6天前
偶然都會食下炙.宴,印象中3年前第一次食,係俾餐廳嘅米飯吸引,今次再食,見佢多左鐵板燒,都唔錯!一行二人點左兩個餐:鐵板美國牛板腱 $128 + 零糖可樂 $8,雖然望落細塊少少,但味道又唔錯,唔會太熟,又唔會韌,都夠牛味!😋薯菜如果多少少更好!👍再點左套餐:月見豬腩肉丼配炸雞芝士黑咖哩飯 + 凍檸檬水 $128,相比下呢個餐明顯抵食好多,有兩碗飯,仲有麵鼓湯、餃子、少量沙律菜及厥餅 。米飯仍然係喜歡嘅煙韌口感😋,炸雞外層鬆脆,豬腩肉入味!👍但個人覺得黑咖哩唔夠平時嘅黃咖哩好味,如果有黃咖哩揀更好!😌唯一奇怪係我地二人同時掃app, 其中一方揀完冇確認,而我自己手機嘅app 冇出現對方所揀食物,我唯有幫佢再揀並送出,但估唔到送餐時變左3個餐....🙄..好彩送飲品時發現多左一罐可樂先知,侍應話如果已預備食物就取消唔到....我地都唔冇確認另一個餐,但竟然由另一部手機確認左,真係奇怪,如果取消唔到就冤枉,大家要留意!
一行二人點左兩個餐: