餐厅: 熊貓薈
资讯:

2024-01-12 734 浏览
未入過去這間餐廳。內在環境好似置身在竹林。我點咗個越式扎肉湯米線及黑芝麻熊貓包。總價$175。個扎肉湯米線彈牙爽口。好重越式風味。個黑芝麻熊貓包好味。微温,入口美味。黑芝麻帶點小甜。成間餐廳造型好似竹林。令食客感到自己置身係熊貓館中。個人誠意推介。
越式扎肉湯米線及黑芝麻熊貓包
越式扎肉湯米線
题外话/补充资料: 成間餐廳造型好似竹林。令食客感到自己置身係熊貓館中。
2023-12-28
越式扎肉湯米線及黑芝麻熊貓包
越式扎肉湯米線
  • 黑芝麻熊貓包
2023-08-14 972 浏览
去得海洋公園萬豪酒店Staycation,緊係去埋海洋公園玩,我哋有季票,又入去行一個圈。自助早餐食得好飽。午餐去熊貓薈叫兩個餐,一家人食就得。熊貓薈係園內唯一室內有冷氣,而又無加一收費嘅餐廳,因為佢算係園內嘅快餐店。環境算大,座位都多,又夠光猛,店員清潔得好快。無骨海南雞髀飯配老火靚湯及中國茶個餐份量算多,海南雞夠滑嫩,加埋食海南雞既三寶醬食,好夾,但黃油雞飯唔夠香,不過飯質都算粒粒分明。台式牛肉湯米線個餐份量算多,爽滑彈牙,牛肉夠淋,但唔夠入味,不過不失!

去得海洋公園萬豪酒店Staycation,
緊係去埋海洋公園玩,
我哋有季票,又入去行一個圈。
自助早餐食得好飽。
午餐去熊貓薈叫兩個餐,一家人食就得。
熊貓薈係園內唯一室內有冷氣,
而又無加一收費嘅餐廳,
因為佢算係園內嘅快餐店。
環境算大,座位都多,
又夠光猛,店員清潔得好快。

無骨海南雞髀飯配老火靚湯及中國茶
個餐份量算多,海南雞夠滑嫩,
加埋食海南雞既三寶醬食,好夾,
但黃油雞飯唔夠香,
不過飯質都算粒粒分明。

台式牛肉湯米線
個餐份量算多,爽滑彈牙,
牛肉夠淋,但唔夠入味,不過不失!

無骨海南雞髀飯配老火靚湯及中國茶
台式牛肉湯米線
2023-04-12 980 浏览
一家大細去海洋公園,玩咗一陣,想坐低唞吓,順便提早食晏,免得人多。入咗呢間熊貓薈,叫兒童餐、叉燒飯跟肉燥時蔬、紅燒川味牛腩飯、新豬肉餅飯、白灼時蔬、四川口水雞翼、黑芝麻熊貓包,等等。咁多樣食物中,叉燒同口水雞翼比較好味;紅燒川味牛腩都好香,又夠腍;白灼菜心正常。兩個兒童餐都俾少咗布甸,味道OK,小朋友都食晒。熊貓包個樣爛面,有點恐怖,好少麻蓉,似食饅頭。新豬肉餅太腍,冇咩味。值得一讚係場地夠大,座位唔太迫,職員收拾得快,算幾乾淨。如果坐近窗口,望出去園內風景都好靚。

兒童餐
叉燒跟肉燥時蔬飯
紅燒川味牛腩飯
黑芝麻熊貓包
2022 浏览
2022-06-21 1507 浏览
去過咁多次海洋公園都冇食過依間餐廳,機緣巧合下去咗熊貓餐廳食飯🧐 雖然佢係熊貓主題餐廳,但係個裝修冇乜熊貓元素😂 只係喺熊貓館隔離🐼-去主題樂園食飯都係為求填飽個肚,食物質素不過不失就可以🤭佢全部飯都用個竹葉造型嘅器皿裝住都幾得意😎-我叫咗個最唔會伏嘅川味牛腩飯,有辣椒做調味,差極有限🥸點知真係淨係食到辣同埋好油😂但係牛腩有好多件,飯都大大碗,都叫做到不過不失🤔不過下次嚟唔會再食🙌🏻
紅燒川味牛腩配絲苗白飯
2022-05-30 929 浏览
今天一家三口去了海洋公園遊玩,玩十二I威威天地後,我們來了附近的熊貓薈吃午餐。暫時在數個海洋公園的餐廳吃都發現每個餐廳的食物款式都比較少,但大家當然可以選擇不同的餐廳吃不同特式的食物。熊貓薈有川菜,也有台式食品,食物都用竹子造型的餐具盛載,別具心思。🥢迷你臺南肉燥蛋飯🍚雖然說是迷你,但無論是肉燥還是飯的分量都相當多。豬肉汁經伴炒後香氣釋出,配上香菇,口感豐富,送飯一流!🥢黑芝麻熊貓包🥯本人對中式包不算太喜愛,而熊貓🐼的造型成功吸引孩子,孩子點名要求要吃這個包。我本身沒有品嚐它的味道,但孩子一口氣吃了兩個,可見味道不太差😆。
🥢迷你臺南肉燥蛋飯🍚

