都算多選擇,食落新鮮好吃,壽司也有不少特別貨色,但是最想一讚係依到d炸物同燒物,我相信佢地是即叫即炸即燒,不然我每次下單不會都是新鮮熱辣咁送上枱的,搞到我同朋友食過不停~正啊!

但除左火鍋放題高質之外,最最最令我們瘋狂的係依到的甜品!依到的甜品每款都是細細件細細杯,但每款都是精緻好味完全令人喜出望外,好像果個京都豆腐慕絲,豆味濃郁口感滑溜,必食之選,另外如果是抹茶控就一定要食下佢地個宇治抺茶芭菲,個綠茶雪糕味道濃郁,同出面賣幾十蚊一杯的抹茶蛋糕有得揮!另外果d甜品都好好食,我地兩個人單食甜品都食左十幾份了~

總括而言依到個正價比非常高,不單食物質素好,環境同服務也令人食得舒坦開心,真心推介~絕對可以再有下次的高質火鍋+放題

+++++++++++++++
2019-05-12 346 浏览
今晚約左朋友食生日飯,幾個人食咩好,放題又多選擇又唔洗諗,岩哂我地幾個懶鬼先嚟蟹籽沙律,又整得幾好,幾開胃之後再上刺身,刺身選擇都幾多,但係我地黎黎去去都係鐘意個幾款然後我地點個鍋就黎喇,之後點左幾樣唔同款晚牛肉樣望落幾靚仔,食落口味道都唔錯,好食,要注意牛肉時間,不宜太耐火鍋材料最令我覺得要encore既係海蝦!!鮮味十足,而且容易整,一定要試熟食方面我覺得比較特別既就係炸榴連!榴連味重但不會覺得太酒膩炸雞翼一定要食,我地都encore左幾轉!每次都keep到水準最後必食就係甜品想不到呢度既甜品先係最出名!選擇多之餘仲要係一人份量黎!可以叫多幾款唔同既食
先嚟蟹籽沙律,又整得幾好,幾開胃
之後再上刺身刺身選擇都幾多,但係我地黎黎去去都係鐘意個幾款
然後我地點個鍋就黎喇,之後點左幾樣唔同款晚牛肉
炸雞
一定要食,我地都encore左幾轉!每次都keep到水準
最後必食就係甜品
想不到呢度既甜品先係最出名!
選擇多之餘仲要係一人份量黎!
可以叫多幾款唔同既食
2019-05-07
2019-05-12 255 浏览
位於PANDA HOTEL附近既高質放題+火鍋店我哋嗰晚叫咗海膽手卷,同埋三文魚腩軍艦,用料十足除左經典款式之外仲叫左不同既特色壽司,又幾好味wor刺身冇甩單之餘仲黎得好快熟食方面嘅質素相當唔錯到火鍋部份,湯底選擇夠多,而我地選左係胡椒豬肚湯底想不到都有點辣,夠哂惹味火鍋配料應有盡有除了可以自己落單點之外,仲可以出去拎,例如菜之類既食材牛肉超正 仲要係任食款都已經好高質,夠哂新鮮​仙草芋圓好正 味道拍得住甜品店為呢餐飯劃上完美既句點​
位於PANDA HOTEL附近既高質放題+火鍋

我哋嗰晚叫咗海膽手卷,同埋三文魚腩軍艦,用料十足
除左經典款式之外仲叫左不同既特色壽司,又幾好味wor
刺身冇甩單之餘仲黎得好快
熟食方面嘅質素相當唔錯
火鍋部份,湯底選擇夠多,而我地選左係胡椒豬肚湯底
想不到都有點辣,夠哂惹味
火鍋配料應有盡有
除了可以自己落單點之外,仲可以出去拎,例如菜之類既食材
牛肉超正 仲要係任食款都已經好高質,夠哂新鮮

