2019-09-28 1207 浏览
今日六個人去食飯,叫左海鮮航空母艦,每位298,係幾扺食,食物份量都好多,一定食得飽。有位較年輕既服務員態度好好,熱心幫忙,但大部分服務員態度都係差。我哋19:04分坐低,應該21:34分交枱。服務員9點15分左右,叫我哋last order,但last order既食物上唔齊,要我地再補單去追。食物上齊後沒耐就同我地講話夠鐘,結果係21:35分喺食物仲淥熟緊,我哋仲食緊嘅情況下,服務員收走哂枱面嘅碗筷。雖然係限時2.5小時,但係全場起碼仲有十幾張吉枱,出面又沒人等,顧客仲食緊嘢既情況下收碗筷,真心趕客
海鮮航空母艦

2019-09-28
海鮮航空母艦
2019-08-28 1449 浏览
夜晚入座,限時150分鐘。 價錢有分兩種,一個是海鮮任食,另一個是沒有海鮮的。點了一個基本價錢任食。 最好食是肥牛。 其他食物與一般任食放題冇分別,不過不失。但是上餐速度太慢了,交咗餐紙後,約20分鐘後才想到菜。 上菜後有與餐紙點嘅食物不同。 漏單情況嚴重。 150分鐘裏面,約40至50分鐘是等候食物時間。 告知侍應情況後,侍應服務態度良好並幫手跟進,情況才有改善。如果廚房準備食物的速度可以改善,客人不用等那麼多時間去享受食物。
最好食是肥牛。 其他食物與一般任食放題冇分別,不過不失。
告知侍應情況後,侍應服務態度良好並幫手跟進,情況才有改善。
2019-08-28
2019-08-22 1086 浏览
性價比好高!這個價錢可以食到任食海鮮火鍋,仲要喺銅鑼灣市中心,我諗全香港只有這裹!上星期同一家人來到這裏食飯,全單買單都不過2000元!仲要有海鮮,肥牛,其他配菜任揀!仲有啤酒汽水! 成家人食到好飽!如果不熟悉銅鑼灣地方嘅朋友,有機會比較難搵! 因為銅鑼灣廣場以其要先上電梯再坐升降機! 但係銅鑼灣站C出口行去銅鑼灣廣場只需1分鐘! 一定會再來!一定會再來!一定會再來!一定會再來!一定會再來!一定會再來!!
性價比好高!

上星期同一家人來到這裏食飯,全單買單都不過2000元!

一定會再來!!

2019-08-11 920 浏览
同朋友慶祝生日,想食大盤海鮮艦,咁岩揀左呢間,好好食,食物款式多,鮑魚鮮甜,蟹多膏多肉,肉質適中,味道鮮甜,食完艦海鮮都好多料打邊爐,湯底因為d海鮮既關係亦好鮮甜,買左蛋糕去上蛋糕時連我地都有驚喜,有大量道具比其他人一齊拎住影相,有心思👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻價錢亦唔貴,呢個價錢有呢個質素,值既👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
同朋友慶祝生日,想食大盤海鮮艦,
咁岩揀左呢間,好好食,食物款式多,

2019-08-10
2019-07-07 1536 浏览
星期一至日免收加一,平民價格,食物質素好過好多火鍋任食,特別是田雞同白鱔片,無泥味,又鮮甜,每位員工都十分有禮貌,環境裝飾懷舊得嚟又靚,座位亦很寬敞,一定會再幫襯!
2019-07-07
等候时间
5 分钟 (堂食)
2019-06-07 2104 浏览
凌晨時分,又係餓鬼搵食嘅好時機!夜鬼搵食,最正當然係平過人!十間有九間,都有八折優惠,一樣嘅食物、一樣嘅服務,但有不一樣嘅價錢,個人認為凌晨開飯,性價比高!今夜凌晨,俾我撞上一艘好火滾嘅艦艇,艇上冇海兵,但有海鮮:龍蝦🦞、鮑魚、青口、象拔蚌、八爪魚🐙等整裝待發,加上上湯一鑊過!食完海鮮,仲有陸軍牛脊、雞件、枝竹、豬肉丸、烏冬等,我覺得幾人強馬壯,食完都幾飽,做宵夜有d過份,但當晚飯正餐食就好抵!加上姐姐服務良好,我覺得下次可以再來!
凌晨時分,又係餓鬼搵食嘅好時機!
加上姐姐服務良好,我覺得下次可以再來!
2019-05-06 2293 浏览
一班同事在銅記 OT 完搵食,剛巧來到水佬榮打邊爐,經理介紹「航母海鮮盛宴」餐比我地好!就試一試啦!..落左單,傾下計正諗住都係一般般邊爐野點知經理搬左隻「海鮮航母」來我地枱面😱😱😱,超正呀!!🥰🥰🥰..套餐內包括:..A: 每日8款時令海鮮當日我地有:海蝦 貴妃蚌 鮑魚 青口 蜆 蟹 蠔 帶子..B: 自選5款配料我地唔執輸,叫D貴野:安格斯特級肥牛、手打丸、黑豚肉⋯⋯🤤..C: 精選湯底七選一..D. 每人出前一丁或烏冬半個..Facebook打卡仲可任飲啤酒汽水、免加一、半價加配料..好抵呀!每位只係$238!..
好!就試一試啦!

