2022-05-03 510 浏览
經過見到有午餐套餐 見幾平同咁多好評就上左去食上到去 明明12:15食飯時間都係得兩台😥(坐低無耐就見到有隻小蚊滋飛泥飛去)我最後點左滑蛋吉列豬扒飯佢有跟兩個小碟前菜一個係沙律 另一個係醃製蘿蔔粒因為我麻麻地後者 加埋見到好黃好似好多色素就唔要了賣相唔錯 但明明叫滑蛋但搵極都無滑蛋得d汁 仲要好少汁下一咬落去 上下兩層皮已經自動sin開 得番塊薄薄的豬扒(真係好薄好薄好薄)層皮好厚粉得泥 入面有層漿 好似唔熟咁令人打冷震的口感🥶最後硬住頭皮夾走晒d炸粉 食晒入面個豬扒 扒多少少白飯就算因為真係好難食😵‍💫
經過見到有午餐套餐 見幾平同咁多好評就上左去食

上到去 明明12:15食飯時間都係得兩台😥
(坐低無耐就見到有隻小蚊滋飛泥飛去)
我最後點左滑蛋吉列豬扒飯

最後硬住頭皮夾走晒d炸粉
食晒入面個豬扒 扒多少少白飯就算
因為真係好難食😵‍💫

2022-04-10 324 浏览
又找到間臥虎藏龍嘅水準之選,在家打邊爐🍲多都想出去打,因為食完唔駛自己洗碗😏.職員👨🏻‍💼服務態度非常好,招呼周到,而且環境幾舒服。湯底方面,揀咗個推薦嘅「花膠響螺🐚雞🐔湯鍋」淡淡濃郁又夠窩心暖胃😋.其中「牧場直營日本🇯🇵A5和牛🥩」係必點推薦,有岩手同熊本縣產,而且仲有多種部位選擇,愛牛者不要錯過。其餘仲有多款新鮮邊爐嘅配料,海鮮🦞、蔬菜🥬、丸類餃類等等,保證出品有水準,滿足又開心☺️
2022-04-07 236 浏览
一諗到打邊爐,朋友就介紹咗我去呢一間餐廳啦,呢一度嘅火鍋配料非常之豐富,其中最想推介俾大家嘅就當然唔少得呢一度嘅牛肉啦,呢度嘅牛肉個位選擇非常之多!我自己好鍾意食呢一度嘅西冷,雪花嘅分布真係非常之吸引同埋有一種入口即溶嘅味道,再加埋係好濃厚甘甜嘅牛肉味道!真係一試難忘呀

2022-01-13 222 浏览
又係打邊邊既日子,誤打誤撞試左尖沙咀呢間專食岩手黑毛牛火鍋郎。有時打邊邊都會想坐得舒服同朋友傾吓講吓,呢間裝修同埋枱與枱之間有番咁上下距離,唔會好迫咁咁,算係唔錯。講番湯底都幾多選擇,我地㨂咗黑松露野身竹笙松茸菌鍋試,如果你鍾意菇菌類呢個真係要試,勁多松茸仲有蟲草花,個湯底滿滿菇菌香。不過我哋聞到隔離卡位個花膠雞湯底都勁香勁吸引,話下次要試埋佢個花膠雞湯底。講番火鍋料,佢有好多唔同部位,㨂咗岩手黑毛牛和尚頭同牛肩胛,都係6秒食得。牛肉味唔錯,仲有墨魚滑、魚肉豆腐,枝竹等。整體來講呢間可以一試,不過要留意用餐時間2小時,稍微唔夠盡興。
2021-12-21
2021-12-29 157 浏览
新開依間和牛火鍋店絕對有驚喜😋😋首先一行入嚟 環境雅致 座位闊落 感覺舒適落單掃一掃QR code 就得 方便簡單 上菜速度又快 服務值得加分湯底多選擇 我選擇左竹笙松茸野菌同招牌花膠響螺雞湯 松露味好重 又有大大花膠同雞 湯底另有用心 🤤好岩女士 滋潤主打 和牛 但選擇多都揀唔曬部位都有多樣選擇 🐂仲有刺身和牛 保證滿足你對牛嘅食法 👏🏻除左牛仲有唔同嘅海鮮刺身食每日都有新鮮特色魚推介🐟係原條日本空運時令鮮魚重點仲有專業嘅唎酒師建議你配搭魚生同酒 的應有食法😇 保證你食得好飲得好 另外 小食同飲品方面 都做得好好 又有新意其實打邊爐 我最鍾意有唔同選擇 咩都可以試下 所以依間滿足到我嘅要求🥰熟食 刺身 和牛 湯底 飲品 Jeng Jeng Jeng
新開依間和牛火鍋店絕對有驚喜😋😋