仙草芋圓

好正 味道拍得住甜品
為呢餐飯劃上完美既句點
2019-04-25
2019-05-10 194 浏览
有朋友食過呢間放題,強烈推介話真係好正,話乜都有,又有烤物又有壽司魚生又有甜品,講到咁大,通常乜都有都幾難好正,咁實要黎試下真定假喇。佢有兩款套餐,我地平日黎食,平啲個個168加一,但無日本料理;貴少少個個218加一,包日本料理火鍋甜品,朋友話日本料理都好食,我見佢係有魚生壽司烤物咁,好似真係多好多選擇,所以要埋。湯底我地揀左壽喜燒,鍾意佢甜甜地。佢啲菜同飲品係自助既,我地劃曬要點既餸,等緊既時候,就出去攞定啲菜,返到黎,個湯底都到左喇。健康人生,要食左菜先,如果唔係最後啲菜吸曬肥牛啲油,就好🤰🏻佢啲菜都幾新鮮,有菜既甜味。(定其實係壽喜燒黎?)食完菜梗係開始食肉,我地叫左啲魚,蝦,肥牛同埋羊。都上得幾快。佢啲蝦有驚喜到我,真係好新鮮,有蝦本身既鮮甜。因為本身係蝦迷,所以無限refill左好多次。個經理見到我地成枱蝦殼,走過黎講,正唔正呢啲蝦,活蝦黎嫁,唔係冰鮮,我地岩岩入嫁。唔怪得🤣🤣啲丸都唔錯,不過食蝦都食到飽左。🤰🏻然後試左佢啲烤物,個雞翼好好味,入面好多汁。壽司都好唔錯。最後叫左個甜品,原本驚佢好大份,唔敢叫太多,但黎到原來係細細份,都幾好味。不過真係好飽,就無叫其他喇🤣Ove

湯底我地揀左壽喜燒,鍾意佢甜甜地。

啲丸都唔錯,不過食蝦都食到飽左。🤰🏻

然後試左佢啲烤物,個雞翼好好味,入面好多汁。

壽司都好唔錯。

Overall 真係好正,好喇朋友無呃我。
2019-05-02
呢間火鍋放題評價十分高,位於悅來坊,位置來講都算方便,不過佢最優勝之處應該係因為價錢抵食啦,包哂火鍋、日本料理同甜品。而且最正係我都同意大家所講,佢地嘅甜品真係做得唔錯,特別係雪糕。分兩款套餐,唔複雜,冇話細分邊種牛肉,一個餐包括火鍋、日本料理、甜品;另一個餐就火鍋同甜品,以星期一至四為例,定價$218/168,食兩個鐘選擇都好多,牛肉、豚肉、羊肩肉、蝦、青口、廣島蠔,仲有好多丸類、蔬菜等配料。蔬菜類都係自取嘅,其他都係寫紙仔,上菜速度夠快而且準確。日本料理唔及一般日式放題咁多,但作為火鍋店,都真係應有盡有,沙律、小食、炸物、壽司、刺身、天婦羅、燒物等等醬料蔬菜自取,選擇頗多,萵笋、菇菌、生菜、白菜、豆腐卜等。牛肉質素還好,有少少鞋,所以唔好淥太耐。都炸物、串燒都點左D,雞翼唔錯啊,炸到香脆,唔會太油。壽司都可以,飯粒唔散,亦都唔會太大舊。火鍋配料都新鮮。最正而又不能錯過當然係甜品,特別係抹茶雪糕同芭菲。抹茶有回甘,唔會太甜,而且雪糕好滑,料多又豐富。仲有其他有誠意嘅甜品。
呢間火鍋放題評價十分高,位於悅來坊,位置來講都算方便,不過佢最優勝之處應該係因為價錢抵食啦,包哂火鍋、日本料理同甜品。而且最正係我都同意大家所講,佢地嘅甜品真係做得唔錯,特別係雪糕。分兩款套餐,唔複雜,冇話細分邊種牛肉,一個餐包括火鍋、日本料理、甜品;另一個餐就火鍋甜品,以星期一至四為例,定價$218/168,食兩個鐘

選擇都好多,牛肉、豚肉、羊肩肉、蝦、青口、廣島蠔,仲有好多丸類、蔬菜等配料。蔬菜類都係自取嘅,其他都係寫紙仔,上菜速度夠快而且準確。日本料理唔及一般日式放題咁多,但作為火鍋店,都真係應有盡有,沙律、小食、炸物、壽司刺身、天婦羅、燒物等等

