2021-03-05 3400 浏览
今日同3个同事去食LUNCH, BOOK左枱1:15PM, 早到佢都可以安排我地入座。员工态度餐牌烧肉种类唔多 (与298 烧肉相比), 我地一行4人叫左4个唔同0既烧牛肉LUNCH SET, 另加一客野原烧$220...经理帮我地落单0既时态度唔友善咁话: 野原烧果块好薄0乍WOR..你要一块呀? 我同事即刻讲我地叫黎试下先..好食咪再叫LOR...我地已经叫左4个SET....佢D态度好似嫌我地叫一块咁少咁...其他员工, 收碟速度都好快一见食完就会收走, 普遍都有礼貌OK..食物冇比较冇伤害...佢D肉的确系腌料太重太甜, 食唔倒牛味, 浪费左块肉。出黎全部都系同一种味..甜味肉质方面..肥而唔系入口即溶感..只食倒肥腻感...SET配菜方面: 沙律个汁唔错唔会太多太少又够开胃, 茄子卖相虽然唔好不过都唔错, 南瓜冇乜特别, 牛肉似中式牛腩味...环境因为枱与枱都比较近,所以都有D嘈...食完冇油烟味值得赞整体如果LEE个价钱, LEE个质素我地未必会再去帮衬...我宁愿去298烧肉大家价钱差唔多, 质素同服务仲好D...

员工态度

食物

肉质方面..肥而唔系入口即溶感..只食倒肥腻感...
中式牛腩味...

因为枱与枱都比较近,所以都有D嘈...食完冇油烟味值得赞

整体

2021-03-05
2020-12-04 4164 浏览
一男侍应无野做每一分钟经过食客坐位一次,系你面前行嚟行去,我们已好客气叫佢唔好咁做,讲完仲变本加厉,仲多左一个男待应行圈,本人想向经理反应问题,又有一位女侍应在旁监视住本人不走及要偷听我和经理的对位,本想安安乐乐食一餐饭,但这间餐厅的侍应一点也不尊重客人,令我们呢餐饭食得非常之吴舒服,无下次。
2020-11-23 4039 浏览
又嚟呢间烧肉食店啦! 第三次嚟食,因为真系高质啊~ 舖门外低调设计,门口入後经过走廊,见到啲间房。同同事两个人食,获安排卡位。骤眼望约坐到50人,装潢以黑色为主,开扬坐位,唔逼夹。午巿套餐都有近10款选择,嗜牛者望到都开心, 亦有豚肉及鸡提供。点咗一客A5黑毛和牛赤身同一客九州产鸡肉。落单无耐就送咗个饭SET。碟渍物有红萝卜、荳牙、莲藕片。三碟都腌到入晒味腍身,唔重酸味、少少甜味。抵赞莲藕每厚薄一样,腍得嚟仍然仲有啲爽口! 味噌汤重味噌味道,亦有好多葱花、昆布。不过偏咸味浓,嗰碗并无豆皮、豆腐 (定本身系无?)沙律嘅拌汁系醋,整碟都好清新。生菜、菜丝都好爽口,亦唔会冻到啱啱喺雪柜拎出嚟咁。主角嚟啦! 牛肉嘅鲜红色配上白色脂肪,肥瘦适中,网状形态好靓! 片片厚薄均一之余亦都系有手只手掌咁大片,未烧已经滴口水啦! 用咗芝麻及秘制酱汁腌制,落铁板并无滋滋声,基本上两边各30秒左右已经熟。肉片因为猛火快烧逼出肉汁油份,成片牛配埋小小甜酱汁,酱汁并没呛咗肉嘅味道,放入口即溶嘅感觉,油同肉汁喺口腔入面回旋,轻咬几口再暖暖地吞落去,真系无得弹,越食越开胃 ! 碗饭系正常一碗份量,圆圆粒嘅越光米/珍珠
又嚟呢间烧肉食店啦! 第三次嚟食,因为真系高质啊~
1919 浏览

碗饭系正常一碗份量,圆圆粒嘅越光米/珍珠米,煲饭水份适中,饭粒粒粒分明有咬感,无变糊或过硬,仲要保留到米香味。

至於鸡肉望落去份量唔到多,但实际都有成10片架, 每片有1/3手掌相若大小。经秘制酱汁配芝麻腌过。比起牛肉,鸡肉烧嘅时间相对耐啲,两面都要一分钟左右多少少先熟。鸡肉入口鲜嫩,同样都锁到肉汁及油份,爽口的。不过相对牛肉,鸡油真系多咗少少。鸡皮系重点,烧到脆口微焦,入口"索索",酥脆! 顺带一提,鸡肉沾酱汁会偏向浓味,盖过咗鸡肉嘅味,反而沾柠檬汁,感觉清新好多,去咗油腻感!

