2020-05-15 3040 浏览
座落Vcity斜对面,其实都好近西铁站,就系喺新都影院果头,估唔到新都呢边有呢间cp值咁高的食店,下次睇完戏会再来食!!!要赞一赞呢度卫生,每张枱客人用完都会啧滴露来抹,唔惊油腻同病毒细菌!黄店~下午茶好抵!都系牛肉餐,分左两个选择,可以拣第二份半价,或者食两份送小食~其他MENU:呢只猪好得意!我地叫左2个烧肉餐(日本和牛10件,板烧封门柳10件),第二份半价,包面豉汤、饮品。呢度的茶底好香,完成唔会涩,厉害!面豉汤日本和牛10件,板烧封门柳10件,油花好靓,好均匀,厚度都均真! 白饭加上饭素,更容易下饭~我就每块都烧1分钟左右,如果食店再细心d教埋最佳烧肉时间会更好!日本和牛油花多,油味香,入口即化,滋味无穷,板烧封门柳(传说中的蝴蝶腩)就更重牛味,油花比较少,腍身又冇渣,都系一个烧夫好选择!!!呢度原来用呢种一粒粒的燃料粒,换燃料好方便,火力都几猛又均匀!

黄店~
下午茶好抵!

其他MENU:

呢只猪好得意!

呢度的茶底好香,完成唔会涩,厉害!
面豉汤

位於屯门嘅炻板烧,名副其实主打就系炻板烧肉,最得意嘅系有块细嘅石,俾客人自己慢慢玩😆 好彩有订枱,去到唔驶等!最值得一赞嘅系职员嘅态度,好nice而且好有活力,令到客人都食得好开心👍🏼10片吉列set再追加和牛,每一盘肉隔离都会有细细嘅脂肪,揸咗喺块板上面先,咁就唔使痴底!叫set会配面豉汤同白饭,加钱可以转其他嘢😎 和牛望落都几靓仔,不过又未至於入口即溶嗰种好嘅吸数,百几蚊 六块,值唔值就见仁见智啦~望住佢烧都几治癒啊!另外点左个乌冬set,唐扬炸鸡,配咖哩汁。食物味道唔系特别惊艳,但系总括而言,成餐饭嘅体验都几好!服务好好而且几好玩!

望住佢烧都几治癒啊!

2020-10-03
味道唔错😋😋👍🏻👍🏻店员有礼貌地方好清洁价钱好合理地点方便值得屯门友多啲支持!💛两点至六点系tea time ,吉列牛/ 牛小排$98 only 仲有小食一客。另一惊喜系个汤都好浓! 就算连杯冻柠檬茶个茶胆都好浓好好饮!😋😋连墙上幅手画画都好靓好吸引, 疫情去唔到旅行都有日本feel,正!
味道唔错😋😋👍🏻👍🏻
店员有礼貌
地方好清洁
价钱好合理
地点方便
值得屯门友多啲支持!💛
2020-09-21
最近因为疫情严重已经好耐冇出外堂食了,今次难得一次,就试咗呢间小店。其实考虑咗好耐要唔要写呢篇食评,因为我感觉自己可能会有啲偏颇。呢间店嘅位置都几好搵嘅,而且门口嘅招牌都非常显眼。而内部环境唔算大,但枱与枱之间嘅距离几大,几宽敞舒服,唔会太有压迫感。然後就等我讲下食物质素啦。🥶当日其实我地五点半左右入座,有得选择下午茶时段特价套餐,但最後都系选择咗普通嘅套餐,因为叫两个餐就会送一个小食,感觉比较抵食呢!我叫咗板烧吉列牛套餐。板烧吉列牛(10片)$158其实呢次只系我第二次食吉列牛,上一次食吉列牛同今次嘅感觉有少少唔同,可能系牛嘅部位唔同?今次食到比较多类似筋嘅部位,图中右上角部分嘅应该系比较多肥腻嘅,我expect烧完会比较肥美,至少应该会系脂肪融化嘅油脂感。但事与愿违,烧完依然比较硬,令我觉得有少少失望,咬起身要咀嚼好耐,有啲仲咬唔到,太硬了,可能系我掌握唔到正确嘅烧嘅技巧。😣不过瘦嘅部分都ok嘅,正正常常冇乜特别啦。呢个餐就有跟饭嘅。饭都正正常常,不过不失。而我觉得份量都几多下,食唔晒。仲有汤。感觉就系一般嘅汤。我本身都几锺意饮,所以觉得几好。等我顺便介绍下朋友嘅套餐啦。封门柳(1

