2014-01-06 679 浏览
是日黎到掃街,見到咁多野食,緊係間間都試下先啦。見到人地食緊條粟米食得好好味咁,就試一試佢。半條粟米($8),因為生烤到熟,所以要等16分鐘,但出奇地烤得好好味,牛油味好香,甜味適中,而且好有口感同咬口,好好味!
2014-01-05
外卖自取
2013-06-04 384 浏览
好耐之前已經食過燒烤堂,個陣時仲成日食,因為佢既雞翼香味同皮外脆內軟,令我特別難忘,但尋晚因為太耐無落去食想食反啦,點知去到既時候發現同之前既熟面口吾同哂,只係淨番一個男仔我係認得既,聽聞朋友講話之前發生左啲事,所以令佢地無做,感到好可悲,仲記得個時落親泥都會見到入面有兩個好似樣既師傅好認真咁工作,周不時仲會對住客人笑,而外面就會有一個笑容滿面既接待員去幫客人落單,仲會細心到話要等幾耐,講話下一次可以打電話先,吾洗等咁耐,但今日去到呢啲野已經無哂,服務態度已經大不如之前。食物既質素都吾同之前,雞中翼同之前比係差十倍,已經吾脆,仲要咬落去係好淋咁,味道淡而無味,牛油蒜茸金菇賣相十分吾得,味道都係一般,焦糖香蕉無蕉糖,仲要係過份淋同點解個底會係奶水咁既呢?多春魚食落去既口感好似食緊生菜咁會爽口仲係好腥既 ,司華力腸既口感都吾同之前,而家食落去係林口既,應該係係微波爐叮過泥,仲有牛舌比之前細左好多,食落去仲要口感好怪。總之燒烤堂既服務同品質已經吾係之前咁,我都吾會泥食。:huffy
2013-05-31
等候时间
30 分钟 (外卖自取)
$40 (宵夜)
2013-03-11 267 浏览
筲箕灣東大街真係聚集左好多美食,今次既主角就係「燒烤堂」! ^ ^其實之前都食過幾次,感覺唔錯,所以今次放工約埋同事山長水遠過海再食過!今次食依然保持水準,仲有啲食物有明顯既進步!黎到燒烤堂,一定要試下"焦糖菠蘿",因為真係超級好味,每次食完都有好滿足既感覺! =)依到既焦糖菠蘿係我食過最好味、最特別既燒菠蘿! 菠蘿外面有一層脆脆既焦糖包住,一咬成口都係菠蘿汁...yummy! 除左焦糖菠蘿必食之外,其他食物都好好食! d燒牛舌=)本身我唔鐘意食牛舌,但我覺得依到既牛舌好味,而且服務好好,因為食第一串比較淡味,同老闆提一提,第二串就好岩我口味喇! 讚! 燒雞中翼=)雞中翼夠味,之前食過有啲地方只係層雞皮有味,啲雞肉就無味,但依到既雞翼除左入味外,仲保持到啲肉汁!燒芝心丸=)My favorite!!!!! xD 芝心丸一定要趁熱食,熱辣辣,一咬啲芝士就湧出黎,好好味! ^ ^雞泡魚乾=)第一次食,比想像中無咁硬,咬咬下又幾得意喎,可以一試! xD魷魚筒=)抵食,魷魚筒黎到既時候有驚喜,味道有不錯!燒雞皮=)My favorite again ... 我鐘意依到既燒雞皮燒得唔太乾,保持
今次食依然保持水準,仲有啲食物有明顯既進步!

除左焦糖菠蘿必食之外,其他食物都好好食! d
燒牛舌=)

