2020-01-11
呢度環境以懷舊主題佈置,樓下好似舊戲院,上面真係放左好多火水爐。收工收得早,6點幾入座無咩人,2個人都係坐大圓枱,一入座送左幾粒炸燒賣同有特色飲品,再先揀左麻辣花膠雞煲(小辣),不過小辣都幾辣下,有2大片厚身花膠,半隻雞,唔洗3個字就俾我地兩人掃哂食完花膠就到打邊爐,原本揀左皮蛋芫茜湯底,點知有人眼殘點錯左麻辣,侍應好好人幫我地轉返。每枱有送一盤海鮮拼盤,D蝦好新鮮,生蠔又大隻,可惜我地兩個都唔係好食魚,曬左d魚片。油炸鬼好正,就咁食係又熱又脆,點一點湯先食都好好食,安格斯牛好靚,好有肉味,各款打邊爐食物都係水準之食物,唔會因為任食而俾d差質素野食,選擇咁多每樣一件都飽到上頸。最後一定要留肚食甜品,係紅豆涼粉雜果刨冰,看似簡單但真係好好食,我地因為太飽所以兩人只叫左一碗,下次一定會留肚食足一碗。