落左單,傾下計
正諗住都係一般般邊爐野

套餐內包括:
A: 每日8款時令海鮮
當日我地有:海蝦 貴妃蚌 鮑魚 青口 蜆 蟹 蠔 帶子
B: 自選5款配料
我地唔執輸,叫D貴野:安格斯特級肥牛、手打丸、黑豚肉⋯⋯🤤
C: 精選湯底七選一
D. 每人出前一丁或烏冬半個
Facebook打卡仲可任飲啤酒汽水、免加一、半價加配料
好抵呀!每位只係$238!
2019-05-03
$238 (宵夜)
2019-05-05 1332 浏览
之前一路都好期待去呢間餐廳食飯,聽聞佢嗰盆海鮮值得打卡之餘,仲係用了新鮮分量十足的。果然聞名不如見面,即刻同幾位朋友去咗試不過book枱開始,佢每一日嘅預約時間都好full,轉左幾次日子先就到。可能因為本身預約係星期六。如果大家有興趣,請早少少打電話預約會更好。果然海鮮一嚟到,梗係相機食先㗎啦影完一輪相之後,我哋先再叫侍應幫我地加火,過多一陣就已經食得。海鮮的確很好,食落口係新鮮嘅!扇貝同鮑魚都好出色,雖然鮑魚唔係來自日本,但南非鮑魚來講都10分不錯!湯底來講唔算鹹,唔算太多味精下次都應該會再來。或者有冇朋友過了一個愉快的晚上
之前一路都好期待去呢間餐廳食飯,
聽聞佢嗰盆海鮮值得打卡之餘,仲係用了新鮮分量十足的。

果然聞名不如見面,即刻同幾位朋友去咗試

可能因為本身預約係星期六。
如果大家有興趣,
請早少少打電話預約會更好。

果然海鮮一嚟到,梗係相機食先㗎啦

海鮮的確很好,食落口係新鮮嘅!

湯底來講唔算鹹,唔算太多味精

下次都應該會再來。
或者有冇朋友過了一個愉快的晚上
2019-05-04 1009 浏览
好耐冇同朋友去食火鍋, 今次就楝咗呢間水佬榮試下, 因為我哋唔係好肚餓, 所以就冇試佢出名嘅海鮮盛宴, 不過我哋散叫最尾嘅價錢都係要二百幾蚊一位雞煲好濃味,太咸,唔太啱我哋嘅口味不過佢嘅小食椒鹽豆腐就好惹味, 一口豆腐內淋外脆, 食下食下食咗好多粒魚皮同蟹柳都ok其他火鍋配料蝦膠釀油炸鬼和手打蝦丸幾好食, 蝦丸好彈牙, 不過豬頸肉切得太薄, 根本就夾唔起一片 擺落個鍋度就已經散曬, 完全食唔到一片片豬頸肉嘅口感我見其他食客都係叫咗海鮮盛宴, 應該會好食一點吧

雞煲好濃味,太咸,唔太啱我哋嘅口味

魚皮同蟹柳都ok

擺落個鍋度就已經散曬, 完全食唔到一片片豬頸肉嘅口感

我見其他食客都係叫咗海鮮盛宴, 應該會好食一點吧
2019-04-26 965 浏览
真係食到火都嚟。正日生日過嚟食飯,因為朋友話有蟹食先上嚟,見到有得食粥底火鍋,就選左個粥底。點知上到菜DLLM,龍蝦嚟既,個waiter,話,係ar廚房random 上ga, 我地控制唔到。我為左隻蟹過嚟,落單前又唔講聲???????? 你圖片,在場食客人人都食蟹,仲要俾我見到隔黎遲我好多嚟都係食蟹,真係好q嬲。好啦,個所謂粥底,個呀叔同我講可以有公仔麵,又有粥,但會走左南瓜芋頭,我先叫姐。點知上到嚟,水嚟既大佬??你又講到d野要分開上,乜乜乜,我地諗會唔會個飯後上,食完個海鮮先。到我地食完問番個粥喺邊………佢話,依個咪係囉。DLLM,水嚟ga 喎......仲要好proud of 話,依d 粥水嚟………,我食左個清水邊爐真係喊出嚟…………………生日食飯一肚氣,bad list bye bye. waiter唔該加強training la,誤導哂d客,又唔講清楚,真係好騙案feel。