燒雞中翼=)
燒芝心丸=)
雞泡魚乾=)
魷魚筒=)
抵食,魷魚筒黎到既時候有驚喜,味道有不錯!
燒雞皮=)
My favorite again
... 我鐘意依到既燒雞皮燒得唔太乾,保持到原有雞皮的質感! Good ! : )
煉奶香蕉&煉奶蕃薯=)
鐘意黎依到食既其中一個原因就係因為依到既" 甜品 "喇,煉奶同香蕉、蕃薯都好夾,我相信每個女仔食完都會覺得好sweet !
總括黎講,依到既食物款式多元化、食物又好味、環境舒適、抵食、服務態度又nice,真係very good! xD
每次係到食野都好開心,可以同一班朋友一邊傾計一邊食串燒,燒烤堂真係一個唔錯既地方!
2013-03-08
  • 焦糖菠蘿、牛舌、魷魚筒
2013-03-11 120 浏览
夜晚,好肚餓。又得麥當勞可以食,但真係唔想食囉,晚晚食都唔係辦法。Openrice一下,有間串燒檔收兩,好喇,一於試下你。去到。人影都唔多隻,有啲驚,唔知野食掂唔掂。鋪頭三個伙計後生到爆,好似唔太信得過。不過一百幾十,就試下囉。叫左隻尤魚筒,嘩,靠,好大隻,又好食,同出面別府嘅一樣。但平成半,真係估你唔到。10個讚,不過多少少汁會更好。之後又食左個雞泡魚乾,又係同出面日本餐嘅一樣,但又平一半,超越無敵低食,味道一流。之後果啲唔想打,好眼訓,建議大家去食,記得叫老闆介紹你地食咩好。今晚實在係開心大發現,千奇百趣,9個趣。
Openrice一下,有間串燒檔收兩,好喇,一於試下你。
去到。人影都唔多隻,有啲驚,唔知野食掂唔掂。
今晚實在係開心大發現,千奇百趣,9個趣。
2013-03-08
等候时间
17 分钟 (堂食)
$55 (宵夜)
  • 魷魚筒,雞泡魚乾
2013-02-15 97 浏览
情人節無情人就同兩個fd 係屋企附近食野傾計,夜晚11 12點都幾多人,好彩等左10分鐘有位坐=]三個女仔叫左10幾樣野都係$200有找好平👍豬頸肉同雞翼燒得好好味,雞皮脆又唔燶,什菇都入味,燒烤哥哥推介焦糖菠蘿真係好得意,外面d糖好脆,入面又有菠蘿酸味中和番,味道適中☺佢話呢個要燒得好有心機先得ga...如果唔係會唔靚,如果堂食就一定要試呢個👏👏
2013-02-14
$60 (宵夜)
  • 燒什菇,豬頸肉
2013-02-13 46 浏览
難得有時間和朋友相聚,三五知已相聚~我決定和他們一試筲箕灣新開的燒烤堂!舖面雖少,在舖外放了幾張的小櫃不是現今社會隨處可見(笑)我們決定外賣回家慢慢吃款式的種類對燒烤店來說是足夠的~但由於只有兩三位店員,的確等候時間會久一點!要有心理準備呀~先試一試拳王豬頸肉一小碟味道不是特別突出,味道亦不是很濃~燒雞皮是我平日在燒烤店也會點的,這裡做得不錯!有點脆但雞皮味很香~加上燒烤店愛用的孜然粉,不錯(笑)尖椒我不太建議吃的,因為尖椒不太入味,只有淡淡的味道是整晚最失敗的串燒重口味韮菜韮菜非常入味,怪不得有此有此稱號:)非常可口~而且顏色不錯,令人食慾大增多春魚,鯖魚魚類沒有太大的驚喜,和平常BBQ時食的味道差不多金菇~原來燒金菇不用牛油用一點開料去燒也不錯,可能是因為金菇本身有足夠的水份吧總括而言,價錢不貴可以一試!
難得有時間和朋友相聚,三五知已相聚~
我決定和他們一試筲箕灣新開的燒烤堂!
舖面雖少,在舖外放了幾張的小櫃不是現今社會隨處可見(笑)

我們決定外賣回家慢慢吃
款式的種類對燒烤店來說是足夠的~
先試一試
拳王豬頸肉
一小碟味道不是特別突出,味道亦不是很濃~
燒雞皮
尖椒
重口味韮菜
韮菜非常入味,怪不得有此有此稱號:)
非常可口~而且顏色不錯,令人食慾大增
多春魚,鯖魚
魚類沒有太大的驚喜,和平常BBQ時食的味道差不多
金菇~

總括而言,價錢不貴可以一試!
2013-02-01
等候时间
30 分钟 (外卖自取)
  • 重口味韮菜
2013-01-15 47 浏览
8點半才開飯,時間多加上有食友相伴,就找點吃的!想吃的印尼串燒沒有開,但又見到另一檔的燒烤在旁....抱著好奇的心,與食友一試找淺嚐即止,美味追加的心態,我們點了2串牛舌,和2串雞皮!先上桌的是牛舌 ($10/串),一串3件,咬下第一反應是好咸!牛舌略帶嚼勁,不過牛舌都是厚切為佳,相信也是一時下調味太重手了吧!再來就是雞皮串($7/串),我和食友都一見到就呆一呆,好像不太乾身!點了也要一試,感覺如像吃雞件上的雞皮一樣,那又為何要點燒雞皮?我們都認為,好吃的雞皮,是要燒得乾脆而不帶油,這裡的,似乎真的不太合我們口味,吃了2口,決定投降!雖然水準只是一般,不過價位是合理的,地方也算整潔企理,見到3個年輕男士在努力燒呀燒,希望有機會重臨時,水準會變好!
找淺嚐即止,美味追加的心態,我們點了2串牛舌,和2串雞皮!