板烧吉列牛(10片)

板烧吉列牛(10片)$158

仲有汤。感觉就系一般嘅汤。我本身都几锺意饮,所以觉得几好。

等我顺便介绍下朋友嘅套餐啦。
封门柳(10片)

封门柳(10片)$188
呢份虽然唔系我叫嘅,但朋友都比我食咗几块。我觉得封门柳好食过吉列牛多好多!!!因为烧完真系好软嫩。😍建议选择呢款!

因为两个人叫咗两个套餐,所以送咗个小食,我地选择咗盐烧三文鱼腩边。我觉得呢个小食几好食啊,虽然冇影到相,但卖相不错,感觉唔系因为系送嘅就求其整嗰种,而系真系正常一份小食嘅份量同质素。😀

另外想讲下员工,当日员工几nice啊,我当日同朋友随口讲咗句想帮电话叉电,店员就主动提出可以帮我叉电,对客人嘅需要好细心。🤓

虽然我觉得吉列牛有可进步嘅空间,但其他食物都系ok嘅,而且性价比高,份量多到食唔晒,下次有机会都会再试试呢间餐厅!☺️
封门柳(10片)
2020-09-07 335 浏览
本打算食牛角但因为去到好多我地重傻间间甘等到成7点几服务员都话九点收工 未必食到90分钟於是 我地都转场了炻板烧 之前都有朋友介绍过 甘我地都去试吓了因为舖面太细 行过左我地都唔知 其实就系海南鸡隔离入到去staff会叫你消毒手先 探体温既 之後就有得入去坐了staff会拎menu过黎 我地睇左一阵佢就问我地系唔系第一次食 之後佢就会介绍d肉食咩系最好食我就同staff讲想食烧肉 佢就续一介绍架啦日本和牛 好好食入口系化 脂肪比较多 好似食紧绵花甘 放系口到就溶 唔洗点咬 而且脂肪平均 肉质新鲜 满口充满油香味神级蛋饭 蛋好多 好多蛋汁 但蛋既味道不浓 而且好饱肚 饭里有牛肉粒 但我觉得一般无咩特别乌冬都是一般 只系比较弹牙既乌冬封门柳肉质烟韧 而且佢既肉汁比较多 好有口感同浓牛味 烧一阵就食得 有咬口 加d盐一齐食 牛味更突出 佢唔似牛和甘 和牛食几片就感觉腻 但封门牛就真系食肉甘 会有食到饱既感觉 小食我拣左盐烧三文鱼腩 同追加封门牛我觉得盐烧三文鱼腩 盐无咩 感觉有小小腥但都有三文鱼味 啖啖都系肉 落翻柠檬汁调一调味最後食完甘浓既牛 口腔一定会觉得油 所以来一杯 冻柠檬茶 走甜
本打算食牛角但因为去到好多

