2024-05-31 0 浏览
- 麻辣手撕雞手撕雞唔算太辣 份量都幾多 啲手撕雞喺面下面有好多青瓜絲😍食嘅時候最好撈勻佢配上青瓜絲 食落口感覺十分之清新🫶🏻- 爆汁韭菜雲吞 Q彈鮮蝦雲吞全部都係豚肉雲吞餡😋可以揀雙拼😋2款雲吞20隻$48湯底方面想要啲清淡啲所以揀咗蝦米紫菜魚湯😆- 孜然椒麻炸雞翼啲雞翼好大隻😂雞翼炸到脆卜卜 上面鋪滿咗啲粉 而且仲有好輕微嘅辣辣地 好惹味😋- 肥牛金菇酸辣粉辣度方面 今次就揀咗BB辣😚酸辣粉煙煙韌韌 唔會咬極都唔斷入面仲有啲花生 花生亦好脆口

- 麻辣手撕雞

辣度方面 今次就揀咗BB辣😚
酸辣粉煙煙韌韌 唔會咬極都唔斷
入面仲有啲花生 花生亦好脆口

2024-05-29 0 浏览
有時都會經過柴灣做嘢鍾意食辣嘅朋友唔好錯過呢間熊貓小雲吞嚟呢度當然要試佢嘅雲吞有分10隻定20隻 湯方面可以揀清湯同埋辣湯另外可以自己加餸 我揀咗腐皮胃口大嘅朋友實食得飽 皮好滑 餡料都多👍🏻👍🏻除咗雲吞之外仲有好多小食 大部份都係麻辣之選最鍾意食佢啲小食有手拍青瓜 豬耳 加埋佢嘅秘製醬料 味道都幾惹味不錯雞絲涼皮涼皮比較厚同大塊加上青瓜絲 感覺更清爽!有時都會同朋友打吓邊爐唔想自製湯料咁麻煩可以買埋佢哋嘅麻辣雞煲醬又麻又香非常適合愛辣人士喔
有時都會經過柴灣做嘢

有手拍青瓜 豬耳

加埋佢嘅秘製醬料
味道都幾惹味不錯
雞絲涼皮涼皮比較厚同大塊

加上青瓜絲 感覺更清爽!

有時都會同朋友打吓邊爐
唔想自製湯料咁麻煩
可以買埋佢哋嘅麻辣雞煲

又麻又香非常適合愛辣人士喔
2024-05-21
等候时间
15 分钟 (堂食)
2024-05-09 50 浏览
最近柴灣開左一間熊貓主題概川菜館,性價比好高,佢嘅招牌菜有好多款小雲吞同川菜,價錢都好平宜,味道都好正!如果經過柴灣,又想食川菜,可以去試下!------------------------------🥟◖紅油抄手◗ $26抄手餡料豐富,皮薄餡多,紅油醬汁係微辣帶點麻,味道香辣又鮮美!🍜◖手工涼皮◗ $25手工涼皮質感爽滑,配上麻醬同花生碎,味道鮮美又開胃!伴隨微辣嘅麻醬,食落更加爽口,係夏天嚟食最正!🥒◖手拍青瓜◗ $22手拍青瓜清脆爽口,配上蒜蓉同辣椒,味道惹味又開胃!特別適合辣味控,可以一邊解辣一邊享受青瓜嘅清甜!🍡◖紅糖糍粑◗ $18糍粑外表香脆,內裹軟糯Q彈,份量上兩個人share 啱啱好🫖 ◖洛神花茶◗ $16洛神花茶係一款清涼解渴嘅飲品,有濃郁嘅花香同微酸嘅口感,好啱夏天飲用!☕️◖御趣烏龍茶◗ $16御趣烏龍茶有獨特嘅香氣同滋味,茶底濃郁又順滑🌟 Encore指數:8/10
🥟◖紅油抄手◗ $26

