2023-11-21 394 浏览
假日約好朋友,齊齊去睇番場戲,好期待呢⋯時關疫情後習慣咗煲NETFLIX ,已經好少入戲院睇戲。所以約埋一齊先去搵少少嘢食,散場後先諗住再食飯,就係咁⋯朋友話先帶我去食好嘢,佢話佢成日行過都整番兩串食,因為佢係住喺附近,佢邊行邊講嘅時候,就有陣燒烤香飄過嚟,原來就係帶我哋嚟呢度。點好串燒後,就會現場即烤即食,主打日式串燒,款式好多選擇啊!烤到香噴噴,串燒沾滿自家制調味粉、燒烤汁,好有日本街頭風味。我就好鍾意個焦糖燒菠蘿,同串燒一齊食,真係好搭配,甜甜酸酸好開胃,上面仲有焦糖脆,真係會忍唔到住要點嚟食㗎!雞全翼串 京蔥雞肉串 雞胸脆骨 牛肉串焦糖燒菠蘿

雞全翼串

京蔥雞肉串

雞胸脆骨

牛肉串

焦糖燒菠蘿
2023-10-01 220 浏览
每次喺太子返屋企都會經過呢間銀色裝修,幾有科幻感嘅串燒店。全部串燒都係即叫即燒,店員燒緊嗰陣時仲聞到陣陣香味😋店內亦有自動售賣機,可以慢慢揀食咩~✨ 豬頸肉串 $18肉味香濃!好鍾意燒到啲邊位好脆😍又唔油膩~✨洋蔥五花腩肉串 $23五花腩肉脂肪分佈平均,中間嘅洋蔥可以令到串燒無咁heavy😎✨牛肉串 $25每粒牛肉都灑滿黑胡椒,好香胡椒味,肉質彈牙✨蒜蓉牛油燒金菇 $25份量都幾多🤩,所用嘅蒜蓉似搽麵包個隻蒜蓉醬,蒜香味濃😋因為係外賣店嘅原因,為咗客人拎返屋企唔會凍哂,所以包裝做得幾好,加分👍🏻

✨ 豬頸肉串 $18
肉味香濃!好鍾意燒到啲邊位好脆😍又唔油膩~

✨洋蔥五花腩肉串 $23

✨牛肉串 $25
每粒牛肉都灑滿黑胡椒,好香胡椒味,肉質彈牙

✨蒜蓉牛油燒金菇 $25
份量都幾多🤩,所用嘅蒜蓉似搽麵包個隻蒜蓉醬,蒜香味濃😋

外卖自取
2023-09-24 124 浏览
未到中秋就燒肉 太子大南街轉角開咗間型格cyber 風日式串燒外賣店🍢聞到燒烤香味流口水多達40-50款 串燒有豚牛雞海鮮野菜 仲有炸物同便當🍱新鮮熱辣睇住師父即叫即燒 叫5串只係等大概15分鐘🔥🐔京蔥雞肉$15啖啖嫰滑雞肉 京蔥燒得鎖水夠juicy 🥓煙肉荔枝卷$18 鹹脆煙肉卷住香甜荔枝 水果清爽度減少油膩感🍄金菇肥牛卷$20燒到無乜脂肪變得薄脆 金菇易咬唔痴牙🐷洋蔥五花腩肉$23腩肉肥瘦均勻 洋蔥帶點焦香🐮牛肉$25食得出新鮮牛肉味濃 灑上孜然粉 辣粉更惹味 同師父講明大小走辣就得店主特別推介醬燒牛仔骨🥩雞全翼🐔同紫蘇無骨雞中翼 👍🏻Like & share 官方社交平台 仲有飲品送 可選可樂 雪碧 忌廉鮮奶 韓國青檸梳打
牛肉串

京蔥雞肉
洋蔥五花腩肉
煙肉荔枝卷
2023-09-21 85 浏览
呢間小店有各式各樣嘅日式串燒選擇,仲提供自助形式嘅販賣機,成個感覺都好日本。環境乾淨衛生,所有串燒都係即叫即燒🍢🍍焦糖燒菠蘿 $18超扺食,呢個價有新鮮燒菠蘿,而且焦糖夠脆,配搭酸酸甜甜既菠蘿,超夾!誠意推薦🫶🏻🍗燒雞翼 $15調味並唔係孜然粉既味,係日式串燒既味道 而且燒得好靚,好有光澤,雞翼醃得夠味,亦都夠嫩滑🥓日本雞皮串 $15難以抗拒嘅雞皮串,燒得外脆內軟,外面焦脆口感,咬落帶著彈性、嚼勁,油份嘅油脂甘香😋

