2017-09-05 1238 浏览
本人6点半到上址食,但見出品少,冇嘢食,來来去去都個D於是叫侍應攞又話未有貨,冇加入其種類壽司,仲夠鐘被人叫埋單,真系谷鬼氣, 同經理反映不但得不到應有回應,不斷話唔係趕我地走...
2017-09-05
2017-07-23 1175 浏览
對住公司的無能師奶經理加上三十幾度高温同OT,一肚氣,但都要醫肚。平價壽司,不二之選。消消氣,同你去死過。。。。今晚發生乜事???排隊到二樓。等左十分中,出哂汗。八文碟,想點,等。今次真係超狀態,進入“同你死過“mode.十幾碟,都係160文。。。玉子,同帶子壽司係有保證的選擇。雖然平價,品質上要張就,但吞拿魚就真係唔好食啦。多筋,其他可以啦!因為選擇唔太精彩。迴轉又迴轉,都係一樣,坐得太耐,真係好似發惡夢咁。不斷重覆又重覆。。。講明入座起計進餐時間得40分鐘,都差不多了。服務似差左,可能成本增加左,連濕紙巾都冇了。人手又唔夠,冇人執枱。
平價壽司,不二之選。消消氣,同你去死過。。。。

玉子,同帶子壽司係有保證的選擇。

2017-07-22
2017-06-06 777 浏览
今日黎到爭鮮迴轉壽司店食下,因為從來都係買外賣多,今日冇人陪,所以決定自己黎食過lonely dinner !! 可以因為係$8一碟,都幾多single person黎食,但講真不是太fresh, 如果生野,我勸大家唔好食,因為我食完有d唔舒服😓😷而且可能係weather好潮濕,比較多昆蟲,我見到後,真心有d反胃,所以如果大家想食平既sushi, 最好choose winter time😶總結,暫時沒有下次😣
總結,暫時沒有下次😣
2017-06-05
2017-05-12 647 浏览
星期六返半日工真是非常坎坷, 準時一時正速速拿手袋離開, 約了朋友時間又未到, 食粉麵好快就食完, 最後決定一人壽司爭鮮壽司的種類很多, 如果迴轉帶沒有想要的便可直接跟店員提取現時的迴轉壽司店的壽司飯多數以機器製作雙拼壽司-玻璃蝦+三文魚壽司芙蓉螺味道甜, size尚算大粒, 口感煙靭但沒有爽的感覺左口魚裙邊壽司, 魚油的油份非常過, 入口滿口油香, 但敗在一夾就散開面層的海膽墨魚軍艦份量很足料腐皮壽司非常飽肚大件爭鮮的甜品種類挺多, 面層鋪滿紅莓, 酸酸甜甜, 不過剛從冰櫃拿出來未完全解凍, 很冰凍
星期六返半日工真是非常坎坷

現時的迴轉壽司店的壽司飯多數以機器製作

雙拼壽司-玻璃蝦+三文魚壽司
玻璃蝦+三文魚壽司

芙蓉螺味道甜, size尚算大粒, 口感煙靭但沒有爽的感覺
芙蓉螺

芙蓉螺
左口魚裙邊壽司
紅莓撻
2017-04-09 686 浏览
收工同女朋友食野,想食壽司但個身又無乜錢😭😭😭唯有食爭鮮啦,碟碟$8咁平,咪當過下壽司癮囉😂😂去到爭鮮,好好無乜人,隊都唔洗排就入左去喇。野食方面呢,相信大家都知佢大概有乜食嫁啦。但小弟真係要極力推介一個疑似係燒三文魚既壽司👍🏻👍🏻嗰碟燒三文魚壽司真係唔講得笑,一咬落去d魚油成口都係👅👅嗰陣三文魚味不斷係口度湧出黎👅👅一碟先$8,食到咁既質素仲想點先。最後兩條友食左差不多40碟😂😂飽曬☺️
收工同女朋友食野,想食壽司但個身又無乜錢😭😭😭