🥢黑芝麻熊貓包🥯

2021-11-07 1191 浏览
海洋公園內有多間餐廳,記得上次去熊貓薈,味道唔錯,所以就再去一次。環境照舊係整潔,枱與與之間都分得開,疫情下食得安心。到食物方面,叫二2個燒味飯,1個兒童餐,外加一個熊貓包包。 呢度要先比錢買飛,再攞食物。賣相可以。但食落,真係意想不到,全部野都係唔熱既。飯硬又唔熱,最慘係個熊貓包包,芝麻餡,誰知識又係凍既。反而個兒童餐係最好食。 雖然黎得主題樂園係預咗唔平又唔會好2高質,但都估唔到會係咁。 不推介。可試其他餐廳。

不推介。可試其他餐廳。
2021-06-18 1295 浏览
海洋公園:熊貓薈 (黃竹坑)又到星期五~ 返工有無返到黑眼圈出晒黎好似🐼咁?介紹番海洋公園熊貓薈餐廳有一款可愛的熊貓🐼造型中式包,一「籠」3個,餡料是黑芝麻~ 賣相可愛,用仿竹葉🎋🎋造型器皿盛載🐼👍🏻 味道正常,不過可以蒸得再熱一點😋😋地址: 黃竹坑海洋公園海濱樂園亞洲動物天地
海洋公園:熊貓薈 (黃竹坑)

地址: 黃竹坑海洋公園海濱樂園亞洲動物天地
2021-05-15
2021-06-13 1141 浏览
原來海洋公園全年證有四間餐廳既有主菜 有買一送一優惠 其中一間是熊貓薈🐼 但兒童餐就不包本身$140一個餐 對主題公園來說 價錢算係咁 但現在買一送一$140食2個餐 即刻覺得好扺😂我地選左2個燒味雙拼餐 第一個是叉燒併雞 第二個是燒鴨併油雞 個餐包飯 包個菜 但就無野飲 叉燒雖然有點黑 但味道唔錯 甜甜地 但燒鴨同雞就一般般 我地今日12:43左右到 早15分鐘已在 The GULU 取票 去到仲有3張票 但都等左20分鐘先可以入座 不過星期日其實周圍都多人 自己買票 自己取餐 但如果價錢差不多 可能都是選灣景餐廳 開心點 因為起碼有海景睇😬

叉燒雖然有點黑 但味道唔錯 甜甜地 但燒鴨同雞就一般般

燒味雙拼套餐
燒味雙併套餐
2021-06-13
等候时间
30 分钟 (堂食)
主題樂園出名餐廳嘅食物會比較貴 而質素平平 所以通常都出去食 或者食咗先入去但由於揀咗入住酒店 當然想玩完 方方便便食埋番去休息。本身其實好surprised 因為熊貓薈本身要有join 會員先有折 加上平時要打電話訂位係咩都無嘅情況下入到去 覺得好負碌好開心 好快就入座添 (因為近聖誕幾日 以為實喺好full)點知入到去啲野食選擇好少 樣樣野啲質素都麻麻地 無咩令人讚歎或深刻嘅地方叫就叫做自助餐 但無刺身無壽司嘅自助晚餐 覺得有啲辜負咗個價錢⋯呢啲都算 佢哋啲職員大部份都nice 嘅 但因為我拎完一轉野食 個staff 黎問我哋口唔口渴 要唔要野食 講咗幾種果汁 好喇 揀咗 飲飲吓 我發現佢張枱有張卡 有行超細嘅字話野飲另外收費 一枝50 蚊 嘩 個staff 無提過 個陣我哋都飲緊再check 番張單 再發現呢extra 嘅 100蚊 又唔係特別好飲 我寧願番酒店叫野飲⋯

叫就叫做自助餐 但無刺身壽司嘅自助晚餐 覺得有啲辜負咗個價錢⋯
2019-12-27
等候时间
10 分钟 (堂食)
庆祝纪念
圣诞节
2020-03-18 2206 浏览
前排去海洋公園,因為太肚餓所以想先食野再去玩,就近入場方便既熊貓薈食野,嗌左個精選套餐試一試,旅遊地點價錢少不免會貴少少,不過份量好足,唔係得個少少😚壹南肉燥蛋飯配果汁及芒果啫喱好味道😋😋😋肉燥飯不過不失,份量就非常足夠,食得夠飽可以有力氣係公園裡面玩🤗不過估唔到飲品係果汁,有啲喜出望外,係啲新鮮果汁,完全係好refreshing😋🌟個啫喱就係啲即食包裝個種,有啲化學味,成個餐係旅遊區黎講有主菜,飲品同甜品都算係咁👻

壹南肉燥蛋飯配果汁及芒果啫喱
好味道😋😋😋
萬聖節的海洋公園有好多限定美食,中午睇完驚嚇血獄節目,當然要食返一萌爆的Line Frends主題美食中和一下嚇破膽的弱小心靈,呢個便當好啱小朋友食,已經色彩繽紛,有營養又健康。大人食都夠晒飽~BROWN & FRIENDS 開心哈囉喂便當 $228呢個價錢係主題樂園食限定套餐我覺唔算太貴。整個便當最特別的是盛滿蔬菜的小南瓜,配上酸酸甜甜的菠蘿咕嚕海鮮,及可愛度爆燈的 SALLY 造型芒果慕絲!而我覺得最有驚喜係個咕嚕海鮮,個咕嚕汁酸味剛剛好,海鮮又有蝦,帶子,青口,每樣兩大粒,加返個炒飯,唔洗15分鐘食清光~但杯野飲就麻麻地,佢話係芒果汁加橙啫哩,但飲落勁淡,又唔似芒果味,啫哩係大菜糕質地,加埋一齊感覺不良好...