🍍焦糖燒菠蘿 $18

🍗燒雞翼 $15

🥓日本雞皮串 $15
  • 日本雞皮串
  • 焦糖燒菠蘿
🌟港鐵太子站C2出口 3分鐘路程🌟#即叫即燒 #YAKITORIKURU #日式串燒位置唔難揾 雖然周圍大多數都係舊鋪 但亦有唔少大大小小ge 餐廳而燒鳥來 就係角落位置 好易見到係香港 日式串燒多數都係係居酒屋入面遇到 反而係街角見到ge 比較少 呢度外賣日式串燒價錢合理 唔算貴 叫多d都得🤭🤭值得一提 燒鳥來店舖其中一邊可以睇住店員燒串燒 另一邊有兩部電子落單機 好cyber!下午茶時間 叫左4款串燒🌼#日本A4和牛串- 四粒一口和牛 牛味濃郁 入口即溶🌼#韮菜- 看似普通 但係 加埋醬汁 勁juicy架🌼#金菇肥牛串- 三大舊 - 金菇同肥牛永遠都係咁match☺️☺️🌼#牛油燒粟米- 對於我呢個粟米怪黎講 塗上牛油 再燒- 每一粒粟米 開始收水 燒完後 好爽口 唔煙韌 好正呀😙😙❣️呢度ge 秘製自家製醬汁係一個亮點 提升左串燒ge 層次 ❣️燒完即食 勁正!
🌟港鐵太子站C2出口 3分鐘路程

- 三大舊
- 金菇同肥牛永遠都係咁match☺️☺️
🌼#牛油燒粟米
- 對於我呢個粟米怪黎講 塗上牛油 再燒
❣️燒完即食 勁正!
2023-09-20
下午茶
2023-09-19 23 浏览
經過太子,見到有間串燒小店,餐牌主打日式串燒,選擇都幾多,價錢親民! 店內主打串燒,有雞、牛、豚、海鮮同野菜等,外賣加餸啱哂!🥚免治雞肉串配日本蛋 $35:串燒必點嘅免治雞肉串,外賣用一個小盒裝住日本蛋,滿滿誠意!軟嫩嘅雞肉加上雞軟骨,食落口感豐富!配埋日本蛋黃一齊食更香更滑!🍗京蔥雞肉串 $15: 用咗雞脾肉,雞皮燒得香脆可口,雞肉嫩滑,大蔥保持水份,唔錯!🍖牛肉串 $25:牛肉串香口惹味,牛肉軟嫩,性價比好高!🍍焦糖燒菠蘿 $18 : 估唔到份量幾足!新鮮嘅菠蘿切片,頂層滿滿焦糖香!清甜可口!返到屋企食仲咁好味!必點之選! 焼き鳥。來 Yakitori Kuru地址📍:太子大南街57號地舖

店內主打串燒,有雞、牛、豚、海鮮同野菜等,外賣加餸啱哂!

🍖牛肉串 $25:牛肉串香口惹味,牛肉軟嫩,性價比好高!

焼き鳥。來 Yakitori Kuru
地址📍:太子大南街57號地舖
  • 免治雞肉串配日本蛋
  • 焦糖燒菠蘿
  • 京蔥雞肉串
喺太子大南街附近同朋友食完晚飯,意猶未盡咁行下傾下計先🤣見到有間日式串燒店,燒到好香吸引,忍唔住要外賣幾串返屋企食🐷厚切牛舌(2PCS) $48————————————果然係厚切牛舌,正呀,面層灑上鹽同胡椒等調味,非常入味,口感脆彈、有嚼勁,唔會過韌,韌度剛剛好!真係好出色嘅燒牛舌。日本雞皮串 $15————————————係保持雞皮煙韌嘅燒法,口感勁正,又保留到雞皮邪惡到爆嘅油脂,燒得剛剛出,啲雞油味逼晒出嚟又唔會有燶味👍🏼日本雞肝串 $18————————————大大嚿雞肝,燒得剛好,入口有點粉粉地嘅感覺,一細啖已經好濃味。

厚切牛舌(2PCS) $48
————————————
厚切牛舌(2PCS)

日本雞皮串 $15
日本雞皮串

日本雞肝串 $18
日本雞肝串

2023-07-27
$81 (宵夜)
  • 日本雞皮串
  • 厚切牛舌
2023-09-16 12 浏览
平時比較少掃街,呢日經過呢間日式串燒好香咁,仲要係即叫即燒,流哂口水!反正距離dinner仲有小小時間,就食啲小食打打個底先~雖然話係外賣店,其實喺點餐機左右兩邊都有一張企枱,可以即場品嘗最新鮮鮮嘅串燒!串燒的種類繁多,包括左一些平時出面少見的,例如雞心、雞尾串同雞肝串,呢間仲有和牛同燒生蠔,仲有蔬菜類添,食素食都啱呀!雞軟骨 $13日本雞腎串 $23雞脆骨 $28金菇肥牛卷串 $20雞全冀串 $15每一串串燒都係即叫即燒,保證夠哂新鮮,仲包咗包辣粉,可以自得加辣。拎返屋企嘅話配埋杯啤酒睇波,簡直一流呀!

雞軟骨 $13
日本雞腎串 $23
雞脆骨 $28
金菇肥牛卷串 $20
雞全冀串 $15

2023-09-15 15 浏览
呢間店有各樣各種美味的串燒選擇, 轉灣位仲有提供自助形式既機㩒, 環境乾淨衛而價錢唔貴, 我都企係度睇主廚即叫即燒, 好療癒🍢雞軟骨串 $13雞軟骨有口感, 即使唔係即食都唔會乾哂!!! 🍢紫蘇無骨雞翼 $23無骨雞翼真係岩哂我懶人😂 成舊脹卜卜咁, 紫蘇葉既味比想像中可以接受, 仲帶出雞肉香氣🍢牛肉串 $25牛肉食起黎唔韌, 仲帶點Juicy👍🏻🍢京蔥雞肉 $15第一下好香京蔥味, 而且雞肉質鮮嫩, 平時唔太食蔥既我都忍唔住食哂😂🍢粟米芯 $13 +燒翠肉瓜 $13蔬菜類最緊要係燒得唔好乾身, 呢2樣都做到!!! 粟米芯有3條其實都好夠👍🏻

🍢雞軟骨串 $13
雞軟骨有口感, 即使唔係即食都唔會乾哂!!!

🍢紫蘇無骨雞翼 $23

🍢牛肉串 $25
牛肉食起黎唔韌, 仲帶點Juicy👍🏻

🍢京蔥雞肉 $15

🍢粟米芯 $13 +燒翠肉瓜 $13
2023-08-23
等候时间
20 分钟 (堂食)
下午茶
2023-09-14 10 浏览
有時候夜晚真係唔知食乜嘢好,就會周圍行。今日行到太子見到有間打卡嘅餐廳。叫「燒き鳥。來」,係食日式串燒嘅都幾吸引,咁我就不如試吓!佢呢一度有好多唔同嘅款式主打係雞,所以我都叫咗好幾款唔同嘅,原來佢呢度係即叫即燒烤,咁睇來應該都唔錯!🐔雞全翼:燒得剛剛好,表面少焦,味道好香🍗日本雞腎串:唔怕太乾,保持汁水☺️🐂金菇肥牛卷串:經典配搭,調味都好搭🍂紫蘇無骨雞中翼:無骨啖啖肉,紫蘇係裡面提味🐷豬頸肉串:好香既烤肉,成熟度剛好打包盒都好仔細!佢仲會有一包辣粉俾你,如果鍾意食辣,可以撒多啲攞去哦!味道好夠😝😝我就係加左好多落去啦~

🐔雞全翼:燒得剛剛好,表面少焦,味道好香
🍗日本雞腎串:唔怕太乾,保持汁水☺️
🐂金菇肥牛卷串:經典配搭,調味都好搭
🍂紫蘇無骨雞中翼:無骨啖啖肉,紫蘇係裡面提味
🐷豬頸肉串:好香既烤肉,成熟度剛好

2023-09-11
宵夜
2023-09-14 10 浏览
今日嚟開太子,見到間新開嘅日式串燒店,門面幾乾淨,就諗住買幾串返屋企開餐。 呢度啲串燒全部都係即叫即燒,保證新鮮。 紫蘇無骨雞中翼:咬落去好juicy,無骨啱晒懶人一族,食落仲有紫蘇葉,味道特別。 洋葱五花腩肉串🐖:五花肉同脂肪比例恰到好處,油脂香氣十足,油脂入口仲保留住脂肪融化口中的香味,肉質柔嫩多汁,肉味濃郁美味。 日本雞尾串:呢個係職員極度推介,原來即係雞屁股,個尾椎肉相當肥嫩,而且一啲羶味都無。 京葱雞肉串🐔:雞肉嫩滑多汁,雞肉夾雜住葱香,鹽烤過後,肉質更有爆香感,鹹中亦帶住絲絲大葱嘅香甜味, 絕對值得一試。 日本雞皮串:平時都好少會食燒雞皮,自從老公介紹完好食,從此愛上了,雞皮有彈性而且好脆口,送啤酒一流🍻 雞軟骨串:食落爽口又有嚼勁,味道超正!🤤 仲有$1手羽先超優惠,不過可惜已經賣晒😭

