2024-06-14 1731 浏览
間唔中都會食烤魚過過口癮🤤今次朋友生日就想試試呢間第一次食感覺都唔錯😚裝修搭配一系列彩色的霓虹燈💈連天花板都有💈💈設計非常型格 氛圍又唔錯😎餐廳主打烤魚及燒烤🔥鹹蛋蒜香酸菜清江魚🐟烤魚有2款,今次揀左清江魚(小辣小麻),有大量的酸菜及炸蒜🧄完全舖滿成條魚🐟,蒜香味超濃厚令成個味道昇華🤩,隔左第二日個口仲有一陣蒜味齒頰留香😂,鐘意食蒜的朋友必食💯,但鹹蛋唔見蹤影要刻意去搵先食到少少比較失望,魚肉肉質厚實且啖啖肉,有啲魚骨要小心食,另加配火鍋粉(寬粉),金針菇及萵荀片,萵荀片食落好爽脆,寬粉係每次食烤魚都會必點,食落煙韌又吸盡湯精華烤土豆片🥔土豆片🥔切開一片片,每串有3片土豆灑上孜然粉調味,食落好軟腍及香口,忍唔住一口接一口,好好食手打渣男鴨屎香檸檬茶🍹個名好搞笑🤣,好掙扎飲水果茶定鴨屎香檸檬茶,最後揀鴨屎香檸檬茶,之前係深圳有飲過好鐘意,未試過係香港飲,好奇味道會唔會一樣,勁大杯檸檬茶🍋加入鴨屎香獨有香味,飲落味道更加清新,冇令我失望😌至尊水果茶🍹呢杯水果茶勁足料💯,裝滿超多水果包括有橙🍊,西瓜🍉,藍莓🫐,蘋果🍎及百香果,連平時比較少見的士多啤梨🍓,奇異果,火龍果及椰果都有,就咁食水果都
間唔中都會食烤魚過過口癮🤤

烤土豆片

手打渣男鴨屎香檸檬茶🍹
手打渣男鴨屎香檸檬茶

至尊水果茶🍹
呢杯水果茶勁足料💯,裝滿超多水果包括有橙🍊,西瓜🍉,藍莓🫐,蘋果🍎及百香果,連平時比較少見的士多啤梨🍓,奇異果,火龍果及椰果都有,就咁食水果都好飽肚🫨
2024-06-12
鹹蛋蒜香酸菜清江魚
烤土豆片
手打渣男鴨屎香檸檬茶
2024-10-09 405 浏览
突然想食烤魚就黎烤魚工房, 晚餐時間由17:00開始, 我地4點幾黎到都已經有10零人係度等😯今次3個人叫左一條魚, 加D配菜同串燒😋剁椒烤江團魚✨我地冇睇介紹就叫左個辣度天花板🤣江團魚本身冇乜骨, 而且肉質嫩滑, D汁亦好惹味又夠入味, 但真係越食越辣...串燒✨好夠蒜搭配孜然粉就係好食😋
今次3個人叫左一條魚, 加D配菜同串燒😋
但真係越食越辣...
串燒✨好夠蒜搭配孜然粉就係好食😋
2024-09-01
2024-10-06 383 浏览
烤魚工房不愧為香港烤魚天花板👍😍首先講佢哋嘅毛血旺烤魚,簡直係神級美味!🐟🌶️ 配料多,份量又大,啖啖都係鮮味,辣得過癮!😋🤤仲有嗰個益力多沙冰,大大杯咁凍到爆!🥤❄️ 夏天食完烤魚飲返杯,一個字:爽!😇💦佢哋嘅串燒都係一絕!選擇多味道又正!🍢🍖 每次去都想試晒成個menu!😆最正嘅係間舖喺旺角,地點方便!🏙️👣 不過建議你7點前入座,最好仲要用Guru app提前拎飛,咁就唔使等喇!😉👌我覺得烤魚工房係我喺香港食過最正宗嘅烤魚!🇭🇰🐠 個味道同大陸食到嘅一樣!😋🇨🇳如果你想食正宗烤魚,烤魚工房絕對係你嘅不二之選!💯🙌
烤魚工房不愧為香港烤魚天花板👍😍