小食我拣左盐烧三文鱼腩 同追加封门牛
我觉得盐烧三文鱼腩 盐无咩 感觉有小小腥
但都有三文鱼味 啖啖都系肉 落翻柠檬汁调一调味

柠檬茶

最後食完甘浓既牛 口腔一定会觉得油 所以来一杯 冻柠檬茶 走甜 清清口腔就会清新d

因为转左蛋饭同乌冬 埋单都比较贵 所以下次食既就唔洗转蛋饭 蛋饭太饱
我个人觉得 食石烧肉都ok既 因为单点 唔会好似放题甘食到好饱 而且如果我唔转饭 都会比较平 满足既
2020-09-03
2020-07-10 512 浏览
屯门嘅其中一间要惩罚嘅良店,我哋嗌左两份烧肉餐,第二份半价,每个餐包一杯嘢饮...晚市前黎食仲免收+1添⋯⋯其实呢个价钱食到呢个质素真系相当唔错,有得玩有得食嗰价钱重要平,性价比好高。其实佢好近V city,大家食奄左商场嗰啲连锁食肆不妨帮衬下呢啲良心小店
2020-06-30
2020-07-10 261 浏览
呢间系屯门V city附近嘅烧肉,卖点系石版烧牛。晚饭有套餐拣,唔食烧肉仲有其他嘅饭类选择。价钱唔算好贵,但食得出系靓牛。今次拣咗牛小排同吉列牛板腱。叫两set牛仲可以送一份炸鸡。$158/$168可以叫到10片牛价钱都算合理。仲送饭,面豉汤同饮品。真系算良心价。本人觉得吉列牛嘅牛味差少少,冇牛小排咁重。如果锺意食牛,可以净系试牛片。牛小排油脂都几丰富,每边烧一阵就可以食。仲几嫩口配埋饭食仲可以烧滞。而炸鸡一般,可能餐厅主打嘅都系牛。

配埋饭食仲可以烧滞。而炸鸡一般,可能餐厅主打嘅都系牛。
2020-07-09 195 浏览
今天是第一次去,是为了庆祝7周年纪念。由於还未到吃晚饭时间,所以没太多人;我跟老公都选择了全日板烧的「牛小排」,但我就加$15转了乌冬,老公就跟饭。店内的环境不错,虽然店舖面积不大,但整体来说很好,侍应们都十分友善。而食物方面,薄薄的牛小排都很juicy,烧得到位的话,就不太韧的。整体质素不错,CP值很高,以$168的价钱来说,是值回票价,能在屯门区找到这样高质素的小店,真心觉得不错。下次再试其他食品。
乌冬
牛小排
2020-07-09
庆祝纪念
纪念日
乌冬
牛小排
2020-06-30 164 浏览
老公带我去屯门搵牛牛,佢话之前晌日本食过吉列牛一直念念不忘,所以晌网上搵到屯门有得食,於是我地又出发去食好嘢,店舖门前有一个好大的招牌好容易搵到。 入到店内发觉墙上的壁画都好特别,有好靓的鲤鱼同牛牛,挺有气势的! 依家仲做紧特价优惠,有4款套餐做紧第二份半价,我地叫左牛小排同吉列牛板腱,白饭上加上饭素,配上面豉汤及餐饮,可选咖啡奶茶、柠茶或汽水。 店员纯熟地送上热石板比我地自己烧,咁烧可以方便控制生熟度,令肉质唔会过鞋。 每份餐都会附上一粒牛的油脂,首先涂上油脂唔会令牛肉痴底,再放上牛肉去烧,我地烧左10秒再翻身烧多10秒就食得,沾上店家自制的酱汁,滋味加分。 牛肉新鲜有雪花,食落口感爽滑带少少牛肉味,沾上酱汁餸饭味美香浓,配上饭素里的紫菜和芝麻,令牛肉味道层次上升,下次要再黎先得。

