2022-01-08 655 浏览
晚市禁堂食前成班老友都想黎呢度打边炉,即刻打电话Book位费事到时无位。叫咗超多野食,尽兴。老板话要清食材,象拔蚌大特价,印象中平咗1/4,超抵,即刻叫一条,好新鲜好爽,物超所值。象拔蚌刺身外,老板问食唔食三文鱼刺身,又有折,好,杀埋,厚切好正,都几新鲜。叫咗蛏子,好鲜甜,连埋粉丝好正。蛏子之外又叫鲍鱼,老板话渌分半钟左右,又系好新鲜,好味。鳝片系我的最爱,正,都系好新鲜,其实基本所样样都好新鲜,所以好好味。鸡子原来有两款,为咗想比较一下,所以叫晒两款。大粒系平时食开嗰只,原来系火鸡子,所以先有咁大粒,至於细粒嗰只真系第一次食,幼滑D,几过瘾。牛白肉薄切,咬落去好爽。呢个系墨鱼饺,其实好似水饺皮包住墨鱼丸咁样,都几好食。羊肉都唔错,不过记住唔好渌太耐。炸牛餐肉可以就咁食或者放落汤底打边炉,两个食法都唔错。唔够饱於是再叫贡丸、潮州鱼蛋、黑椒牛丸同三式饺(云吞、水饺、韭菜饺),D饺好好食,特别系个韭菜饺,丸就正常啦,另外个潮州鱼蛋唔会成旧粉,几好。全场德国啤酒$10一支真系唔通仲饮蓝妹青岛咩?! 西柚啤同7号仔都好饮,另外试咗呢支0酒精啤酒,味道真系好似啤酒,几过瘾。希望快D回复正常可以再

叫咗蛏子,好鲜甜,连埋粉丝好正。
蛏子之外又叫鲍鱼,老板话渌分半钟左右,又系好新鲜,好味。
牛白肉薄切,咬落去好爽。
呢个系墨鱼饺,其实好似水饺皮包住墨鱼丸咁样,都几好食。

羊肉都唔错,不过记住唔好渌太耐。
炸牛餐肉可以就咁食或者放落汤底打边炉,两个食法都唔错。

希望快D回复正常可以再黎滚佢一滚啦。
2022-01-06
今晚打边炉全因有个Friend早两个星期喺呢度开咗个啤酒Plan饮唔晒,我话你小心比人呃,佢话首先$100一百支啤酒,可以两个月内用,单叫一支都三十几蚊啦,而且以前都试过,所以今日就大家去帮手饮吓,佢仲话上次4个人饮了8支已经好劲。好啦,去啦,坐低未齐人於是叫住小食饮住啤酒先,开Plan个Friend都未到,不过原来讲佢个电话号码已经可以饮佢D啤酒,咁我下次识Do喇。我自己比较锺意呢3只。小食就叫了鱼片头、炸鸡软骨同埋炸虾饼。三样之中炸虾饼最好食。终於齐人打边炉,见个鱼缸D象拔蚌好新鲜,所以先来一个象拔蚌刺身,真系又爽口又鲜甜。牛肉就拣了牛颈脊同牛白肉,牛颈脊的脂肪相对多D,反而无咁un仲好食D,同埋D牛味都算浓。牛白肉切到好薄,渌两渌就食得,好爽口。碟鳝片都好靓好新鲜,D伙记话今日啱啱返所以真系好新鲜。个紫菜响铃系即叫即炸嘅,就咁食同落汤滚一滚都得。呢度嘅韭菜饺系自己包的,味道都唔错。鲮鱼滑都算新鲜而且够弹口。黑柏叶唔系成日有所以都叫一碟食下,都几新鲜,真系唔错。
三样之中炸虾饼最好食。