咩都可以試下 所以依間滿足到我嘅要求🥰

熟食 刺身 和牛 湯底 飲品
Jeng Jeng Jeng

2021-12-17 86 浏览
今晚,好朋友去尖沙咀打邊爐🍲日式的裝修😍有多款辣同唔辣嘅選擇🤟🏻我好朋友要青紅椒辣嘅湯底💓我就要蟲草花素湯底🥰最好味係墨魚滑必食👍🏻超好味😋環境無得輸
2021-12-17 81 浏览
呢間火鍋店新星主打A5黑毛和牛,呢度係牧場直營店,所以部位選擇會比出面多,佢地既A5黑毛和牛都係由自家牧場供應,分別來自熊本同岩手。一場黎,緊係湯底都會㨂同和牛有關,所以㨂左火焰岩手和牛白湯,出奇地香濃鮮甜!叫咗A5熊本黑毛和牛牛小排、沙巴當同三筋肉,三款都油花細緻,佢地之中我最鐘意沙巴當,即上肩里脊肉,油花多,肉味濃,係高級靚牛獨享既稀少部位。除左和牛,佢地其他既火鍋配料都一樣出色。例如日本蠔好肥美好creamy;手打墨魚滑蝦滑都好鮮甜彈牙;新鮮雞肉份量多,肉質嫩滑。海鮮例如大蝦等,都好大隻同新鮮。·🥑生酮友好食品:需自備湯底及豉油。

🥑生酮友好食品:需自備湯底及豉油。
  • 招牌花膠響螺雞金鍋
2021-12-13 59 浏览
2個老友生日,第二次再黎食和牛火鍋午餐。今日叫左花膠雞響螺湯,同上次花膠金湯明顯唔同味,2款湯感覺似住家湯水,(如果湯入面有幾舊粟米🌽就好啦)我地都係先飲晒個花膠雞湯,再開始食和牛。今次試埋蝦滑同墨魚滑,好味,好鮮甜,完全不是溝好多粉個種,係好有蝦味,爽口的👍🏻👍🏻👍🏻因為每款少少地都係由幾十蚊起,所以由最平開始,叫左12個和牛部位試下,各有各口感,濃淡味亦不同,各人喜好不同,樣樣都試下真係不錯👍🏻👍🏻👍🏻。地方舒服,食具乾淨。價錢可以睇下面相片參考一下。
2021-12-13
庆祝纪念
生日
🐂尖沙咀日本A5 熊本黑毛和牛養生竹笙松茸野菌鍋🐂呢期見個個都去食和牛火鍋,燒到我呢個火鍋控都好想食返餐火鍋,今次去到尖沙咀一間專門食「岩手黑毛和牛ビーフ」的火鍋店,餐廳裝修夠光猛,而且坐得舒服比較闊落,佢地除左有靚牛,仲有好多養生湯底,見到網上好多人點招牌花膠響螺雞金鍋,今日想清清地點了「野生竹笙松茸野菌鍋」試吓🥢七味炸雞軟骨$38呢到除左有火鍋仲有刺身同開胃送酒小食,今日就點左雞軟骨,炸得香口爽脆🥢野生竹笙松茸野菌鍋$98上檯時真係嘩一聲,成個湯非常多蟲草花,仲有好多菇菌竹笙,先飲一口湯非常鮮味,好似飲緊老火燉湯咁,一路食一路飲左唔少湯🥢A5熊本黑毛和牛和尚頭$78和尚頭係牛腿肉下中間嘅位置,油脂比較少,但係會感到佢好軟熟,可以品嚐到和牛的甜味🥢A5熊本黑毛和牛封門柳$88封門柳係個人最鍾意食嘅部位,呢個部份係肋骨旁邊,喺橫膈膜附近,一隻牛只有一條嘅咋非常珍貴,而且牛味最濃,而且切得有少少厚度,食落有口感🥢A5熊本黑毛和牛三筋肉$108三筋肉油花比較多,食落口感會比較爽啲,中間有少少脂肪,感覺帶少少油脂感覺唔錯🥢A5熊本黑毛和牛西冷$128牛西冷係油花好美的部分,有剛剛好嘅咀嚼感,
🐂尖沙咀日本A5 熊本黑毛和牛養生竹笙松茸野菌鍋