🍜◖手工涼皮◗ $25

🥒◖手拍青瓜◗ $22

🍡◖紅糖糍粑◗ $18
糍粑外表香脆,內裹軟糯Q彈,份量上兩個人share 啱啱好

🫖 ◖洛神花茶◗ $16

☕️◖御趣烏龍茶◗ $16
御趣烏龍茶有獨特嘅香氣同滋味,茶底濃郁又順滑

🌟 Encore指數:8/10
2024-03-23 66 浏览
🌸二人套餐|$13810粒豚肉雲吞+酸辣粉+芝麻鹽焗手撕雞+香脆紅糖糍粑豚肉雲吞可以選擇餡料同湯底,今次食粟米雲吞配番茄湯,小雲吞一口size,皮薄餡都算多,肉好彈牙。湯底似平時火鍋湯底,酸酸甜甜,加埋辣菜脯好好食。酸辣粉可以選擇辣度,薯粉彈牙有口感,湯底酸辣惹味。芝麻鹽焗手撕雞,底下舖左青瓜絲,清爽解膩。⭐️ 香脆紅糖糍粑,我既最愛,次次黎都要食,即叫即炸好香脆,配埋黃豆粉紅糖漿,煙煙韌韌勁正😚🌸炸鮮蝦小雲吞,脆卜卜,配甜辣醬。🌸青蘋果茶🌸西柚柚子茶跟餐+$12。兩款系唔太甜帶有淡淡水果香既茶。
🌸二人套餐|$138
10粒豚肉雲吞+酸辣粉+芝麻鹽焗手撕雞+香脆紅糖糍粑

酸辣粉可以選擇辣度,薯粉彈牙有口感,湯底酸辣惹味。

芝麻鹽焗手撕雞,底下舖左青瓜絲,清爽解膩。

🌸炸鮮蝦小雲吞,脆卜卜,配甜辣醬。

🌸青蘋果茶
🌸西柚柚子茶
跟餐+$12。兩款系唔太甜帶有淡淡水果香既茶。
2024-01-28 92 浏览
🔹️每次經過🐼 ‘’熊貓小雲吞‘’ 也會買些外賣🛍店舖唔單止出名小雲吞, 還有多款式選擇👍價錢親民💰店舖簡潔🥢🔸️一口韭菜豚肉雲吞紅薯粉🥟雖然是一小口雲吞, 但餡料十足, 豚肉鮮甜, 濃郁韭菜香, 皮薄幼滑, 紅薯粉煙煙韌韌配清香雞湯底Good👍🔸️雞絲蔥油酥撈麵🐔🍜以手撕雞絲, 味道鮮嫩幼滑, 還有青瓜絲、花生、五仁菜脯配撈幼麵, 十分惹味🤤🔸️九轉肥腸米線豬腸十分香滑肥美, 口感十足, 米線幼滑配上蝦米紫菜湯,味道有層次😋😋🔸️紅燒肉上海粗麵啖啖惹味紅燒肉, 粗麵口感彈牙, 配美顏蕃茄湯底, 味道香濃, 超讚👍🍮甜品選了自家制熊貓涼粉, 糖漿不太甜🥄還買了最愛吃的五仁菜脯😍

🔸️一口韭菜豚肉雲吞紅薯粉🥟

🔸️雞絲蔥油酥撈麵🐔🍜

🔸️九轉肥腸米線

🔸️紅燒肉上海粗麵

2024-01-24 85 浏览
我鍾意食辣🌶️,久唔久就想食吓涼皮、酸辣粉刺激吓味蕾😜有日唔想煮飯,同老公講想食酸辣粉,佢就話不如試吓「熊貓🐼小雲吞」。平時以為佢得雲吞賣,一睇佢個menu 先知都好多選擇,有唔同既麵類、小食,連飲品都有唔少款😯我地打算外賣,所以叫咗個3人餐($208),食唔哂都唔使驚😆 3人餐相當豐富,包括3️⃣個主食、1️⃣個肉、1️⃣個涼拌、1️⃣個甜品同3️⃣支飲品~個人覺得性價比都幾高,簡單講吓有咩係推薦~十粒豚肉雲吞:落單時姐姐仲會問你要咩餡同咩湯底,配搭都幾多,唔驚食厭😆 餃子餡有韭菜、高麗菜、粟米同鮮蝦🦐;湯底就有蕃茄🍅、清雞湯、蝦米紫菜、麻辣等~酸辣粉:我就叫咗BB辣,唔食得辣可以走辣。我就覺得幾好食,特別係佢既薯粉無煮到林哂、漿哂,仲係食到一條條,而且個酸味夠出,滿足到想食酸辣既慾望😊擔擔麵:老公就叫咗小辣,佢一食就話有驚喜,話個調味岩岩好,我見佢個麵好大份,食極都仲有咁😆香脆紅糖糍粑:估唔到快餐店都有糍粑!本身對佢期望唔高,但係快餐黎講質素唔錯!保持到脆身,仲食到糍粑既米香味~推薦👍🏻👍🏻好欣賞佢飲品既唔單止有汽水、豆漿,仲有冷泡茶😯😯 有幾款都幾特別,好似氣泡西柚柚子茶咁,都唔使再加錢👍🏻我地平時都
我鍾意食辣🌶️,久唔久就想食吓涼皮、酸辣粉刺激吓味蕾😜