不过唔知系咪要赶住准备,侍应哥哥好快收走啲渍物碟,当然有礼貌地问你用餐完毕未先收啦。温馨提示记得订位准时到,WALK-IN真系无乜机会。
2020-11-05
这间日式烧肉店.。之前一直想,而家有机会试吓啦。产返12:00开门12点前到了,已经见到有几个食客在等。餐厅环境modern,我们先看看wine menu,先点了之後说坏一支House Red Wine。这支是Pinot noir的红酒。我们每人也选了$598嘅午餐套餐。想不到份量也可以。更加估得到这支红酒跟黑毛和牛非常配合最精彩是待应会帮你烧和牛西冷部份及牛后腿内侧既部份。精彩
这间日式烧肉店.。之前一直想,而家有机会试吓啦。
产返12:00开门12点前到了,已经见到有几个食客在等。

最精彩是待应会帮你烧和牛西冷部份及牛后腿内侧既部份。精彩
2020-10-02
2020-05-14 6787 浏览
疫情缓和番, 要四出搵食, lunch系我食好野既最佳时间, 一黎lunch time会平D, 二黎其实同晚餐份量差不多! 烧肉黎讲, 呢间不嬲都系我中环至爱, lunch set 平平地200蚊已经好高质, 今次友人试下佢既吉列和牛set, 虽然都唔错, 但中间个肉质都系较UN, 下次都系食番烧肉较出色!
2020-05-13
2020-03-07 7927 浏览
今晚约左两好友吹水饭聚,想食得好坐得好,於是就嚟咗焼肉ジャンボ。餐厅环境当然好ok 啦,餐具各样都好乾净,最惊喜佢地竟然比咗间房我地坐!有privacy 真系笑得大声都唔怕😆😆先试两款黑毛和牛,上肩肉及上牛小排。呢两款肉真系冇可能出事,肥瘦适中,肉质鲜嫩多汁,yummy yummy 😋😋再嚟和牛tartar,食得出系好新鲜嘅食材,味道亦唔错,唯一有部分有筋,食起上嚟有啲美中不足之感。除咗牛肉,我哋都叫左Jumbo沙律,蛋花汤同埋鸡肉冷面。沙律好足料,有虾有肉,炸过嘅蒜片亦好出色,加上新鲜沙律菜可以中和返肉嘅油腻感。蛋花汤望落虽然唔算特别,但好香,好好饮,绝对唔Hea👍🏼鸡肉冷面对我嚟讲几有惊喜,好多时啲鸡肉都好鬼「鞋」,面又太林。但呢碗绝对值得一试🤤鸡肉好滑,面质烟韧弹牙,配合烧肉食成个感觉清新晒。全晚嘅主角嚟啦,就系jumbo皇牌野原烧!只需大概火灼10秒(当然由店员帮忙),配合埋日本蛋黄一齐食,增加牛肉嘅软滑感。味道就紧系正啦,都唔驶多形容,必食呀😋😋饮埋酒,食高质和牛,全餐饭每人大概$680,都系预算之中,间唔中一次都唔算过份啦😄😄

除咗牛肉,我哋都叫左Jumbo沙律,蛋花汤同埋鸡肉冷面。

蛋花汤望落虽然唔算特别,但好香,好好饮,绝对唔Hea👍🏼

鸡肉好滑,面质烟韧弹牙,配合烧肉食成个感觉清新晒。

全晚嘅主角嚟啦,就系jumbo皇牌野原烧!