🥢七味炸雞軟骨$38

🥢野生竹笙松茸野菌鍋$98

🥢A5熊本黑毛和牛和尚頭$78

🥢A5熊本黑毛和牛封門柳$88

🥢A5熊本黑毛和牛三筋肉$108

🥢A5熊本黑毛和牛西冷$128
牛西冷係油花好美的部分,有剛剛好嘅咀嚼感,牛味跟脂肪味道均勻

🥢日本佐賀名水豚梅花肉$68
梅花肉脂肪少,入口有豚肉的香氣及口感軟滑

🥢自家精制麻辣和牛餃$48
一客有六隻的手工牛餃,皮厚度剛剛好,麻辣味比較溫和少少香氣,餃子再𢳂一碗湯一齊食,感覺好似食灌湯餃咁好正

🥢即炸午餐肉$38
即炸熱辣辣既午餐肉就咁食都好脆

🥢珊瑚蚌$88
最鐘意火鍋點呢款港式火鍋配料,爽脆鮮甜

🥢菠蘿梳打特飲$38
🥢茘枝乳酸梳打$38
🥢淳茶舍 大紅袍鳥龍$22
🥢醬油人頭費/$10位

🥢呢到的火鍋價錢覺得幾合理,個湯底好似燉湯咁濃又足料,價錢都唔洗一舊水,配上美味日本直送和牛,雖然要收醬油費,但我連豉油都冇點,原汁原味咁食個湯都夠好味,而且地方比較空間感,帶朋友嚟傾偈打邊爐呢度就最啱嘅選擇啦
近年油尖旺開到成巷成市嘅任食火鍋,個個都趕頭趕命想用盡時間食最多,好似大家已經遺忘咗火鍋可以慢慢食、慢慢歎嘅感覺,到最近幫襯咗一間尖沙咀新店,俾我重拾呢種慢活感覺。呢間新店開業幾個月,主打日本A5靚黑毛和牛,當日叫咗個招牌花膠響螺雞金鍋配野生竹生松茸野菌鍋做鴛鴦鍋,呢個鍋湯甜好味,湯底超推介。大家不妨落食物前,飲番兩碗湯底先。話晒今次要Chill下,未食之前點咗支盛田尾張男山大吟釀720ml嚟飲,支清酒清醇、香氣四溢,用嚟等上鍋上菜前嘅前奏的確唔錯!今次火鍋目標係試試黑毛和牛,Menu上多達17種和牛部位,如果你胃大就係可以試晒,我就試咗其中4款,牛頸、三筋肉、牛肩胛肉同封門柳,封門柳係我去邊度食都好,都一定點嘅部位,因為呢部份係好𡁻口又牛味濃,其餘幾款都好好味,會分別試到唔同厚薄、切法而不同嘅口感。今次試新店最大得著,亦係最大想分享嘅心得,就係記得唔好抱住以往「任食火鍋搶食快吞軍轟」心態,你就會feel到enjoy火鍋嘅感覺。

轟」心態,你就會feel到enjoy火鍋嘅感覺。

2021-12-05 88 浏览
平時真係好少寫食評,但食完呢間野真係要blacklist距! 首先呢間話食和牛,一碟百幾蚊,少都算,質素完全唔掂! 仲話A5 級數,我真係睇唔到同食唔到law! 唔知個40 幾個like點出黎!再者打邊爐選擇完全唔多, 魚皮係碎,最好食係個土豆粉同油炸鬼!服務完全無,個場唔大,有4,5 個staff! 知道 繁忙時間,大家都忙d, 上野上錯都算,執野都要叫4,5 次!真係要警戒世人唔好去食!貼錢買難, 叫左一兩round完全唔再想叫d野食, 落樓下食燒賣仲happy!