我地平時都有煮開湯麵同餃子,見到佢個辣椒油係新鮮本地製作,見唔太貴就買返去試吓😋

2024-01-24 59 浏览
唔係第一次幫襯 @pandawonton_hk上次做完嘢經過時間有點趕買外賣好味道但冇咗溫度一直飲恨今日夠時間梗係坐低慢慢食重慶酸辣米線酸辣湯底小辣雖然冇追加配菜菜脯黃金豆花生都唔少爽爽脆脆有咬口酸辣湯紅薯粉墨魚肉卷九轉肥腸海帶結每樣加少少加加埋埋大碗好夠飽好欣賞九轉肥腸入味唔肥膩qq水晶拉皮獨家有驚喜加上微辣仲過癮麻辣手撕雞雞肉嫩滑份量唔少涼拌松花皮蛋皮蛋糖心好黏口人均消費💰 : $ 80總結✍ : 湯底多款選擇,價錢便宜合理NatNat評分💎💎💎💎(5💎為最高)🏠 熊貓小雲吞 (興華廣場)🌐 柴灣環翠道11號興華廣場地下1-2號舖
唔係第一次幫襯 @pandawonton_hk

雞肉嫩滑份量唔少

涼拌松花皮蛋
皮蛋糖心好黏口

人均消費💰 : $ 80
總結✍ : 湯底多款選擇,價錢便宜合理
NatNat評分💎💎💎💎
(5💎為最高)

🏠 熊貓小雲吞 (興華廣場)
🌐 柴灣環翠道11號興華廣場地下1-2號舖
2023-12-28 37 浏览
▫️天氣凍冰冰特別想食辣野🌶️ 即時諗起四川菜🤣 今次就簡單啲,買啲四川麻辣小食做晚餐🥳🥟 一口豚肉雲吞 (雙拼) $48/ 20隻▫️一啖一粒岩岩好✌🏻 揀左粟米同韮菜,雲吞皮夠薄又滑,餡料塞滿晒好滿足🤭🍜 啖啖肉豬扒油蔥酥熱撈麵 $55▫️豬扒有2塊,肉質都幾嫰🐷 撈麵夠彈牙,加左蔥油好香口😋 配菜仲有好清甜嘅蘿蔔、生菜同菜脯好豐富🥸🍝 傳統風味手工涼皮 $30▫️涼皮偏向粗麵條質感,將青瓜絲、花生、芝麻等撈勻,索晒汁好香口🤤 忍唔住好快就食晒成碗🤣🥚 涼拌松花皮蛋 $22▫️最愛嘅涼菜之一🥰 皮蛋黃好綿滑,配上麻辣汁好惹味🤤🐓 麻辣手撕雞 $38▫️份量都幾多,塞滿成個盒😯 手撕雞入味,肉質一啲都唔鞋,不過要左少辣都幾辣🥵 可以同碗底嘅青瓜絲撈勻一齊食🥒🥒 田園涼拌青瓜 $24▫️青瓜好爽脆,撈勻花生同辣油好開胃😋🥫 香辣菜脯丁 $22▫️店內仲有唔少罐裝調味料,全部香港製造🇭🇰 買多罐香辣菜脯丁,送麵食一流😆