如果你想食正宗烤魚,烤魚工房絕對係你嘅不二之選!💯🙌
2024-08-14 1080 浏览
早前食過元朗烤魚工坊 味道不錯所以經過旺角就想再試下旺角分店味道較失色烤魚魚肉唔夠嫩滑串燒不錯 (牛舌 + 豆皮)芥末魚皮味道都令人驚喜同大陸烤魚工坊比 性價比會低少少
早前食過元朗烤魚工坊 味道不錯
所以經過旺角就想再試下
旺角分店味道較失色

烤魚魚肉唔夠嫩滑
串燒不錯 (牛舌 + 豆皮)
芥末魚皮味道都令人驚喜

同大陸烤魚工坊比 性價比會低少少
2024-07-14
2024-07-29 765 浏览
一直都好想試下「烤魚工房」呢間人氣餐廳,無論任何時候都好多人排隊。鮮青椒味烤魚🐟(中辣)🌶️🌶️店員一送到黎,就聞到香味了,魚既表面鋪滿很多青椒🫑,但試飲一啖湯底,又唔會太辣,辣度岩岩好😆魚肉食落肉質嫩滑,忍唔住一啖接一啖😋😋重慶把把燒串燒種類很多,有魷魚,粟米🌽,雞軟骨,豆干,雞腎,五花肉🥩,羊肉。搭配孜然粉,特別香口,送啤酒🍻🍻係一流選擇。至尊水果茶滿滿一大杯水果茶,顏色艷麗,有橙🍊,奇異果🥝,火龍果,西瓜🍉,藍莓🫐,士多啤梨🍓,口感豐富,味道清爽,絕對係解辣之選⭐️

鮮青椒味烤魚🐟(中辣)🌶️🌶️

重慶把把燒

2024-05-14 882 浏览
烤魚工房 旺角經過旺角食飯見到烤魚工房嘅招牌就諗住入去試吓🤪餐廳入邊嘅裝修都幾特別 有好多霓虹燈 食嘢都幾有feel 一入到去職員就又同我哋講用餐時間最多90分鐘QR code 落單第一樣就叫左鮮青椒味烤魚因為唔朋友都唔係好食得辣 所以叫左小辣小麻!烤魚份量都唔少 魚質都算滑 雖然淨係叫左小辣小麻但係感覺都好入味 👍🏻👍🏻另外佢會keep住熱個爐 啲魚有啲位會煎琴金黃色 個人覺得最好食🥰我哋冇叫到其他配料 入面就只有啲芽菜~另外再叫咗個燒茄子 $36同普通燒烤店嘅茄子差唔多 都好香 好夠蒜🥳最後叫咗個韭菜 $26呢個韭菜就咁冇咁好食 個醬汁係偏咸 冇咁香最後兩個人埋單$386如果想食烤魚又想食燒烤嘢、辣嘢過下口癮 覺得都值得一試👍🏻👍🏻
烤魚工房 旺角
經過旺角食飯見到烤魚工房嘅招牌就諗住入去試吓🤪

QR code 落單第一樣就叫左鮮青椒味烤魚
因為唔朋友都唔係好食得辣 所以叫左小辣小麻!
烤魚份量都唔少 魚質都算滑
雖然淨係叫左小辣小麻但係感覺都好入味 👍🏻👍🏻
我哋冇叫到其他配料 入面就只有啲芽菜~