2021-11-29 68 浏览
位於尖沙咀鬧市的火鍋郎主打日本A5 和牛火鍋🍲今次同班朋友叫左個招牌花膠響螺雞金鍋夠晒養生又健康😎打邊爐梗係唔少得食牛啦 🐮🐮我地叫左A5熊本黑毛和牛 - 西冷、肉眼、牛小排、沙巴當、沙巴當、上肩胛肉、封門柳、外腿肉等……所有和牛肉質鮮嫩,脂肪分配均勻食落有種入口即溶嘅感覺😍😍完全係食到停唔到口啊🥰🥰另外仲有刺身系列原條日本空運時令鮮魚 - *赤伊佐木*再配以加茂錦荷札酒月白純米大吟釀同朋友仔嘆住sake 食住日本靚和牛真係人生一大樂事😌😌好滿足呀😚😚
位於尖沙咀鬧市的火鍋
主打日本A5 和牛火鍋🍲

今次同班朋友叫左個招牌花膠響螺雞金鍋
夠晒養生又健康😎
打邊爐梗係唔少得食牛啦 🐮🐮
封門柳、外腿肉等……
所有和牛肉質鮮嫩,脂肪分配均勻
食落有種入口即溶嘅感覺😍😍
完全係食到停唔到口啊🥰🥰

另外仲有刺身系列
原條日本空運時令鮮魚 - *赤伊佐木*
再配以加茂錦荷札酒月白純米大吟釀
同朋友仔嘆住sake 食住日本靚和牛
真係人生一大樂事😌😌好滿足呀😚😚
傳說中既牛郎根本就係痴漢黎,唔係咁岩比佢撞正班仙女河邊戲水,咁岩又比佢收埋左織女件衫,咁岩織女無左件衫升唔返上天,焗住要嫁比牛郎仲要過d窮L生活,你估真係有咁夢幻既愛情故事咩?不過唔知係「火鍋郎」又有無呢隻歌仔唱?十下十下過程中,又會唔會有個仙女出現呢?👇📌鍋 底 -▪ 招牌花膠·響螺雞金鍋 - $198▫ 鍋底方面我揀左呢個「招牌花膠·響螺雞金鍋」,staff強烈推薦我地先飲後烚,意思係岩岩滾起仲係金黃色狀態下,飲到佢果種最鮮、最清既質感,而入口我覺得比我想像中香濃,帶少少雞味;加上食到一舊舊花膠,膠質夠重,爽口滑身,配上黎緊既刺身,非常到位。📌刺 身 - ▪ 原條日本空運·時令鮮魚 - $388▫ 輪到今晚其中一個重頭戲「原條日本·空運時令鮮魚」,今日既飛機貨赤伊佐木好有驚喜,就咁睇賣相就知相當新鮮,staff教落魚肉有兩種食法,第一種食連埋自家製醋汁一齊食,但切忌唔好落wasabi,咁樣會破壞左本身魚肉既鮮味,反而酸汁做到吊出鮮味既作用,呢點我幾認同;而另一食法係將魚肉擺鍋底烚3-5秒,咁樣入口鮮甜得黎,肉質又夠結實,幾特別;而最後魚骨可以放埋落鍋底裡面,將鮮味提升到最高點!📌清

牛郎仲要過d窮L生活,你估真係有咁夢幻既愛情故事咩?