🥟 一口豚肉雲吞 (雙拼) $48/ 20隻

🍜 啖啖肉豬扒油蔥酥熱撈麵 $55

🍝 傳統風味手工涼皮 $30

🥚 涼拌松花皮蛋 $22
▫️最愛嘅涼菜之一🥰 皮蛋黃好綿滑,配上麻辣汁好惹味🤤

🐓 麻辣手撕雞 $38

🥒 田園涼拌青瓜 $24
▫️青瓜好爽脆,撈勻花生同辣油好開胃😋

🥫 香辣菜脯丁 $22

今日去柴湾興華廣場地下熊貓小雲吞買外賣孝敬老媽。我買了媽媽愛吃的招牌一口䐁肉雲吞和撈麵。淨雲吞有4款,今日買了淨雲吞系列。雲吞採用上等靚豬,一口一個好好食,外皮滑,餡足料夠味。媽子讚韭菜䐁肉雲吞有風味,我就最鍾意夠鮮味的鮮蝦䐁肉雲吞。下次試埋一口高麗菜䐁肉雲吞和一口粟米䐁肉雲吞。湯底有六款,有辣有唔辣。美颜番茄湯和惹味清雞湯啱我們口味,湯有香葱和芫茜,還有生菜,正。熱撈麵便當也美味,我揀了啖啖肉豬扒撈幼麵。豬扒大大塊多肉,豬扒味道不錯,撈麵少少辣好味道,配菜腐皮,菜甫,黄豆,花和唐生菜都好味。芝麻鹽焗手撕雞賣哂,叫了蜜汁芥末炸雞翼。雞翼大隻多肉又惹味。吃完雲吞撈麵飲番枝微甜的手工冷泡洛神花茶,perfect!順便買了瓶出名的麻辣醬俾老媽煑雞煲。
今日去柴湾興華廣場地下熊貓小雲吞買外賣孝敬老媽。

我買了媽媽愛吃的招牌一口䐁肉雲吞和撈麵。

熱撈麵便當也美味,我揀了啖啖肉豬扒撈幼麵。

吃完雲吞撈麵飲番枝微甜的手工冷泡洛神花茶,perfect!

順便買了瓶出名的麻辣醬俾老媽煑雞煲

這間性價比高的連鎖川菜外賣店已經成為食堂😆食過幾次質素不錯價錢又實惠 店鋪有堂食座位環境乾淨企理 食物即整都好快準備好 仲可以用QR code預先落單📱✨二人套餐:二人套餐可以主食、小食、飲品各選兩款🔹一口鮮蝦豚肉雲吞有10隻一口小雲吞🥟雲吞餡料跟湯底可以自己揀自由度比較高 特濃蕃茄湯我最愛🍅湯底酸酸甜甜好開胃🤤雲吞一口大小 要了韭菜豚肉餡好食👍🏻🔸傳統川式涼麵涼麵口感爽滑🍝配料豐富有青瓜絲 炸黃豆 花生 芫荽 蔥 不要可以同店員下單講🌶️要了BB辣不算太辣 我另外加購了一樽五仁菜脯丁 加入去更加惹味開胃🤤🔹芝麻鹽焗手撕雞 $35手撕雞啖啖肉好嫩滑🐔底下配上青瓜絲好清爽解膩 曬上白芝麻粒味道更香👍🏻🔸香脆紅糖糍粑糍粑經油炸後淋上紅糖汁跟灑上黃糖粉😍外皮香脆裡面軟糯煙韌 味道香甜米香味濃郁 份量多適合分享🔹飲品好多款選擇 比較特別的是自家製手工冷泡茶🍵要了洛神花茶跟西柚柚子茶🍊味道帶自然酸甜味✨蜜糖芥末炸雞翼炸雞翼有三個口味選擇🐔雞翼大隻醃得入味 加上蜜糖芥末醬 味道香甜都不錯✨炸鮮蝦雲吞一口大小的雲吞炸得酥脆不油膩🍤鮮蝦餡料好鮮味 可以沾甜酸醬更好食📍熊貓小雲吞 (興華廣場) (柴灣)柴