BROWN & FRIENDS 開心哈囉喂便當 $228

2019-05-05 2271 浏览
今日去海洋公園玩,入去無耐就夠鐘要帶小朋友食飯,今日仲要落好大雨。見到好多間餐廳都係係室外。最後我地見哩間少人所以就入左去食,帶小朋右出去食飯好麻煩,因為佢地要食粥,唔係食餐廳野。加上哩間有bb椅又地方夠大,唔怕小朋友整跌人地東西。我地行哂成間樂園覺得我地選的無錯。講番d野食,味道都唔錯。只係偏貴,但都算坐得舒服。d飯望好似好多,但其實得好少,因為d竹桶厚。其實繼續行,樂園係有其他餐廳比哩間平易,如果想坐得舒服就最好係哩間。食完個餐,仲可以免費攞一個雪糕食。
食完個餐,仲可以免費攞一個雪糕食。
2019-05-05
等候时间
5 分钟 (堂食)
用餐时段
庆祝纪念
生日
2019-03-05 1818 浏览
估唔到有日會係海狗公園餐廳食嘢,平時都係坐岀邊是但買d熱狗,炸雞,薯條算,事關幾個朋友扮青春,買咗annual pass, 拎到買一送一下午茶,無論點都用埋佢啦🤪🤪!是日下午茶係燒味米線,附送果汁and 雪糕!味道就一定唔高期待啦,不過都要話雖則普通,但都超過預期,係above average 嘅!同埋份量好大,當午餐都夠飽,仲要服務幾好,唔知係咪無咩人幫襯🤣,竟然可叫雞胸鴨胸,食完都幾滿足!不過講番轉頭,咁嘅價錢一個燒味米線,如果唔係有買一送一,好難幫襯得落!

2019-02-01 1206 浏览
去得本地樂園都預左食野不菲,不過想要食飽都唔易嫁熊貓薈嘅餐可謂份量十足~味道唔錯~兒童餐簡直豐富差在未送埋波波,味道真係唔差的~不過甜點就麻麻,芒果布甸好假,餅乾太甜,但樣子可愛~但小朋友食得開心,照食可也燒味套餐要一讚因為叉燒係梅頭,雞係雞肶黎天賜嘅機會都比我遇到,所以點都要寫返篇食評讚嘆下不過同樣杯朱古力好太好味,睇黎甜品方面真係唔太適合我~跟餐重有杯haagen dazs送樣貌協會比熊貓包吸引左不過如果佢唔係芝麻饀係蓮蓉饀就好啦~
去得本地樂園都預左食野不菲,
不過想要食飽都唔易嫁

熊貓薈嘅餐可謂份量十足~味道唔錯~

兒童餐簡直豐富
差在未送埋波波,
味道真係唔差的~不過甜點就麻麻,
芒果布甸好假,餅乾太甜,但樣子可愛~
但小朋友食得開心,照食可也

燒味套餐要一讚

因為叉燒係梅頭,雞係雞肶黎

天賜嘅機會都比我遇到,
所以點都要寫返篇食評讚嘆下

不過同樣杯朱古力好太好味,
睇黎甜品方面真係唔太適合我~
跟餐重有杯haagen dazs送

樣貌協會比熊貓包吸引左

不過如果佢唔係芝麻饀係蓮蓉饀就好啦~
2018-12-18 996 浏览
喺熊貓館隔離呢間熊貓薈快餐係食中菜嘅🐼 盛載飯餸嘅碗碟都係竹型好搞笑🤣🤣🤣紅燒川味牛腩配絲苗飯 $165配芒果布甸甜品成個套餐份量充足,飽到飛起😂😂😂喺主題公園嚟計,價錢都話還可以接受。 燒味單拼套餐 -- 單拼 $150 (只限叉燒/切雞) / 雙拼 $160 (可以選擇燒鴨/切雞/叉燒)送haagen dazs雪糕 (雲呢拿或朱古力味)原本睇menu燒鴨冇得買單拼, 不過唔知係咪因為叉燒賣曬,所以佢都照畀我嗌燒鴨🙈同樣份量好多,係平時出面食燒味飯嘅兩倍 !! 仲配埋油菜同雪糕 ,算唔錯啦👍👍

紅燒川味牛腩配絲苗飯 $165
配芒果布甸甜品

送haagen dazs雪糕 (雲呢拿或朱古力味)

2018-12-16