醬料

蔬菜自取,選擇頗多,萵笋、菇菌、生菜、白菜、豆腐卜等。

牛肉質素還好,有少少鞋,所以唔好淥太耐。

都炸物、串燒都點左D,雞翼唔錯啊,炸到香脆,唔會太油。

壽司都可以,飯粒唔散,亦都唔會太大舊。

火鍋配料都新鮮。

仲有其他有誠意嘅甜品

2019-05-08 288 浏览
放題有日本料理+火鍋+甜品都係$218加一真係超級抵 😱刺身超新鮮!我地encore左😋 甜蝦好大隻好鮮味,赤貝好爽口,唔點豉油都唔會有雪味,好正😭 呢個質素竟然唔係日式放題店,而係火鍋店 🤣重點推介:羊肉超好味牛都還可以啦,但我鐘意羊多啲。佢點餐時可揀大碟/小碟,建議大家揀小碟(如圖),要留肚食好多好多唔同款既野 🤣壽司又係超正,雖然任食,但廚房唔會整啲大大舊既飯塞飽你,每款都好鮮味,海膽同魚子☺️😍打邊爐:重點推介:蠔!蝦!好新鮮,睇個樣都知有幾肥美!個芝麻雞翼肉汁超多,一咬落去就流晒出黎,超新鮮!炸蠔炸粉較厚,新鮮蠔好味好多!天婦羅好味呀!蕃薯茄子都好味,蝦就都係食新鮮打邊爐蝦正啲 😍甜品超多選擇,尤其係綠茶芭菲,食到停唔到,我媽咪仲食左兩杯🤣

放題有日本料理+火鍋+甜品都係$218加一真係超級抵 😱

牛肉/羊肉

重點推介:羊肉超好味

壽司

打邊爐:
重點推介:蠔!蝦!
好新鮮,睇個樣都知有幾肥美!

甜品

蔬菜
牛肉/羊肉
壽司
甜品
2019-05-07 139 浏览
今日收工同同事去荃灣街吓街,突然好想打邊爐,所以就決定左黎依道試吓。環境都幾寬敞,空間夠大,位得幾舒服。湯底選擇有8款咁多,由於貪靚的關係,我地揀左新出嘅椰子北海道牛乳湯🤭食物的種類打邊爐之餘,亦都可以食剌身/壽司,仲有燒物可以揀,日式火鍋放題黎講都算做得唔錯。一開始先食左個極上牛肉,牛味香濃而且唔太油膩,最岩我地依啲淑女食,唔洗怕肥。極上羊肉的羊味唔太有騷味, 點醬食一流。p.s. 我係配咗爆蒜生蒜再加豉醬油🤭剌身都很新鮮,尤其是帶子同螺片,可以encore再encore😁值得推薦一下係海膽類的壽司及手卷,都幾有鮮味,而且一啲都唔孤寒,喺出面叫親海膽都係畀少少就算,呢度就唔會啦😋另外,海鮮都相對上係新鮮,新鮮蝦,魚滑亦都好彈牙,同個湯底的味道幾夾👍🏻熟食方面,推介牛舌同芝麻雞翼芝麻雞翼炸到皮香肉嫩,稍為定力少啲都可能會食好多隻🤣個牛舌燒得啱啱好,淋淋哋之餘加上佢香料,食落好香口 👍🏻甜品方面,款式都幾多選擇,同埋出面嘅日式火鍋放題好少會見到咁多。我地叫左依6款,榛子朱古力香蕉班戟、藍莓芝士杯、開心果朱古力慕斯、宇治抹茶芭菲、京都豆腐慕斯、仲有係軟雪糕窩夫。每款甜品都唔會太甜,好適合香

環境都幾寬敞,空間夠大,位得幾舒服。

熟食方面,推介牛舌同芝麻雞翼

芝麻雞翼炸到皮香肉嫩,稍為定力少啲都可能會食好多隻🤣

個牛舌燒得啱啱好,淋淋哋之餘加上佢香料,食落好香口 👍🏻

每款甜品都唔會太甜,好適合香港女仔嘅口味,最欣賞嘅係軟雪糕窩夫,窩夫嘅質地外脆內裏十分鬆軟,雲呢拿雪糕亦都夠香,同窩夫味道好夾得黎。
整體嚟講我哋食完都好滿意,有個小小嘅建議畀大家,就係一定要留肚食甜品,我哋食六款都拍得住喺酒店食嘅質素,淨係黎食甜品都抵返曬呀‼
2019-04-24
  • 宇治抹茶芭菲
  • 軟雪糕窩夫
2019-04-30 304 浏览
由於唔想有人再因爲食得太飽而錯失甜品所以我今次會調轉次序分享甜品部分先!呢到甜品係即叫即整啊!絕對有誠意而且款式太多我就係食到飽晒,浪費了最後只食到一款甜品我點了宇治抺茶芭菲職員一拎來我就哇左一聲好精緻,味道亦好好,抺茶味好香濃啊好啦,講返正餐呢到係主打日式火鍋$218,任飲任食兩小時除了火鍋,仲有刺身,日式料理,熱食,炸物真係好超值自己落單,俾職員,咁就有得食啊啦飲品櫃,有汽水,紙包飲品仲有啤酒!成本之高蔬菜類就自取的我揀了蕃茄薯仔湯底,好香濃好似飲緊蕃茄湯咁肉類方面就豬同牛豬肉比較出色,肥瘦分明,食落好香五花腩味另外入座時,職員同經理都有推薦佢地海鮮方面,海蝦是新鮮蝦絕對不是冰鮮的!!!我都食了一隻又一隻、的確很鮮甜
由於唔想有人再因爲食得太飽而錯失甜品
所以我今次會調轉次序分享甜品部分先!

呢到甜品係即叫即整啊!絕對有
誠意
而且款式太多
我就係食到飽晒,浪費了最後只食到一款甜品

我點了宇治抺茶芭菲
職員一拎來我就哇左一聲
好精緻,味道亦好好,抺茶味好香濃啊

好啦,講返正餐
呢到係主打日式火鍋$218,任飲任食兩小時
除了火鍋,仲有刺身,日式料理,熱食,炸物
真係好超值
自己落單,俾職員,咁就有得食啊啦

飲品櫃,有汽水,紙包飲品
仲有啤酒!成本之高

蔬菜類就自取的

我揀了蕃茄薯仔湯底,好香濃

好似飲緊蕃茄湯咁

肉類方面就豬同牛
豬肉比較出色,肥瘦分明,食落好香五花腩味

另外入座時,職員同經理都有推薦
佢地海鮮方面,海蝦是新鮮蝦
絕對不是冰鮮的!!!
我都食了一隻又一隻、的確很鮮甜
2019-04-27 284 浏览
A想食火鍋,B想食日本野,比我揾到呢度又有火鍋、又有日本放題食晚餐,大家吾冼煩!火鍋配料多元化,肥牛、豚肉、海鮮、丸類及蔬菜樣樣齊,最好味係個 紐西蘭羊肩肉, 入口有香濃羊味,好味!而且海蝦非非常新鮮,值得推介!至於放日式題,剌身、燒物、 前菜、天婦羅等等有好多選擇,刺身仲有我至愛的赤貝而且全部都好新鮮!另外燒蝦串及雞軟骨串好好味,我地來回叫左3次!甜品大約有10多款左右選擇,我們叫左軟雪糕、 芒果班戟、 楊枝甘露及宇治抹茶芭菲share黎食,當中抹茶芭菲整得最好食!飲品是自助式,雪櫃內也有不同種類的飲品提供選擇,包括我自愛的韓國石榴汁。

另外燒蝦串及雞軟骨串好好味,我地來回叫左3次!

2019-04-27 221 浏览
朋友帶我們去食放題,朋友早兩日已訂位,我們一行四人準時6點鐘去到。我們黎到才知道呢樹除左任食火鍋之外,仲有刺身、 天婦羅、前菜、燒物、甜品全部都係任食……我們最初真係有 選擇困難症, 唔知食邊樣嘢先好, 我哋最後決定食完火鍋先食其他嘢。我哋全部係牛魔, 我哋叫曬美國肥牛及極上 肥牛 打邊爐,我覺得極上肥牛如果再多返dd脂肪會更滑溜,但如果好像朋友A怕肥 就覺得啱啱好另外現在店舖做緊優惠, 只要打卡、每兩位送一碟澳洲和牛, 一枱最多送兩碟,正到暈