另外再叫咗個燒茄子 $36
同普通燒烤店嘅茄子差唔多 都好香 好夠蒜🥳

最後叫咗個韭菜 $26
呢個韭菜就咁冇咁好食 個醬汁係偏咸 冇咁香

最後兩個人埋單$386
2024-04-25 687 浏览
今日同男朋友去咗呢間專食烤魚嘅餐廳試吓本身自己都好鍾意食辣同埋魚 所以就嗌咗個麻辣豆花烤魚入面有老豆腐整多辣椒同埋花生仲有蔥點綴 鍾意食辣嘅一定覺得勁正!魚好嫩滑夠晒入味。豆腐索晒啲麻辣汁👍超正
今日同男朋友去咗呢間專食烤魚嘅餐廳試吓
本身自己都好鍾意食辣同埋魚
所以就嗌咗個麻辣豆花烤魚
魚好嫩滑夠晒入味。豆腐索晒啲麻辣汁👍超正
2024-04-25 701 浏览
烤魚工房係元朗一早已經街知巷聞,但因為佢長期排隊,所以一直都冇去試過。咁岩有朋友想試又見早早地,應該可以唔使等,於是走去試吓啦。旺角呢間分店位於2樓,出𨋢真係見冇咩人,靚仔就帶我地直入。咁我地睇完就決定叫個鮮青椒味烤江團魚,海苔響鈴,同埋介紹話必吃既椒鹽烤粟米同2杯野飲啦鮮青椒味烤江團魚黎到係幾吸睛👀既,大大一盤望落都唔錯😌入口江團魚都算滑身,魚質亦唔會好散,味道唔錯,但魚既配菜唔多,有幾舊豆腐同少量芽菜。豆腐係有五香味個種,未必人人都岩。海苔響鈴同大部份餐廳既一樣,冇太大特別,放落個魚到浸過,我覺得俾個魚湯蓋過咗個海苔味。椒鹽烤粟米呢個我係有啲失望,見佢係有塊板仔話係推介,我滿心期待😅因為我曾經係一間餐廳食過一個好好味嘅🙈但出黎既效果係冇乜味2杯野飲我就叫左杯水果茶,水果茶係整得好靚,見到係覺得有誠意既🤣女人都係對靚野心心眼😍叫左少甜佢係有做到既,咁所以都幾好飲😋最後我地都加左2個串燒,豬頸肉同韭菜,豬頸肉做得好出色,烤既火候控制得好好,唔會整到好乾身,而韭菜個味加左少少辣粉都唔錯👍🏻整體嚟講,我覺得佢嘅串燒係較為出色😂
烤魚工房係元朗一早已經街知巷聞

鮮青椒味烤江團魚
黎到係幾吸睛👀既,大大一盤望落都唔錯😌

海苔響鈴

椒鹽烤粟米

整體嚟講,我覺得佢嘅串燒係較為出色😂
  • 至尊水果茶
  • 串燒
2024-03-18 1130 浏览
香辣豆花烤清江魚豆花勁重豆味魚都多肉無配料嘅 所以要額外加烤土豆+烤肥腸土豆正常發揮肥腸一口咬爆油所以怕肥可以唔洗嗌串燒組合肉類ok 不過魷魚就勁幼 無肉粟米應該係糯米粟 比較煙韌至尊水果茶都大杯 有幾粒生果係面不過有啲貴味道同連鎖店買其實差不多想食烤魚過口癮 呢間可以encore味道同大陸差唔多 一樣味精多雖然少貴 不過一大班朋友食都唔錯
香辣豆花烤清江魚

雖然少貴 不過一大班朋友食都唔錯
香辣豆花烤魚
烤肥腸 烤土豆
至尊水果茶
今次介紹人氣烤魚餐廳,由四川師傅研發嘅獨特口味配方,喺香港都可以食到正宗嘅川渝烤魚味道🤤我哋三個人嗌咗個好抵食嘅 SET B 宵夜套餐,價錢只係$399❣️1. 鮮青椒味烤魚👉🏻江團魚(+$40)十分推薦江團魚,肉質嫩滑,重點係冇乜骨!🥹對我呢啲唔鍾意噒骨嘅人嚟講,真係好加分🙌🏻我哋order咗小麻小辣,湯底辣度啱啱好,聞落好香好惹味,令我哋食唔停口,一啖接一啖😋個人建議加配火鍋粉(+$20),同麻辣湯底真係好夾😝煙煙韌韌又索咗啲湯汁又抵食~2. 串燒宵夜套餐包埋自選串燒,我哋揀咗烤羊肉串、烤雞中翼、烤雞腎串、烤韭菜、烤娃娃菜、烤薯仔片,每款串燒都沾滿香料,有辣椒粉、孜然粉,食落好香口🔥3. 紅糖糍粑仲包一款自選小食,我哋揀咗紅糖糍粑🥢糍粑表面淋上紅糖漿,點一點黃豆粉再放入口,感受佢嘅香脆軟糯😚如果紅糖多啲會開心啲~4. 飲品(每款正價-$10)🍎至尊水果茶(+$33)水果茶勁足料!有蘋果、香橙、西瓜、藍莓、火龍果,當飯後生果食都冇問題🤣🍊金桔青檸特飲(+$26)勁大杯💯酸酸甜甜好解渴😆🍹冰爽葡萄紅柚(+$26)賣相好有心思,重西柚味又唔太甜~