唯有食爭鮮啦,碟碟$8咁平,咪當過下壽司癮囉😂😂

去到爭鮮,好好無乜人,隊都唔洗排就入左去喇。

野食方面呢,相信大家都知佢大概有乜食嫁啦。

但小弟真係要極力推介一個疑似係燒三文魚既壽司👍🏻👍🏻

嗰碟燒三文魚壽司真係唔講得笑,一咬落去d魚油成口都係👅👅

嗰陣三文魚味不斷係口度湧出黎👅👅

一碟先$8,食到咁既質素仲想點先。

最後兩條友食左差不多40碟😂😂

飽曬☺️

2017-03-29 543 浏览
樓下見到爭鮮的招牌明顯$8元一碟:上去一試真旳8元一碟恐怕一個女子吃到飽胃要嘔都唔会吃到兩百幾.唔使排隊入去即座丶坐下即吃,其實轉來轉去都唔多見三文魚刺身⋯⋯零零碎碎都有兩三碟夠但唔夠肥油。呢間爭鮮環境感覺闊大,呢間店係銅鑼灣在於旺市估計都清得快。不太擔心衛生問題、壽司飯飯團唔會太散幾好。最鍾意食海草酸酸地開胃一人總共食咗9碟食咗兩碟刺身四碟壽司一碟燒鰻魚一碟大蝦壽司一碟帶子壽司三文魚刺身真係要揀因為有啲真係好差,帶子壽司帶子唔算太大但都鮮甜。大蝦壽司覺得幾好,燒鰻魚反而一般。玉子壽司麻麻哋太乾。
2017-03-27 384 浏览
同一位兩百七十磅的肥佬朋友出街食飯,行到萬寧買藥一路行到前面見到一間吃爭鮮的8元一碟!要上去填飽肚子才有力氣行銅鑼灣陪我賣衣服,無奈一於陪他上去看他的挑戰碟數坐到尾位預好萬一他吃的碟數多無咁多人望住住免得尷尬😅於是乎一個肥佬加個瘦子開餐,我吃了三碟就覺得無太大興趣,手停口停坐定定看肥佬一碟接一碟!不過唔知道是否坐太尾的原因,到面前的款式好少⋯⋯而且揀剩的樣子無太好的胃口,肥佬最後都吃到突然停下因為最後來去都幾款一直轉緊的,最後上了個新款,難吃,跟牛肉乾一樣硬最後的碟數,肥佬覺得還沒飽🤧🤧🤧但係冇嘢可揀
最後上了個新款,難吃,跟牛肉乾一樣硬
最後的碟數,肥佬覺得還沒飽🤧🤧🤧但係冇嘢可揀
2017-03-27 309 浏览
下來銅鑼灣開會,行謝斐道,惠康買菜回家煮飯見到對面樓上有爭鮮!就去吃少少填飽肚仔晚上煲個湯就算數啦😸😸上到去,有好多人同時間入去攞位排隊,以為有排隊我原打算排時間長我就唔等就回家煮飯吃算數,誰知唔使等立刻可以入坐裡面的迴轉壽司台好大,茶包只有一款無多選擇,愛吃的海草好吃,吃左幾款愛吃的,魚生吃左幾款我覺得吃唔落,好吃談不上難吃又不至於!蟹肉吃落口乾乾又有甜味,8元一碟然後加一服務費!不過一個人吃了幾碟!就吃唔落口飽又唔至於
裡面的迴轉壽司台好大,
茶包只有一款無多選擇,
愛吃的海草好吃,
2017-03-27 219 浏览
跟朋友過嚟銅鑼灣佢見到爭鮮之後話想吃想食見到寫住$8一碟,上到樓上今日禮拜一都多人環境有少少氛圍有覺得有點悶沉。初時坐落嚟都覺得興奮,不過坐咗下食咗幾碟就快覺來來去去都係幾個款式居多,唔咩款轉就有點唔咩胃口,但又唔飽坐著看著轉就唔知道選咩好!可以單點的當無見到餐牌可能要問,但想唔到吃點咩好就唔見!一直坐著看著迴轉台壽司一直喺度轉發呆,茶包就得一種選擇,之後兩人共就食咗13碟就越來越悶!埋單走人,越坐越沒進來時後的心情🤥🤥
環境有少少氛圍有覺得有點悶沉。
2016-11-30 991 浏览
相比軒尼詩道,謝斐道冇咁多人,有好多不錯的食店。呢間爭鮮為樓上店,煩囂都市中寧靜一角。光顧時為早上11點9,剛開門已有少少客人坐滿近門口一排座位。所見店員很少只兩、三人在招呼客人同時兼顧廚房工作,對於客人的要求,有非常快的回應、有效率!特別欣賞是一位個子細小、短髮的女師傅,把壽司放上迴轉帶時向客人介紹是燒立魚。這麼忙碌的迴轉壽司店都能提供體貼窩心服務,表示十分讚賞!我取了:三文魚拼吞拿魚壽司 顏色看來很新鮮,非常肥美芥辣八爪魚 紫菜還是脆的,裝滿八爪魚北寄貝壽司 肉質厚厚又大塊燒立魚壽司 新鮮燒出來,魚油流出來,好香口三文魚刺身 雖然細塊,但厚度足夠原隻帆立貝 夠大隻,鮮甜迴轉帶上保持源源不絕的壽司,食品款式也多,除壽司,還有飲品、蒸蛋和甜品蛋糕。以這個8蚊一碟價錢,十分超值!題外話,自從灣仔的分店冇開之後,我就多左黎呢度啦!
這麼忙碌的迴轉壽司店都能提供體貼窩心服務,表示十分讚賞!