2020-06-23 108 浏览
屯门系好少有石板烧牛嘅餐厅,唔想委屈自己食任食放题烧肉,可以选择哩间炻板烧!成日见佢排长龙,之前都冇机会试,今日朋友话提议食哩间黄店,好好彩我哋8点几去到仲有一张吉枱,唔使等!👏🏻舖头内挂住好多黄色文宣,好靓❤️1)封门柳十片 配白饭+面豉汤+冻热餐饮石板烧重点系控制烧既时间,烧耐左肉变老,咩食慾都无晒。开头见得十片都谂会唔会唔够饱,若果一男一女食,食到尾其实都好够。有旧细脂肪比你搽系铁板,迫d油出黎你就可以开始烧。从来都无听过咩系封门柳,原本系牛横隔膜肌肉,一牛得一条,较罕有。脂肪纹路平均,食落都重牛味,肉质鲜嫩较腍,基本上唔驶点酱汁都好好味!个人认为烧到约五成熟就好,放一阵等余温令片牛再熟多dd,prefect!2)吉列牛板腱 +$15转乌冬+面豉汤+冻热餐饮佢个吉列牛炸得好脆,不过略嫌牛味唔够浓,所以我都会点酱汁一齐食,反而佢个乌冬都唔错(图4: 有海苔,香葱,粟米粒)3)饭系有饭素(芝麻 海苔 鲣鱼)好少地方会配饭素,绝对睇得出佢地系用心经营既黄店!
舖头内挂住好多黄色文宣,好靓❤️

1)封门柳十片 配白饭+面豉汤+冻热餐饮

2)吉列牛板腱 +$15转乌冬+面豉汤+冻热餐饮

3)饭系有饭素(芝麻 海苔 鲣鱼)
好少地方会配饭素,绝对睇得出佢地系用心经营既黄店!
吉列牛板腱
2020-06-22
庆祝纪念
吉列牛板腱
2020-06-19 83 浏览
平时小弟都会同老婆出没市区油尖旺比较多,而原本今日既我地应该已经飞左日本。疫情底下我地都改变吃喝玩乐既策略,改为多D留港消费食食玩玩。今次难得入到屯门黄金海岸享受一个美好既下午,然後到市区觅食,搵到呢间有和牛烧肉既炻石烧。首先门面同装修方面,都十分有心机同埋系年轻既感觉,门内门外既挂饰都值得大家细心欣赏。大大只「炻」字远睇都好清楚见到系一间食烧肉既餐厅。店内外餐牌都清楚知道推介乜野餐,全日板烧就会系小弟最注意到而想食既菜单,价钱都合理之中。由於思乡关系,日本和牛会系我第一飞佛而另一半就叫封门柳(虽然唔知系乜地方但好似好厉害)。个套餐入面仲会包埋小吃一碟,不过我就拣追加封门柳,事後证明我呢个决定系冇错。上菜前,职员都小心翼翼点火着炉,然後牛肉、饭、汤徐徐奉上。日本和牛都系我想像之中既味道,睇到雪花果下已经知道个油脂感会系相当丰富。惊喜既系封门柳既质感都相当唔错,肉味浓而软香。最後忍唔住SEARCH下原来佢系牛横隔膜肌肉,每只牛只有一条,所以好值得去试。下次入屯门新墟,可以再食支持饮食圈。

和牛及封门柳
和牛
2020-05-11
和牛及封门柳
和牛
2020-06-11 78 浏览
睇完电影 就系附近搵下有冇好野食见到间炻板烧好似几jengggg!!!!!就等左一阵 入去食嘢要赞一赞呢度既卫生店员都好好 每张枱都会啧滴露来擦乾净唔惊油腻 我最怕最憎啲枱系咁赞👍🏻尼间野系主要食牛既而所谓炻板烧其实可以俾自己调校生熟度俾自己动下手都几过瘾价钱绝对合理🌐 封门柳 $188招牌野 感觉上 trytry先未食已经feel到好正啲肉好靓封门柳大约都系牛柳嘅部位脂肪分布极之平均因为佢唔系几厚跟着我烧嘅时候每一面大约烧18秒就够咁烧完出嚟大约就会系六成熟Remember唔可以烧太耐如果唔系好嘅肉都会变靭即系 俾你浪费左咯跟餐有饭同埋面豉汤🌐 原条鳗鱼饭 $108哗哗哗哗佢一上碟我哗左一声好似未食过咁大条既鳗鱼成只手臂咁长夸张好香好正同埋佢跟溏心蛋唔错唔错
睇完电影 就系附近搵下有冇好野食
见到间炻板烧
好似几jengggg!!!!!
就等左一阵 入去食嘢