碟鳝片都好靓好新鲜,D伙记话今日啱啱返所以真系好新鲜。

个紫菜响铃系即叫即炸嘅,就咁食同落汤滚一滚都得。
呢度嘅韭菜饺系自己包的,味道都唔错。
鲮鱼滑都算新鲜而且够弹口。

黑柏叶唔系成日有所以都叫一碟食下,都几新鲜,真系唔错。
2022-05-25 167 浏览
是晚一班朋友相约一起打边炉,约晚上7时半,但因为其中几人一早便放工,所以未够7时已坐下来,这店正进行$100 100支啤酒优惠,正合我们心意,可以边饮边等。它共有8款啤酒可以选择,8款都是来自德国的,由於$1/支的关系,我们每款也试一试,总结来说以下3款我们觉得最好饮。等人途中除了啤酒外,我们还点了三文鱼刺身及紫菜炸响铃。三文鱼刺身是厚切的,味道不错,亦很新鲜。紫菜炸响铃是即叫即炸的货式,很脆口。终於等齐人可以开餐了,我们点了本地手切牛颈脊、鲍鱼、三式拼饺等,当中以鲍鱼最精彩,强力推介,因为真的很鲜味很弹牙。手切牛颈脊偏痩,不过牛味真的很rich,如果像我喜欢吃火的朋友应该不会失望。三式拼饺其实就是水饺云吞韭菜饺三拼,三款饺均是自家制,味道亦很好,个人认为韭菜饺的味道最出色。

紫菜炸响铃是即叫即炸的货式,很脆口。

2022-05-24
2022-05-17 159 浏览
高质火锅遇上超抵啤酒优惠无啦啦又冻返,即系代表又要打边炉啦。朋友话要去呢一间试,因为佢依家都做紧$100有100支德国啤酒嘅优惠,真系够晒震撼。今晚都叫咗好多样嘢,包括首设本地牛颈脊、象拔蚌刺身、圣子、鲍鱼、鳝片、羊肉、韭菜饺、水饺同埋牛白肉,非常丰富。首先想讲一讲佢个$100一百支德国啤酒优惠,原来唔系要一次过饮晒(讲真一次过点饮得晒),佢系开plan起计两个月内饮晒就OK,最正就系可以叫friend嚟讲自己个电话号码就可以照用呢个啤酒plan,佢仲有八款啤酒任拣,超抵玩。我哋今晚都算劲,饮咗17支,有相为证。跟住要讲啲食物,首先叫咗炸鱼片头、紫菜炸响铃同埋争午餐肉作餐前小食,鱼片头就间中都会食到,不过个咋午餐肉就比较少见啲,两样味道都唔错,用嚟餸酒一流。跟住上枱嘅系象拔蚌刺身,条象拔蚌好新鲜好爽口。碟牛颈脊都好靓,牛味浓兼有啲𡁻口,脂肪分怖都唔错,好食。牛白肉师傅切得够薄,焯一焯就食得,爽口好食。羊肉一啲都唔羶,不过好似刨得厚咗少少,所以一唔小心渌耐咗就有少少韧。鳝片好新鲜,唔系啲千年雪藏货。侍应提我哋个圣子水滚落渌10秒左右就食得,我哋跟足指示做,真系啱啱熟,鲜味得来够爽够弹牙兼
高质火锅遇上超抵啤酒优惠

跟住上枱嘅系象拔蚌刺身,条象拔蚌好新鲜好爽口。

碟牛颈脊都好靓,牛味浓兼有啲𡁻口,脂肪分怖都唔错,好食。

牛白肉师傅切得够薄,焯一焯就食得,爽口好食。

鳝片好新鲜,唔系啲千年雪藏货。

侍应提我哋个圣子水滚落渌10秒左右就食得,我哋跟足指示做,真系啱啱熟,鲜味得来够爽够弹牙兼唔韧。

个鲍鱼好好食,好新鲜好弹牙,而且冇缩细,应该质素唔错。

韭菜饺同埋水饺系自家制嘅,馅料捞得好食。
2022-05-16
2022-05-13 173 浏览
疫情缓和, 加埋开返晚市, 今日终於可以约齐8人一枱食餐好野。今日去左深水埗的火煱煮场, 小小的店舖, 但非常好食, 价钱合理。今晚入座, 座无虚席。 人人食得辣, 就叫左个麻辣汤底, 汤底有阵羊肉味, 几特别。手切本地肥牛,超好味, 有牛味, 肉质好软好林, 但有少少咬口, 呢款手切本地牛, 必食。安格斯肥牛,有油香,肉质嫩滑。 手打墨鱼滑, 弹牙爽滑。牛白肉, 好少火锅店有得食, 轻轻滚一滚就已经变透明, 咬落爽爽声, 正。呢个价钱食到呢种质素, 真超值。