✨二人套餐:
二人套餐可以主食、小食、飲品各選兩款
🔹一口鮮蝦豚肉雲吞

✨蜜糖芥末炸雞
蜜糖芥末炸雞翼

✨炸鮮蝦雲吞
炸鮮蝦雲吞

📍熊貓小雲吞 (興華廣場) (柴灣)
柴灣環翠道11號興華廣場地下1-2號鋪
用餐时段
傳統川式涼麵
芝麻鹽焗手撕雞
香脆紅糖糍粑
蜜糖芥末炸雞翼
炸鮮蝦雲吞
2023-11-06 44 浏览
餐廳位於柴灣興華廣場,係附近住買雲吞外賣又多一個選擇,新鮮製造之餘,價錢仲超抵食,招牌一口雲吞款式多多,仲有賣重慶酸辣粉同北京擔擔麵,正宗又好食!一口鮮蝦豚肉雲吞 配紅薯粉 $45面底嘅蔥芫荽腐皮芽菜吸盡湯汁,三種麵底可以揀,包括米線上海麵同紅薯粉,而雲吞肥嘟嘟好飽滿,有滿滿鮮蝦豚肉,口感爽口彈牙,一試難忘!想試多一款雲吞可以加$15就有多八隻,CP值拉滿!小食選擇都好多,今次試左芝麻手撕雞小食$38,鮮嫩雞絲,入味又下飯!除左即食食品,佢地仲出左自家製醬料,店員特別推介左佢地招牌麻辣醬比我,祖傳手工拌炒,超香口,辣得黎豐富有層次!

一口鮮蝦豚肉雲吞 配紅薯粉 $45

外卖自取
  • 芝麻鹽焗手撕雞
2023-11-05 36 浏览
週日訓醒落街買外賣吃,決定食熊貓小雲吞。見到餐廳推出新食品😋,有安記限定聯成嘅🏆🏅金牌紅燒鮑魚雲吞,一定要試試👍🍝鮑魚雞絲涼拌撈麵撈麵加上 細細隻嘅鮑魚 即時變得矜貴 仲有啖啖肉嘅雞絲 撈麵醬汁好惹味 仲有香口嘅花生同黃豆脆脆,十分美味。🥢一口鮑魚豚肉雲吞可以揀湯底,揀咗🍅蕃茄湯底,濃郁香甜,雲吞入面有細細隻鮑魚,非常彈牙。🌽 粟米雲吞雲吞細細隻一口一粒,食到一粒粒香甜嘅粟米,小朋友最愛👍❤️ 🥬韭菜雲吞韭菜味道濃郁,非常香口。仲加多樽餐廳自家製四川香辣菜脯丁🌶️,味道惹味,平時可以撈飯食👍
週日訓醒落街買外賣吃,決定食熊貓小雲吞。

🍝鮑魚雞絲涼拌撈麵

🥢一口鮑魚豚肉雲吞

🌽 粟米雲吞

雲吞細細隻一口一粒,食到一粒粒香甜嘅粟米,小朋友最愛👍❤️

🥬韭菜雲吞

韭菜味道濃郁,非常香口。

2023-11-05
2023-11-04 26 浏览
熊貓小雲吞今日同朋友去咗一間地道嘅川菜,主打酸辣粉、麻辣嘢!二人套餐 $138重慶酸辣粉非常足料嘅酸辣粉,加入多款配料、香菜,味道酸辣,當中又有麻嘅感覺。肉燥熱撈麵撈麵嘅粗度剛剛好,不會太幼或太粗,可以完完整整將醬汁、配料掛上。鹽焗手撕雞滑溜嘅雞件加上爽脆嘅青瓜絲。紅糖糍粑外皮炸得脆身,內裏煙煙韌韌嘅紅糖糍粑。烏龍茶、雪梨茶套餐附送左兩杯飲品添!熊貓涼粉 $18大大盒配上黑糖漿,非常消暑解膩。卜卜脆炸雲吞 $30$30有10粒炸雲吞,餡料係鮮蝦,口感非常彈牙爽口,配上博博嘅炸皮,再點甜酸醬!菜脯丁最後仲買咗樽菜脯,因為配菜實在太正啦。
熊貓小雲吞

今日同朋友去咗一間地道嘅川菜,主打酸辣粉、麻辣嘢!