不過唔知係「火鍋」又有無呢隻歌仔唱?十下十下過程中,

又會唔會有個仙女出現呢?👇

📌鍋 底 -
招牌花膠·響螺雞金鍋 - $198

招牌花膠·響螺雞金鍋

膠質夠重,爽口滑身,配上黎緊既刺身,非常到位。

📌刺 身 -
原條日本空運·時令鮮魚 - $388

原條日本空運·時令鮮魚

而最後魚骨可以放埋落鍋底裡面,將鮮味提升到最高點!
📌清 酒 -
加茂錦荷札酒月白·純米大吟釀 - $736
加茂錦荷札酒月白·純米大吟釀

▫ 由待酒師親自介紹呢隻「加茂錦荷札酒月白·純米大吟釀」,
而家只要你嗌原條刺身,呢枝sake就會有半價優惠。入口淡雅清新,
完全唔覺太重身,女仕們一定會愛上。

📌和 牛 -
A 5熊 本 黑 毛 和 牛 宴 -
A 5 熊 本 黑 毛 和 牛

▫ 不得不推介佢地既重點黑毛和牛,一次過食勻八個部位,當中包括西冷
A 5 熊 本 黑 毛 和 牛

肉眼牛小排沙巴當三筋肉上肩胛肉外腿肉。每一個部位都有講究既
A 5 熊 本 黑 毛 和 牛

烚煮秒數,當中最鍾意佢果個封門柳位置,食起上黎最有咬口,同埋肉眼極富
A 5 熊 本 黑 毛 和 牛

油香,而上肩胛肉筋肉分明,油脂分佈均勻,肉味濃郁,配搭今晚呢款清酒就最夾啦。
2021-11-25
等候时间
15 分钟 (堂食)
加茂錦荷札酒月白·純米大吟釀
2021-11-21 513 浏览
用QR code落單 仲會介紹唔同部位招牌花膠響螺雞金鍋 $198ummmmmmm…睇openrice 見啲人話湯底好濃 好好飲 etc 又被騙🥲無花膠味無雞味 成煲嘢都無乜味道好在啲雞雞都幾嫩滑下次再嚟的話 應該會嗌個清湯啪牛小食:麻辣一口牛舌 $38譚仔嘅味道😂質感完全唔似牛舌係有啲….難食嘅🙈A5岩手黑毛和牛他他燒配柚子酢汁 $128燒到好似啲煙燻肉咁有啲鹹有啲韌🤨好似晒咗隻牛牛咁然後就係一系列嘅和牛係幸福牙~~A5熊本黑毛和牛 牛小排 $118油脂豐富 + 肉質鮮嫩A5熊本黑毛和牛 肉眼 $108一向都喜歡嘅肉眼嗰啲油花正到呢~無令我失望A5熊本黑毛和牛 封門柳 $88味道好濃郁A5熊本黑毛和牛 和尚頭 $78位於內腿肉下側 都係第一次食依個部位口感相當嫩 都幾好食陳年花雕 A5岩手黑毛和牛 $88依款有驚喜好入味 同埋原來都幾夾A5岩手黑毛和牛 玉子滑和牛$58影相靚但唔好食😂A5岩手黑毛和牛 千本筋 $48牛脻入面嘅部位 個樣唔似其他部位嘅紋理咁靚啲肉同筋好似好亂咁但食落都幾嫩 還可以啦~A5岩手黑毛和牛 雙層肉 $58雙層唔係好明顯🙈脂肪同肉味都一般精選本地牛胸爽 $38
用QR code落單 仲會介紹唔同部位

影相靚但唔好食😂

A5岩手黑毛和牛 千本筋 $48
牛脻入面嘅部位 個樣唔似其他部位嘅紋理咁靚
啲肉同筋好似好亂咁
但食落都幾嫩 還可以啦~

A5岩手黑毛和牛 雙層肉 $58

• A5熊本黑毛和牛 封門柳
  • A5熊本黑毛和牛 肉眼
  • A5熊本黑毛和牛 牛小排
2021-11-20 77 浏览
網上見新開店介紹不錯,吸引的是A5岩手及熊本和牛,還有各式刺身,於是由沙田走到尖沙嘴一試,屯馬線確實很方便,幾個字就到,坐位舒適,環境感覺衛生,還有88折,價錢很優惠,選了花膠海螺鷄湯底,先喝碗湯,味道不錯,雞件是分開上的,最喜歡是熊本西冷,點了和牛餃子,可惜當天沒有,埋單有加一,折後約$1100,3人行以這個價錢十分抵食,唯一感覺不夠人性化的,就是醬料費每位都要收$10,個人來說吃的是A5和牛,醬料基本上是用不上。
每部分有勺時間見議
牛肩胛