我取了:
三文魚拼吞拿魚壽司 顏色看來很新鮮,非常肥美
芥辣八爪魚 紫菜還是脆的,裝滿八爪魚
北寄貝壽司 肉質厚厚又大塊
燒立魚壽司 新鮮燒出來,魚油流出來,好香口
三文魚刺身 雖然細塊,但厚度足夠
原隻帆立貝 夠大隻,鮮甜

題外話,自從灣仔的分店冇開之後,我就多左黎呢度啦!
2016-11-30
2016-04-07 2296 浏览
爭鮮不嬲都以抵食見稱, 不過味道就吾係人人都接受到。 我的話平時如果一個食會買aeon壽司反屋企, 價錢差不多, 味道好好多, 但今次同fd食, 所以有得坐好d。 主攻都係三文魚, 叫左刺身, 花之戀, 火灸三文魚, 普通三文魚各兩碟。當中以普通三文魚既三文魚最新鮮 ,冇腥味。火灸就有魚鱗, 而且飯勁凍, 有雪櫃拎出泥既感覺,不過做緊一碟三件, 好抵食!!!刺身同花之戀既三文魚都偏腥, 而花之戀所用既沙津醬吾係qb個隻, 搞到味道怪怪地。 希靈魚有苦澀味, 吾知點解...火灸鮑片, 鮑味太甜, 所以假假地陣味, 但火候好perfect, d醬油焦位有脆脆~另外仲叫左蟹棒同wasabi八爪魚 ,正正常常拉。值得一提係個朱古力mousse好好食呀 ,好香奶味, 同埋有朱古力薄片, 好驚喜呀!!!食到杯盤狼藉先記得影張相留念

當中以普通三文魚既三文魚最新鮮 ,冇腥味。
火灸就有魚鱗, 而且飯勁凍, 有雪櫃拎出泥既感覺,
不過做緊一碟三件, 好抵食!!!

希靈魚有苦澀味, 吾知點解...

另外仲叫左蟹棒同wasabi八爪魚 ,正正常常拉。

食到杯盤狼藉先記得影張相留念
2016-04-06
  • 朱古力mousse
2015-10-31 1687 浏览
有時食好野 有時又會食平啲嘅野 咩都要試下鰻魚壽司薄切乾身 鰻魚味極淡 只靠鰻魚汁的甜味玉子壽司微微的乾身 味道只有甜味三文魚刺身不算乾澀 尚留點魚香油滑感 不過筋位多魚生之間切得很差 絲絲不分明 白色筋更未分離花之戀就是三文魚 多多的沙律醬和脆而淡味的蟹籽魚肉火灸後撒上一點辣椒粉 微辣 淡薄的惹味感綠茶厥餅不算太甜 丁丁點的煙燻 整體其實冇咩色朱古力泡芙老實說是甜麵包 好咬口不過連朱古力味也不知所蹤藍莓乳酪蛋糕微微溶化的感覺頗為滑溜 忌廉芝士味滲出藍莓不會太甜 還是小小的乳酪蛋糕便宜好吃得多抱著一個沒有期望的心去吃爭鮮迴轉 也總不算太差
有時食好野 有時又會食平啲嘅野 咩都要試下

