2017-11-05 102 浏览
終於發現黎九龍城,再唔係食泰菜既權利而係黎打邊爐呀係同事既推介下,黎呢到呢間有格調既火鍋店,確係幾難忘*環境方面:店內既裝修有別於平日打邊爐既酒樓,而係一間絕對坐得好舒服既高檔次食店,頭頂掛滿中國風既吊燈,空間感好闊落岩哂同長輩或者朋友黎食飯*食物方面:要注意呢間唔係平時任食既火鍋店,而係高階版既火鍋店。食物質素都好有保證⚠️*1.美國肥牛牛肉偏瘦,但絕對唔鞋口,食落仲有少少牛根位,入口有好香濃既牛味食得出係貴價貨!絕對推介*2.雲吞拼水餃裡面有大粒蝦,貨真價實!*3.走地雞雞件好滑身,同平時平價火鍋店既急凍雞冇得比呀!*4.白松露墨魚滑墨魚滑食落啖啖墨魚粒,真係好真材實料!*5.自家制菊花茶清甜鮮喝,正!*6.原隻花膠原來只要電話📞訂台就會送花膠!黎到先知,好驚喜*服務態度:店員好有禮貌,會主動上前幫手同介紹食材!見冇湯時亦會自動波咁加湯總括黎講:真材實料!
終於發現黎九龍城,再唔係食泰菜既權利
而係黎打邊爐呀

係同事既推介下,黎呢到呢間有格調既火鍋店,確係幾難忘

環境方面:
店內既裝修有別於平日打邊爐既酒樓
而係一間絕對坐得好舒服既高檔次食店,
頭頂掛滿中國風既吊燈,空間感好闊落
岩哂同長輩或者朋友黎食飯

食物方面:
1.美國肥牛
食得出係貴價貨!
絕對推介

2.雲吞拼水餃
裡面有大粒蝦,貨真價實!

3.走地雞
雞件好滑身,同平時平價火鍋店既急凍雞冇得比呀!

4.白松露墨魚滑
墨魚滑食落啖啖墨魚粒,真係好真材實料!

5.自家制菊花茶
清甜鮮喝,正!

6.原隻花膠
原來只要電話📞訂台就會送花膠!
黎到先知,好驚喜

服務態度:

總括黎講:真材實料!
豆腐雞湯
雲吞拼水餃
白松露墨魚滑
走地雞
美國肥牛
豆腐雞湯
美國肥牛
2017-10-22 307 浏览
秋風起,真係超想打邊爐!男人呢次醒目,一早問定同事有邊間火煱餐廳好,佢同事介紹左一間比我地,於是約男人收工一齊去九龍城打個靚邊爐火鍋除左食材新鮮,最緊要緊係個湯底正啦,呢間有好多隻唔同既湯底選擇,呢次我地簡左胡椒豬肚雞(半隻)暖下個身先講混醬會收$12蚊一位仲有海鮮拼盤Tim!勁抵食$98一位,但男人麻麻地海鮮,唯有留返下次同朋友黎先食啦豬肚湯底一上都未滾起,已經聞到超香胡椒味,湯入面仲有好多粟米,豆卜,芽菜,豬皮....隻肚雖然係半隻,但就係XL size。心𥚃面已經暗暗後悔岩岩落野食落得太多,呢次一定食唔哂🤦🏻‍♀️最後d料上枱,我地先發現原來唔止湯底,佢所有食物都係XL size!!!!店家真心超豪氣👍🏻棉花魚肚勁厚身,索哂d胡椒湯,超入味巧巧食鮮蝦雲吞乒乓波咁大粒,而且超爽口,隻蝦勁大隻,好滿足即炸嚮玲熱辣辣上枱,一咬落去超鬆化脆肉鯇魚片男人唯一食既海鮮,超彈牙!勁新鮮!好後悔無叫其他海鮮其他火鍋配料都勁新鮮呢個餐廳自己整既菊花茶都好好飲呀,超重菊花味但唔會好甜,飲左勁多杯最後好明顯食剩好多野,真係估唔到呢間餐廳d野食咁大碟,埋單時同老闆吹兩句,先知原來樓上仲有一層係可以訂房,下