2019-04-26
用餐时段
2019-04-20 709 浏览
一直喺銅鑼灣做嘢都唔知道有間水佬榮係銅鑼灣,原來就係公司附近嘅銅鑼灣廣場2期5樓!同埋同老婆一家膽粗粗去試吓,海鮮都幾新鮮,配料都唔錯,最記得係肥牛同埋蝦,肥牛好有牛味,啲蝦落湯之前d腳仲郁緊!除咗海鮮鍋入邊嘅海鮮,仲會有一啲火鍋配料,基本上食呢個餐都夠飽,不過我哋大食就叫多咗兩三碟肥牛! 我老婆最鍾意食佢啲丸,應該系水佬榮自家製,因為出邊都未食過!服務都唔錯,基本上舉手一陣就已經會有侍應行埋黎幫手!如果鍾意打邊爐嘅朋友依家都係個唔錯嘅選擇!

2019-04-20 521 浏览
上星期同一班朋友一齊去食生日飯,一行10人叫咗個航母海鮮鍋,一個人大概$300左右埋單,呢個價錢食到唔同種類嘅海鮮真係喺香港好難搵!仲要有埋其他火鍋配料!要首先一讚係個牛肉超好食,雖然係個套餐入邊包埋但係一啲都唔會覺得係cheap野!仲有個梅菜豬肉丸,簡直係有驚喜❤️啲海鮮都唔差,我食咗扇貝同蝦仲有一啲貝殼類,會再嚟因為仲有一間房仔俾我哋,私隱度極高,成班女仔一齊去食幾嘈都唔怕嘈到人!成盆海鮮影相仲要超靚❤️侍應服務都OK,會周不時入嚟問我地洗唔洗加湯或者睇吓我哋有咩需要🥰 會再嚟

仲有個梅菜豬肉丸,簡直係有驚喜❤️

2019-04-12 722 浏览
澳門水佬榮一向好出名,香港喱間就未試過~ 今晚同屋企人食飯就試試佢。一行8人去左銅鑼灣分店哩間~ book 左7點得我地一枱客~侍應都好好,詳細介紹價格同埋帶我地去任飲區㨂飲品~ 套餐價$238/per head 可有是日精選海鮮+5款火鍋自選配料+醬料錢+任飲。一句講晒~好抵👏👏母艦裡面有花蟹、象拔蚌、蜆2款、八爪魚、鮑魚、青口,另加椒鹽賴尿蝦~(海鮮既新鮮度都算係咁,蟹都新鮮唔會霉肉、鮑魚彈牙~其他都不過不失唔錯)👍 其後既5款自選配料都份量足~大家都好滿足!一大班人黎食都唔錯👍😋 影相都抵🤪

2019-04-10
2019-03-25 612 浏览
打邊爐其實真係好開心,仲要可以食到勁飽,好幸福阿!今次就同一大班朋友去左食水佬榮,大家都第一次去,係懷住好奇既心入去食,又真係唔差咖喎,仲可以話幾正添!打邊爐最緊要就係個爐,冇爐點打阿係咪先!而尼間鋪最有趣可能就係個爐,因為好似D航空母艦咁樣,一開始以為係咩黎,個個都係到望,點知原來係咁大個爐!成班朋友都好喜歡食海鮮,所以就叫到成個爐放滿左咁濟,好滿足阿個畫面!咁當然個味蕾都相當滿足啦,睇落就知道好正啦!d野食真係又大又好食,下次一定會再去!

d野食真係又大又好食,下次一定會再去!
2019-03-12
等候时间
10 分钟 (堂食)
2019-02-27 1101 浏览
澳門好出名食嘅水佬榮,原來香港有分店,緊係要去試吓啦,好彩訂咗枱,唔使等位直接有位首先黎個好誇張嘅海鮮拼盤,有蟹,蝦,鮑魚以及幾款貝殼類...海鮮質都好新鮮,一d都唔腥之後再黎多個牛拼盤,牛味好濃,肥瘦適中,佢喺牛柳粒都唔錯,唔韌好新鮮