2020-02-21 4657 浏览
When you want some decent Japanese beef for lunch this is one of your option! They don’t only serve yakiniku style but also other beef sets ! A Wagyu katsu set lunch for $250 was pretty good in central area ! It came with salad, soup and assorted pickles !The Wagyu was perfectly fried, the beef texture and juice was well retained ! The cut was okay, it was not fat and oily but there was a little tendon part that I couldn’t eat. But I guess you cannot expect premium beef quality for the price ! I

Wagyu  zabuton  katsu  set  lunch

The Wagyu was perfectly fried, the beef texture and juice was well retained ! The cut was okay, it was not fat and oily but there was a little tendon part that I couldn’t eat. But I guess you cannot expect premium beef quality for the price ! I would come back for other lunch options for sure !
2020-02-20
2020-02-04 3668 浏览
同龙吟同一集团,质素自然吾差‼️餐厅得一个Omakase menu ($1280)-今次餐厅试新野,加左蛋白泡沫。我觉得抢咗个蛋味,再配埋牛我觉得食落冇咁match。我都系锺意就咁蘸蛋就够🍳-7款和牛,每款都唔同产地,入口即溶!个生牛肉他他都好好味💛💛💛价钱又合理,会再有下次!仲有海鲜盘都好新鲜!成个set有质有量,抵食👍🏼-另外不得不提,服务员嘅服务都好好解释每道菜都好详尽,另外我问佢点解加蛋白泡沫,佢都好专业好耐性解释,又会同客人倾下计💯
同龙吟同一集团,质素自然吾差‼️
餐厅得一个Omakase menu ($1280)
价钱又合理,会再有下次!
仲有海鲜盘都好新鲜!成个set有质有量,抵食👍🏼
另外不得不提,服务员嘅服务都好好
唔系喺中环返工,平日真系好少会喺中环食饭,仲要系食埋啲咁贵嘅烧肉,team lunch是也👉🏻成个setting好缤纷,个和牛set好似好丰富咁👉🏻 环境都好靓 同啲嘢食系好衬嘅👉🏻 咁嘅价钱,识落当然系好味啦,但系又唔系「哗」几声果种,咁即系话性价比争啲👉🏻 份量又唔系好足,得嗰几块,食晒成个set都好似唔算好饱
👉🏻成个setting好缤纷,个和牛set好似好丰富咁
👉🏻 环境都好靓 同啲嘢食系好衬嘅
2019-12-25 1762 浏览
Popular yakiniku restaurant that can not be reserved even in Japan Kuroge Wagyu specialty store imported from Japan I was very satisfied with the highest set of lunch The taste is as good as in Japan. You can eat with confidence because a chef is assigned from Japan Thank you for the meal甚至在日本从日本进口的黑毛和牛专卖店也无法保留的受欢迎的烤肉店  我对最高的午餐套餐感到非常满意  味道和日本一样好。 您可以放心地吃饭,因为日本派了厨师  谢谢你请的这顿饭日本でも予约の取れない人気焼肉店 日本より输入した黒毛和牛専门店ランチの一番高いセットで大満足でした日本と変わらぬ味が凄い 日本より料理人が赴任しているので安心して食べることができるごちそうさまでした
Thank you for the meal

我对最高的午餐套餐感到非常满意
  味道和日本一样好。 您可以放心地吃饭,因为日本派了厨师
  谢谢你请的这顿饭

ランチの一番高いセットで大満足でした
ごちそうさまでした
2019-12-11
2019-09-21 3477 浏览
My teammate took me here as this was one of her favorite place when she doesn’t want to queue up and wanted a nice environment mnt to do some chit chat. They mainly provide yakiniku but they also offer some other bento options for a larger variety. we each other a set with different cut of beef to share and they were all delicious. lunch range from around 200$ to 300$, not bad for a lunch in central.
1989 浏览
2019-09-14 2911 浏览
之前在晚市食过,觉得烧肉质素贴近日本食的味道,而且肉质入口即溶,不过价钱比较贵,两人食了差不多3千元。见网上其他食家推介午巿套餐,今日星期六红日特登去睇下,竟然有午巿套餐,即刻试下。首先叫咗个$598 A5黑毛和牛套餐,上菜时侍应生取出牛只图片讲解那片肉属於那部位,要烧多久时间。另侍应生会代烧最大片的肉。肉入口即溶,不过A5比较油腻,另肉比较薄,食完胃不会太难受。另叫了喜多烧套餐,汤底浓,配两片侍应生代烧A5黑毛和牛,再配白饭及汤