藍莓乳酪蛋糕微微溶化的感覺頗為滑溜 忌廉芝士味滲出
藍莓不會太甜 還是小小的乳酪蛋糕便宜好吃得多

抱著一個沒有期望的心去吃爭鮮迴轉 也總不算太差
2015-08-24 1624 浏览
有冇試過喺銅鑼灣九點幾唔知食乜好?我建議大家可以試吓爭鮮迴轉壽司碟碟八蚊,連埋加上一都係8.8 碟,要食得飽真係一舊水有找。爭先嘅迴轉壽司有大路嘅三文魚,魷魚,八爪魚同帶子等,我每樣食左,所以唔好以為$8就會將貨就價,新鮮程度唔差,很欣賞爭鮮迴轉壽司提供好大眾化價錢既壽司,令人可以點食都唔需要顧慮價錢。爭鮮有一啲係一碟得一舊大壽司,或巨型帶子,或牡丹蝦,我真係好推薦大家食牡丹蝦,因為新鮮清甜不在話,蝦頭仲有好多蝦膏!我食左5隻!平時叫刺身,通常得兩隻三隻,次次都要同朋友share,就住就住甘食,就算好好味都冇得encore, 今次真係一次食個夠本,而且仲要係$8一碟!唔食過夠真係對唔住自己!仲有好可愛嘅迷你可樂一啲有沙律醬或者燒過嘅壽司都非常唔錯,大家不妨試吓!

仲有好可愛嘅迷你可樂

一啲有沙律醬或者燒過嘅壽司都非常唔錯,大家不妨試吓!

• 牡丹蝦
這迴轉壽司店主打「便宜」!而且是「限時」的,沒記錯好像是每人三十分鐘!?但銅鑼灣這分店竟然是不限時的任坐,因為這店太少客人了,現在是13:00,但竟然店內的客人只有約十人...絕對是坐得很舒服的!而且壽司種類也是足夠的!壽司以八元一碟來說絕對不過不失!藍莓芝士蛋糕:芝士味非常足夠!而且雪得非常夠凍,藍莓醬味道也很濃厚。以八元來說,它應該是no.1!!!絕對推薦給喜歡吃芝士蛋糕的您!

這迴轉壽司店主打「便宜」!

而且是「限時」的,
沒記錯好像是每人三十分鐘!?

但銅鑼灣這分店竟然是不限時的任坐,
因為這店太少客人了,
現在是13:00,但竟然店內的客人只有約十人...
絕對是坐得很舒服的!
而且壽司種類也是足夠的!

壽司以八元一碟來說絕對不過不失!

藍莓芝士蛋糕:芝士味非常足夠!
而且雪得非常夠凍,
藍莓醬味道也很濃厚。
以八元來說,它應該是no.1!!!

絕對推薦給喜歡吃芝士蛋糕的您!

2015-05-18 771 浏览
銅鑼灣終於開左爭鮮 我同朋友興高采烈去食晚飯時間唔算太多人 一入到去就有得食可能係坐得比較尾 轉到嘅野食選擇比較少同無咁靚 不過啲吞拿魚就幾好 新鮮得嚟又大件藍莓芝士蛋糕味道都唔錯北海道牛奶蛋糕就有啲硬 但都幾好食但餐廳員工態度有待改善我同朋友想食三文魚 但好少轉到嚟我地呢邊就算有 轉到嚟嘅都唔係好靚 嚟嚟去去都嗰碟我同友人於是向餐廳職員點三文魚壽司職員指住碟已轉離嘅、唔新鮮嘅壽司話:呢到咪有囉然後拒絕為我地拎嚟三文魚壽司令我同友人感到不悦和掃興希望下次前來 餐廳有更好表現
銅鑼灣終於開左爭鮮
但餐廳員工態度有待改善
我同朋友想食三文魚 但好少轉到嚟我地呢邊
就算有 轉到嚟嘅都唔係好靚 嚟嚟去去都嗰碟
我同友人於是向餐廳職員點三文魚壽司
職員指住碟已轉離嘅、唔新鮮嘅壽司話:呢到咪有囉
然後拒絕為我地拎嚟三文魚壽司
令我同友人感到不悦和掃興