混醬會收$12蚊一位

棉花魚肚
勁厚身,索哂d胡椒湯,超入味巧巧食

鮮蝦雲吞
乒乓波咁大粒,而且超爽口,隻蝦勁大隻,好滿足

即炸嚮玲
熱辣辣上枱,一咬落去超鬆化

脆肉鯇魚片
男人唯一食既海鮮,超彈牙!勁新鮮!好後悔無叫其他海鮮

其他火鍋配料都勁新鮮

最後好明顯食剩好多野,真係估唔到呢間餐廳d野食咁大碟,埋單時同老闆吹兩句,先知原來樓上仲有一層係可以訂房,下次一定要拉埋其他朋友一齊來試吓佢啲海鮮先

2017-10-22
2017-09-02 337 浏览
$2xx per head, including 6-8 different kinds of selected fresh seafood (there's a wall of fish tanks to keep things alive till there're served ), good quality of beef and pork slices, all yo can eat vegetables and other selected ingredients, very yum broth, and homemade drinks. Easy local atmosphere and the staff are also very friendly.
2017-08-30
2017-08-15 326 浏览
新鮮好味,開左條花金古,賣單4個人圍返都係350左右,好食抵食。必食牛頸(隻),椰子雞湯味清,有椰子香,叫個冬姑放落去,勁鮮甜。有D餐牌上冇既野,今次去有和牛刺生,牛味濃,再加洋蔥食,別有一番風味。雲吞都係必食,入面有2隻蝦,問返員工話係自己包既。活魚刺生,刺生師父十分好刀功,片片都一樣大小,今次食既係花金古,味道清甜有魚味。唯一既問題就係菜太小選擇,可能賣得快掛,今次去得返油物菜同生菜。麻辣鍋冇食,但格離食都文到果隻麻辣味。員工態度可以,仲話下次黎可以早小小book,想食乜特別野可預早講,可以叫廚房準備。
  • 活魚刺生
  • 雲吞
  • 牛肉
2017-08-13 200 浏览
昨天跟幾十年朋友敍舊食飯,燚火鍋入面環境好,招呼好,我們叫象拔蚌,章紅魚,,頂級手切牛等,但椰子鮮雞窩,飲完湯再打邊爐,冇得輸,他們的食材用料超新鮮,條魚的刀工簡正片片一樣,師傅係後生仔,老板都好nice,食完這次後,下次要再去!再去我要叫龍蝦刺身,其實他其它食物都好有水凖!
2017-05-17 469 浏览
話說,朋友相聚,於是就搵到呢間店...真心推介1.加拿大桶蠔(又甜又大隻,我本身唔好蠔既,都食左三隻😍)2.牛拼盤(由新鮮牛到凍肉都有,一次過滿足哂你多個牛牛願望😍)3.雞(有雞味,冇乜腥味😍)環境,裝修應該很落本吧,非常靚!呢個係第一吸引到我試呢間店既原因!食物,材料貨真價實,不過真心,一分錢 一分貨!服務,侍應們很風趣幽默,有禮貌既!老闆們亦好主動咁同我地飲杯(由於未有酒牌,所以以竹庶水代酒),多謝我地支持不過,付款方式有待改進...因為Cash Only囉🤦🏼‍♀️
話說,朋友相聚,於是就搵到呢間店...
真心推介
1.加拿大桶蠔(又甜又大隻,我本身唔好蠔既,都食左三隻😍)
3.雞(有雞味,冇乜腥味😍)

食物,材料貨真價實,不過真心,一分錢 一分貨!

牛拼盤
牛拼盤
  • 加拿大桶蠔
  • 鮮雞件
2017-05-05 413 浏览
活魚🐟刺身上枱條尾重郁緊,超新鮮象拔蚌生劏上枱冇縮水,堅係加拿大頂級A蚌海鮮餐超抵食,4位以上送龍蝦,隻龍蝦開咗半重郁緊,落煲煮重識郁,勁好肉勁甜霜降手肉一定要試,人間美味手打丸好好味,真材實料水餃、雲呑每粒入面有最少2隻蝦🦐,正老闆推介招牌瑤柱湯底好味到最尾個個搶住飲👍🏻下次要試埋其他湯底😝精選甜品係冰凍生果,D橙好甜,切得好有心機,最尾食到咁飽可以消一消滯好彩有Book枱,見D人係咁行入嚟問都冇位
活魚🐟刺身上枱條尾重郁緊,超新鮮
象拔蚌生劏上枱冇縮水,堅係加拿大頂級A蚌
霜降手肉一定要試,人間美味
手打丸好好味,真材實料
水餃、雲呑每粒入面有最少2隻蝦🦐,正
好彩有Book枱,見D人係咁行入嚟問都冇位
2017-05-04
  • 活魚刺身
  • 象拔蚌刺身
  • 海鮮
  • 霜降牛肉
  • 手打丸
  • 雲吞、水餃
加拿大a級象拔蚌超爽超甜......海鮮拼盤真係有花竹蝦,鮑魚, 大聖子 , 大元貝, 人都進材實料 ,地理環境方便又方便泊車 ,價錢公道,坐得都幾舒服,可以下一次同d朋友再去
加拿大a級象拔蚌超爽超甜

2017-05-03