首先叫咗个$598 A5黑毛和牛套餐,

侍应生会代烧最大片的肉。

2019-09-12 2092 浏览
今日要同一个後生阿总食饭,佢又锺意日本嘢嘅,又要近近哋。虽然话系causal lunch,但都搵咗个唔错嘅地方食。打正过江龙旗号,系东京十大烧肉店第二位,心谂无死啦。一坐低,睇个餐牌,质素似乎OK,价位中上。初时阿总想叫寿喜烧,後来转咗A5黑毛和牛赤身,贪佢可以烧烤。我就叫咗吉烈和牛咖哩饭,简直系 - 伏 -上菜速度都算快,但啲侍应系咁追你落单,搞到我几唔好意思。Set lunch前菜先讲和牛餐,侍应指示,每面烧15秒,肉质略嫌少许靭,以普通牛就几好,但以A5嚟讲就....到重头戏吉烈和牛咖哩饭卖相已经唔吸引,个咖哩有啲肉碎,味道一般。至於个吉烈牛呢,做唔到肉嫩多汁,唔够juicy。未食完啲侍应已急於换烧烤板,我哋又无其他嘢烧,有啲奇怪...好彩阿总心情好,顺利过关

一坐低,睇个餐牌,质素似乎OK,价位中上。

上菜速度都算快,但啲侍应系咁追你落单,搞到我几唔好意思。

Set lunch前菜

到重头戏吉烈和牛咖哩饭
卖相已经唔吸引,个咖哩有啲肉碎,味道一般。
至於个吉烈牛呢,做唔到肉嫩多汁,唔够juicy。

好彩阿总心情好,顺利过关
2019-05-27 5710 浏览
焼肉ジャンボ和四季酒店的Sushi saito是同一个老板的,质素也一样的高质。我们一行11人,订了房间吃生日饭 (房间最多坐10-11人),很private,服务也很好。餐厅的和牛无论肉质、卖相、味道都无得弹!是晚订了degustation menu, 等同tasting menu, 试足由熊本产、鹿儿岛产、宫崎产和近江和牛。由前菜、小物、寿司、烧肉、蟹肉饭吃到甜品.... 饱到一个点,不过味蕾也十分満足。很欣赏4小碟前菜,配合得很好,很开胃。其後的和牛寿司入囗即溶,几款烧肉是自家腌渍过的,每一件放入囗也有不同的味道,绝对称得上是数一数二的烧肉店。吃到蟹肉饭,已经非常饱了,加上甜到漏的日本网纹哈密瓜作甜品,为这一顿生日饭画上完美句号。
2019-05-13 3922 浏览
公司开年饭。。。去左中环呢间主打烧和牛既专门店!大家都系第一次去。。所以差不多所有人都点拣<本上A5黑毛和牛餐>主要系因为佢咩牛都有得试晒~同埋见份量都唔多。。。一人一片。。。呢片和牛系会有waiter帮我地烧的waiter的手势都好熟稔烧两烧就搞掂。。。跟住点落日本既生鸡蛋度再食。。。我地都觉得。。个口感有d奇怪~~haha跟住其他既牛。。。一人有1-2块的~depends on部位!我地反面觉得呢几片比较好食!无咁肥,而且牛味都比较重~入口都即溶!再配埋饭~~正!除左饭同牛,仲有salad同少少配菜!但系如果要$700我地都觉得唔太抵食不过佢o系中环。。又会贵d!不过味道真系一般!
公司开年饭。。。
去左中环呢间主打烧和牛既专门店!
大家都系第一次去。。
所以差不多所有人都点拣<本上A5黑毛和牛餐>
主要系因为佢咩牛都有得试晒~
同埋见份量都唔多。。。

一人一片。。。
呢片和牛系会有waiter帮我地烧的
waiter的手势都好熟稔
烧两烧就搞掂。。。
跟住点落日本既生鸡蛋度再食。。。

我地都觉得。。
个口感有d奇怪~~haha

跟住其他既牛。。。一人有1-2块的~
depends on部位!
我地反面觉得呢几片比较好食!
无咁肥,而且牛味都比较重~
入口都即溶!
再配埋饭~~正!

除左饭同牛,仲有salad同少少配菜!

但系如果要$700我地都觉得唔太抵食
不过佢o系中环。。又会贵d!

不过味道真系一般!
庆祝纪念
团年饭