好香好正
同埋佢跟溏心蛋
唔错唔错
2020-06-10 146 浏览
屯门不嬲多正野食🤪🤪今日睇完戏就去左试下依间大获好评既炻板烧🥳仲要系黄店💛💛💛成间舖好多文宣 超靓🥳除左烧肉佢既饭类都好出色 今次就试左个饭🍛🥳🥳-咖喱吉列猪排蛋包饭 ($98)跟餐加 冻饮 面豉汤 溏心蛋 (+$18)依个饭超高质!🥳🥳🥳大份不在话下🤪蛋好厚身而且入面仲有炒香左既肉粒🤤d吉列猪排外脆!内软腍🤤🤤咖喱又好香 正😻-唐扬炸鸡 ($48)个鸡炸得好香😙入面肥瘦适中 肉偏软🤪点埋沙律酱 yummy🥰🥰
屯门不嬲多正野食🤪🤪
今日睇完戏就去左试下依间大获好评既
炻板烧🥳
仲要系黄店💛💛💛
成间舖好多文宣 超靓🥳
除左烧肉佢既饭类都好出色
今次就试左个饭🍛🥳🥳
咖喱吉列猪排蛋包饭 ($98)
跟餐加 冻饮 面豉汤 溏心蛋 (+$18)
依个饭超高质!🥳🥳🥳
大份不在话下🤪
蛋好厚身
而且入面仲有炒香左既肉粒🤤
d吉列猪排外脆!内软腍🤤🤤
咖喱又好香 正😻

唐扬炸鸡 ($48)
个鸡炸得好香😙
入面肥瘦适中 肉偏软🤪
点埋沙律酱 yummy🥰🥰
2020-06-07 91 浏览
朋友推介过依间烧肉🥩一直bookmark左好耐✨最近终於黎左试啦🤪🤪🤪想食平价好味烧肉🥰又唔想食烧肉放题咁heavy🤥炻板烧真系岩晒٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و🐽 封门柳10片🥩 ($188)配白饭🍚 面鼓汤 & 冷热冻饮🥤好好食 超重牛味😻而且好鲜嫩 好juicy🤪下次都想试埋其他🤪🤪🐽 咖喱吉列猪排蛋包饭🐖 ($98)跟餐加 冻饮 面豉汤 溏心蛋🥚 (+$18)唔想食烧肉既话可以试下依个饭🤤猪排炸得好脆🤤🤤外面既蛋厚身😻配埋香香咖喱 棒🥳

朋友推介过依间烧肉🥩
一直bookmark左好耐✨
最近终於黎左试啦🤪🤪🤪
想食平价好味烧肉🥰
又唔想食烧肉放题咁heavy🤥
炻板烧真系岩晒٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و

🐽 封门柳10片🥩 ($188)
配白饭🍚 面鼓汤 & 冷热冻饮🥤
好好食 超重牛味😻
而且好鲜嫩 好juicy🤪
下次都想试埋其他🤪🤪

🐽 咖喱吉列猪排蛋包饭🐖 ($98)
跟餐加 冻饮 面豉汤 溏心蛋🥚 (+$18)
唔想食烧肉既话可以试下依个饭🤤
猪排炸得好脆🤤🤤
外面既蛋厚身😻
配埋香香咖喱 棒🥳
2020-06-07 87 浏览
除咗石烧牛仲有平价丼饭选择🙉🥩板烧吉列牛板腱 $98 跟餐有小食 (鸡软骨/唐扬炸鸡)、有饭素嘅白饭、面豉汤同冻/热饮品~$98咁多野跟真系好抵🙉 质素都唔差牛都嫩滑 有肉汁~份量就少咗啲😿 但呢个价钱算系咁啦服务态度几好~ 呢间会encore🤩

除咗石烧牛仲有平价丼饭选择🙉

🥩板烧吉列牛板腱 $98 [4.5/5]