呢度啲串燒全部都係即叫即燒,保證新鮮。

雞軟骨串:食落爽口又有嚼勁,味道超正!🤤

仲有$1手羽先超優惠,不過可惜已經賣晒😭

2023-07-11
2023-09-13 9 浏览
心情好,黎一串串燒🙌🏽 心情差,黎多兩串🤣最鐘意食串燒咩都可以咬一啖🤭呢間位於太子嘅串燒店,外貌好cyber! 仲要有自助落單機,想食咩喺部機度督完直接俾埋錢就可以即叫即燒🙌🏽款式都算幾多比較特別嘅有雞胸刺 有少少似雞軟骨 但個人覺得好咁再好啲,同埋大粒啲雞腎都燒得好好食最鍾意係個燒菠蘿,超甜🤤🤤翠玉瓜係厚切,燒完都好Juicy 買完拎返屋企食,凍咗少少都仲好食Overall 真的不錯,價錢又唔貴🙌🏽🙌🏽🍢: @yakitorikuru 燒き鳥。來📍太子
心情好,黎一串串燒🙌🏽
心情差,黎多兩串🤣
最鐘意食串燒咩都可以咬一啖🤭
呢間位於太子嘅串燒店,外貌好cyber!
仲要有自助落單機,想食咩喺部機度督完直接俾埋錢就可以

即叫即燒🙌🏽

款式都算幾多

比較特別嘅有雞胸刺 有少少似雞軟骨
但個人覺得好咁再好啲,同埋大粒啲
雞腎都燒得好好食
最鍾意係個燒菠蘿,超甜🤤🤤

翠玉瓜係厚切,燒完都好Juicy
買完拎返屋企食,凍咗少少都仲好食
Overall 真的不錯,價錢又唔貴🙌🏽🙌🏽

🍢: @yakitorikuru 燒き鳥。來
📍太子

2023-09-12
太子呢間串燒店裝修得好簡潔,店舖位置開於十字路口,銀色不鏽鋼外牆特別顯眼。 日式串燒嘅味道比較清淡少少相比起大陸的串燒😊,適合我的口味。芝士竹輪魚蛋本身芝士竹崙已經很好正🤤,仲加埋燒烤,入面啲芝士溶晒,面頭香香脆脆,好Juice。🐣京蔥雞肉串雞肉很嫩滑,加埋京蔥味道好夾🥬燒翠玉瓜翠玉瓜燒得一啲都唔乾,咬落去仲充滿汁🍄燒鮮冬菇冬菇好鮮味,加埋燒汁,好味😋🐮牛肉串牛肉燒得一啲都唔乾仲好多汁,好惹味☺️📍焼き鳥。来 (太子)太子大南街57號地舖

芝士竹輪魚蛋

🐣京蔥雞肉串
雞肉很嫩滑,加埋京蔥味道好夾

🥬燒翠玉瓜
翠玉瓜燒得一啲都唔乾,咬落去仲充滿汁

🍄燒鮮冬菇
冬菇好鮮味,加埋燒汁,好味😋

🐮牛肉串
牛肉燒得一啲都唔乾仲好多汁,好惹味☺️

📍焼き鳥。来 (太子)
太子大南街57號地舖
日式串燒多見於居酒屋,立食外賣來講比較少見,太子大南街街角卻有間外型突出的日式串燒外賣店,還有兩部機自助落單,遠遠望到我還以為是戲院😂串燒都是即叫即燒,但是因為先烤後燒,所以起菜很快,大慨又因為是外賣店的關係,價錢比居酒屋友善不少👍🏻作為夜宵非常不錯!串燒選擇以雞為主,驚喜的是十多廿元就品嚐到日本雞腎($23)和日本雞皮串($15),這兩款亦是我在這裡最喜歡的兩串,雞腎爽而不靭不乾,雞皮脆卜卜。串燒師傅能按顧客加辣粉/調整辣度,不得不說加了辣的日本雞軟骨($13),雖少了點「日式風味」,但惹味加倍,送酒一流。焦糖燒菠蘿($18)一客有6件,有賣相,有焦糖脆面,吃肉後解膩正,性價比很高了!啖啖肉之選:京蔥雞肉串($15)洋蔥五花腩肉串($23)
日式串燒多見於居酒屋,立食外賣來講比較少見,

串燒都是即叫即燒,但是因為先烤後燒,所以起菜很快,

啖啖肉之選:
京蔥雞肉串($15)
洋蔥五花腩肉串($23)
2023-09-01 10 浏览
💥豬頸肉串$18豬頸肉醃得好入味燒到脆邊嘅效果食落唔太肥膩陣陣香炭燒香味💥京蔥雞肉串 京蔥配雞肉好夾雞肉唔會燒到太乾整體幾juicy💥日本雞腎串$23細細粒咁咬落好爽口完全不會有腥💥雞肝串 $食落好粉好大陣雞肝內臟味但有調味過比較容易接受💥牛肉串 $25牛肉炭燒味濃 有牛味落咗好多孜然粉非常惹味
💥豬頸肉串$18
豬頸肉醃得好入味