鮮青椒味烤魚

1. 鮮青椒味烤魚👉🏻江團魚(+$40)

2. 串燒

串燒

烤韭菜

烤娃娃菜

烤薯仔片

3. 紅糖糍粑

紅糖糍粑

4. 飲品(每款正價-$10)

🍎至尊水果茶(+$33)

至尊水果茶

🍊金桔青檸特飲(+$26)
勁大杯💯酸酸甜甜好解渴😆

金桔青檸特飲

🍹冰爽葡萄紅柚(+$26)
賣相好有心思,重西柚味又唔太甜~

冰爽葡萄紅柚

紅糖糍粑
金桔青檸特飲
冰爽葡萄紅柚
2024-02-14 637 浏览
餐廳環境優美服務態度良好烤魚毛血旺超級推薦 非常足料 又多牛栢葉 又多午餐肉 又多鴨血 辣度啱啱好 飲品叫咗三杯分別係水果茶拿鐵同埋芒果沙三杯都各有特色十分好飲另一個重點就係串燒超級好食
餐廳環境優美
服務態度良好
飲品叫咗三杯分別係水果茶拿鐵同埋芒果沙
三杯都各有特色十分好飲
另一個重點就係串燒超級好食
2024-01-28 662 浏览
【烤魚工房】:無敵抵食,平民價位享受超值美味,絕對物超所值!抵食!魚滿滿的食欲感(流晒口水)多肉少骨,含肉率超高,可以放心大大咬食魚,店內大量的超寬卡座,私隱度高,適合情侶拍拖,生意傾談,朋友聚會,家庭聚會,衛生,品質還是價格,烤魚工房都是絕對抵食的選擇!超值之選!
2024-01-28 448 浏览
食烤魚工房必食青椒味江團魚(皮脆肉嫩)超大量鮮青椒鋪滿成條魚,滿滿的食欲感(流晒口水)烤魚工房江國魚份量非常大條(份量超大)食烤魚工房必食青椒味江團魚(皮脆肉嫩)衛生狀況非常出色,廚房用上玻璃設計,透明度非常高,一目瞭然內的運作情況,給人一種安心和信任的感覺無論是約會或朋友聚會還是家庭聚餐,烤魚工房都是你不容錯過的好去處!
2024-01-28
今日同九個朋友第一次嚟到旺角烤魚工房食飯,冇諗過條魚原來會咁大條,今次點左毛血旺江團魚,肉質肥美,都點咗串燒烤豆皮,韭菜,烤茄子好正,蒜蓉好多。同埋酒食得好開心。加上地理位置好好搵地鐵站c4一出就係,仲要好好彩好快就入得啲地環境好好,服務員服務態度良好,好熱心幫我地,好評食得好滿足,下次會再嚟!
毛血旺江團魚
烤茄子  韮菜
2024-01-26
毛血旺江團魚
烤茄子  韮菜
  • 毛血旺烤魚
2024-01-26 285 浏览
旺角烤魚工房真係好正,食完一次再上過嚟食,有得揀少油少鹽方便介意食得太肥既人。地理位置都好方便 樓下就係旺角地鐵站!份量都好多好岩一家人一齊食。鐘意食烤魚既人可以黎試下。
地理位置都好方便 樓下就係旺角地鐵站!
份量都好多好岩一家人一齊食。鐘意食烤魚既人可以黎試下。
  • 鮮青椒味烤魚