二人套餐 $138

重慶酸辣粉

肉燥熱撈麵

鹽焗手撕雞
滑溜嘅雞件加上爽脆嘅青瓜絲。

紅糖糍粑
外皮炸得脆身,內裏煙煙韌韌嘅紅糖糍粑。

烏龍茶、雪梨茶
套餐附送左兩杯飲品添!

熊貓涼粉 $18
大大盒配上黑糖漿,非常消暑解膩。

卜卜脆炸雲吞 $30

菜脯丁
最後仲買咗樽菜脯,因為配菜實在太正啦。

2023-10-29 35 浏览
對上一次去青年廣場溫書已經係六年前,當時仲係大學生,每一日係青年廣場由朝到晚溫書,午餐同晚餐都係樓下餐廳「解決」,最緊要係平靚正。今時今日樓下餐廳已經面目全非,不過仍然有唔少平靚正餐廳,其中一間係熊貓小雲吞。餐廳堂食座位非常少,主要以外賣為主,等待時間只需要五分鐘。作為川菜餐廳,酸辣粉當然不能缺少,另外仲有雲吞、涼皮同串串鍋等等。- 一口鮮蝦豚肉雲吞雖然雲吞好迷你,但餡料好足,雲吞皮夠薄,非常滋味。湯底揀左清雞湯,味道清甜,入面仲有蔬菜。- 肥牛金針菇重慶酸辣粉肥牛肉質正常但勝在份量多,起碼有六件,而且幾入味。酸辣粉都有基本配料包括花生、芫茜,仲有我好鍾意既黃金脆脆豆。薯粉比較幼身,口感算煙韌。湯底味道偏麻,令我愈食愈上癮,最後食到出晒汗🥵餐廳推出幾款茶類飲品,我試左香桃茶同青蘋果茶,茶味唔算太出,但兩者甜度適中,而且可以解辣。- 黃金脆脆豆黃金脆脆豆實在太好味所以我特登買左一大瓶🤣,夜晚邊飲啤酒邊食脆脆豆真係人生一大享受。

- 一口鮮蝦豚肉雲吞

2023-10-22
肥牛金針菇重慶酸辣粉
黃金脆脆豆
2023-10-08 46 浏览
店名: 熊貓小雲吞地址: 柴灣環翠道11號興華廣場地下1-2號舖柴灣站E出口,行5分鐘環境: 外賣價錢: 4.5/5味道: 4/5呢間地道街坊川菜係好多地方都有分店,今次就去柴灣分店,店內堂食座位唔太多,所以就選擇左外賣🤩仲買左樽麻辣醬,可以用黎整麵食🥳將川式風味帶回家ニ人配套餐配飲品$13810粒豚肉雲吞❤️❤️❤️❤️有韭菜、高麗菜、粟米同鮮蝦,今次就揀左韭菜,入面菜肉比例啱啱好,而且一口size,一啖一隻😚傳統川式涼麵❤️❤️❤️❤️❤️涼麵好彈牙,加上有花生、葱、芫荽等配料,令食落更惹味,好有川式味道芝麻鹽焗手撕雞❤️❤️❤️❤️手撕雞份量好多,加上底下嘅青瓜,食落好清新😌香脆紅糖糍粑❤️❤️❤️❤️❤️有成6大舊,熱熱地,炸至金黃香脆,配上紅糖,口感Q彈軟糯😍川味金錢肚手工涼皮❤️❤️❤️❤️❤️$48金錢肚份量好夠,質地爽口,加上滿滿嘅涼皮,好滿足😚
店名: 熊貓小雲吞

ニ人配套餐配飲品

10粒豚肉雲吞❤️❤️❤️❤️

傳統川式涼麵❤️❤️❤️❤️❤️

芝麻鹽焗手撕雞❤️❤️❤️❤️
手撕雞份量好多,加上底下嘅青瓜,食落好清新😌

香脆紅糖糍粑❤️❤️❤️❤️❤️
有成6大舊,熱熱地,炸至金黃香脆,配上紅糖,口感Q彈軟糯😍

川味金錢肚手工涼皮❤️❤️❤️❤️❤️
金錢肚份量好夠,質地爽口,加上滿滿嘅涼皮,好滿足😚
外卖自取