安格斯肥牛,有油香,肉质嫩滑。

手打墨鱼滑, 弹牙爽滑。

呢个价钱食到呢种质素, 真超值。
2022-04-27 230 浏览
终於可以打边炉,呢间火锅店仲有$100一百支德国啤酒优惠真系好抵打。我地4个人叫咗本地牛颈脊、黑柏叶、蛏子、鲍鱼、鳝片仲有蚝等等,实行来个海鲜大餐。几样海鲜之中我最锺意鲍鱼,今晚D鲍鱼好靓好新鲜,一人一只好开心。蛏子都算大只,亦都系好新鲜,侍应叫我地唔好渌咁耐,如果唔系就会太un。呢个广岛蚝都唔错,不过就当然无鲍鱼同蛏子咁正啦。因为有个朋友好锺意食鱼,但系其他3人都唔食,所以佢喺脆鲩同鳝片之间拣咗鳝片,我个Friend话好新鲜。黑牛柏叶唔系间间有,所以叫黎食,爽口好味。呢碟牛颈脊都唔错,牛味都香浓。想介绍一下呢个紫菜曫铃,应该系即叫即炸的,因为真系好脆,同埋个感觉好新鲜。菜就叫了娃娃菜,OK啦。另外佢地个100蚊100支啤酒真系令人疯狂,我地4个人开一个Plan,饮了12支,都算系咁啦,几款之中我地最锺意呢款麦啤。仲有88支下次黎继续饮。

呢个广岛蚝都唔错,不过就当然无鲍鱼同蛏子咁正啦。

黑牛柏叶唔系间间有,所以叫黎食,爽口好味。
呢碟牛颈脊都唔错,牛味都香浓。
菜就叫了娃娃菜,OK啦。
2022-04-25
2022-04-23 186 浏览
4月21号终於放监了,朋友拣咗呢间打边炉,佢哋做$100一百支啤酒,即系$1/支,可以两个月内使用,仲可以叫friend黎饮,真系好爆。点了皮蛋莞茜汤底,火锅配料就叫咗脆鲩片、水饺、鲜虾云吞、广岛蚝,牛就拣咗手切牛颈脊。水饺同云吞都好食,入面啲馅好新鲜,虾肉好弹牙。脆鲩比想像中大碟,又系好新鲜好好味。碟牛颈脊d脂肪分布都唔错,牛肉味亦算浓。广岛蚝就一啖一只,我朋友好锺意,但我自己就锺意美国桶蚝多啲,因为大只啲啖啖肉。啤酒就因为$100一百支所以8款德国啤酒都试晒,我哋最锺意呢三款,最右嗰支系无酒精啤酒,几有趣,我朋友话揸车都饮得,非常好。
水饺同云吞都好食,入面啲馅好新鲜,虾肉好弹牙。
脆鲩比想像中大碟,又系好新鲜好好味。
碟牛颈脊d脂肪分布都唔错,牛肉味亦算浓。
2022-04-22
2021-12-09 259 浏览
人大咗食量细咗,所以唔去任食打边炉,宁愿比贵少少食好少少又唔洗赶头赶命限时要走,而呢间火锅店正正合晒我心水。安格斯小牛排脂肪分布真系好靓仔,渌两渌就要食,否则太熟会无咁好食。呢个牛白肉好正,烟烟un un,又系渌两渌就食得。紫菜响铃系即叫即炸,所以好脆,伙记话即食或者落汤滚一滚都得。手打虾丸同墨鱼丸好好食,好弹牙,同埋食落去觉得好新鲜。云吞同水饺都正,我锺意云吞多D,入面只虾又大又新鲜,食得好开心。大胜子都好正,伙记话水滚时渌10秒就要食,跟住佢咁讲渌10秒真系啱啱好,好正呀又无缩细。
呢个牛白肉好正,烟烟un un,又系渌两渌就食得。
手打虾丸同墨鱼丸好好食,好弹牙,同埋食落去觉得好新鲜。
2021-11-30 229 浏览
冬天最岩就系打边炉,约埋几个朋友一齐吹下水,食肥牛🤣今次拣左大家既中间位深水埗,福荣街呢间火锅煮场,叫左个鸳鸯汤底,因为有人食唔到辣,所以另一边系唔辣,拣左芫荽汤底牛颈脊相当唔错,有油花,肉味又够浓👍🏻活鱼刺身等紧汤热既时候就叫份刺身,份量都几多,仲要有造型🤣够冻够新鲜炸虾饼虾饼已经剪好哂一件件,方便夹黎食,弹牙墨鱼滑上面仲加左蟹籽,煮熟後都几爽弹广岛蚝打边炉最锺意落蚝,煮熟後都唔会缩到好细只