2019-04-25 206 浏览
今日黎到荃灣既牛之鍋同朋友食返餐好既!呢到唔淨止係食日式火鍋咁簡單,仲有放題食,平時食到既刺身炸物串燒呢到都有,但最吸引我既就係佢既即製甜品!首先講返個火鍋先,我地叫左壽喜燒湯底,甜甜地,煮咩都好入味,唔洗再加調味料都得!肉既種類唔算多,但每樣都好高質,尤其係豚肉,好少可食到豬味咁出既豚肉片!火鍋配料仲有海鮮揀,佢個廣島蠔同青口都唔錯,好有鮮味!放題食物方面,芝麻雞翼非常不錯,佢既炸粉皮同平時食有少少唔同,佢呢個特別脆!甜品方面要重點介紹!冇食過一間放題可以有令我咁滿意既甜品,首先佢甜品選擇16款!試都試唔哂我揀左d有興趣試既佢個精選綿綿冰係豆腐味,一直都好鐘意豆腐味既甜品,同我一樣既朋友一定要試!軟雪糕窩夫,窩夫上台仲係熱辣同脆身,配雪糕食好正,我食左2碟!2款pancake都非常不錯,入面真係有生果,咬落去啖啖都有果肉宇治抹茶芭菲必點!抹茶雪糕茶味濃,配埋白玉丸子,口感賣相一流!
今日黎到荃灣既牛之鍋同朋友食返餐好既!
火鍋配料仲有海鮮揀,佢個廣島蠔同青口都唔錯,好有鮮味!
我揀左d有興趣試既
荃灣確實有好多火鍋, 有朋友話我知悅來坊有間日式火鍋可以打邊爐之餘仲有刺身同壽司小食等放題, 仲要甜品勁正😍, 收咗工就同男人黎Shabu Shabu, 時間夜晚八點幾見餐廳都滿座, 好彩等咗一陣好快就有位喇。坐低後店員會介紹兩種放題選擇, 我地當然想食埋日式料理, 所以揀咗A餐(日式料理+火鍋+甜品)。 跟住就要湯底, 亦可以加錢揀雙拼, 我地就揀咗蕃茄薯仔湯。枱上會有不同類別既放題點餐紙, 日式料理經已好多選擇: 刺身、 壽司、 手卷、 日式小食、 天婦羅/揚物、 燒物, 而且火鍋配料餐紙上有: 美國牛肉、 極上牛肉、 羊肩肉、 豚肉、 丸類同海鮮。。。等等。 飲品都有好多選擇, 啤酒汽水烏龍茶, 梗有一款啱心水。唔夠? 仲有蔬菜吧, 可以任君選擇, 最開心係有萵筍💕 仲有海鮮類都好有驚喜, 海蝦轉咗係"新鮮海蝦"又大隻, 仲有"日本廣島蠔"都係大大隻架, "墨魚滑"又夠彈牙, 淨係食肉類加海鮮都值回票價👍👍👍最後當然要食返個甜品先走啦, 朋友之前已經極力推介我一定要食, 甜品全部即叫即制有十六款, 真係好有誠意! 宇治抹茶芭菲⭐⭐⭐⭐⭐超級驚喜放題都會有得食, 抹茶味勁濃, 一層
荃灣確實有好多火鍋, 有朋友話我知悅來坊有間日式火鍋可以打邊爐之餘仲有刺身壽司小食等放題, 仲要甜品勁正😍, 收咗工就同男人黎Shabu Shabu, 時間夜晚八點幾見餐廳都滿座, 好彩等咗一陣好快就有位喇。

枱上會有不同類別既放題點餐紙, 日式料理經已好多選擇: 刺身壽司、 手卷、 日式小食、 天婦羅/揚物、 燒物, 而且火鍋配料餐紙上有: 美國牛肉、 極上牛肉、 羊肩肉、 豚肉、 丸類同海鮮。。。等等。 飲品都有好多選擇, 啤酒汽水烏龍茶, 梗有一款啱心水。

宇治抹茶芭菲⭐⭐⭐⭐⭐
超級驚喜放題都會有得食, 抹茶味勁濃, 一層層不同配料加一粒丸子, 好多口感, 迷仔杯啱啱好, 超正👍 係我平時最愛甜品之一。

榛子朱古力香蕉班戟⭐⭐⭐⭐⭐
幾樣超夾既食材無得輸