牛颈脊
相当唔错,有油花,肉味又够浓👍🏻

活鱼刺身

炸虾饼
虾饼已经剪好哂一件件,方便夹黎食,弹牙

墨鱼滑
上面仲加左蟹籽,煮熟後都几爽弹

广岛蚝
打边炉最锺意落蚝,煮熟後都唔会缩到好细只
2021-11-29
2021-11-15 316 浏览
第一次失望到写食评见网上评价唔错就约朋友去食仲担心星期日多人book定位点知去到得我哋食都心知不妙 点会好评多 但冇人帮衬正文来了服务态度唔差 服务员态度和蔼亲切不过食物真系不了酱油一开始就收咗60蚊收服务费都115蚊汤底又收钱虽然食物望落大份但系熟咗熟薄一片啲食物又唔系话新鲜仲有雪味份份嘢食都100蚊起 又唔系特别好食我哋三个人食咗1200几蚊 完全唔抵我啲朋友都食到黑晒面话下次食放题好过得啤酒叫抵啲 10蚊支不过唔会有下次
第一次失望到写食评

我啲朋友都食到黑晒面

话下次食放题好过
得啤酒叫抵啲 10蚊支
不过唔会有下次
We booked a table early and met with a couple of friends here.I loved the food here. Lots of options and the beef is very good quality. So good selection of drinks and soup base.We would definitely come here again. Loved it!

2021-11-10
2021-11-11 194 浏览
天气终於变冻,终於有冬天嘅感觉,低温空气令人对打边炉嘅意慾大大提升,所以去滚亦非常合情合理。我几锺意黎呢间深水埗小店打边炉,因为帮衬咗几次,D火锅配料同价钱都几合理,尤其是佢D安格斯牛,唔知点解总系好食过其他地方嗰D。佢呢碟牛份量正常,唔会灯影又唔会铺到好有技巧咁等你觉得好大碟,值得一赞。牛味都算OK,脂肪分怖都唔错。碟牛脷都几好食,无渣,薄切渌落去好易熟又唔易un。呢碟牛白肉真心正,出面唔系好多打边炉嘅地方有得食,口感非常有弹性,如果未试过真系要试下。手打墨鱼丸系我每次必叫,打得好弹牙,而且又真系食到墨鱼嘅味道,丸黎讲都算新鲜。今次帮衬咗佢地新出嘅刺身,叫咗个细size刺身拼盘,锺意佢厚切,咬落去特别好呆。
安格斯牛
牛脷
碟牛脷都几好食,无渣,薄切渌落去好易熟又唔易un。
牛白肉
手打墨鱼丸
细刺身拼盘
今晚一行四人,原先打算买完野去吃火锅,殊不知爱人忘了订位,食店要930才有枱,於是转塲试新嘢⋯⋯店舖面积细细,分了两层,门口写着德国啤酒优惠,$10/支,相当吸引⋯⋯上层有张大枱,店员话只要安心出行,可以坐六位。炸海虾云吞$68~色泽来看,油已用了一些日子,扁乾身过火,但配啤酒,炸物是必须的。艇家鲜活鱼蚬锅$188~清清哋,依个锅作汤底是一个不错的选择。顶级安格斯牛小排(大)$288~优美油花,够腍身。狮头鹅肠$188~现在很少地方有肥膏鹅肠,爽口弹牙,胆固醇万岁,罪过罪过⋯⋯鲜腐竹$38~顶级鱼皮饺及自家制茶肉饺各$68~这里的饺子很有自家感觉,一赞。凤城水饺及猪粉肠各$68~笔者一向对猪粉肠一般,但这里有惊喜,粉香味浓。特色德国啤酒每支$10~无酒精啤酒$10~整体来说:$10支德国啤酒作卖点,相当吸引。

上层有张大枱,店员话只要安心出行,可以坐六位。

炸海虾云吞$68~

艇家鲜活鱼蚬锅$188~
清清哋,依个锅作汤底是一个不错的选择。

顶级安格斯牛小排(大)$288~
优美油花,够腍身。

狮头鹅肠$188~
现在很少地方有肥膏鹅肠,爽口弹牙,胆固醇万岁,罪过罪过⋯⋯

鲜腐竹$38~

顶级鱼皮饺及自家制茶肉饺各$68~
这里的饺子很有自家感觉,一赞。

凤城水饺及猪粉肠各$68~
笔者一向对猪粉肠一般,但这里有惊喜,粉香味浓。

特色德国啤酒每支$10~

无酒精啤酒$10~

整体来说:
$10支德国啤酒作卖点,相当吸引。
2021-09-16
  • 猪粉肠
2021-07-30 1099 浏览
今日去了深水埗打边炉,因为其中一个朋友会迟到,所以我地叫住小食饮住野等。佢个啤酒Promotion真系夸张,$100有100支啤酒真系好震撼,仲要系德国啤酒而唔系蓝冰,最正系饮唔晒可以留返下次黎再饮。另外就叫咗炸午餐肉餸啤酒。齐人打边炉,先叫咗个象拔蚌刺身先,比想像中大碟,只象拔蚌好新鲜好好味。牛就系必叫啦,安格斯同牛颈脊之中我地最後投票决定叫牛颈脊,牛肉味浓雪花分布都好靓仔,无拣错。我地仲叫咗水饺、云吞同埋双拼丸,Menu话呢几样都系自家制,都好味。云吞入面只虾都几新鲜,而双丸之中我比较欣赏墨鱼丸,好弹牙好好食。另外仲叫咗碟脆肉鲩鱼片,又系好新鲜。最後由於啤酒系$100一百支,所以我地样样都试下,发现以下呢3支味道最好,我地4个人好努力先至合共饮了10支,仲有90支留返下次再饮。
炸午餐肉

象拔蚌刺身
牛颈脊
另外仲叫咗碟脆肉鲩鱼片,又系好新鲜。
脆鲩片

德国啤酒
2021-07-04 869 浏览
其实野正正常常,但火锅最重要嘅牛肉就完全唔掂!三百几蚊一碟本地手切牛颈脊,完全冇牛味!深血红色,极少脂肪,好明显系雪藏左好耐既低价牛肉,而且系雪硬用机切!因为块块都好平滑,一色一样长方形,上枱嘅时候仲系雪硬一块块。另一碟牛脷就正常肉味偏淡。反而热食小食仲好食,咸柠七好饮,杏汁猪肺汤底平平冇奇,唔系奶白色,一个字 - 清!冇乜味!总结:以後唔会再去!本身谂住呢啲火锅店牛肉一定稳阵实无死,点知最差系牛肉,连最平放题嘅牛肉货色都唔系!
其实野正正常常,但火锅最重要嘅牛肉就完全唔掂!

2021-07-03